About

Wednesday, March 17, 2010

.: TeRima KaSiH kaWaN :.

Salam Hari Rabu..
Bermula esok, mama akan bercuti sampaila hari Rabu depannya..
18/03 - 24/03
Seminggu tuuu…balik kampung sesekali kan..
Harus ambik cuti panjang2 gitu..baru best! ^_^

Ni mama nak ucapkan terima kasih banyak2
Kat sume kawan2 yang sudi wish besday untuk mama dan Arif..
Sungguh teruja dan terharu gitu..^_^..

Dalam 313 n3 yang mama dh tulis selama ni..
N3 pasal besday Arif yg paling banyak kawan2 dtg komen tau! ^_^
Thanks ya…sayang sumee..!

Mama jugak nak ucapkan terima kasih banyak2 kat kawan mama yang sorang ni..
Susah2 ngepos hadiah tuk Arif dan mama..
Sampai ontime lak tu..thanks ye Zai@ Mamamiera..!
Persahabatan tak ternilai tau! Friend forever okies! ^_^

Arif dan mama sangat sukakan hadiah yg Zai kasi tu..
Sukee sangat2…sapa tak suka dapat hadiah kan… :)

Ni mama nak abadikan kat sini.. Mainan utk Arif..dan Tudung utk mama!
Dan dgn arif2 sekali interframe..
Dia suka sgt main mainan ni..^_^


bersungguh-sungguh dak arif main ni tau! hehe..


Abah pun tumpang sekaki..hikhik..




happy ye dapat hadiah niii...time kasih kat 'm0mmy zai' kamu sayang...! ^_^

Ni nak tempek jugak, goodies sempena besday Arif untuk anak Ibu pengasuh arif – kak manje dan jiran sebelah umah tu..



p/s 1 :hoho…seminggu la mama akan bercuti dr berblog..camna eh..boleh ke mama ni?..rasa cam something wrong jer..nak bwk balik lappy n broadband cam malas jer..huhu..mesti nanti mama rasa rindu sgt dengan blog ni!

p/s 2 :tadi antar Arif umah Ibu, Ibu selesema la, hope sangat tak jangkit kat Arif..nak balik kampung dah ni..!huhu..


59 comments:

Mama_Aqish said...

wah....mesti sonot arif dapat bergendang gitu...banyak dapat hadiah???

Ju@Lucky^Mummy said...

Selamat Bercuti..
Seronok la Arif dapat bnyk hadiah.. hihihi nak jadi drumer ke..
Comel~~

~~*Ummi AFD*~~ said...

Selamat bercuti...

Seronoknya dapat bercuti panjang... Mesti tak sabar dah nak celebrate birthday si arif tu kan...

Ala, camna sal boleh terlepas wish birthday kat si kecik tu??? ni sure gara2 semalam petang baru bersiaran...

Apa pun, happy belated birthday to Arif yang encem. Semoga menjadi anak yang soleh, okeyh...

mamalieyna said...

Mama_Aqish:
tu la excited dia tau dpt bergendang ^_^! tak byk sgt pun, lom mjlisnya.. kalo buat kt sini, leh la aqish dtg kan..ni buat kt johor..huhu..

mamalieyna said...

Ju:
thanks..^_^..mmg seronok dpt cuti lama2 ni..hehe..

ha'a drummer cilik!

mamalieyna said...

Ummi AFD:
thanks..cuti2 balik kg mmg best! ^_^

hehe..takpe janji wish gak..! thanks..Aminn...

UMILIYA said...

salam ziarah...selamat hari lahir untuk si kecik yg comel tu ekkk

Ena said...

wahh.. leh bergendang dendang lah nanti ye arif.. sgt cute lah..

lamenyer cuti mesia tu.. hu3x.. bestnyerrr..
bawak jer la eyna lappy & broadband tu.. kete yg bawak kan!..ahaks!


cuti lek lok yeh!..

~Siti Hajar~ said...

amboi lamanya coti..bw la lappy blk kg, jgn tggl blog lama2...lindu arif..hadiah tuk arif auntie pos lps blk kg ye..

mamalieyna said...

Umiliya:
thanks sudi ziarah sini..
& thanks for a wishes! ^_^

hajarus said...

amboi bestnyer arif dok bergendang ekkk...
aunty hajar pun nak join juga boleh tak arif...??? ;d

seminggu akak bercuti bestnye... selamat bercuti k.liena... rindu la seminggu xdpt nak baca n3 k.liena camni... huhuhu..

ape2 pun semoga selamat sampai & selamat pulang yer kak... take care.. ;)

mamalieyna said...

Ena:
ha'a bergendang dendang la dia, pastu main campak2 la..haha..sapa nak ngemasnya kalo bukan mama! huhu..

tu la kan, kete yg bwk..huhu..tgk camno nnti..^_^

mamalieyna said...

~siti hajar~
hehe..sesekali bercuti, harus panjang2 sket..^_^

herm..tu la rasa cam nak bwk gak..tgk camno! windu eh, kite pun mesti windu sama blog kengkawan..huhu..

mamalieyna said...

hajarus:
tu aa bergendang riang ria dia tu..hehe..sonot dpt mende baru..^_^

tu la, pasti rindu sgt ngn blog ni dan blog kengkawan,,huhu..

thanks..!

wan sujaihah said...

harussss....baru best kak kan..ni yang rasa nak balik kampung gak ni...

kka cantik tudung..pinjam..heheheh

[-suziey-] said...

waaaa lamanya nk cuti..rindu la kat arif nnti..
arif balik kg bole main menan baru..bw balik sma tau..msti ade celebration kt kg kan..hehe..xsbr nk tunggu ni..

PapaMama Zakwan said...

selamat bercuti..:)
take care k..
mesti best arif jumpe atok n opah :)

hazlina said...

untungnya mama n arif both of u dpt present..:)selamat bercuti!!!esok pun kita nk blk kg gak..:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wah..best dpt adiah yer Arif..
Puas lah Arif bergendang dendang..

Lama bercuti..Rindulah kat dak Arif nih..

Apapon..Selamat bercuti..Njoy ur Holiday!! :)

mamalieyna said...

wan sujaihah:
jom berjemaah balik kg..hehe..

mana leh pinjam , akak lum rasmi pakai lg..hehe..

mamalieyna said...

suziey:
tu la smbt kt kampung je kali ni, tak dpt la jumpa abg aQeel..^_^..mmg tak sabo2 ni..hehe..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

Amboi sronoknya Arif dpt hadiah..kasi aunty sikit..hehe..


***goodies beg arif sm cam danish punya dulu..kali ni tak tahu lah nak plan buat kat mn plak, nk buat apa..pening..pening..huhu..

mamalieyna said...

PapaMamaZakwan:
thanks..

memang best, sesekali dpt jumpa kan..^_^

mamalieyna said...

hazlina:
mmg best! ^_^
jom balik sama2..hehe..

mamalieyna said...

Lily:
ha'a mmg sukalah dia tu..

ha'a pasti rindu sama ini blog, sbb tiap2 ari sllu bukak kan..huhu..

thanks..^_^

mamalieyna said...

MamaDanish:
dpt menda baru, suka la dia..^_^

oh ye ke, hehe..mmg penin kan..:p.bila besday danish ni..

Ain said...

wowwww bestnya dapat hadiah....

selamat bercuti untuk ieyna sekeluarga.....

bawak la lappy ngan berukband tu sekali, kang nyesal tau...

mamalieyna said...

Ain:
mmg best..! ^_^

thanks..

hehe..kang nyesal lak eh..:p

nza said...

selamat coti2 Msia..berhati2 dijln raya.....mesti sronokkn blk kg.....

mamalieyna said...

nza:
thanks kak..mmg best! ^_^

nieda said...

siapa yang tak seronok kalau dpt hadiah..ni pun senyum memanjang kt ofis..arif pun excited ngan mainan tu..

mamalieyna said...

nieda:
betul tu..sume orang suka terima hadiah kan..^_^..termasuk si kecik..dah arif tu..hehe..

shahida® said...

selamat bercuti..nti amik gambo byk2 k akak

mamalieyna said...

shahida:
thanks..meh ler turun pontian sabtu ni..^_^..betul2 ajak ni! bleh tak..?

orait..!

mamamiera said...
This comment has been removed by the author.
mamamiera said...

amboii sungguh2 arif main drum tu ye.. suke aunty tngok bile arif p0n suke..
n aunty p0n suke sbb tudung yg d beri, mamanye pon suke.. ;)

alah iena,nak ngepos bkn susah benonye.. sbbnye zai ni xde lesen kete.smlm zai naik teksi.. hahaa gelihati rasenye.. 1st time naik taw..

dr dulu kan dah ada hati nk 'beri' nk tahu nape zai ada hati. sbb iena ni 1 d antara yg kwn zai yg lain2, yg sungguh2 ngomen n zai suka dgn suma kata2 iena bile mengomen...
jgn igt pakwe/suami je boleh amik ati i taw.. kwn pompuan pon kalo ayat power, i berkenan jugak!! hehee ;)

hmm seminggu balik kg. ye.. lame nye..
kerinduanlah sume peminat2 arif nnti..
bwklah lappy ke kg. iena.. bleh siaran langsung nnti..

P/s; sowi.. mengomen dah mcm karangan pulok.. ;p

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

besnye..gendang2..if dpt rafiq mau dia ketuk sampai pecah tu..ganazzz..ahhaha

sonot eh dak arip..kan main lagi..

cantik goody bag..mana beli? :-)

zue @ annaleeya said...

hamboiii..... syiok la eina balik kg... lama tol cuti... mesti meriah besday party arif nanti...

sonot eh arif main drum tuh... aunty tmpang dua kaki boleh??? ekekeke...

mamalieyna said...

mamamiera:
huwaaaa mamanye ayat power lah arif! habis la arif pasni, cair ngn mama..ekeke..

thanks tau zai, mmg la nk ngepos senang jer, jd mslh tu lah kan, nak ke pej pos! kalo eina merempit jer..hehe..ada lesen kete simpan baik2 dlm purse..hehe..

terharu ngn kesungguhan zai!

mmg arif sesungguh hati bila main ni, yelah leh ketuk then berbunyi kan..^_^

en abe ina pun terharu tau, sungguh baik hati zai ni katanye! ^_^

one day,datanglah umah..walaupun eina ni spesis pemalu tp leh la zai, heQal ngn kak miera memeriahkan suasana..hikhik..

mamalieyna said...

rose:
memang suka la dia, lepas boring ketuk2 main campak2 lak..huhu..

beli kt giant rasanya..ada sekali ngn belon,dan yg tiup2 tu..

LYaFRINA said...

waa...sukanya ariff dpt hadiah..
bermain sakan ler..
nak balik kampung ler ni...
Kat mena???
Selamat bercuti yer...
bhati-hati djln raya...
&
Enjoy your holiday!!!

Zaidah said...

sos bestnyer dapat hadiah...nak jugak bleh tak...hehehe :)

ita cutevirus said...

mamalieyna,

bawak je la balik lappy & broadband tu... kang mati kutu kat sane plak.. huhuhuuh.. leh la apdet kat kitorang aktvt kat sane...

kang kitorang rindu pulak ngan arif... ngan arif ye... bukan ngan mama die... huhuhuhuuh...

UmiDAnisH said...

wah, bestnyer dapat hadiah.. mesti da teruja sgt2 nak celebrate tukan.. seminggu erk cuti... rindula kat umidanish nnt pd ariff n mamalieyna..

mamamiera said...

alah.. igt iena je spesis pemalu..
zai p0n same.. kat blog, kat tepon bleh la zai ni mcm minahci.. tp bile berjumpakan, adoii,tak tau ape nk start kalau bkn org len yg start dulu.. kalo org yg start tu kepoh2 gak, haa zai pon start enjin moto zai laa.. prom prenggg.. hahahaaa.. ;p

aLyNnZ said...

salam kenal..
happy belated birthday..
wahh..main drum tuhh cam ada skill terpendam..

~aSHa~ said...

wah untung nye arif..

model tuk hadiah kedua tu mana...ehehhe

~Zetty84~ said...

happy belated birthday..
sorry cayunk..!!!
aunty lmbt wish... ;p

Nadiah Sidek said...

best tu cuti lama. btw, happy belated to mamalieyna & arif. tak sempat nak wish ari tu sbb gi bercuti..hihi..

fabulous.farah said...

happy jer arif main mainan baru..bawak jer balik kg latop tu kak ieyna..ade masa luang ol.hehe

E.L.I.Z.A said...

alamak...mama dh start cutiii..hurm kalu eli, nk g bercuti pun stil bwk lappy n berukben..xleh hidup la tanpa itu semua :P

btw, selamat bercuti...

syiookknye dpt hadiah!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

selamat bercuti.... =D
rehatkan minda..

Uda said...

selamat bercuti..
seronoknya dapat jumpa org tua kat kampung :)

MamaCira said...

Happy holiday!
patutlah rasa sunyi je blog mamalieyna x komen
cuti ghupanya..
hehehe..

sgt cantek gendang² itu
kalau dapat kat cira
alamat x panjang la nyawa gendang² tu..

arif sgt comel dgn hadiah²nye..
mama arif pun comel jugak dapat hadiah..
hahaha..

MamaCira said...

sat..
aku terasa macam masuk website maybank2u!!
perasan tak mamalieyna??
ngeee..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

Apy Holiday mamalieyna..nnt blk dr cuti, kita jumpa lg..hehe..

Sronoknya Arif dpt byk hadiah..kasi aunty 1 leh??? hihi..:)

Siti said...

waaaa..bestnya dpt hadiah yer...huhu

Alimaz-Kembara Terasing said...

arif bergendang mama dengan abah menari......bleh ka...atau sama gendang sama2 menari....kalau anak-anak saya dapat mainan cenggini mau riuh satu rumah bergendang dan menari....

Sue said...

waaa balik kg lamanya. rindu kt ariff laaaaa.........