About

Monday, March 8, 2010

.: maLas bernew n3 gara2 ‘kam0’ :.

Weekend sudah pun berlalu..
Huhu keciwa mama sebab agenda tergendala..
Agenda nak soping kain tuk buat baju raya…!
Sebabnya dua2 hari berkenaan abah bertugas!
Huhu..apa nak buat redhakan saje..

Pun begitu ada la jugak agenda lain..
Next n3 cerita..
N3 ni just to share..
Weekend baru ni sangatlah free..
Mood nak bernew n3 pun ada..but..
Keciwa bilamana..

En mouse rosak suda
Leceh ler nak guna touch2 kt lappy tu..
Susah nak edit2 piccas kan..

Ni semua dak arif la punya pasal ni..
Ini dah mouse ke3 jadi arwah gara2 dak arif!
Huhu..
Tapi salahnya mama jugak..
Suka ber’lappy’ sesuka hati kat mana lokasi yang disukai..
Akibatnya dak arif berkenan sungguh dengan en mouse tu..
Punya banyak menan, en mouse tu jugak dibuatnya menan..
Huhu..

Sesaja tempek..2 mouse yang sudah menjadi arwah!
Huhu..
Tak sempat nak terjah mana2 tuk beli mouse baru..
Wuwu..

p/s balik kije nak kena singgah mana2 la beli mouse baru, baru semangat sket nk layan tenet kat umah!

43 comments:

Ena said...

Alahai ciannyer kan!.. ena pun rosak gak smlm nyer mouse tp, sib bek ade spare lg.. lau x, nan ado n3 juge lah smlm.. cam eyna juge lah.. rosak gara2 anak terune tu.. bukan setakat wat main. leh bersilat lg ngan mouse tu.. dier ingat dier kucing kot!. ehehehehe...
Nanti beli yg baru yeh!..

mamalieyna said...

tu la..ilang mood nak berblog jap..padahal byk masa free tau! mmg budak2 suka eh jadikan mende alah tu sbg menan diorang..huhu..dh mmg gaya kucing dah pun dok godek2 mouse tu..hehe..

ha'a balik kang kena cari ni..^_^

Nurshahfamily said...

hehehe asyik bz je.... sekali sekala duk umah best gak hehehehe .... mouse tu bukan ape... saje je soh bagi lebih masa kat arif hiikhikhik

nza said...

hu.hu.hu...kesiannya...xpe raya lmbat lg.

budk2 mmg suka kalu tgk bnde2 yg bkn mainan mrk..unik agaknya...hi

mamalieyna said...

Nurshahfamily:
yelah agaknya..kalo idaknya mamanya lebihkan en lappy dr en arif..hikhik..

Hamizah said...

arif jd meow2 yer..

mamalieyna said...

nza:
tul tu kak, raya lmbt lgi..huhu..

ha'a la..unik tang mana taktaulah!

mamalieyna said...

Hamizah:
hehe..tu la..jd meow2 jap! :P

~~*Ummi AFD*~~ said...

hehe, sama la ngan faris... Suka gigit ouse tu sampai rosak sebab mouse yg sal beli tu ada ikan dalam tu...

teruja tengok ikan mainan dok bergerak2 tu, apa lagi habis dikerjakan. Tapi salah kita yg dewasa ni la kan. letak merata... hehe

MamaCira said...

mouse ko belampu² ke?
hehehe,, mmg menjadi tarikan budak² mouse tu..
mouse aku sikittttt lagi jadi arwah!
selamat bermouse baru!

shahida® said...

encik tikus punya pasal ye...ciann

mamalieyna said...

Ummi AfD :
itu la depa teruja tengok ada lampu berkelip2 kt mouse tu..unik! huhu..

mmg salah org yg dah dewasa ni..huhu..

mamalieyna said...

MamCira:
ha'a berlampu..tu la pasal..dh bg yg rosak punya wat menan, nak gak yg tgh berkelip2 tu..wuwu..

mamalieyna said...

shahida:
ha'a en tikus punya pasal dikerjakan si kucin cumel berambut itam!

Uda said...

mesti laa arif geram.. tgk mouse tu.. ada cahaya gitu.. hehehe tapi kalau mouse yg biasa pun mesti arwah jugak.. biasa laa budak nak membesar.. semua benda diorang nak explore

mamalieyna said...

UDA:
yalah uda kan..time camni..suma benda anak2 berkenan..huhu..yg salah maknyelah letak merata2..hehe..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wekekeke..sat lagi sy pon akan jd mangsa mcm iena ni kot
si rafiq suke ketuk2

sian iena
takpe
kang beli baru guna duit arip..claim2..ehehehe

ezan said...

arif jealous tu mama dia asyik layan tenet je.. xmain ngan arif.. dia rosakakan la mouse tu.. leh mama abiskan masa ngan arif je kan.. heheheh...

~Siti Hajar~ said...

tikus kat rmh sy pun byk dah mati gara2 anak2..tikus yg hidup skrg ni pun dah nyawa2 ikan, nmpknya nk kena ternak tikus lain jgk la..

mamalieyna said...

sit hajar:
hahaha...kucing manyak kt umah eh, tikus la jd mangsa..^_^

Nadiah Sidek said...

hehe..arif buat cmne smpai blh jd arwah tu?

ita cutevirus said...

sebenornyer arif tu nak jadik blogger tegar cam mamanyer jugek...

huhuhuhu..

mamalieyna said...

Nadiah:
hehe..mcmana si kucin mengejar si tikus..pastu dpt dilambung2 nye..hehe..arwahlah ia! ^_^

mamalieyna said...

ita:
hahaha...setuju3x..like mama like son! :p

Sue said...

ariff nak jadik programmer komp kott besar nanti.. hehe...

lajuunye la n3 lieyna ni. tak sempat nk tinggal komen kat n3 lepas, da tau2 ada n3 baru. hehe..

mamalieyna said...

Sue:
su...kita update everyday tau! ni sbb mouse wat hal je, kalo idak..ada la termiss lg n3 sabtu ahad lepas..hahaha..blogger tegar ini orang! :p

gitu la gamaknya! ^_^

Siti said...

ala...tak dapat la nak beli baju raya yer..takpe2..byk lg masa yer..

As said...

alahai.. mouse mmg slalu buat hal kan... kami skang ni dah pakai yg wireless... lg senang... xyah nak cucuk sana sini...huhuhu
xpe.. dah beli yg baru lg laju la bertenet

mamalieyna said...

rose :
yes.. masa rose akan tiba jua nnti ni, so langkah awal, standby banyak2 mouse kt umah! haha..

mamalieyna said...

ezan:
hehe..gamaknye la..arif jeles..so dia musnahkan en mouse tu,,huhu..

mamalieyna said...

Siti:
ha'a banyak lg masa, itu la plan tak semestinya menjadi..ada je halangan ..huhu..

mamalieyna said...

As:
ha'a la..cari yg wireless ok sket kan, takde la merangsang dak arif nk capai2..^_^..nak carilah!

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam...alahai ariff... agaknya mouse tu lebih best dari menan yg lain kot.....

mamalieyna said...

Alimaz:
huhu..itu ler pasal, apa yg menarik sgt ntah! dia jeleskan mama la tuh! takmo mama layan lebih2 kt lappy..huhu..

zue @ annaleeya said...

tulah.... mama duk lebihkan lappy dgn mouse... sbb tulah dak arif jeles... arif pon rosakkan lah mouse peliharaan mama kan... barulah arif puas ati... hehehe...

Ain said...

nasib baik ain pakai pc, sarah tak dapat la usik mouse ain...

tapi kat rumah ain takde can nak blogging sbb sarah nampak jer ain duk depan pc dia terus melalak....

sabo jer la...huhuhu...

fabulous.farah said...

huhuhu..farah dari zaman blaja edit pic pon guna tpad jer.xsuka guna mouse

dak ariff saja tak nak bagi mama main tenet. soh layan die. itu pasa die rosakkan mouse. kan arif kan?
=p

PapaMama Zakwan said...

pandai arif, hehehe..
mama asek dpn lappy je, tu yg rosakkan mouse tu :)
tkpe, ada hikmahnye,heheh

mamalieyna said...

zue:
hahaha..betul tu..dak arif jeles sama itu mouse! skrg puas la hati dia..wuwuwu..

mamalieyna said...

Ain:
camtu eh..arif lak..nampak je mamanya on lappy..terus terkam nak join sama, itu yg boleh main mouse ni..sampai jd arwah..huwaa...

mamalieyna said...

fabulous.farah:
oh ye ke..waah expert la kam0...akak tak pandei..:p

ha'a ye la sangat tu..huhu..

mamalieyna said...

PapaMamaZakwan:
hehe..tu aa..hikmah leh dpt mouse baru..ekeke..

Ieza said...

awalnya shopping baju raya..ni mesti tempah bnyak pasang ni..