About

Wednesday, February 17, 2010

.: maLaM beriNai :.

adohai..kepala ting tong lagi la..
sbb selesema + batuk masih bersarang..huhu..
arif.. alhamdulillah tak bape nak serius pakej yg dia dpt..
demam kurang dah, selesama macam tak menjadi jer..
batuk tak seserius mama..
hope memang tak menjadi la pakej lengkap ni kat dia..

mama nak stori mori pasal program balik kampung @johor sabtu ahad lepas..
yaitu program menghadiri majlis kenduri kawen sepupu abah..
Perempuan..
oleh kerana pompuan, so jadinya ada 2 majlis yang berlangsung..
malamnya majlis berinai..
siangnya majlis perkahwinan la kan..
kira meriah la majlis @johor ni kan..
malam berinai pun siap berkompang bagai..
then bersanding dan siap renjis merenjis lagi ek..
compare ngan kedah..
takde nye majlis berinai2 gini..
tempat mama la, taktau lak kot2 ada area kat kedah nun yang wat majlis cenggini..

pepun majlis berlangsung dengan sungguh meriah
dan yang penting arif enjoy saje!
sebab ramai kawan kan..
dan disebalik tu...
disebabkan mama yang sengal bwk baju kurung sepasang jer..
terpaksa masa malam berinai tu..
mama pinjam baju MIL..hehehe..
padan la pul0k..
kebetulan baju tu my SIL buat terlalu sendat tuk MIL..
so agak sesuai la tuk mama sarung..
hehe..kalau pakai baju biasa ni..harus terasa kekekokannya..^_^

orait panjang lak bebel..
layan pic sket lah..
banyak abah snap..tapi mama tempek sket jerlah..
layanz.. ^_^






p/s majlis kenduri kawen esoknya (ahad), next n3 la citer ek..kemalasan nak sambung n3..huhu..

10 comments:

wan sujaihah said...

cantikla kak...warna meroon...naik seri..

saya kawin ngan org melaka...pun sama camni kak..mlm bersanding..siap kompang ngan bunga api...

iedaLUVsham said...

mamalieyna dapat lik johor! ieda jeles nih! ekekek!!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mlm berinai pon ramai gak yer..klu kat sbh xder nyer mlm berinani ni..langsung kenduri kawin.. :)

p/s:Mamalieyna cantik header tue...so sweet..

P/s :Moga Mamalieyna cepat sembuh dr selesma & batuk...

♥mamaQASrina♥ said...

bestkan kalau knuri kat johor nih..meriah..!

hope mama ngan arif cepat baik demam..

MamaCira said...

masa selsema,
minum vitamic C banyak sikit..
dalam 1000-2000gram..
cepat baiknyer..

yang bersanding tu masa berinai ke??
masa berinai kene sanding jugak?

MamaCira said...

masa selsema,
minum vitamic C banyak sikit..
dalam 1000-2000gram..
cepat baiknyer..

yang bersanding tu masa berinai ke??
masa berinai kene sanding jugak?

Ain said...

kat terengganu nie takde pun malam berinai...

memang tak meriah langsung...

kalau nak meriah kena tunggu hari makan besar la jawabnya....

Ena said...

Ok la Mamalieyna leh gak sarung MIL punyer ekk? klu ena maunyer malam jumpe baju yg samer or pakai jer la baju biase je kot...
dak encem tu x meragam ker MAmalieyna? cam sonok jer dier nyer face tu.. ..

Moge cepat sembuh la kedua2nyer ye... :)

[-suziey-] said...

waaaa tanteknya pelamin..hehe..seb bek la SIL buatkan baju maknya terkecik..rejeki mama ler dpt pakai baju baru..hehe

Aida Alias said...

kat johor mmg ada majlis berinai ni.. masa bersanding.. boleh dpt bunga telur dan special gift kalo renjis2 pengantin hehee