About

Thursday, March 25, 2010

.: BeSdaY CeLebraTioN dak AriF:.

Herm..still tak nyempat nak jenjalan lebih2..
Wuwu..terlepas n3 kengkawan nanti kan..
pepun akan dikhatam selepas ni ok..
harap kengkawan yang mama belum sempat jengah tu..
jangan kecik ati eh..mama akan follow-up gak pasni..^_^

Ni, sebelum citer psl besday celebration dak arif basi..
Mama nak la abadikan sekarang..
Macam simple je majlisnya tapi..
Huhu…fenat la jugak kan..

All done by ourself..(MIL, FIL, SIL, me n my usband)
Dibantu time potong memotong bahan paginya oleh sorang dua sedara mara dan jiran ..
Pepun Alhamdulillah Majlis berjalan lancar..
Terkilan sket sebab…..
Pic tak bape manarik ler..
Pepun ada la kenangan di hari kejadian ^_^

Layan gambo jerlah dulu..
Oh ye menu on that day..
Menu utama : Laksa Penang + Soto
Sampingan : Kuih muih + dadih + koktail…+ kek besday!

besday boy..dan decoration yg sempoi by abah..hehe..


kek yg mabeles...tp sayangnya takde tulisan happy besday..maybe tak cukup ruang kot..masa tempah dah bagitau apa yang patut ditulis kt kek tu..huhu..


bertiga lebih baik..ekeke..


tak bape menjadi je pic2 ni..gelap je muka abah..wuwu...

pic ni tak clear pulak...dak arif cam happy dah time ni! ^_^
tak ramai lagi bebudak time ni..

tengah dinyanyikan lagu happy besday tuk dak arif.. ^_^

arif@ayep..tak sabar nak jamah kek yg mama tengah potong tu..nyum2x.. :)
hidangan juadah sebelum ketibaan tetamu ...
makan-makan time ! ^_^
ramai gak orang..malu-malu kucing je time bergambo tu..sbb mata sume tertumpu kat kito..huhu..
edaran goodies by MIL..

ni pun nak abadikan juge...pic orang2 belakang tabir..yang banyak bertungkus lumus adalah my MIL..time kasih banyak2 mak... ^_^..
tak dilupa..dadih ..hehe..mama yang buat..2 perisa sebenarnya, lagi 1 perisa jagung! ^_^

lagi ada jugak buat koktail..tak interprame la pulak..sian die..:)

orait tu jerlah..nak stori mori lebih2 cam takde mende lak..

next2 citer bab lain lak..

p/s... zai...eina sudah merasmikan tudung pemberianmu..pakai tudung ni, buatkan mukaku semakin nampak bulat gituw..huhu...ke sememangnya daku makin 'bulat' haa...wooo...


64 comments:

shahida® said...

mak ai..meriah gile birthday dak arif nih..bagus tol mama dia nih.ida dulu plan mcm nih la...nk buat kt kg..tp syg xjd......buat kat jb xbest.....best la....mcm kenduri kawen lak tgk..mcm2 persiapan lak tu....tahniah good boy dh setahun pun :)

~Zetty84~ said...

tu dia...meriahnya...
cam wat kenduri kawen...
sedapnye...
akak wat laksa penang eh..?
erm.... ;p

PapaMama Zakwan said...

selamat kembali berblog :P
sonoknye arif ye? mesti dpt byk hadiah :)

apa2pun,alhamdulillah selamat dah sumenye.. :)

~~*Ummi AFD*~~ said...

wah, meriah betul birthday party dak arif ni...

dan kek itu membuat air liurku kecur... nyum2...

tetiba terasa nak buat birthday party gak utk faris bulan 7 nih... hehe

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

wah meriah...banyak makanan tu...sampai terliur2 ayep nak mamam ek...mesti ayep happy giler kan...tantek kek tu

Ena said...

wahhhh.. meriahnyerr..
ena x penah buat lagik.. semua wat sendiri2 jer.. ho3x.. nak gak la buat cam gini akan datang.. hehehe..

patutla berseri2 jer mama arif tu.. upernyer sarung tuding baru.. hehehe..
cantek & nampak sedap la kek tu... tingin pulak jadinyer..
untung dak arif tu yeh!.. mama dier sangat ambil berat.. hu3x.. ena lom pandai lagi la nak wat cengggini eyna.. hu3x..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Meriah nyer..cam kenduri kawen..
Kek Ayep tu nampak cantik & cedap arr...nk cikit.. :)

Sue said...

wahh meriahnye... mcm kenduri nak sunat ariff je *bepeluh ayep kalo baca ni*

Ramai tukang tolong...best la mama ye ayep! Auntie kt sini tadek sape tlg, tu yg kesian khalish tak potong2 kek lagi ni.. ehehhe...

ezan said...

tul la meriah cam kenduri kawen... bestla ayep kan..ramai yang dtg besday dia.. time sarah nanti xtau la camna.. hehehehe...

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

meriahnya celebration besday boy ni..mknn pun enak2..ct pun x lama lg nk kena prepare utk besday ke-2 danish..pening..:)

dlm picas ni..ct nmpk mama arif cam berisi sikit ek..mgkn camera snap kot.. apapun mama arif ttp cun dismpng hubby & encem boy tecik tu..hihi:)

~Siti Hajar~ said...

amboi meriahnyer majlis depa...ramai tetamu yer..

tahniah utk mama & abah ayep sbb dah btungkus lumus utk ayep..

hadiah dr cik hjr akan sampai mgu depan yer...ayep tgu tau...lewat lor..

♥mamaQASrina♥ said...

aduss..sedapnyer makanan..terliur dah nih..hihihi, kek nya pun nampak sedap sgt!!

to ariff yg encem!!..hepi belated beday to u!!
semoga sihat dan ceria slalu yer..dari mamaqasrina♥

mamamiera said...

meriahnye knduri besday arif..
tetiba rase sian kat ank2 zai..
dorang celebrate gitu2 je..
ni sume ayah punye pasal..
x pe next year zai nk wat best2..

suke tngok ayep heppy je potong kek..
cam tahu je hari utk dia.. senyum2 gelak lg.. byk x dpt prezie.. ? pasni tayang pulak adiah2nye ye..

tudung hijau tu mmg seswai dgn kamu iena.. rasenya pp iena yg dah berisi tu kot yg membulat kan ia..
sbb zai tgk dr sisi 'cap' nye dekat nk smpi bwh pipi iena taw..

UmiDAnisH said...

wah.. memang buat besr2an la ni.. huhuhu...dak ariff sonok la tu.. tp kan kek danish ngan ariff samala.. cume takde otomen je..kalau tak sama jek

~UNai~ said...

ya Allah!!! terliurnyerr tgok juadah2 tue time petang2 cenggini!! yum yum!!

Uda said...

amboi meriahnya besday parti arif.. nampak cedap kek nom 1 tu..

LYaFRINA said...

wowww.. meriahnyer.....
da mcm buat kenduri..
bestnyer smbut ramai2 gini..

SEKALI LAGI....

HAPPY BIRTHDAY BOY!!!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

besnye kek
terliur nih

besnye semua sporting jayakan besdy arip
if sy takde kot camtu
sure beli je ayam kfc..agagaga

iem said...

wah meriah betul birthday party arif ni...

kek itu membuat perut rasa lapar lah plak ekeke

nza said...

meriah sungguh.....

nza said...

meriah sungguh.....

fabulous.farah said...

huii..ini bukan kecik2..ini besar-besar punya majlis ni kak ieyna

nieda said...

seronoknya arif sambut besday, kek no 1 lgi..cayalah..

bila free nanti jwb tag yer..kt url ni:
http://hasnidaomar.blogspot.com/2010/03/beautiful-blogger-award.html

As said...

happy b'day arif... best nyer b'day celebration arif... cake nyer nampak sedap n cantik... sonok arr arif... byk ker dpt hadiah

mamalieyna said...

shahida:
tu Ida, wat kt kampung ni, kecik katenye..besar lak jadinya! pepun alhamdulillah majlis berjalan dgn baik..!

next besday haikal, buat la kt pampung pasti meriah! ^_^

mamalieyna said...

shahida:
tu la Ida, wat kt kampung ni, kecik katenye..besar lak jadinya! pepun alhamdulillah majlis berjalan dgn baik..!

next besday haikal, buat la kt pampung pasti meriah! ^_^

mamalieyna said...

zetty:
tu la, igt kecik2 ja, last2 jd cam kenduri lak gayanya..huhu..pepun enjoy! ^_^

ha'a laksa penang, kalo wat laksa johor lagi leceh!

mamalieyna said...

papamamazakwan:
thanks..

alhamdulillah dah selesai pun majlisnya! hadiah?..sket jer, org kampung kan, mana nak bwk hadiah2 ni..hehe..dpt angpau banyak la..hehe..

mamalieyna said...

ummi AFD:
kek tu mmg sedap tau, dak arif pun suka! hehe..

buat la besday party tuk farish, jemput kita skali eh..hehe..

mamalieyna said...

Anje :
meriah jugak sbb ada budak2 kan..dak ayep pun suka la ramai kawan! ^_^

mamalieyna said...

Ena:
alhamdulillah family johor ni sporting tuk memeriahkan majlis ni..dpt support diorang, tmbh semangat la dibuatnya. kalau ikutkan eina, nak buat sini jer..mesti takla segrand camni rasanya..

1st besday, meriah la camni..pas2 ni mungkin biasa2 ajer..

ena pun boleh buat apa..buat kt kg pasti meriah! ^+^

mamalieyna said...

Lily:
hehe..kt kampung, buat majlis apapun pasti jadi meriah! ^_^

mamalieyna said...

Sue:
haha..cam kenduri sunat eh..! tu la dpt support dr family IL ni, semangat ler, kalo idak..mesti biasa2 jer..

alala sian khalish ye,,takpe la lambat sket :p

mamalieyna said...

ezan:
cam majlis kenduri kawen ye..takde lah sampai camtu..^_^,,buat kt kampung, meriah la..if kt sini..mesti biasa2 aje..

ala sarahnye majlis nnti, pasti meriah juge,,,ramai frenz sarah kan..^_^

mamalieyna said...

mamadanish:
tu la kan, naik pening jugak nk plan majlis2 cenggini kan..eina ni seb baik buat kat kampungm tak la gelabah sngt..hehe..

huhu..mmg la, pipi eina ni makin membulat sbb makan saje skrg ni..huhu..diet ntah ke mana2 dah skrg ni..wuwu..

mamalieyna said...

~siti hajar~
alhamdulillah ramai tetamu dtg, makanan pun masak banyak2 takla membazir..habis je, balance pun skt sgt!

wuuu terharu org nak kasi adiah! ^_^

mamalieyna said...

mamaQasrina"
thanks...^_^

kek tu mmg best tau!

mamalieyna said...

mamamiera"
Alhamdulillah majlis ni mendapat bantuan penuh dr famili sana..tmbh meriah, ramai yg datang kan..^_^

tu aa dak ayep mmg suka sgt ari tu sbb ramai kanak2 berkkumpul..^_^

wuuu pipiku mmg bulat, tmbh bulat bila sarung tudung kaler ituw..hehe..

takpe besday anak akan tiba tiap2 tahun..if rasa tahun2 akan datang dpt on kan majlis dgn lebih meriahm boleh la buat..tahun depan eh, ajak eina skali..hehe..

mamalieyna said...

Umidanish:
ala kadar je, tp bila dh buat kt kampung, jd besar la jugak kan..^_^

ooh ye ke, citarasa yg sama la pulak ye..:)

mamalieyna said...

unai:
hehe..asal tgk makanan je mesti terliur kan..hehe..

mamalieyna said...

uda:
kek no1 tu mmg sedap wooo..^_^

mamalieyna said...

lyAfrina:
buat kt kampung, jadi meriah la..ramai yg datang memeriahkan majlis,.^_^

thanks

mamalieyna said...

rose:
alhamdulillah dpt sokongan padu dr famili blah sana..tu yg jd meriah tu..hehe..

jemput kita sama makan kfc tuk majlis rafiq nnti..hehe..

mamalieyna said...

iem:
sedap tau kek tu..mmg sengaja kasi perut sume org berbunyi2..hikhik..

mamalieyna said...

nza:
bleh la kak sikit2..^_^

mamalieyna said...

fabulous.farah:
kecik menjadi bes0 la farah..hehe..

mamalieyna said...

fabulous.farah:
kecik menjadi bes0 la farah..hehe..

mamalieyna said...

fabulous.farah:
kecik menjadi bes0 la farah..hehe..

mamalieyna said...

fabulous.farah:
kecik menjadi bes0 la farah..hehe..

mamalieyna said...

nieda:
tengok kek angka 1 terus berkenan..comei kan..hehe..rasanya pun mabeles!

p/s huhu..tag tu utang dl eh..huhu..

mamalieyna said...

As:
thanks..! boleh la tahan majlisnya..hehe..

ala takde byk hadiah, org kg kasi angpau jer.. ^_^

Nadiah Sidek said...

meriahnya birthday party arif ;)

mamalieyna said...

Nadiah:
alhamdulillah majlis dpt sambutan yang baik..^_^

~aSHa~ said...

meriahnye besday dia...

♥ Reen ♥ said...

wah meriah sungguh majlis...
mcm sedap kek arif antie nk ckit ley arif?

mamalieyna said...

~aSha~
Alhamdulillah dengan bantuan ramai org! ^_^

mamalieyna said...

reen:
boleh la..buat kt kampung kan..^_^
mmg sedap tau..hehe..dh habis pun..

zue @ annaleeya said...

wah meriah btul.... ramai yg tlg masak...

Ayu Hussien said...

wah cake bsday ada doraemon lah... hihiiiii

mamalieyna said...

zue:
tu la yg best tu..hehe..

mamalieyna said...

Ayu:
hehe..org kedai deco sndiri..kita terima jer..hehe..

umihaikal said...

meriahnyer besday ayep!!

mamalieyna said...

UMIHAIKAL:
KT KG MERIAH LA...HEHE..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mamalieyna..

dun worry lah eina,gmbr2 yg latest cam biasa jer..camera shoot kot.. haah lupa nk tanya..camner dgn HTN tu??? still lg ker??? ct cam kjp on kjp off..x thn lapar lah eina..