About

Tuesday, March 2, 2010

.: maNa boLeh berjaLan saJe ..:.

Statement di atas bermaksud..
Kalo ke mana2, katanya berjalan saja..taknak beli pape..memang tak sah!
…dan tak boleh !

Pastinya akan ada jugak barangan yang disambar..hehe..
Adat la orang pompuan kan…

Tapi kali ni berjalan bukanlah semata-mata nak berjalan..
Ada agenda membeli barangan keperluan dapur..
Sikit-sikit…

Dan pastinyalah..harus ada je benda disambar tuk dak arif sowang tu..
Seb baik g hypermarket mydin tu jer..
If gi ke tesco or jusco..harus baju-bajuan la disambarnye..
Huhu..
Kejadian adalah pada hari ahad lalu, after makan2 free (kenduri)..hehe..

Apa yang disambar kali ni tuk dak arif..?
Sikit jer..

Sejadah saiz arif…cumel sangat! Moga2 rajin la solat ye anak mama..^_^


Dok menerai ketayap, tapi tak jumpa saiznye..

Sandle cumel ni..senang sket sarung if nak kuar dekat2 ni..

Then, lori menan ni..3 sebenarnya, 1 dah bwk tinggal umah ibu..

Jangan taktau arif dah pandai main lori ni..
Pandai lak dia bunyi ala2 vroom2x..sambil tolak2 lori ni..
So sweet..suka mama tengok..

Mama terbeli sebabnya masa g umah sepupu arif last Saturday..
Arif berkenan ngan lori2 kecik abang Amzar..
Itu yang terasa nak beli tu..^_^

Layan pic sket lagi..
Dak arif dok dalam trolley, lagi best la dia..lepas bebas gitu..




See, mama ni jenis suka menerai/menukar jenis pampers tuk dak arif..
Suka dgn design2/ gambar terlukis kt pampers tu..
Dan lagi disebabkan arif ni bukan jenis kulit sensitive..
Senang la mama dok try jenis2 pampers..
Lagi murah lagi bagus..but pastikan kualiti bagus jugak la kan..

Kali ni mama try beli Fitti Basic..
Murah je..tapi okla jugak kualitinya..
Still mampu tampung kandungan air k**c**g dak arif tu..

Banyak gak boleh jimat ni..hehe..
Mana boleh jimat, kasi jimat kan..if dia sensitive tak best la nak tukar2..
Ni nampak dia ok jer..
So, go on la kan..^_^

Orait …sampai sini jerlah bebel.

Herm..tengah fikir nak tukar susu lak bila usia arif beranjak setahun ni..
Susu apa pulak ye..skrg arif minum susu Frisolac!


48 comments:

iem said...

wah arif dah ada sejadah sendiri ye..
rajin2 solat ngan mama ye..

Ieda Al-Habsyi said...

ececece...pakai kopiah c comel nih, ehehe!! truck macam amanda, heheh!! Gila aku kan bagi anak pompuan aku main truck, huhuhu!

Ena said...

alolo.. pandainyer dak encem sorang nie.. wat kiter jd gewammm jer.. budak skrg nie cepat pandai kan!..
comeynyer pakai keteyap tu..
cutenye sandle arif tu ekk!
Budak2 suka tul dok lam troli kan!..

comenyer sejadah tu.. ena x cari lg tuk irfan.. asyik gune yg abah dier punyer jer..hu3x..

mamaaerish : said...
This comment has been removed by the author.
mamaaerish : said...

salah eja jer kalo bizi nih...
nih nk tulis lik... hik3

***wah... dh ader sejadah sendiri.... bgs bgs...

jgn jadik cam aerish dh la... bagi dier sejadah kecik... nk dok kat ats omaaerish nyer sejadah gak... suker kongsi2... hik3

ita cutevirus said...

alhamdulillah...

lieyna, iyyad pown pakai fitti basic jugak... kualiti ok.. kalo tido malam, cume tukar 2 kali je... sekali sblm tido, sekali lagik dalam kol 3@4 pagi... (but depends on baby jugak)...

♥mamaQASrina♥ said...

alahi nomei..ajer sejadahnyae..harap2 nanti leh jd anak yg soleh..

comel kasut tu kan..senang skit nak jalan ringan ajer..
banyak betul lori dak ariff nih..

nyomel2 ajer..!~

ieda a.k.a mama erfan said...

susu dumex dugro!! best... hehe murah pon murah..

arif comel sangat!! huhu

aFRiNa-BaTRiSy!A said...

> haah, betul3, dumex dugro pun bgus jugak..Anmum Essentials pun bgus..Afrina kat umah pengasuh minum Dumex Dugro Honey flavour, kat umah minum Anmum Essentials..

> ooooo, afrina kulit dia sensitip la..skrg ni pakai diapers Huggies Dry pun kene ruam kat celah kelangkang, musim2 panas ni jd gitu pulak..pdhal da lama guna diapers tu, xkn bru skrg dpt effect dia kan??pelik..xpun, kene tuko mamypoko la pulak..haisssshhhh..

UmiDAnisH said...

wah, bestnyer arif dapat sejadah... bagus2

[-suziey-] said...

hehehee permulaan yg baik..sejadah utk en arif.lps ni rajin2 solat ok arif..hehe

As said...

amboi arif dah pandai shopping...hhehehehe... hmm good.. good... byk nyer brg dia... pinjam 1 lori leh x?

Nida said...

Salam..

SAmalah macam Nida.. kalau jalan mesti ada yg dibelinya.. konon2 taknak beli, tapi akhirnya tewas juga..:)

Ain said...

moga arif rajin solat nanti...

comell jer dia ngan ketayap kat kepala...hehehe....

nza said...

2lh wanita sejati namanya......sambar sana sini..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

comelnyer sejadah kecik Arif tuh..moga Arif jd anak yg soleh ya!!!...

Alalala...encemnyer dia pakai ketayap tue..sgt comellllll!!! :)

mamamiera said...

rajin kamu menyoping ye..
kalau x membeli, bknle namenye wanita sejati.. hehee ;p
zai p0n same.. aritu borong pampers drypers 8 bungkuih.. 4 utk mira, 4 lg tuk heqal.. murah gile kat giant 29 hinggit je.. comey sandle arif.. suke tngok sandle bebudak... kecik tomey..

nieda said...

nida ada gak try fitti tp yang jenis design baru tu. ok juga, not bad. Comel kipas arif, humaira punya dah lunyai, bukan boleh tengok kipas tu gerak, habis di cabutnya. banyaklah mainan arif pasni

shahida® said...

tu lah kan xleh berjln aje...nk kena sambar gak ape2..hikhikk..inilah pompuan namanyaaa..suka soping

mamalieyna said...

iem:
hehe..skrg ni peneman jerlah...kita solat dia dok lepak ats sejadah jer...besar sket..Insyaallah dia ngikut! Aminn..^_^

mamalieyna said...

Ieda:
waaa leh geng la amanda ngan dak arif..main truck sama2...jgn ajak dak arif main masak2 udah..hehe..

mamalieyna said...

Ena:
ha'a makin cepat blajar diorang ni, sbb tu kena tunjuk contoh yg baik2 saje kan..^_^

ha'a dok dlm troli terus mood happy..^_^

eina pun kebetulan je terjumpa sejadah ni, tak plan pun nk beli...cute jer.

mamalieyna said...

mamaeirish:
hikhik..setakad ni ok jer pulak..tp dia melencong kot lain..kejap dok kt sejadah, pastu mulala nak terjah tmpt lain..haish..

mamalieyna said...

ita:
ye ke..mmg kan, tgk dak arif pun lebih kurang gitulah, skali tukar time kul 4@5pagi..skali minum susu..

mamalieyna said...

mamaQasrina:
kebetulan terjumpa..itu yg terbeli..hehe..comel kan..^_^

mamalieyna said...

ieda:
oh ye ke ieda..mmg dlm kepala ada gk listkan dumex dugro tu..herm...tgh fikir2 ni..^_^

mamalieyna said...

afrina batrisyia:
ye ke..herm...dah dpt 2 undian tuk dumex dugro ni..hehe..

ye ke, itu yg payah tu,,,eina tak pernah try mamypoko...kang guna itu, takmau lak yg lain2...parah! ^_^

mamalieyna said...

UmiDanish:
saja belikan..nak tarik minat dia..^_^

mamalieyna said...

suziey:
hehe...arif lum reti solat..reti duduk je..hehe..

mamalieyna said...

As:
ha'a..mula nk ngikut jejak mama ni,suka soping..tunjuk je apa menan sume dia ambik..huhu..

mamalieyna said...

Nida:
hehe..namanya pun pompuan kan..hehe..

mamalieyna said...

Ain:
hopefully...Aminnn...^_^

TQ.

mamalieyna said...

nza:
tu la kak, seb baik pi tmpt yg regenya orait saja..^_^

mamalieyna said...

LilY:
Aminn...moga2 gitulah hendaknya!

Maceeehh...^_^

mamalieyna said...

mamamiera:
oh ye ke..biasa drypers mahai gak tu...murah giler...tak perasan lak..sbb eina g mydin, sblhnye giant..ramai lg org kt mydin..

eina lak en suami bkn jenis suka beli borong2..beli sket2 sajo..tp if terjumpa brg harga murah gitu, mau tak tertarik nak borong kan..

mamalieyna said...

nieda:
oh ye ke..ada perasan gk, saje try design lama ni,,nnti2 leh try yg design baru lak..hehe..

ha'a makin suka la dia dpt sepah2kan umah pasni..

mamalieyna said...

shahida:
soping mmg perkara plg best la ida! hehe..

Alimaz-Kembara Terasing said...

ceewah..arif dah ada sejadah sendiri...

Aida Alias said...

mamalieyna... main lori bunyi vrommm2 cam motor hahhaha.. budak2 ni mmg lawak la kan..

mamalieyna said...

Alimaz:
saja nak kasi semangat kt dia..hikhik..mcm tau! ^_^

mamalieyna said...

Aida Alias:
tu aa menghiburkan hati la..^_^

~Siti Hajar~ said...

mmg xsah klu jln2 xsambar pape kan..tmbh2 lg tuk si kecil, arif jenis kulit xsensitif blh la try mcm2 pampers, blh pilih ikut corak yg santek2.. danies xblh la, 2 jenis je blh, huggies & drypers jer..

Nadiah Sidek said...

seronok la arif dpt byk 'hadiah' ;)

wan sujaihah said...

amboiii best nyerrr mama belikan sejadah...makin rajin la ariff solat :)

mamalieyna said...

~siti hajar~
tu la kan orng pompuan ni..hehe..dah lak ada anak..lagi la..^_^

mamalieyna said...

nadiah:
ha'a dia la paling beruntung! ^_^

mamalieyna said...

wan sujaihah:
aminn...moga2 gitulah! ^_^

ummuabdullahsyaakir said...

Moga jadi ank soleh yea syg ^_6

Mma,rsanya Frisolac tu pun ok.Abdullah mnum juga susu tu.Klu Arif serasi,elok diteruskn