About

Wednesday, February 24, 2010

.: saLasilah KeLuarga :.

Tiba2 petang2 gini terasa nak list down nama2 cucu mak mama la..
a.k.a anak2 saudara mama a.k.a sepupu sepapat dak arif..

anak arwah abang : Azman + Masyitah
1) Muhammad Taufiq bin Azman

anak kakak no.1 : Fauziah+ Sulaiman
1) Azrul Naim bin Sulaiman
2) Muhammad Hafizi bin Sulaiman
3) Khairunnisa bt Sulaiman
4) Nurliana bt Sulaiman
5) Muhammad Aiman bin Sulaiman

anak kakak no.2 : Badariah + Abd Rahman
1) Muhammad Firdaus bin Abd Rahman
2) Siti Nur Mariah bt Abd Rahman
3) Siti Nur Afiqah bt Abd Rahman
4) Siti Nur Hafiza bt Abd Rahman

anak kakak no.3 : Zauyah + Abd Wahab
1) Nurul Wahiza bt Abd Wahab
2) Nurul Thahira bt Abd Wahab
3) Mohammad Daniel bin Abd Wahab
4) Mohammad Saniy bin Abd Wahab
5) Nurul Khayra bt Abd Wahab

anak kakak no.4 : Siti Nur Fatimah + Shabudin
1) Muhammad Amirul Hakimi bin Shahabudin
2) Ain Ardini Haifa bt Shahabudin
3) Muhammad Amzar Humaidi bin Shahabudin

and last cucu tok kedah@ mak mama....
me : Haslina + Azrul Hisyam
1) Muhammad Arif Haidar bin Azrul Hisyam..

kesimpulannya : nama panjang2 belaka, if tanya kat mak mama ni sure dia takkan ingat fully name cucu2nya kan..huhu..mak mama akan berusia 64 tahun, tahun ni..bulan 6 nnti..

mak mama kawen masa umurnya 13 tahun...14 tahun dah selamat melahirkan arwah abang sulung mama! huhu..orang dulu2 kan...dasyat! hehe..

skrg, umo macam tu, memang sgt2 tak sesuai nak kawen..
harus belajar lagi..kan3x..

dan lagi kesimpulan kedua- purata kakak2 mama ada 4 orang anak..
maknanya mama pun akan ke lebih kurang camtulah gamaknya ye..huhu..
pengalaman pertama still bermain di ingatan..^_^

merepek meraban je mama petang2 gini..
saja..nak gak ada one n3 on this date..hehe..
24th Feb. 2010..!

orait stop suda.. ^_^

40 comments:

Ena said...

k la tu mama.. ader rezeki nanti bertambah la keluarga mamaliena kan!
Seronok tau keluarga besar nie..

org dolu2 memg kuat & cergas mamalieyna.. cam mak ena juge.. adik beradik nyer x ramai tp bile mak ena nyer adik beradik sumer anak ramai2..stok 10 ke atas.. tp bile kurg 1 jer... tetap terase kehilanagnnya.. sbb kiter dah biasa ramai..

iem said...

haah mmg biasa skrg suka letak nama panjang2 kan..lagi panjang lagi best hehe..

♥mamaQASrina♥ said...

uihh..ramainya anak sedara mama..syokkan kalau dapat berkumpul ramai2..hehehe

npknya..mama kena tambah lagi collection untuk jadi seramai itu jugak..hihihi

ezan said...

wah ramainya.. sure meriah kalo berkumpul ni.. mamalieyna nampaknya kena tambah lagi la.. baru balance. hehehe....

nza said...

sedap2 nama tu sume...wah, ramainya ank buah..

Mak lieyna n mama akak kira sebaya la umonya...mama pn kawin awal gak. Lahirkn k.long masa umo 16thn....

nieda said...

wow panjang2 nya nama..nida dulu pun nak letak nama humaira bertekak gak ngan husband. dia ckp pjg, nnti nak tulis kt borang tak cukup ruang..hehe

Uda said...

org dulu2.. umur 14 tahun dah tahu buat kerja rumah serba serbi... org sekarang silap ari bulan masak nasik pun tak lepas..lepas ni mama kena buat perancangan tambah bil ahli keluarga..

fabulous.farah said...

nenek orang dulu 16 tahun kahwin..tu pon sebab lambat period. orang zaman dulu period jer terus kawen.huhuhu

aNnA_jaN said...

nama pendek pon tak tentu g depa ingat kan....bila dh ramai2 nih daya ingatan pon tetiba plok kureng kan...ahaks

aNnA_jaN said...

nama pendek pon tak tentu g depa ingat kan....bila dh ramai2 nih daya ingatan pon tetiba plok kureng kan...ahaks

LiLy @ MumMyQiStInA said...

pjg2 nama cousin2 Arif...Arif pon sama gak...Bestkan nama panjang.. :)

Mamalieyna pon kena 'menambah' gak nih..supaya sama ngan kakak2.. :D

Nadiah Sidek said...

dh ramai ye anak buah. sy takde anak buah lg sbb 2 beradik je..kena tggu adik kahwin la baru dpt anak buah..hihi. skrg ni menumpang anak buah suami je la..dh 30 org anak buah suami ;)

mamalieyna anak bongsu ke?

YucIkA said...

hehe..

salam kenal..comel jer entry ni..nama2 anak sedara..

insyaAllah klu rezki mmg xkn kemana..dpt anak ramai pon bagus gak..

btw, really enjoy ur entries and suka tengok ur cute little boy...comel sgt =)

♥Azie♥ said...

seronokkkan klu adik beradik ramai...sekali balik riuh jer

mamaaerish : said...

wah.... ramai tuh... pandai pilih nama anak... (",)

boleh la mtk tlg carikkan nama nanti yer?... hik3

mamalieyna said...

Ena:
memang best berfamili besar ni, skali berkumpul meriah sangat...dan sorang pergi tuk selamanya pasti terasa sgt kan..

mamalieyna said...

iem:
tp tu la kan, sian kalo anak masuk sekolah sok, penat tulis nama je..huhu..

mamalieyna said...

mamQasrina:
memang meriah...tp jrg2 dpt berkumpul bersama..time raya jerlah!

weeeiii mmg berkeinginan nk tmbh baby ni..hehe..

mamalieyna said...

ezan:
hehe..betul tu, kena tmbh baby girl lak ..ahaks..^_^

mamalieyna said...

nza:
thanks..

org dulu ramai kawen awal kan, tp alhamdulillah dpt membesarkan anak2 dgn baik skali di usia muda..kagum!

mamalieyna said...

nieda:
tu la trend skrg, tak de 3 word tak sah! huhu..

mamalieyna said...

uda:
betul tu, kagum dgn org dulu2 kan..

yeee tgh plan ni, ekeke..

mamalieyna said...

fabulous.farah:
tp diorang bijak gak kan wlupun sekolah sampai drjah 6 je..kan3x..

~~*Ummi AFD*~~ said...

wah, ramai jugak sepupu sepapat si arif ni ye...

tu la kan, kalau tengok bilangan anak, sure na dekat2 je semuanya...

pasal tambah menambah ni, ada rezeki ada la kan... sama macam sal je, dok terbayang lagi pengalaman pertama melahirkan tu... still takut nak laluinya lagi... hehe

mamalieyna said...

aNNaJan:
bukan kata mak jer, tnya kakak2 yg dh berusia sket tu pun, belum tentu ingat..nama2 anak buah depa..huhu..

mamalieyna said...

Lily:
tu la..kang yg diingat oleh cousin2 ni, nama pendek je pun..huhu..

yee..nak tmbh lagi..dan lagi..ekeke..

mamalieyna said...

Nadiah:
oklah tu ada anak buah suami...ramai tu...^_^

mamalieyna said...

Yucika:
thanks for drop by here..n leave ur lovely comment...suke..^_^

mmg best family besar..meriah!

mamalieyna said...

Azie:
betul tu, tmbh2 time raya..happenning!

mamalieyna said...

mamaeirish:
thanks..^_^ sume tgk buku tu..

bleh...bb boy or girl?..hikhik..

mamalieyna said...

ummi AFD:
tu la...ada rezeki Allah nk bg ada la..^_^...suka nk ada anak lg..tp teringat pengalaman..huhu..pepun harapnya ditambahkan lg zuriatku! ^_^

shahida® said...

wah ramainya anak buah. mesti best time raya..kite br 3

mamalieyna said...

shahida:
sudah pasti..tp tu la setahun sekali susah nk kumpul ramai2 gini..yelah msg2 ada keluarga blah mertua kan..huhu..

aFRiNa-BaTRiSy!A said...

>> waaaa...ramainye kazen ariff, sgt meriah kalo b'kumpul reramai kan...
>> pnjg2 sungguh nama2 mereka..mau terbelit lidah nk menyebut sensorg.. heheheheheh..=p

mamalieyna said...

afrina batrisyia :
ha'a mmg ramai...tak terlayan sume kazennya..plg kecik arif la skrg ni..^_^

itu ler..sume nama glamer2 saje..hehe..

Hamizah said...

biasalah org tua,ssh nak mengingat nama anak cucunya..mak akak sampai skrg xbetul2 sebut nama Danish..hehehe

mamalieyna said...

Hamizah:
hehe..yela kan kak..kita yg muda pun boleh lupa, apatah lg diorang..tmbh pulak nama macam2 ada skrg ni..huhu..

wan sujaihah said...

wah memang akak keluarga yang nmesar lah..tu lum ader cicit lagi tu

umihaikal said...

mak ai..ramai gak sepupu sepapat ci arif ni...hihihi...

Aida Alias said...

ramai juga sepupu arif ye... anak2 akak ni cuma ada sorang je sepupu.. ehheh