About

Monday, March 29, 2010

.: aRiF suKa neK nie.. baLIk PontiaN singgaH siNi :.

bersiaran lewat malam..
still cerita pasal aktiviti kt Johor lagi..
haish bila nak habih ni..

oh ye mama sempat wat lawatan ke beberapa umah kengkawan tadi..
yang mana tak sempat tu, nanti mama kadha' eh..huhu..
nak membalas komen n3-n3 sebelum ni pun tak sempat..

masa yang ada sedikit ni, nak abadikan lagi..
piccas yg disnap2 masa kt johor..
harus diabadikan..best time flashback balik nnti ni..^_^
so, sementara ada mood yg sedikit ni..
buat la cepat2..

esok confirm tak dapek, kt opis..sbb den join training..huhu..

orait back to title..

arif, masa kt umah Mak Ngah nye..
sangatlah berkenan ngn beskal sepupunya ni..
kak caca ..!
beskal ni katanya..hadiah dr maktok n tokayah sempena besday kak caca last year!
masih cun dan comei.! mama pun berkenan ^_^
umah mak ngah sangat luas, boleh la main2, pusing2 puas2..
kalo kt umah kitala arif, alamatnya..balik2 pusing masuk dapur jerlah..huhu..

oklah layan piccas yg sedikit ni..
oh ye..selain tu, arif suka manjat2 tangga ni..
merasalah...sbb umah Mak Ngah ni tinggi noo tangganya!
suka lah dak arif..:)..bahaya kalo tak monitor dia nih!






comelkan beskal tu...^_^

mama sefamili balik pontian dr JB tengahari isnin tu, nak petang dah sebenarnya..
singgah kejap kat pantai pontian, pekena cendol..

sedap...tambah2 time panas2 buta gitu kan..
tapi malas lak nak bersnap2..huhu..
snap2 after pekena cendol kt tepi laut tu jer..

layan...sikit jer, ini pun pic dipotong2..
cam cekci la pulok! huhu.. :p





dah2x..gi tido la..esok training, mau lena dalam kelas ni nanti..huhuhu..


30 comments:

fabulous.farah said...

beskal comel tapi ayep takleh kayuh lagi..huhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Suke Ayep naik beskal..
Suh mama Beli...hehehe.. :D

>> Selamat Bertraining mama.. :)

mamalieyna said...

ha'a..dh leh kayuh lg best kan..:)

mamalieyna said...

Lily:
mmg suka sgt dia tu, mama dh belikan...*wink/...lum tayang kt sini lg..hehe..

ye..selamat2x..huhu..

♥mamaQASrina♥ said...

cantek la beskal tuh..qasrina punya dah lingkup dah..hihihi, ganas siot..suka main tangga jugak ker.. hihihi comei!!

tu mama: slamat bertraining yer!!

~Zetty84~ said...

wah...sedapnyer pekena cendol..!!!
lama zati x mkn...
cantek scenery... ;p

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hehe..ape yg cekci tu? agagaga

comel la mek na beskal tu
kang harus beli eh
wat g playground..:-)
ati2 tu..ngan tangga. sibbaik umah arip takde tangga eh
if tak..mau kuwus mama dia..agagaga

selamt bertraining!

~Siti Hajar~ said...

patut la ayep syok nek beskal tu sbb abah yg tolong tolakkan, ayep control handle je la yer..

bdk2 mana pun kalau jumpa tangga mesti nak terjah, nsb baik la rmh kita xde tangga kan?

*panas2 buta...???

Uda said...

enjoy arif naik basikal.. sebab abah tolong tolak kan.. laju jer yer..

zue @ annaleeya said...

arif nak beskal cmtuh erk... nanti sruh mama belikan yer...

[-suziey-] said...

waaaa mama balik kita plak bercuti..lama xkeep in touch..hehe..
bestnye dpt jaln2 tepi beach..suka beach sgt2:p

Zaidah said...

mamalieyna .... gambar cendul tak ade ker...pehh...zai memang suka cendol ...klu yang ade diabetis tu tak leh makan....manis...

Sue said...

cepat ayepp..suh mama beli beskal! huhu...

khalish pulak dok nak naik beskal akak dia (sama mcm beskal ayep naik tu cuma kaler lain).. heheh nakal kan budak2 ni..

gewamm tgk ayep!

Ena said...

Hoho.. memg comei.. ayep naik beskal tu bertambah2 comel beskal tu.. kih kih kih.. heheheh..

haslina said...

mmg mesti kena bilekan basikal utk Arif...budak2 lelaki mmg suka menda2 nie..

wahhhh lama giler tak pergi pontian..dulu masa study kat utm selalu gak pergi sana..

mamamiera said...

laa...
pasai ape sekerat je picca kat pntai tu..
kat mane tang cekcinye tu..
ni mesti kain terselak2 kan di tiup dek angin sepoi2.. kekekekehhh.. peh tu mane picca cendolnye!!!

mamalieyna said...

mamaQasrina:
cantik kan..^_^..balik tu, terus terjah kedai cari beskal camtu..hehe..

ha'a suka la kt tangga, adventure kan.. :p

macehh..dh habis tuk ari ni..huhu..

mamalieyna said...

zetty:
tu la, sesekali pekena , best sgt rasa..hehe..

mamalieyna said...

rose:
ada la..katanya cekci, mana leh bgtau..kang mek rose dok bayang2 lak..haha..

dah beli..
nnti kita tempek kt sini..hehe..
memang bernasib baik rumah tak bertangga mek rose, tak kurus pun tak palah, janji tak bahayakan anakku ituw..hikhik..

maceeeh, habis 1 hari, esok 1 hari lagi..wuwuw..

mamalieyna said...

~siti hajar~
tu la, ada orang tolong tolakkan, best ler..^_^

ha'a tangga ni antra lokasi yg memberikan cabaran buat si kecil, tu yg suka diorang terjah tu..hehe..

hehe..boleh ja kan..pana2 buta..hehe..

mamalieyna said...

Uda:
itu ler, dh besar sket baru leh mengayuh sendiri..^_^

mamalieyna said...

zue:
mama arif dah belikan la kak,,hehe..belum sempt nk tempek sini jer..^_^

mamalieyna said...

suziey:
tu la..terasa lama sgt tak keep in touch! cepat2 update, nnti kita terjah! hoho..^_^..

mamalieyna said...

zaidah:
takde la sbb dok syok nak hirup cendol je kan, lupa nak snap..hehe..cendol mmg best! ^_^

mamalieyna said...

Sue:
mama dah belikan la auntie..lain animal jer, lg comel..hehe..

tu aa nak membesar, macam2 peel ada..!

mamalieyna said...

Ena:
ha'a bertmbh2 comei beskal tu ye, igt bertmbh2 comei dah ayep..hehe..

mamalieyna said...

haslina:
dah beli, tunggu kita abadikan kt sini eh..hehe..

ooo pernah sampai la pontian ye, g la lagi, byk laut kena tambak kt sana.sian laut! ekeke..

mamalieyna said...

mamamiera:
amboi pandei eh wat andaian..:p..ada la mana leh bgtau!

cendol tu, mmg tak snap, camno nk publish! yg pasti..s0dap...! ^_^

shahida® said...

hmm mmg kiut beskal tuh...mama kena belikan arif gak satu...eeee

nza said...

rindu pantaiiii......