About

Monday, March 15, 2010

.: sEMaLam buaT apa yeE..?! :.

Semalam adalah besday mama!
Tapi memang tak ada mood nak jenjalan ke mana2..
Kerja rumah pun sabtunya dah setle..

So, apa dibuat pada hari ahad?

Pagi – g jogging (abah je yang jogingnya)
Mama dan arif agenda jalan, snap2 piccas..
Selingan – mama n abah main badminton! (berpeluh2 giler, badan pun lenguh2..hoho..nampak sgt jarang ber’exercise’!)
Selingan lagi – arif main2 @playground sambil agenda wajib, snap2 piccas..hehe..

Tengahari – agenda masak di rumah saje..
Pertama kali setelah berdiet ni (kekonon la)..mama makan nasi bertambah..
Haha..takpe beras Faeza Berasmathi..hehe..
Sebabnya selera dengan masak l0mak ikan masin..
Ber’ulam2’ bagai la pulak..memang layan sungguh makan..huhu..

Petang sket – g pasaraya Bintang, beli sket2 barang tuk balik kampung nanti
Saja je beli kt sini, supaya tak kalut time kat kampung nanti..
Kat sana nanti, just topup2 mana yang tak cukup je..
Dah lalu kedai kek tu..
Rasa teringin sesangat nak makan kek..
Al-maklum besday mama kan! Hehe..
Beli la jugak sepotong!
Dak arif yang terpandang kek2 kt situ pun leh tergoda..
nyum2x…nyum2x…je mulot dia berbunyi..hehe..lawak2x..

Pastu singgah pasaraya Cheakers lak..
Ada lagi benda nak beli..
Huhu..orang len hari besday g selebrate tempat best2..
Mama ni leh jenjalan kat area sini je..
Apa daa..huhu..apa2pun..
20hb ni…kiranya sambut besday mama sekalilah..buleh ye arif?..^_^
Mama tumpang dua kaki..hehe..

Malamnya – abah turun, ada ceramah agama sempena Maulidur Rasul..
Arif sleep awal..mama bukak tenet jap, pastu nantuk..sleep jugak sama dak arif! ^_^

Last, nak tempek piccas yang diambil on 14th March 2010..semalam la tu..
Dak arif saje…^_^

*Sekitar Taman Jaya – mood nantuk je dak arif..tu la sapa suh bgn awal, pastu tokleh tido balik sebab kena ikut mama n abah g Taman Jaya, sian…

baru sampai..relek2 tengok abah bersenam kat tengah2 tasik! dataran ler..^_^

mama pun muke sememeh, nantuk jugak ke same like arif?! hehe..

*Playground@ taman jaya – mood hepi tak bape nak happy..nantuk masih bersarang..hehe…ralit tgk abang2 dan kakak2 kt situ jer..





abah interprame juge...^_^

masih perlu dibantu..huhu..tokleh lepas gitu saje..
sangat takut time ni, kejap je dok situ..huhu..

lepas bebas la kejap...^_^

*pic sebelum balik…balik tu singgah tempat kerja abah jap..ada gak snap piccas, next2 n3 la tempek pic2 tu..malas lak nak upload banyak2 piccas..lagipun n3 ni sudah terover piccas kan..! hehe…

*sepotong kek tuk besday mama! Hehe… ^_^
Sekian....^_^


38 comments:

[-suziey-] said...

hehehe..smlm kita g amcorp mall..ingt nk singgah taman jaya tp mals..ekek:D

waa bestla celebrate ngn arif..msti meriah ni..ekekek:D

sepotong tp amt bermakna:)

mamalieyna said...

suziey:
owh ye ke..kita ni saja je kan, dekat tp mls nk berjumpa2an..almaklum daku ni seorang yg pemalu..hikhik..Insyaallah ada apa2 majlis kt umah nanti, ada wat makan2, kite jemput cik puan suziey sefamili! ^_^

meriah la sangat! hehe...biasa2 aje..:)

yezz..amat bermakna!

Siti said...

hehe...dpt spend masa ngan family on our birthday memang best..kira hadiah yg tak bernilai gak la tu...

sedapnya..nak kekkkk...

mamalieyna said...

Siti:
hehe..lebih kurang camtu la kan..tak kisah la tak selebrate pape pun..janji ada bersama2 ^_^!

nak kek?..sepotong jer..habis suda..hehe..

aFRiNa-BaTRiSy!A said...

>> hepi bday mama ariff..semoga bertmbh rajin memberi komen2 kat blog saya yer..=))
>> selamat pnjg umo+murah rezki selalu..
>> waaaa...best nya nk celebrate bday ariff..=))

~aSHa~ said...

nice la ur piccas...

best tu makan masak lemak ikanmasin....mmg selera...

Ena said...

smlm ena boring tahap ting tong kat umah.. uwaaaa.. nak kuar tp x tau nak ke mane.. hubby lak tido jer kojer nyer sampai petang.. bile dier bangun ena pulak yg tido sbb majuk.. hahahahhha.. yerlah anak2 pun tido kijer umah pun dah settle.. kul 6 bangun terus mandi wat minum petang.. tp masih lam mood merajuk sbb nyer serangan PMS.. hu3x..
dah malam baru hubby ajak kuar.. hu3x..

best la.. tingin nak p jogging smlm tp? hu3x..

Baik jer dak encem arif tu dok lam stroller.. lam buai pun dah nampak kuyu jer matenyer.. alolo.. cainnyer ngantuk yeh!..

Ain said...

syoknya ariff main kat playground yerk....

dah boleh jalan nanti penat la mama arif nak kejorrr....

psttt, kek ieyna tu look soooo yummmyy....

nak jugakkkkk.....

Uda said...

bagus la mama.. rajin bersukan..
cerianya arif dapat main kat taman..

~~*Ummi AFD*~~ said...

Hepi belated birthday... Sorry lambat wish....

Moga pnjg umur, murah rezki & sukses selalu...

Eh eh, sama la. Sal pun teringin nak makan kek sebenarnya sabtu hari tu. Tapi tak pergi beli pun... huhu

shahida® said...

skang nih ..celebrate birthday dgn sepotong kek adelah satu trend tau..huhuuuuuu..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

cutenye..sepotong kek..mane lilinye..wekekekek

amboi arip
kan main lagi eh
awatla mamanye tak join jogging? sian papa joging sorang2...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cedap kek..Nyum2x...

Iena ~ peringatan..klu main kat taman..jgn bg Arif dekat ngan budak2..Takut kang jd cam Qis..Kena selalu perhati kan lah..1 pengajaran buat lily..klu blh x nk bawa dh p tmn..

fabulous.farah said...

ngantuk2 pon tak buat perangai..bagus la arif ni..dah la suka!

Ieza said...

happy birthday tuk mamalieyna..semoga lebih sukses lagi..
nampak ariff happy tul dapat main kt situ..

mamalieyna said...

afrina batrisyia:
*thanks..
*hehe..selagi hayat dikandung badan, akan selalu daku menjengok ke blog kam0..hikhik..
*best kan..ari khamis ni balik kg! ^_^

mamalieyna said...

~aSha ~
thanks...
memang menyelerakan! ^_^

mamalieyna said...

Ena:
alolor...ciannya..siap merajuk2 lak..huhu..apa nak buat, en suami penat kot! takpe2 minggu depan ada lagi, bgtau awal2 supaya en suami tak tido balik..^_^

arif memang nantuk, tapi terpaksa redha, seb baik tak buat perangai sebab terhibur jugak, dpt main2, jalan2, ronda2..^_^

mamalieyna said...

Ain :
itu ler, esok dia dpt kaki, joging ngejor dia jerlah..hikhik..!

kek tu memang sedap..nama kek pun dh lupa la..huhu..

mamalieyna said...

Uda:
huhu..dipaksa oleh en suami, awal2 pg dh bangun. mandi, bersiap..sbb nak berjoging..huhu..^_^

tapi ok lah, leh beriadah smbl jln2..dak arif pun wlupun ngntuk tp maintain..hepi jugak! ^_^

mamalieyna said...

Ummi AFD:
thanksss a lot! ^_^

hehe..carilah dpt sejurai pun jdilah! ^_^

mamalieyna said...

shahida:
ooo trend ke mek da...yela jimat sket, beli beso2 pun sapa nak habiskan..:)

mamalieyna said...

rose:
cumel je kan..sbb abahnye taknak kek, so beli 1 saje..lilin?..takyah jimat kos! ekeke..

lor, camno nk joging, joging sambil tolak trolley?..bley gituw?,,hikhik..

mamalieyna said...

Lily:
sedap woo..^_^

itu la kan, dlm dok ramai2 dgn budak2 kengkadang terlepas pandang jugak, haish..mintak dijauhkanlah perkara2 yg tak diingini cam yg terjd kt qis tu! tp memang riso gak..! orait..pasni mmg kena extra peka!

mamalieyna said...

fabulous.farah:
ha'a..arif memang gitu, jarang nak naik angin..redha jeerk..huhu..

mamalieyna said...

Ieza:
thanks...

hepi dlm mengatuk! huhu..^_^

wan sujaihah said...

eppy baleted bday kak...mog akak sekeluarga dimurahkan rezeki yer..

suka tgk areeff..cute sgt:)

♥Azie♥ said...

RAJIN NYER G JONGGING...

SEDAPNYER KEK TUE

mamalieyna said...

wan sujaihah:
thanks..^_^

LYaFRINA said...

waaaa... ada gak kek walau sepotong,, lya air cendol je.. huhuhuuu.. xpelakan.. kita dh beso kan.. y pting org sekeliling mhargai kwujudan kita d muka bumi ni kan....

**Picas ariff y kat tasik tu sgt2 comel+viewnya y very2 nice!!!

mamalieyna said...

azie:
hehe..rajinkan diri sbb en suami yg nak sgt g joging! ^_^

mamalieyna said...

LYafriNa:
hehe..ada gk la petanda that day is our besday! ^_^..hehe..janji happy kan, dan betul tu, janji org sekeliling menghargai kewujudan kita di muka bumi ni! setuju!

thanks..ni yg rasa nak bwk arif g posing2 lg ni..hehe..

mamamiera said...

rajinnye berjogging.. ayah arif b'jogging, mama arif jogging jari jemari... snap snap snap haaa..

jadilah sepotong kek kan.. nnti ari mggu ni ada potong kek besar kan.. mmg bertuah sgtlah iena ngan arif besday dlm bulan yg same.. ayahnye arif jimat nk wat kenduri nnti.. sekali harung.. nnti adik arif yg akn datang, setting date same gak eh.. hehee ;p jgn mare..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

apy besday mama arif..smg dimrhkan rezeki, pjg umur & berbahgia dismpg family tercinta..

1 lg,smg bertmbh rajin memberi komen2 kat blog saya yer..coz rsnya mamalieyna ni blogger tegar..:)

nza said...

buat together-gether lagi bestkn...nnti meriah...

mamalieyna said...

mamamiera:
hahaha..betul tu..mamanya sibuk dok senam jari jemari..^_^

good idealah! so, after 2nd annv. kena on lah! sbb dak arif dl, bunting pelamin..wakaka.. :p

mamalieyna said...

mamadanish:
thanks...^_^

ya sudah pasti, kata tegar! hikhik..

mamalieyna said...

nza:
ye kak, tp sebenarnya lebihnya nak selebrate besday arif jer, kita dh tua ni, tak kisah pun..hehe..