About

Tuesday, March 9, 2010

.: seSi jeNjaLan saBtu :.

Sabtu abah kerja half day..
Balik tu abah cam kepenatan jer
Malas la mama nak ajak meneruskan agenda awal tuk soping kain tuk baju raya tu..
Huhu..keciwa tapi takpelah..masih awal kan..^_^

After makan2, rest2..dalam kul 3 camtu..
Abah kata kat Arif..

“arif nak jenjalan tak..?”
“jom kita g jalan eh..!”


Mama sengeh2..terus nyampuk..

“jom gi Giant Kinrara..boleh tengok umah sekali..!”
“ala nak beli cekedis tuk besday arif nanti..nak bg kt budak2 tu..”


“haa…cepat la siap!”..

Yeaaa…plan asal tak jadi, jadi kot lain pun orait lah! Hehe..

Lagipun memang rasa nak g jengok umah kat bukit jalil tu..
Dari bulan ke bulan pemaju berjanji surat tuk ambik kunci umah akan dihantar
Tapi tak jugak sampai2..last dia kata ..ikut peringkat la pulok..
Huhu..gi jengok jerlah dulu..
Nengok camna..

Sampai kat area perumahan @Bukit Jalil tu..
Nengok..haa dah ada la orang duduk..siap bersidai baju pun..
Herm..ni mungkin peringkat pertama kot..
Kiranya tak lama lagi giliran mama la pulak kot..

Tak sabo2 nak duk umah sendiri…
Tapi jauh sket la dari tempat kerja sekarang ni..!
Pic non-ado sebab dah pernah interframe sebelum ni..!

Layan gambo arif la pulok..
Mama suka interpramekan banyak2 pic dak arif ni..

Pic before kuar..sementara tunggu abah siap..




Pic @Giant Kinrara..
Sikit2 soping katanya..penuh jugak trolley..
Yelah cekedis tu, cekedis ni nak beli.. ^_^
Layan…

Pic kat tempat makan sebelum bertolak balik..
Arif mamam biskut jer..huhu..




Balik tu singgah umah Amzar@sepupu arif..
Ambik surat2 mama n abah (letak address umah kakak mama)
Sempat la pekena laksa semangkuk..
Huh penuh perut ni..

Arif lak sempat men masak2 ngan abg amzar n kakak ain..


Ni sesaja tempek..
Sempat rembat 3 baju utk dak arif..mama ni pantang nampak baju pooh..hehe..comel kan..:)




Dan ni ler cekedis tuk harijadi dak arif nanti..
Bungkus membungkus..nanti la dah dekat2 nak balik kg nnti..!

60 comments:

nieda said...

mama Arif dah excited nak celebrate birthday..best best..

Siti said...

waaaaa..shopping..aktiviti paling siti suka bila ada duit..heheh..cute2 betul baju tu..

♥mamaQASrina♥ said...

alahai ensemnya dak arif pakai baju cm tu..sukerla nengok bebudak pakai baju cmtu..

pooh skrg tgh sale kot..hr tu rembat baju cik Q, rm11.90 ajo sepasang..hihihi

hazlina said...

nk celebrate bezday arif???wah2 syoknye..bler tu?

nza said...

mesti meriah besdy pertama arifkn...

shahida® said...

waaaaaa...suka suka..suka pooh..kite serupa..kalo leh brg anak nk semua pooh kan kannnn

mamaaerish : said...

wah besday arifencem nk dekat dh.... counting......... (",)

wan sujaihah said...

suka la arif..mama dia bt goodies bag..

mamalieyna said...

nieda:
hehe...sikit2 jer excited..buatpun kt kg jer..^_^

mamalieyna said...

Siti:
memang...tu aktiviti paling best!!

mamalieyna said...

mamaQasrina:
hehe..macehh..!^_^

tu la agaknya kot, kalo ikut hati byk lg nak rembat, abahnye dh jeling2..huhu..

♥Azie♥ said...

bila besday cik arif

UmiDAnisH said...

bestnyer dia tu, seronok je.. hihihi... wah,ku pun sedang mengintai2 umh di bukit jalil..hahaha... silap berjiran plak

MamaCira said...

xcited kan ngan bday anak.. hehe
aku pun cam tu gak..
sebab umah berek kecik
dah plan nak wat kat kfc je..
senang, x yah nak kemas² umah segala.. ekekeke
lama lagi laaa....

MamaCira said...

xcited kan ngan bday anak.. hehe
aku pun cam tu gak..
sebab umah berek kecik
dah plan nak wat kat kfc je..
senang, x yah nak kemas² umah segala.. ekekeke
lama lagi laaa....

~Siti Hajar~ said...

suke la tgk arif pakai bj camtuh..nmpk cam dah beso...aik arif join main msk2..hehehe..wah byknye cikedis, mesti nak buat majlis meriah ni..

~~*Ummi AFD*~~ said...

wah, bestnye nak sambut birthday...

erm, mesti rasa x sabar kan nak dok umah sendiri... nanti dah pindah kena buat keduri... jgn lupa jemput taw...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Byknyer cekedis tuk b'day Arif..mmg Xcited nih..dh dekat dh tue.. :)

LYaFRINA said...

Dah nak setahun arif..
hehehehehe.. sempat lagi tu main masak2...Siap duk bsimpuh tu..

**Comel bju pooh tu.. Kalo pergi mana2.. xsahkan kalu xbeli ape2 utk ank.. esspecially bju.. nk beli y kita.. last2 y ank juga dcapai..

fabulous.farah said...

mama~
nanti umah kite dekat..rumah farah kat kinrara mas. dekat jer ngan giant kinrara. yeay!
nanti boleh la jumpa dak arif kan =)

iem said...

umah arief kat kinrara ke..
la dekatlah ngan umah faiq..kat kinrara mas betul2 dekat giant kinrara kan..nnt leh faiq main2 ngan arif nii hehe

zue @ annaleeya said...

byk beli cekedis utk besday party arif erk... mesti meriah nanti...

tomei bangat baju pooh tuh...

aFRiNa-BaTRiSy!A said...

>> owhhhh, sy juga addicted to POOH, since dr blom kawin smpai ank nk msuk 2..hahahhaha..lawak kan??
>> waaaa, excited nk celebrate besday ariff erk..amik gmba byk2 tau..nti leh la join contest! =))

mamalieyna said...

hazlina:
besday arif 16hb ni..tp sambutnya lewat sket..on 20th..sambut kt umah atoknya @johor la..! ^_^

mamalieyna said...

nza:
herm..biasa2 je kot..buat pun kt umah mertua kak..^_^

mamalieyna said...

shahida:
anak lelaki pooh la, anak pompuan, mek da mesti suka hello kitty kan..pinky! ^_^

mamalieyna said...

mamaeirish:
ye counting2x..but lewat sket sambutnye..on 20th..huhu..

mamalieyna said...

wan sujaihah:
haha arif lum tau pape..mamanya yg terlebih excited! hehe..

mamalieyna said...

azie:
besdaynya on 16hb...tp selebrate on 20th! balik kampung juga! ^_^

mamalieyna said...

unidanish:
arif sokmo smile..hepi memanjang! ^_^

ye ke, eloklah berjiran senang nak membeli belah! ahaks..^_^

mamalieyna said...

MamaCira:
haha..lambt lg la besday Cira..takpa plan awai2..^_^

mamalieyna said...

~siti hajar~
mamanya pun suka la..ada 1 je baju camtu, nak cari lagilah..hehe..

takdelah meriah sgt..sanak sedara jer..kalo kt sini, ramai la kenalan shbt handai..huhu..

mamalieyna said...

ummi AFD:
hehe..minggu depan la..weei dah dekat! ^_^

ha'a mmg tak sabo..insyaallah..ada rezeki boleh ler buat kenduri! ^_^

mamalieyna said...

Lily:
minggu depan la Lily..sambut on 2oth.. mmg tak sabar ni..tp dak arif takmo jln2 lagi..huhu..

mamalieyna said...

lyafrina:
tu la..dh dekat dah nak setahun tp cam baby2 lagi dak arif ni..hehe..

betul tu, mamanya asek berbaju lama je, balik2 sambar baju tuk anak! ^_^

mamalieyna said...

fabulous.farah:
oh ye ke..akak kt area bkt jalil belakang bomba tu, takde la dekat sgt..tp still boleh together2 nnti! ^_^ jumpa dak arif!

mamalieyna said...

iem:
kitenye umah takde la dkt sgt ngn giant tu..area bkt jalil blkg bomba tu..but still boleh together2 nnti..soping sama2 @ giant..hehe..

mamalieyna said...

zue:
alah jemputan sedara mara jer kak..if buat kt sini, leh ler menjemput kengkawan..huhu..ni buat kt johor jer..

baju pooh mmg comel2 belaka! sukaa!

mamalieyna said...

afrina batrisyia:
Pooh mmg cool...^_^!

hehe..cam tau2 suka join contest eh! Insyaallah..

**sHiKinn** said...

comelnya baju pooh..baru perasan haikal takde pun lg baju cartoon..heehehe.

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

cumil lah ank bujang akk..yg paling cumil kina tgk gmbo yg kuar lidah tue.

heheheheheh...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

komen dari n3 kina :

x mak su...dia main sorang2 kat depan. entah mcm ner leh panjat tingkap. tue yg jatuh ke bawah..

yg pasal kawen tue..kina pun dah x tahu nak ckp pe..terkezut sehhhh!

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

eh salah bg lak...

yg nie

sedeh kan...mintak simpang lah benda2 mcm tue terkena dkt anak kita.

aminnn...

pasal budak kena kawen tue..kina rasa bapak dia terdesak la.

pasal sotong tue..tq..hik..kina selalu msk sotong tue liat lagi. lepas nie kina nak wat mcm tue lah..

hehehehehe...(x terel masak)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

besnye cekedis
tapi dah lama tak mamam..huhuh

bes eh iena pon bakal ade umah sendiri
kita ni skang baru berkira2 nak belik
insyaAllah akhir tahun ni...:-)

ct rahani said...

comelnya arif pakai overall.. cute sgt2..

mamalieyna said...

Shikin:
belikan la baju Pooh ni..comei2 tau! ^_^

mamalieyna said...

KiNa:
thanks..arif mmg suka senyum..hehe..

pasal sotong tu, if masak resepi cam lain selain goreng kunyit..akak biasa rebus dl, kasi air sotong tu kuar then baru masak..baru sedap dan empuk! ^_^

mamalieyna said...

rose:
ala rose umah tu en suami beli masa bujang2 dl, lmbt tul siap..ingt lepas kawen terus leh duduk..umah tinggi la, nak cari umah bwh gak, tapi still fikir2 nak beli kt mana..huhu..

cekedis layan petang2 ni best tu..! ^_^

mamalieyna said...

ct rahani:
thanks auntie ct! ^_^

Nurshahfamily said...

bestnye ade cekedis2 tu .... mama jgn lupe irfan punye tau hehehehe ... syok tengok pic2 arif so cute...

Nadiah Sidek said...

dah nak sethn dah arif ye. nak jd big boy dah ni ;)

Ena said...

wahhh.. bestnyerr.. x lamer lg blh leh masuk umah baru kan!..

Excited yeh nak celebrate dak encem tu.. HAruslah kan!..

meg cntekk lah baju pooh tu.. hu3x..

hajarus said...

alahai encemnyer arif pakai baju tu....

banyaknyer soping2 cekedis... betul la kak comeynyer baju2 pic pooh tu.. sangat sesuai ngan arif...

mamalieyna said...

NurShahFamily:

irfan nak turunkan pontian! ^_^

tQ..

mamalieyna said...

Nadiah:
ha'a tp kita ni dok anggp dia cam baby je lg..huhu..^_^

mamalieyna said...

Ena:
rumah baru pun still rumah tinggi..huhu..nak umah bwh, lom ada rezeki la..

mmg excited! tp dak arif lum leh jln ler..huhu..

Pooh mmg cool!

mamalieyna said...

hajarus:
tQ auntie hajar..^_^

mmg cumel baju pooh tu, kalo boleh sume corak pooh akak nak rembat, tp haish tak elok berlebih2an kan..huhu..

Ieza said...

comeynya arif..nk sambut birthday ke berapa tahun ni..

apa2pn..happy birthday..and jangan nakal2..

mamalieyna said...

Ieza:
besday pertama la auntie..arif baru nk masuk setahun jagung! ^_^

belum lg..on 16hb nnti! :)

Ain said...

awalnya ieyna prepare untuk birthday arif....bagus.. bagus...

ain tak buat pape pun lagi padahal besok sarah punya birthday...huhuhu..

tak sempat dah rasanya...

selalunya kalau nak prepare goodies ain beli barang kat kedai borong.... murah dan banyak pilihan...