About

Monday, March 15, 2010

.: saMbuNGan..buaT apA seMaLam ? .. :.

Hehe..siap ada sambungan tu..
Macam banyak sangatla programnya..
Haha…tak ada apa sgt..cumanya banyak snap piccas…

Arif di penghujung usia 11 bulannya..
Esok16hb March 2010 ..Arif akan berusia SETAHUN!
Setahun sayang…setahun !! …hikhik..

Overs lak mamanya ni! ^_^
Biasa la anak pertama kan..
Hehe…mamanya kan suka bebenor snap piccas..
So, haruslah diabadikan kat sini..

Muak?..oh tidak sama sekali..mama takkan pernah muak@jemu menatap wajahmu sayang!
Ececee…lebih2 pulak berbahasa…^_^

Layan jer ler…Arif beruntung mama suka snap2 pic tau..
Nanti arif leh tengok balik wajah2 arif time kecik2..
Mama dulu mana nak merasa semua ni..
Serius, mama langsung takde pic masa baby! Huhu..sedih tau!

Waah panjang sudah… :p
Teruskan la melayan piccas dak arif..
Semasa sesi lawatan ke opis abah..
Balik dr sesi berjoging di Taman Jaya..
Abah yang beriya suh snap, sbb moto baru katanya..^_^




Ada kawan abah panggil dari atas..dia leh wat muka blur je..huhu..arif..arif...
wah...verangan nak kerja cam abah ye arif.. :)

Pastu, nak tempek lagi seleksi wajah2 arif sebelum kuar di petang harinya..^_^




macam2 ada... ^_^


Last..arif versi comot..
suka main mende2 yang sememangnya bukan mainannya!

p/s eeii..best! arif dah terima satu hadiah besday in advance today! Comei..esok2 mama tempek kt sini! Ada sapa2 lagi nak kasi hadiah kat arif?! Ekeke..


41 comments:

Ena said...

alahai.. dah besar dah dak encem nie kan.. kejap jer mase berlalu dah nak setahun..
Hepi Besday cayang!! (in advance).. moge jd anak mama yg soleh & abah yeh!
best la leh naik motor besorrr..

Mimie Fazira said...

ni kalau abg danial tgk mesti jeles kat arif ... diekan peminat setia RODA RODA KUALA LUMPUR ....

heheheh comey je ariff naik moto besar ...

anyway eppi becoming 1st b'day ye .

[-suziey-] said...

waaa dh setahun dh arif..hehe..mane mngkin kita muak kan.ank kita..kita yg mengandungkan dan melahirkannya..bertarung nyawa tu..hmmm nikmat btl jadi ibu kan..eh merepek plak..ekeke:D

arif posing kt moto tu minat ler tu..jgn jadi mat rempit udah..jadi pelumba moto pro xpe..hehe

shahida® said...

wahhh..pejam celik dah nak setahun si kiut nih ekkkkkkk..bila mama nak bg adik utk arif ekkkk...eeeeeee

~~*Ummi AFD*~~ said...

Uih, bukan main lagi bergaya di atas motor ye... nak jadi cam abahnya ke??? hehe

cepatnya masa berlalu kan...sekejap je anak membesar... tak lama lagi dah boleh berjalan la tu... (",)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wah Arif..kemain lagi yer..
mesti nk jd cam ayah gak ni.....

Dh bujang dh dak Arif nih..Moga terus membesar dgn sihat & kuat!!! :)

~Siti Hajar~ said...

jeng jeng jeng.. lg bpa jam genaplah 1 taun..hape bday arif...smga besar sihat & kuat..ibu danies nak kasi hadiah ni...mintak mama arif emailkan alamat rmh kat ibu danies ye...ni alamatnye : dalia_hajar@yahoo.com.my

fabulous.farah said...

wah..bedat kak ieyna nagna rif ni boleh celebrate same2

nieda said...

heppy birthday arif, bestnya dah setahun..2 bulan lagi Humaira boleh geng dgn arif..hehe
Baju arif pakai tu, mesti mama dia beli masa pergi shoping hari tu kan?

Siti said...

Hehehe..syoknya...kita mana leh jemu ngan anak2..nakal camna pun anak kita..kita akan tetap sayang sampai bila2...
tambah lagi siti yg dah 3 anak ni..mcm2 kerenah ada...

Apepun moga Arif jadi anak yg soleh n sihat selalu.

nza said...

wah, brgaya sakan tu...kalu abg farouk tgk mesti jeles abis tu...eh! arif nk tolong mama masak sardin ke tu....rajinnya sibujang nie...

fabulous.farah said...

hensemnye motor pols sekarang..cair~

~aSHa~ said...

seorang ibu @ mama tak kan jemu dgn anak2nye..hingga usia anak ke tua...

aNnA_jaN said...

eppi besday to ariff....n belated utk mama ariff...smoga bahagia slalu...hiks..

hajarus said...

amboi ade gaya la arif bawa motor tu... encem laaaa...

esok arif dah nak masuk 1 tahun ekkkk... aunty hajar nak ucapkan hepy besday in advance to arif...

semoga membesar ngan sihat & jd anak yang soleh k...

anyway mamalieyna, hajar nak ucapkan hepy belated besday kat akak... maaf yer hajar terlewat ucap..

semoga akak dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki.. Amin...

As said...

kejap jer arif bakal umur 1 thn... hehehhe...
sure mama dia akan celebrate b'day dia... makin besar arif....

mamalieyna said...

Ena:
tul tu..mmg cepat sungguh msa berlalu, setahun sudah..tpi terasa cam arif ni baby je lg..hehe..

sesekali merasa nek motor beca!hehe..

mamalieyna said...

mimie fazira:
hehe..ye ke..peminat setia jugak abg danial dgn citer tu, leh geng ngn abah arif, suke sgt tgk citer tu..^_^

thanks auntie!

mamalieyna said...

suziey:
betul2x..setuju2x..merepek yg benar! ^_^

haha..arif sopan orangnya, mana mungkin jd seorang mat rempit! ^_^

mamalieyna said...

shahida:
wah3x..bukan main tanya kt k.ina eh, hang tu mek da lg afdal..haikal dh setahun lebih..ekeke..

mamalieyna said...

ummi AFD:
hahaha...berangan la kejap..^_^

tu la sgt pantas masa berlalu, sedar tak sedar kang, arif dh boleh berlari-larian! :p

mamalieyna said...

Lily:
thanks auntie atas doanya...^_^

herm..cam abah eh..?..lg tinggi dr abah! hehe..

mamalieyna said...

~siti hajar~
waaah terharunya...time kasih auntie..sayang auntie..nnti arif suh mama email auntie secepat mungkin ye..suka la arif! ^_^

mamalieyna said...

fabulous.farah:
ha'a selang sehari je..^_^

mamalieyna said...

nieda:
peka la auntie ni, perasan jer..malu arif! hikhik..

ha'a lg 2 bulan leh la geng! ^_^

mamalieyna said...

Siti:
yaaa sampai ke akhir hayat, kita akan sentiasa ingat dan merindui tuk menatap wajah anak2 kita kan..huhu..

thanks..^_^

mamalieyna said...

nza:
oh peminat setia motor polis ke, abg farouk tu..hehe..

arif mmg perajin, selalu nak nolong mamanye! ^_^

mamalieyna said...

fabulous.farah:
hehe..tgk moto pun leh cair eh..ekeke..

mamalieyna said...

~asHa~
betul tu....^_^

mamalieyna said...

aNna_JaN:
thanks auntie..^_^

mamalieyna said...

hajarus:
thanks...asal ada ucapan sudah memadai, lmbt atau cepat tk jd hal..^_^..time kasih..

Aminn...moga2 dimakbulkan segala doa! :)

mamalieyna said...

As:
tu la..sungguh pantas! hehe..tp selebrate kt kg jer...^_^

Alimaz-Kembara Terasing said...

wahhhh kejap ja dah besar ya...dah dekat 1 thn....

mamalieyna said...

alimaz:
ye...today is 1 year already! ^_^

Mama_Aqish said...

wah ariff naik moto abah ek...tak lama lagi leh la amik lesen bawak sendiri

mamaaerish : said...

wah cayalah... nk besday dpt moto u... hik3...

musti sok membesar bagai johan...

eina, jelesnyer tgk gambo... canteksssss... (",)

hepi besday arifencem... mmuahhhhh dari auntie & aerish...

mamalieyna said...

Mama_Aqish:
haha...arif tgh beranganlah tue! ekeke..

mamalieyna said...

mamaeirish:
hoho...itu motor talak boleh kasi2 sbg hadiah looo...:p

moga2 begitulah hendaknye..Amin..

thanks auntie eb!

cantik eh..maceeh..kasi besar2 baru clear..! jdlah cantik...^_^

aLyNnZ said...

alamak motobike polis..baby boy mmg suker..wahh..present from fisher price brand..

Ieza said...

happy birthday ariff..sorry la cik ieza terlewat la nk wish..apa2 jadi anak yg baik ya dan jangan nakal2..

♥ etieyerywan ♥ said...

mummy lambat la..hahha..pe2pun hepi besday arif..