About

Saturday, March 27, 2010

.: hadiaH..?..besT la AyEp :.

hoho..td g mTest kan..
99.999999% adalah wanita ye kawan2..
lelaki hanya nampak sorang dua jer..
yang sorang dua memohon tu mesti confirm dapat kan..!
betapa beruntungnya lelaki..tapi tak ramai lelaki yg minat nak mohon tuk jadi cikgu..huhu..

back to tajuk..
sebelum terbasi2 citer ni..
piccas banyak gak snap2 time balik kampung ari tu..
tapi mood tuk publish belum mai la ..
ini pun kebetulan abah takde kt umah..

mata lum ngantuk, paksa gak diri jengok blog ni..
huhu..why malas ni..haissh..!

eh melencong lagi..
ni just to abadikan hadiah yang arif terima sempena besdaynya ari tu..
majlis kat kampung..
orang kampung datang takla bawak hadiah ye kawan2..
diorang datang makan2 jer..

tapi ada la habuan lain..ANGPAU! ^_^
hehe..Alhamdulillah leh la tambah simpanan dak ayep!

so, hadiah ni datangnya dari sapa eh?!

of couse dari mak tok ngan tok ayahnya!
dan mak ngah arif pun ada kasi hadiah gak...apa tu..?..
jom tengok! ^_^


sesi bukak hadiah malam, lepas takde lagi tetamu yang datang..!


tadaaaa.... oooh the sweety lappy from Tok ayah...! maceeh tok ayah.. ayep kena simpan baik2 ni..besar sket baru pandai nak guna ni.. ^_^


tadaaaa... yang ni lak dari Mak Tok...kete control tuuuu.. maceeh mak tok!! pandai ke ayep main ni.. ke abah yg belasah main dulu ni nanti..hikhik.. ni pun kena simpan baik2..ayep lum pandai nak main sendiri.. ^_^



waaah cam terror jer..hehe..


merah lagi uuu....!


ni dah kt umah sini, abah kuarkan..test nak main la tuh! time kete ni stop, tak gerak, berani la ayep main2, sentuh2... tapi bila kete tu gerak....................................................


ayep lari lintang pukang....hahaha..fenakut la ayep..camno nak main ni..huhu..

bawah ni, still masa kat kampung, hadiah dari Mak Ngah arif sefamili.. beskal.. mama tinggalkan kt kampung jer..tak muat nak masuk kete..huhu..lagipun time balik kampung, leh main kan.. ^_^.. maceeh mak ngah jugee...


seronok dapat benda baru...tapi lum sampai kaki tu...tunggu 3,4 bulan la kot.. :p


kak caca cekci la..! sepupu arif la tu.. beza hampir setahun gak, tp bila berdiri sebelah nampak arif lebih tinggi! :)

orait tu jer hadiah arif... mama n abah? kasi apa eh...

tunggu next2 n3 la pulak..terover piccas dah ni.. :p



24 comments:

PapaMama Zakwan said...

beshnye.,adiah die beso2 la.. :P

mamalieyna said...

PapaMamazakwan:
bes02 tokleh main skrg..huhu..kena tunggu ayep bes0 juge..hehe..

iem said...

wah banyaknye dapat hadiah..

fabulous.farah said...

hahahah..lari pulak..caner nak main kete ni=p

umihaikal said...

waa..lappy ayep canggih la...leh hekal pinjam x..hihi..

Uda said...

waaa.. bess nya ayep.. dpt byk hadiah.. lepas ni ayep dah boleh buat blog sendiri.. tuu dah ada lappy.

nza said...

best2nya adiah yg arif dpt...simpan dulu n dh smpai waktunya br boleh main...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wow..wee..Best nyer Ayep..dpt lappy..
pas nih dh x kacau mama berblog lah yer..
Ayep pon leh gak berblog sendiri nih.. :)

LYaFRINA said...

Biasa la...
kalo kat kg2,, biasa dia org bg duit jer...
apa2 pon best ayep dpt hadiah beso2 punyer...
Dpt lappy.. nanti blh la blog skali.. hehehehhe...

**Lya pon ingt nk beli gak lappy utk asya.. blh suh dia blajo.. sebut ABC...

mamalieyna said...

iem:
boleh la ^_^..1st besday kan..

mamalieyna said...

fabulous.farah:
tu aa pasai..huhu..tunggu besar sket loor..

mamalieyna said...

umihaikal:
leh..layan blog sama2..hehe..

mamalieyna said...

uda:
tu la, tak ada la kaco mamanya lagi..hehehe..

mamalieyna said...

nza:
ha'a..ni kena tunggu besar sket, baru pndai main..

mamalieyna said...

Lily:
hehe..hopefully gituler...tak kaco mama lagi.. :p

mamalieyna said...

Lyafrina:
ha'a tu la..tpi ok la kan, dpt duit leh simpan tuk masa depan..^_^

**bagus beli lappy cenggini, merangsang anak untuk belajar! beli la.. ^_^

Ena said...

wahhhh..
sekali dapat terus dapat yg besar2 dan best2 ye ayep!.. bertuah ayep nie kan!.. Mama pun x susah ati sbb menan ayep dah manyakk.. hehhhehe..

awat ayep lari? takut upernyer.. keh keh keh. kelakar jerk.. tp irfan dulu pun cenggitu.. penakut.. tp skrg dier la kaki ngusik & buli kakak dier.. ho3x..

Ayu Hussien said...

hhmmm lepas ni Ayep pun bleh jd blogger ni. dpt hadiah laptop.

Nadiah Sidek said...

seronok la arif dpt byk hadiah :)

p/s: jemput ambil award di blog sy ye :)

~~*Ummi AFD*~~ said...

Amboi, sronot la dak arif dapat macam2 hadiah...

Tu la, kena simpan baik2 la sebab dia tak pandai guna lagi..

Budak lelaki memang cepat tinggi kan...

zue @ annaleeya said...

sonot arif dpt adiah yg berbaloi2 tuh.... dpt lappy lg tuh... nanti jd blogger tegar cam mama eh... hehehe...

Anonymous said...

bestnya byk dpt hadiah-mek da

Anonymous said...

wah ayep byk dpt hadiah-mek da

mamamiera said...

best nye adiah2 ayep..
lappy n kete class gitew..
camno ni takot ngan kete control..
dia heran lah iena.. apsal kete kcik bleh gerak ni.. sbb xde org dlm kete menan tuh..? ;p