About

Monday, February 1, 2010

.: MeLawaT TuGu NeGaRa & MuZiuM NeGaRa :.

Semalam kuar jenjalan kat lokasi2 seperti di atas tue..
Sebenarnya nak g HP service centre kat Bukit Damansara tu..
Al-maklum mamanye lappykan rosak…
Still in warranty sbb mama beli masa mama dlm pantang dulu
Boring dok kat kampung, lappy la jadi peneman..hehe..
Ada masa sebulan je lagi..
Harus la cepat2 terjah sana..tapi yola ari minggu tutuplah ia..
Takpe dah tau tempat, nanti senang la terus menuju ke sana..
So, kengkawan..mamanye lappy belum ler elok lagi..
Still tak boleh layan tenet kat umah..
Huhu..habis2 pun next2 week la kan..
Abah nak suruh membernye bawakkan ke sana..
Sonang kije..hehe..

Alang2 dah lalu area sana..
So singgah la mama ke lokasi2 tersebut..
First Tugu Negara..pastu Muzium Negara…
Last mama terjah masa rombongan sekolah rendah dulu ler
Pastu takde lagi..
Tak ramai sangat orang..
Layan gambar jerlah ye..
Sket jer..sbb lupa nak tukar bateri rechargeable..
Dari first beli dulu, belum bertukar2 lagi..
Seb baik ler, ada bateri spare kat kete..
Itupun bateri 1 singgit..memang tak lama ler hayat dia,,
Huhu..pepun puas hati dapat terjah sana..! ^_^
Kalau betul2 tujuan nak ke sana, takde nye lah kan..
Layanz..

Sikit pic di Tugu Negara

Pic 1 : dalam kete..Arif dok belakang ngan mama sbb kwn abah follow gak..

Pic 2 : sampai pun kat Tugu Negara ni..Arif asyik terpandangkan Tugu ni je..beso bebeno, pelik agaknye! seb baik time nak snap, elok lak dia pandang ^_^..



Pic 3: mama - arif - abah
Pic 4 : arif nak jalan sendiri saje (blurr sket aa, abah zoomlah ni)

Ni lak masa di Muzium Negara

Pic 1 & 2 : dah sampai pun..mama dulu, pastu abah lak..hehe..


Pic 3 & 4 : kat pintu masuk, wajib pose sini dulu..mama then abah!


Pic 5 : 3 of us..cenonet je nampak..huhu..

Pic 6 : Arif lepak sini sat..hehe..

Pic 7 : nak naik tangga sendiri tuuu..

Pic 8 : dah masuk, nak jalan sendiri jugak..haii..

Pic 9 dan berikutnya…sekitar dalam muzium..

eh..ni pic kat luar muzium..rumah tradisional..


Pic last : kenangan..tiket masuk muzium RM 2 kecuali free untuk kanak2 below 12years rasanya..^_^

Selesai…^_^


48 comments:

PuThrEe said...

kecil lg dh disematkan jiwa perwira....wah2...mcm nak suh follow papa die jer....hehhhe....gud2...

♥Azie♥ said...

HP MMG XBRP OK LA AZIE RASA SBB AZIE PUNYA LAPPY HP PUN PROB JUGAK.GTAFIK CARD ROSAK

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wah...syok nyer Arif jenjalan ajer...
Suke tgk pic Arif dok lepak kat tangga tue..letih erk?? :D

hajarus said...

amboi bestnyer arif g jenjalan kat tugu negara ekkk... hajar pun dah lame xkesini.. last p pun masa rombongan sekolah waktu sek rendah dulu... he3x...

hancem tu la arif ni... nampak dah bujang dah anak teruna kak lieyna nih... :)

nieda said...

sesekali berjln tempat bersejarah seronok juga. teringin nak pergi muzium polis x sampai2 lagi..arif dh besar nak jln sendiri yer..suka tgk dia..

NurShahFamily said...

arif sungguh tak sabo nak jalan sendiri tu lia.... hehehe ...

nza said...

lawatan smbil belajar dak tecik arif..

Ena said...

Ciannyer lappy x baik lg ekk!.. x pe2 kasi rehat samer dier ye Mamalieyna.. :)
Dak encem tu baiknyer leh dok lam car seat.. anak ena dok kejap jer.. pastuh? x de maknernyer la dah ber seat belt bagai tu.. hu3x.. good boy la arif!!
Ena selalu gak g Muzium tu.. x penah nyer dpt amik gambo sbb.. MALU.. yerla pegi ngan member opis utk attend meeting, tetibe ena lak nak over snapping.. saper nak layan kan!.. hu3x.. jg tengok jer la pic mamaliyena nyer nie jer kan!.. Dak arif tu dah x mau dokong2 lag yer mamalieyna.. nak jln sendiri ajer ye.. camner la klu dah betul2 dapt jenjalan sendiri kan!,, :)

Ahmad Zulfadhli said...

sekarang nie lappy yg paling stable acer.. saya dah pakai nak masuk 5 tahun.. ok lagi.. hehe.. :D

Ahmad Zulfadhli said...

sekarang nie lappy yg paling stable acer.. saya dah pakai nak masuk 5 tahun.. ok lagi.. hehe.. :D

Putera Melaka,
Blog - http://www.puteramelaka.co.cc/
e-Store StormReaders - http://stormreaders.net/zulfadhli

Hanna said...

syok skali-skala bawak tmpt2 mcm ni..lain dari yg lain..

UmiDAnisH said...

wah, bestnyer arif dapat dalan2, umidanish nak ikut la...

♫♪ Shahida ♫♪ said...

hmmm sesekali pegi tempat patriotik gini kan bagus...kan kan kan...eeeee...

[-suziey-] said...

mcm patriotik je nmpk..hiks..tp elok la kita bw ank2 ke tpt2 yg kita pn xnk g dh ni kan..bg pendedahan kt mereka..nnti masuk skool msti ade blaja pasl tpt2 ni..hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lor..tak sampai stahun dah kong..bahaya tu
baik cepat2 g servis center...tapi tutup la pulok ekk..takpe2..janji cepat anta nnti.

besnya..tak pernah sampai tugu negara
muzium pernah dah..heheh

nnti rafiq dah besor skit nak bawak g sana..:-)

mamaaerish : said...

bestnyer... nmpk klasik... gambar semua cantek... eb suker... :)

tapi musti pntkan... ;p

Sue said...

1st tgk pic mama ngan ariff tu terdetik kat hati:

salu bawak anak jalan2 tp tak penah pon pegi sini. walo pon penah photoshoot kat taman bwh tu..tpi taksinggah pon kt tugu. sgt2 patriotik la gambar tu...

huhu..pasni kena bwk jugak la anak2. biar bersemi jiwa patriotik dlm diri diorg. cewahhh...

ariff da laju ye jalan. hihii.. tak lama lagi tak larat nk kejar la pulak,

*S*A*L*W*A* said...

wah, baiknya dak Arif ni dok dalam car seat eh... kalau faris, jgn harap la... hehe

teringat la kat si kecik tu... huhu

iem said...

wah arif dah sampai tugu negaralah..
faiq entah bila nk gie tu hehe

Uda said...

ceria nya arif.. syok jln2 ... dpt tgk macam2..

Az Rina said...

kecik2 dah ditanamkan minat untuk jadi patriot, bagus..

[-suziey-] said...

pstt..mama..nnti kita akn inform bila dateline utk confirm

MamaCira said...

cute sgt gambar arif gamba no.6 tu!!
nak picit² sikit boleh?
Ekekeke..

workdays aku lalu kat tugu negara tu
sebab keja kat sbelah tu jer..
tapi nak amek gamba x pernah lak!
tu org kate..
org jauh dah sampai..
yang hari² bleh pegi x sampai²..
ekeke..
tunggu family datang melawat baru pegi agaknya..

Mama_Aqish said...

hu..hu...kiter pernah pi time bercinta dulu...lama dah tak pi terjah

ummuabdullahsyaakir said...

rajin mama sefamily jaln2...eem rindu nak pegi sana.

mamalieyna said...

PuThre :
hehe...memang..ni nak jenjalan sini mmg abahnye punya plan..kak ina bila dgr dia nk pi sana, herm..ngeluh..best ke..?..hikhik..

mamalieyna said...

Azie:
itu la zie, dh beli baru dgr2 org bgtau HP tak bagus..plg byk komplen HPlah! huhu..pe nak buat..seb baik in waranty lagi..!

mamalieyna said...

lily ;
hehe..thanks..letih yg dicari..elok kita nk dukung, dia nk jln sndiri..huhu..

mamalieyna said...

hajarus:
itu la..kalo bukan terlalu kt situw, takde nye nak g sana..huhu..

makin bujang kan, nnti muka pun berubah..tak comei lg..huhu..jd tmbh encem..ekeke..!

mamalieyna said...

nieda:
itu la kan, kita ni jrg sgt nk plan g tmpt2 mcm ni kan..ni kebetulan lalu situw, itu yg menyinggah..itupun abah ler ajak..! ^_^

mamalieyna said...

NurShahFamily:
itu la, dpt kaki penuh sok..tak terkawal la rasanya dia ni..pepun mamanye pun tak sabar..hehe..

mamalieyna said...

nza:
ha'a auntie..mama la paksa blajar2 ni..^_^

mamalieyna said...

Ena:
itu ler, kalau tak tu tak ingat nak kasi die rehat..hehe..skrg baru la dpt dia rehat..ekeke..

ye ke, ena sllu g eh! g ngn memember ye la, cam time kita g ni..ramainye mat2 salleh..ada la sekerat 2 org tempatan..so takde sogan sgt, snap jer..org len pun bersnap2 gaks..^_^

tak sabo nak tgk gaya arif jalan ni..huhu..lg sebulan setengah genap setahun...hope time tu dh leh la dia jalan..best! ^_^

mamalieyna said...

Ahmad Zulfadhli:
Akak dl, mula mmg suh adik belikan Acer, camno leh terbeli HP tah..murah sket kot rasanya..skrg tengoklah apa dah jadi..huhu..nyesal kemudian tak ade gunanya ^_^!

mamalieyna said...

Hanna :
betul tuuu...^_^

mamalieyna said...

Umidanish:
hehe..mama bawakkan..syok la..^_^

mamalieyna said...

shahida:
yee ida...dprd g tmpt soping2 yg bakal mengempiskan dompet! hehe..

mamalieyna said...

suziey:
dan arif akan terkenangkan ketika dia di usia 10 bulan ++ , mama bwk dia ke tmpt niii..ekeke..

mamalieyna said...

rose:
dah hantar 2day...hope cepat la baik..tak sabo2 dah mamanya nak bertenet kt umah..hehe..

bwk la rafiq nnti..sure dia akan terpegun cam arif bila pndang tugu tuuu..^_^

mamalieyna said...

mamaeirish:
penat la jugak..tp tak lama lepak sana sbb cam nak hujan jee..round2 then balik ler!

mamalieyna said...

Sue :
oh ye ke...itu la kita ni memang, tmpt2 camni cam tak layan sgt kan.. kita ni pun abahnye yg ajak, mula dia bgtau nk pi sana tu, dh terdetik..alahai,,bosannye..haishh..tak baik tul! sekali g, best gak..! ^_^

ha'a tak terkejo la nnti ni..huhu..

mamalieyna said...

Salwa:
ramai yg ngeluh gitu eh, anak2 takmo dok dlm car seat tu/..setakad ni arif ok2 jer..taktau la bila dah besar sket..hope takdelah kan, sonang dia dok dlm ni..^_^

mamalieyna said...

iem:
apa lagi plan la dalan2x..^_^

mamalieyna said...

Uda:
dia bab jenjalan mmg best, janji mood ok! ^_^

mamalieyna said...

Az Rina:
hehe..permulaan ^_^

mamalieyna said...

MamaCira:
oh ye ke..betul la..biasa gitulah..org jauh sampai dl..huhu..nnti bwk Cira posing kt Tugu tu..lawooo..^_^

mamalieyna said...

Mama_aqish:
sekarang berchinta ngn aqish..bwk la aqish lak..^_^

mamalieyna said...

UAS :
hehe..en suaminye idea, kita ngikut saje..pepun best! ^_^