About

Thursday, March 4, 2010

.: KezuTaN ..?! :.

Wah2x..tajuk kezutan..macam besar la sgt kezutannya..
Hehe…
Tapi memang sangatlah kezutan pada mama..
(if dok dept HR, takde aa kezutan cam mama_aqish tu..hehe)
Dan tertanya2 jugak mama..!

Citer pasal ari ahad lalu..(agak basi sedikit)
Pergi ambik duit kat atm..
Almaklum petangnya nak jalan2 kan..
Harus spend gak duit..
Tokleh mengharapkan abah jer..
Lagipun memang 28hb baru gaji masuk..

Sekali cek balance..
Haishh…lebih dari biasa.. banyak tuu..
Mana mai ni..silap kira gaji ke..?
Ke gaji dah naik..?
(huhu.. berangan lah!)..

Apapun ambik jerlah duit yang patut jer..
Kepala still ting tong..
Takde lak dengar company nak kasi bonus lagi..
Ari tu dah kasi (bulan doblas..)
Sekali..
Bila dapat slip gaji..
Huhu…BONUS la..
Confirm !!
Wah2x..murah hati tul company kali ni..
Kiranya 1x ganda lebih berbanding tahun terdahulu..
Alhamdulillah ada rezeki lebih tuk celebrate besday dak arif kat kampung nanti! ^_^

Orait…ni selingan citer pasal abah petang semalam..

Citernya..
After balik kerja, by phone abah ckp nak ke pasar malam terus..
Lapar agaknya..biasa g malam2x..
Malangnya elok time ambik arif kat umah Ibu pengasuh tu..
Cuaca tak mengizinkan..
So terus la balik umah..
Decided g malam jerlah nanti..

Sampai umah, mama n arif lepak depan TV dulu..
Sekali abah terus masuk dapur..
Tung tang tung tang kat dapur..
Masak sendiri tuu…tak suruh mama pun..
Hasilnya…inilah….


Sup sayur campur kaki ayam!
Mabeles..sedap wooo…kalah sup ayam yang mama buat! Hehe..
Mama pun apa lagi layan makan sekali la..
Sedapppp….^_^

Malamnya g jugak pasarmalam..
Beli laksa utara lak..
Layan la makan laeii..woo…sedap…^_^


64 comments:

~UNai~ said...

Woo... makan lai!! hehe.. bestnye kalu kitak kat cni pun dapat bonus 2kali!.. :-)

~~*Ummi AFD*~~ said...

wah, rajin betul hubby Kak Eyna ye...

hubby sal pun kekadang tu rajin gak ke dapur... hehe

sekali sekali tukar air tangan best jugak kan...

Mama_Aqish said...

hu...hu...kiter memang dah tau awal2....tapi tak kan nak heboh kat semua plak...he...he...rahsia company kan...kena la jaga....rezeki arif....

ezan said...

wah bestnya dpt bonus.. rezeki ni...

untungnya husband pandai masak.. senang sket leh tolong2.. nampak sedap je sup tu.. hhehehe...

nieda said...

bestnya dpt suami pandai masak..tgk jer dah tau sedap..tiap2 hari mkn mcm tu pun best jugak

Ena said...

Wahhh.. murah rezeki betul yeh!.. nak jugakkkkk!!.. ehehhhe..

sedapnyer nampak sup tu.. bestnyer ader org leh masak sekali.. leh gak rase org len masak lam umah sendiri..

zue @ annaleeya said...

oooooo.... dpt bonus erk???? kene blanjer nih eina... rzeki dak arif tuh... klu ade adik utk arif, msti byk lg bonus tuh nanti... ekekeke....

♥mamaQASrina♥ said...

sedapnya..sup tu..

alhamdulillah rezeki dak ariff..
huhuhu..rezeki sambut besday!~

Zaidah said...

alhamdulillah...rezeki...sup tu mcm sedap...zai memang suka sup...makan time cuaca panas macam nie ...memang sedap...

♥ Reen ♥ said...

sedapnyer sup...suka mkn sup hihihi
alhmdulillah rezeki arif yea...

mamalieyna said...

Unai:
ye ke..bestnye if tiap2 tahun dpt gini..hehe..

mamalieyna said...

Ummi AFD:
mmg dia ghajin, tp ikut mood la..sesekali je merajinkan diri, takyah suruh sendiri pi cari..suka ^_^

mamalieyna said...

mama_aqish:
elok gk tak kecoh, baru rasa surprise sket! ^_^

mamalieyna said...

ezan:
Alhamdulillah...

tu la, mmg best..if rasa cam malas, leh la bodek2 suh dia masak..hikhik..

mamalieyna said...

nieda:
hehe...mmg best..tp limited ler...time ghajin je..huhu..

mamalieyna said...

Ena:
Alhamdulillah..nak ke..? hehe..

tu la, org masak mmg kita makan rasa sedapppppp sangat! hehe..

mamalieyna said...

zue:
alhamdulillah...mmg igt nak blanjer, blanjer time majlis arif nnti..turun la pontian..hehe..

mamalieyna said...

mamaQasrina:
Alhamdulillah...^_^

ha'a sedap wooo suami masak..hehe..

mamalieyna said...

zaidah:
betul3x..ditambh pulak org yg masakkan..tmbh2 seleranya..hehe..

mamalieyna said...

Reen:
hehe..mak buyung suka sup eh..akak dl suka tomyam time peknen! ^_^

alhamdulillah..

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

haishh tghari tengok sup2 lapo terus den,.sob sob

UmiDAnisH said...

wah bestnyer... masyukkk lebihhh..rezeki ariff latu..

wah, sidia rajin kedapur erk.. untunglakan leh makan sidap2 hasil air tgn org tersayang..

UmiDAnisH said...

wah bestnyer... masyukkk lebihhh..rezeki ariff latu..

wah, sidia rajin kedapur erk.. untunglakan leh makan sidap2 hasil air tgn org tersayang..

**sHiKinn** said...

Bestnya dapat bonus 2x..huhuhu bila la gomen nk bg bonus plak nih..

mamaaerish : said...

wah best nih... rezeki.... teh tarik kasik ais satu..... hik3

♥Azie♥ said...

leh belanja ariff beli baju baru,kasut baru...

~Siti Hajar~ said...

waa weee dpt bonus! syoknye dgr...tumpang seronok blh kan..?? rezeki arif la tuh, bday arif nti jgn lupa beli hadiah besar tau...smperna mama dpt duit bonus..sedapnyer tgk sup tu, tmbh plk ada kaki ayam...my peret tuh..

Ayu Hussien said...

alhamdulillah...dpt bonus..rezeki dak Arif tu.. bleh ar belanja mkn sup tu. hihiiii

mamamiera said...

bestnye kampeni ina, ade kje kosong x sane.. rekemenkan zai bleh..
kampeni zai tek id0ng masin taw..
nak tahu x, paling geli ketiaklah, kenaikan paling byk zai terime ialah 15 hinggit spnjg 4 tahun keje.. ni nk masuk 5 thn zai keje n bln 4 ni ade kenaikan ntah bape sen tah.. dasat woo kitorang punye manager HR.

p/s: camnenye nk jumpa arif live...
melainkan mommynye wat party n jmput kami baguih sgt lah tu.. merasa laksa kedah dia hah.. ;)

shahida® said...

wah kite serupa..tgh $$$$$$$$$$$$$ br dpt BONUS nih..eeeee....

nmpak sdp jek abah masak..mintak cikit abah..ee

Naura's Villa said...

nyam3..sedapnya

Aida Alias said...

usihh bestnya tinggal mkn je kan.. kalo kaka sure sampai meleleh liur nak raa masakan husband.. kempunan sampai tua hahaha

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alhamdulillah rezeki masyukkk!! :)

Sup itu mmg nampak menyelerakan.. untung mamalieyna dpt husband pandai masak.. ^_^

mamalieyna said...

yanaDzul:
hehe..tergoda eh! ^_^

mamalieyna said...

UmiDanish:
Alhamdulillah rezeki dak arif ni..^_^

ha'a..si dia kita mmg suka bab2 memasak ni, cuma kena tggu masa ghajin ler..huhu..

hajarus said...

amboi nampak sedap la mamalieyna sup tu.. nyammyy...

bestnyer dapat bonus.. hajar pun sangat sker kezutan camni.. rase suprise sangat kan kak...

mamalieyna said...

sHikin:
tu la kan, if gomen bg bonus lg best gk, leh tumpg en suami punya..hehe..

mamalieyna said...

mamaeirish :
SIAP...!! hehe..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hoho..rezeki terpijak kate org
alhamdulillah

sedapnye sup kaki ayam
:-)

aNnA_jaN said...

gomen gaks yg tak dk bonus...huhuhuhu...hrap2 ujung thn nih adala....

Nadiah Sidek said...

dpt bonus ek..nak sikit..sharing is caring, kan? ahaha! bestnya suami masakkan. entah bila la nak tunggu suami saya masakkan..dlm mimpi je la kot :p

fabulous.farah said...

wah mama..boleh blanja ni =p

wan sujaihah said...

kak mak saya pernah jadi camtu...rupa2 gaji org lain termasukkan ke account mak saya..
tak jadi mak nak shoping..hehheeh

Uda said...

sekali sekala mkn msk suami memang bess.. kalau sendiri masak sendiri makan.. selera tu dah berkurangan.. sebab dah kenyang ambik bau time duk masak tu..

mamalieyna said...

azie:
yeee best kan..^_^.untung la dak arif!

mamalieyna said...

~siti hajar~
alhamdulillah...baru best nak sambut besday ni..tmbh berkobar2..hhehe..hadiah apa ek?..herm...tgh fikir2 lgi..^_^

sup kaki ayam mmg best! ^_^

mamalieyna said...

Ayu Hussain"
Insyaallah buleeh..hehe..

mamalieyna said...

mamamiera:
loor ye ke? siannya...herm...nka rekemen..? bhgn finance selalu la ada kekosongn tp cam ada problm ja, jap org masuk jap kuar..nk rekemen tak bape nak berani..kena org yg btl kental jer..huhu..

*weei tunggu raya la baru leh wat mkn2 lagi..besday kt kg jugaa..^_^

mamalieyna said...

shahida:
jom kita...berjemaah soping sama2..ekeke..

sup kaki ayam best tau! ^_^

mamalieyna said...

Naurah:
sedappp..>^_^

mamalieyna said...

Aida:
memang kak, siap terhidang tuu..tunggu soru jer..hehe..tu la ada lelaki ghajin bab2 ni, ada lelaki tak pernah lgsg masuk dpr kan..huhu..

MamaCira said...

wah bestnye..
rezeki rezeki..
kami yang gov ni xda bonus pun!!
uwaaa...

sup kaki ayam tu nampak yummy!!
kadang² laki masak lagi sedap dari kita masak..
hahaha.. sebab tu lagi ramai chef lelaki dari pompuan..

mamalieyna said...

Lily:
Alhamdulillah..^_^

yeee..sukee tau! :)

mamalieyna said...

hajarus:
yee sedap tu..^_^

tu la surprise gini lg best! lg terasa gituw..

mamalieyna said...

rose:
betul tu..Alhamdulillah..

ye sedap tuu..^_^

mamalieyna said...

aNna JaN:
key la ada gak kan,,sabar tunggu ujung tahun eh! ^_^

mamalieyna said...

Nadiah :
huwaaa bonus pun kira kategori sharing is caring ke..ahaks..^_^

ye ke, tu la segelintir je lelaki suka masuk dapur ni..:)

nza said...

wow...dpt durian runtuh tiba2...sronok tuu...

mamalieyna said...

fabulous.farah:
buleeehh..hehe..

mamalieyna said...

wan sujaihah:
ye ke..tu yg akak cam blur2 mula tu, after dpt slip gaji, tgk confirm bonus barulah perasaan happy tu dtg..riso gk kot tersalah kira gaji kan..huhu..sian mak ye..^_^

mamalieyna said...

Uda:
betul tu..setuju2x..^_^

mamalieyna said...

MamaCira:
sabo2..ujung tahun dpt kan..^_^..hehe..

tu la, diorang skali tunjuk skil, mabeles..:)

ummuabdullahsyaakir said...

Rezeki jgn ditolak,mama..hehe rajin cik abg mask...biasanya laki ni klu skli turun dapur...kalah kita ^_^

Ieza said...

untungnya abah pandai masak..nampak sedap plak tu..