About

Sunday, March 28, 2010

.: g JB..maLam teRjaH DanGa Bay :.

salam hari ahad...
herm..ingat nak kuar ke mana2 ni tapi abah turun bawah..
ada apa ntah, tak naik2, huhu..terpaksa la postpone ke belah petang sesi jenjalan ni..

ada masa ni, nak abadikan citer balik kg ari tu..
kampung MIL @ Pontian..
hari ahad tu bertolak g JB, umah my SIL..
tido, lepak2 sana..
sampai dah pun lewat petang gitu..sbb pagi tu g kenduri kt Pontian dulu..

malamnya plan nak g terjah DangaBay..
sesaja jalan2 di malam hari..hehe..

yang kesiannya arif la..
ngantuk sesangat..tapi terpaksa akur dengan sesi jenjalan tu..
seb baik tak wat perangai..tapi muka moody jer..
snap piccas pun takmo senyum..

disebabkan snap piccas sana sini..
so harus la abadikan kat sini ye kawan2..
boleh flasback balik suatu ketika nanti! ^_^

layan gambor yang tak berapa cun ni jerlah ye..


tak dpt snap Danga Bay .. Danga Beach pun boleh la.. ^_^


awai2 sampai, harus snap..hehe..


abah n arif pulak..harus..!


tengok...sangat moody la dak ayep..malas nak jalan2..huhu..


mama n arif..


dengan mak tok..


mak ngah arif se-family...adik abah no.1..famili abah kecik jer..3 orang..sorang adik lagi..mak ucu study kat sarawak..huhu..tokleh la join kan..bulan 5 ni balik ler..c0ti2..


arif - mak tok - tok ayah..




ni jerlah menan yang berani nak cuba..hehe..naik kuda eh..pusing2...


tengah tunggu nak naik keretapi..lum sampai la..



---mamalieyna's family ----

bergambo tepi laut...tak bape jelas la pic ni..huhu..



lepak-lepak jap sebelum balik...

ok tu jer...ada lagi story pasal aktiviti kt kampung..huhu..pelan2 la update yo...

dah la banyak homework tak terbuat ni..asyik2 simpan jerkan..bila nak setle tu..huhu..


18 comments:

LYaFRINA said...

comel kat sini.. teringin gak nak pegi.. tp ntah bila la blh smpai sana.. huhuuuu

Ayu Hussien said...

wah jejalan kat tempat feberet Akmal tu.. naper tak singgah Pasir Gudang? hihiii mcm dekat jek ekkk

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nape muke Ayep monyok??
Kiter x pernah lg p
Dangay Bay waktu mlm..
Dekat je umah ktorg ngan
Dangay Bay..
Napa x bgtau..klu x leh jumpa ngan dak Ayep.. :)

Aida Alias said...

bestnya jalan2.. akak pun dh lama tak gi danga bay.. kalo ke sana mesti poket bocor hehe.. anak2 takmo berenti main..

haslina said...

sakan gitu...jejaln ramai2 mmg best kan...

fabulous.farah said...

bukan senang nk tengok ayep moody..=p

nampak chubby nye ayep kat sini

Ain said...

dah lama tak ke danga bay....

dulu waktu ain pergi, danga bay ni baru jerk bukak....

dekat 6 tahun dah berlalu....

aNnA_jaN said...

kesian ayep...dh takleh feel2 kat situ..tringin gaks nk pegi...rsnya tataula brapa thn g nk tercapai impian...huhuh

Ena said...

Alahai ciannyer dak ayep tu ye!.. Memg nampak x hepi mukenyer.. hu3x.. penat agaknyer.. dah ngantuk yeh ayep? x per nanti leh boboommm!!.. heheh..
btw ayep totap comei! ^_^
dulu kerap juge p JB tp x penah singgah ke Danga Bay tu.. hu3x..

iem said...

bestkan tempat nii..

tapi tgk muka arif dah xde mood dah ngantuk yeh..

~~*Ummi AFD*~~ said...

Syoiknya dapat jenjalan... Dah pernah sampai Johor, tapi tak sempat pun jenjalan...

Maybe next month kot nak pergi sana... hehe

zue @ annaleeya said...

wahhh.... best arif jln2 erk... tingin nak bwk anak2 pegi Danga Bay nih... bila ntah nak smp sana... huhuhu....

nieda said...

mlm2 cantik gak view kt dangan bay..tak penah sampai lagi kt sana..

Anonymous said...

ala xmai umah kite pun :(((-mek da

mamamiera said...

bestnye g jenjalan tepi laut..
pic ayep no.4 tu nmpk cam dah pndai jln jer.. ke mmg dia bejalan time tu?
lg pic ayep yg last skali yg sbelah ayahnye.. ecehh ala2 melepak ye..
n iena nmpk kurus bile ber seluar sajo.. ;)

p/s: pi x 17hb kat timesquare.. ade event nuffnang!

Uda said...

bes kat situ kan.. meriah sgt.. mcm2 ada.. hehehe saya pergi pun 5 tahun lepas ..

arif tak naik maenan kat situ ker..

nza said...

hr tu g siang so xdpt la farouk n naurah nk naik semua tu..jz tgk kapal brlabuh jerr......
Best gak mlm2 lepak kt situ...sejuk n nyaman...

♥ Reen ♥ said...

seronok g dnga ea...
dh lme x g sini ag...
dlu rjin tol lepak2 smpai mlm skrg dh de riza 2x je bwe riza jln2 kt dnga huhuhhu...