About

Saturday, March 13, 2010

.: LaGi-Lagi LaKsa..haha.. :.

salam hari sabtu..

herm..tak ke mana pun, dok umah saje..
ada masa sket ni, just to share menu tengahari ni..
apa lagi kal0 bukan..

LAKSA..haha..sedap woo...! ^_^
abah yang request..
mama boleh saje..semp0i je wat laksa ni..
sapa2 teringin nak rasa LAKSA kedah mama wat..meh ler..
manyak ni..makan berdua jer..hehe..

sambil2 layan CD citer ADNAN SEMPIT..
tak dapat merasa tengok kat panggung..
panggung kat umah pun jadilah! :)

layan pic laksa mama untuk ke sekian kalinya kt belog ni! hehe..

laksa + air oren..



pastu nak jugak tempek piccas dak arif
di lewat usia 11 bulannya..nak masuk setahun dah lagi 3 hari!

hohoho..tapi nampak gaya tak buleh berjalan lagi ni..huhu..

arif dah makin kurang ghajin nak praktis!
baring2 sambil tengok tV..



p/s makin lonjong dah muka dak arif ni..^_^

27 comments:

aNnA_jaN said...

ala dh meleleh air liuq nih....

Ena said...

uwaaaa... nak juge laksa tuh.. sedap weiii!!

tingat pulak, smlm lunch hour ingat kan nak makan laksa tp bile p kuahnyer x siap lg.. hu3x.. nunggu kat setengah jam.. tp kuahnyer x gak siap.. kuciwa tul smlm.. sudahnyer makan buah sajork!!..

ari meleleyh lg lah nampaknyer... sob3x..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

laksa...dap nyer!!

Dak ARif nntn apa tu??leka sungguh dia nonton.. :)

Iena..Umah baru lg errkk..bagus2x.. :)

nza said...

rajinnya masak......jgn xcaya, kak nza xpernah masak laksa..kalu nk mkn blk kg bodek kak long masak...hi, terukkn.

ummuabdullahsyaakir said...

salam mama..waa rajinnya mask laksa...eem tapi laksa mmg senang nak mask,kn?Sedap tapi senang..hehe

Insya Allah Ariff tu nnt pandailah dia bjln...jenuh nnt mama nak kejar2 dgn dia..hehe

nieda said...

arif baring mcm tu comellah..sedapnya laksa..
Nak tanya, ambil tempahan tak kalau nak order laksa..hehe dalam bulan MAY..

ummuabdullahsyaakir said...

Cantiklah rumh baru mama,rajin mama tukar2.Emm blh tolng buat tutorial tak?Dari dlu saya cuba nak buat tapi takut tak jadi..Hehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

yarabi..mek na..peberet tu
tapi sejak bersalin takleh makang laksa
abih sakit punggoq lenguh2..uhuh

ya la..makin lonjong la
nak besor katenye
kang mengecik kang bahaya pulok muka si arip tu wekekek

hubby kita baru beli adnan sempit td
tp dok dang lagi nok tengok

PapaMama Zakwan said...

sodapnyo...!!!hehehe,meh anto saujana putra meh..poslaju ek!hehe

PapaMama Zakwan said...

sodapnyo...!!!hehehe,meh anto saujana putra meh..poslaju ek!hehe

~Siti Hajar~ said...

sedapnya tgk laksa tu...nmpk kepekatan kuahnya..adusss meleleh air liur nih...laksa is my peberet tau..

~Siti Hajar~ said...

muka arif nmpk pjg dah, dah xbambam cam dulu...ya la dah besar lg aktif, samala cam danies dah kurus kering, pipi pun dah xde..danies dulu 1 thn 2 bln br blh jln..arif pun camtu gak kot..

mamalieyna said...

aNna jan:
ahaks..sengaja nk kasi ayaq liuq meleleh..ekeke..

mamalieyna said...

Ena :
alorr ciannya...meh le jengok umah kita, ada lebih lg ni..esok panaskan kuah, smbg makan lagi..hehe..sedaaaappp..!

mamalieyna said...

Lily"
taktau la pulok tgh nonton apa..lupa..tp yg pasti citer kartun ler! itu yg leka sungguh! ^_^

hehe..susah la lily, ada masa terluang sket, asyik gatai je tgn ni nak ubah2 template..hehe..

ct rahani said...

dapnya laksa.. baru jap td pekena laksa gak.. sama lak menu kiter ari ni kak.. hehe..

ooo jap je arif dh nk setahunkn..

mamalieyna said...

nza:
lor camtu lak akak ye..cam saya lak, sgt kerap masak laksa ni, sejak dr umur belasan sampai skrg, mmg ghajin sesangat lah masak laksa ni! ^_^

mamalieyna said...

UAS:
tu la ada org rasa masak laksa ni leceh..tp pd eina lg suka masak laksa, simple.. dr masak tuk berjenis lauk tuk mkn tengahari..lebih rela buat laksa! hehe...

hehe..betul tu, dh leh berjalan sok, tak terkejo den ni! hikhik..

mamalieyna said...

nieda:
thanks..
'haih cam professional lak nak men tempah2..hikhik..may? besday humaira ke?..serius ke..herm..tak berani nak janji..^_^

mamalieyna said...

UAS :
thanks..bila dh tau ilmu ni asek2 nak tukar2 jer,..huhu..simple jer, tp bab wat tutorial ni cam tak pandai pulak..nnti Insyaallah eina cuba k! ^_^

mamalieyna said...

rose:
oo feberate mek rose gk ke? eina masa arif bulan ke-6 kot, dh tibai makan laksa..mak marah la jugak tkt urat kembang katanya! huhu..

hehe..makin besar makin lonjong eh..^_^

citer tu best, lawak aa, terhibur rasa!

mamalieyna said...

mamaZakwan:\
haha..bley gitu! sampai sana, kuah dh kering//ekeke..

mamalieyna said...

!siti hajar~
oo...it my feberate too..sbb tu suka masak! hehe..

ye la arif mybe setahun lebih baru leh jln kot, tak nmpk gaya nak berjalan lg ni..huhu..

mamalieyna said...

ct rahani:
hehe...menu sama lak ye..

ha'a masa pantas berlalu..^_^

Ain said...

bak la sini semangkuk laksa tu...huhuhu...

nak jugakkkkk.....

Ayu Hussien said...

sdap nye laksa tu..
wat ar laksa johor plak. hihiii

shahida® said...

huhh..dh lama xmkn laksa weyyyyy..terliur lakk