About

Monday, April 12, 2010

.: aLaaahai LaGi ^_^ :.

Hehe..
Dek kerana mamanya yg ghajin snap2 ari minggu semalam..
So, harus la diabadikan kt sini..

Alaaahai si ayep..bila mama lipat kain..
Dia..?


..wooo manyak oo mama nye kain kena lipat..dah settle sume!..
...sandar baeek punya..!
..kat sini jugak, dia berkenan nak sandor..huhu..ayep2x..
...yeee..ayep dah perasan lipatan kain yang 'chantiiiik'..itu...
... sudah hampir ke sasaran...tapi....sebelum disentuh olehnya, mama dulu angkat si ayep tu..huhu...

Ayep sama sibuk…! Time ambik gambo ni dah siap dah melipat kain..
Elok je mama susun, boleh pulak dia landing nyandor kt situ..
Haish..ada2 jerlah!

Sebelum sempat dia ‘melipat’ kain yang sedia terlipat itu..
Harus la mama tarik dia jauh dr timbunan baju-bajuan tu, kalo idak..
Harus…. Penat la mama!
Huhu…
Ayep…Ayep…!

49 comments:

Ena said...

huhu..
sempat tarik nasib baik la kan!..

cam ena x sempat.. p dapor sat.. sekali masuk bilik nak simpan.. abesss punah ranak sumernyer.. sob sob sob.. nanges sendiri.. huhu..
biler tanye naper adik kacau baju yg ummi dah lipat? dier kate.. "PAT" lipat la kononnyer.. haru weih!!

~~*Ummi AFD*~~ said...

sama macam faris... jenis 'dengki' tengok ummi dia siap dah kerja. sesaja nak tambah lagi kerja...

selalu kalau nak lipat tunggu dia dah tidur waktu malam, baru boleh. kalau tak, dia sama naik tolong 'lipat' gak baju... hehe

Aida Alias said...

yg ini arif takleh tolong.. utk elakkan kerja 2 kali.. kalo ariff tolong sure mamanya nangis.. ehhe tolong tgk boleh ye arif

~Siti Hajar~ said...

ayep tu kira baik la lagi, xkacau ms tgh lipat, dia mcm dok bt keje sendirik aje, kalu Danish la, kita tgh lipat dia mai baring atas kain baju yg kita dok lipat tuh...adoiii la..

**pssstt..ayep, apa yg mama ayep sensor dlm bakut tuh dot..dot..dot...eh..hehehe..syuuttt! diam2 tau..

LyNn HaMzAh said...

salam...

naseb baik sempat angkat...kalau x sia2 jer berhempas pulas melipat kain tu...hehehe...tp arif comey...kalau arif tolong kacau pun sure mama x marah la...hehehe...

LYaFRINA said...

waa... rajinnyer dia..
kalo asya tu xleh tgk..hbis ditariknya..

ct rahani said...

"ayep nak tolong mama la.. nti ayep dh pandai lipat baju senang la mama.. ayep leh tolong.. mama rehat je.." agaknya ayep ckp gitu kot kak.. ekeke..

[-suziey-] said...

hahahaah sama mcm aQeel..huhu..suka2 dia kadang dok baring ats baju dh lipat..saje je nk musnahkan lipatan..ekeek:p

ita cutevirus said...

huhuhuhu... rasernyer sume budak cenggitu kot... tp, kalo izzah, die tolong lipatkan skali... dia akan amek baju die & lipat... bagus anak mak.. heheheheh..

Siti said...

haha..sekali lipat baju bukan main byk lagi yer..sama jer mcm siti..hahaha..
nasib baik sempat eyr tarik ayep..kalau tak abis la...

shahida® said...

ayep go ayep..biar mama kemaskan..mama rajin xpe ayepp hooo

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hehehe..skang ni if nak lipat kain..dah takleh lipat kt bawah..kene lipat ateh katil. nanti rafiq langgor ngan kete dia..agagagg..

comelnye bakul ade gambor senyum tu..sure ade benda rahsia takleh tunjuk tu
wakakakakk

arip..lepas ni landing la kat lain..sian mama..huhu

zue @ annaleeya said...

airel pon samela... kdg2 tuh bulih masuk kt dlm bakul kain tuh.. huhuhu..

mamalieyna said...

Ena:
ini masa yg sempat, ada msa yang lum sempat simpan, dia dah 'kemas'kan balik dulu..huhu..rasa nak nangeh jer..huhu..

mmg budak2 gitula ye, tertarik dgn mende2 camni..haish..!

mamalieyna said...

Ummi AFD:
hehe..tu la..sesekali terkeluar gk kata2 camtu..."arif ni dengki la kt mama!"..huhu..

mamalieyna said...

Aida:
kalaulah dia mendengar kata camtu kak, kan best..ini puas ditarik letak tmpt lain...kesitu jgk dia nak menghala..huhu..

mamalieyna said...

~siti hajar~
ini masa dia terleka main..kalo tak kena time, mmg tak jd kerja..dia sama sibuk landing ats kain..huhu..budak2 kan..mcm2..huhu..

*haha..ada la..pasti anda dpt teka apa ituuuu..hikhik..

mamalieyna said...

Lynn Hamzah:
thanks sudi singgah..^_^

haaa yg ini smpt diselamatkan, tak citer yg time tak sempt diselamatkan, mmg arwah la kain2 tu sume..nak marah pun tak jd sbb dak tecik ni comey..ekeke..

mamalieyna said...

Lyafrina:
gitulah budak2 ye..minat sgt mende2 camni..huhu..

mamalieyna said...

ct rahani:
nak tolong la sangat si ayep tu..huhu..:P

mamalieyna said...

suziey:
tu la diorang ni kengkadang cam denggi jer tau! nak marah tak bleh sbb diorang suka buat muka comey..hehe..

Adlina Husaini said...

wah sgt kemas dan teratur lipat baju!! jeles jeles..

wat tutorial sket cara lipat baju dengan cepat chantekk macam u boleh??

mamalieyna said...

ita:
tu la..budak2 kan..herm..bagus la izzah,,mybe anak pompuan kot..huhu..nak anak pompuan la pulak! hehe..

mamalieyna said...

Siti:
biasa la siti..time cuti ni la mcm2 nak basuhnya..hehe..

mamalieyna said...

shahida:
haish..auntie ida ni, lagi disuruh..sian mama tau..ayep acah jer tu..hehe..

mamalieyna said...

rose:
kalo si ayep, katil dipanjatnyer..huhu..camno?..

haha..comei kan, bakul tu mmg gitu, ada gambo smile..hehe..

mamalieyna said...

zue:
ha'a kak, si ayep pernah gk gitu..hehe..mencuit hati betul! ^_^

mamalieyna said...

Adlina:
haha..kemas la sangat! herm..perlu tutorial ke?..ayep nnti tolong ajarkan..haha..versi kemas si ayep la..! :p

aFRiNa-BaTRiSy!A said...

>> ohohoooo, afrina juga begitu..kadang terjerit2 mama dia kata "afrina, janganla tolong 'lipat", nti abis sume..lastly dia sengih2 n capai sume baju tu, then dia pun tlg "lipat semula", me nk nangis rasenya..huhuhuuuu
>> akan lipat baju ms dia xde kat umah, xpun ms dia tdo jek..harusla begitu, sbb xmo kje melipat jd 2kali..(mama yg malas, kehkeh)

~aSHa~ said...

eheheh bleh tahan lagi anak teruna ni..tapi tgu la ayep besar sedikit lagi..eheheh


kalo anak sy tu tlg lipat2 sekali..

nak bukak balik lipatan dia balik tak sampai hati plak...nti kecik hati..terpaksa buat semasa dia tak sedar

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ayep landing punyer baik..
Ayep nk tolong ibu lah tu 'ngemas'.. :)

nza said...

hi.hi.hi....boleh tahan ye nk tolong mama.....

nieda said...

semua baby sama jer peel mereka..kita penat terjerit2

umihaikal said...

sama cm hekal..pantang nmpak kain dah lipat..mule la nk kumbah blik...adehh...

♥Azie♥ said...

kak ina azie datang nie

fabulous.farah said...

huhuhu..naseb baek die tak sepahkan.=p

Nadiah Sidek said...

haha..sama je perangai dgn safiyyah. kain yg dh lipat tu la yg dia nak aim..yg tak lipat tu takde nak sibuk2 :D

norihan said...

yela...anak2 memang macam tu ,pantang nampak kita kemas kain dia pun nak sibuk same..sama jugalah perangai anak saya ..pantang lipat sat je dah tarik rasa macam nak marah tapi dia orang bukan tahu apa...ayep pun macam tu jugakkan...redha jelah...

mamalieyna said...

mamaafrina:
kebanyakan ibu, sume alami masalah ni kan..mmg bertempik juga la sore..hehe..last2 musnah jugak..huhu..

mamalieyna said...

~asHa~
tu la ayep kecik lg, tggu besar sket, nak la lipat sendiri ni..huhu..menambahkan kije kita kan..pe nak buat, anak2..layankan aje..^_^

mamalieyna said...

LilY;
punya byk tmpt nk main, kt kain jugak dilandingnya huhu..saje menduga kesabaran mamanye..

mamalieyna said...

nza:
ayep budak perajin! hehe..

mamalieyna said...

nieda:
betul tu..penat menjerit..musnah jugak kalo tak smpt nak selamatkan..huhu..

mamalieyna said...

umihaikal"
betul tu..kain yg bersepah, tk lak berminat! huhu..

mamalieyna said...

azie:
dtg la selalu...^_^

mamalieyna said...

fabulous.farah:
ini hari yg bernasib baik, kalo hari yg tak bernasib baik..musnah dh..huhu..

mamalieyna said...

nadiah:
betulla..dengki la depa ni..hehe..

mamalieyna said...

norihan:
betul tu..marah bukan reti bahasa..last2 terpaksa redha jer..huhu..

Uda said...

tu diaa.. landing baiknya ayep..
tapi kan.. budak-budak ni memang suka sepahkan baju yg dah lipat.. yang tak lipat tu.. tak moo pulak.. heran2