About

Saturday, February 20, 2010

.: LemaU je daK rif ni..huhu..tak CeHat la mama ! :.

Mama today still batuk..selesema..demam ok dah!
Arif lak..batuk berkahak + selesema sudah menyerang..
sian anak mama...akibatnya..beberapa hari ni..lemau je dia..
takde mood nak main2 cam biasa..
ari ni dok umah..memanjang tido jer..takpun golek2 kat depan tv..
2, 3 hari ni..takmo tido buai lak..
mungkin tak selesa..tido bwh pun meniarap jer..
sian anak mama, kahak macam banyak jer..tp tak bleh kuar..
bila batuk..dia wat gaya2 macam nak muntahkan kahak tu..
tapi tak jadi..telan jugak penyudahnye..
yelah dak tecik ni..mama reti nak kaurkan kahak2 tu kan..
sian..

pepun arif makan ubat jerlah..
petang khamis tu, lepas mama balik kije..
bawak arif g klinik sbb batuk dah menyerang tapi time ni belum selesema..
doktor cek2..takde banyak sgt kahak..kat tekak jer..
so, doktor just bg ubat kahak/batuk..

elok ari jumaat tu pulak..malamnya..
batuk menjadi2, ditambah dgn selesema pulak..
mcm sesak nafas pun ada..riso mama & abah dibuatnya..
try call klinik pakar kanak2 (mama tak pernah g sebenarnya..)..
klinik tutup kul 9mlm lak..
tak sempat dah..
so, pergi jerlah klinik area sini..
tapi klinik lain dr ari khamis ari tu..
doktor cek...katanya kahak cuma kat tekak jer..
tak perlu risau sgt..
huhu..mama je riso lebih2..
yelah kena beringat sebelum sesuatu serius berlaku kan..
so, ubat arif bertambah tuk selesema dan antibiotik..

balik tu..terus kasi arif ubat..
seb baik arif ni jenis senang mkn ubat..
pepun arif lemau jer, takde mood nak main2, senyum2 cam selalu..
rasa kekurangan something jer..huhu..
tapi arif tak merengek lebih2..
dia lebih suka..layan diri..baring2..dan tido sendirian..
ini pun dia tengah sleep..sleep sendiri masa layan tgk tv..

panjangnye citer mama eh..hehe..
yelah nanti leh jadi rujukan..
tarikh bila arif tak sihat..kan3x.. ^_^

layan gambar pulak lah..
mama memang suka tempek gambar dak arif manyak2 kt sini..
layan saje.. ^_^

pic kat klinik...boleh pulak kt klinik dia hepi kejap..tp mata kuyu jer..
siap nak turun sendiri tuuu.. dr tempat baringan tu..time ni tgh tunggu turn..



ni lak pic dia sleep siang td, mulut gaya2 tgh nyot2..kelako jer..hikhik..



ini picnye yang tengah dok layan blues ..baring2..


mamam time..sikit jer dia mamam, tekak tak sedap kot..pepun tetap mamam ok..^_^ good boy!





p/s : harapnya arif cepat baik..tak sanggup mama tengok dia cam seksa betul time batuk tuu..

26 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alahai..comelnyer tgk Arif Dok layan blues tue..

P/s : Moga Arif cepat sembuh yer.. jgn takut mamam ubat.. :)

Ain said...

kesiannya.... selesema ngan batuk memang senang berjangkit, lagi la kalau budak kecik...huhuhu...

cuba la minyak yg ain proposed tu ieyna, ain gerenti arif boleh tido lena....

ezan said...

xbestnya tgk muka arif x sihat.. xceria la... arif kena cepat sembuh ye sayang... aunty ezan doakan arif cepat2 baik k.. leh posing byk2 lagi....

tp xceria2 pun tetap maintain cute!!!! handsome boy.. :-x

Nadiah Sidek said...

alahai siannya. mujur dia tak meragam & senang mkn ubat. kalau tak, jenuh la. get well soon arif dear! and you too mamalieyna :)

mamalieyna said...

lily:
sakit2 pun comei eh..maceeh auntie..puji2 arif! ^_^

tQ..!hopefully gitulah!

mamalieyna said...

Ain:
yela ain, hmpir lupa psl ubat tu..nnti pi cri kt farmasi la kot ada..

mamalieyna said...

Ain:
yela ain, hmpir lupa psl ubat tu..nnti pi cri kt farmasi la kot ada..

mamalieyna said...

ezan :
bkn auntie ezan je tak best, mama arif pun tak best..muka tak berseri ngn senyuman dah time sakit2 gini..huhu..

mamalieyna said...

Nadiah:
thanks ya...itu la naseb la dia jenis tak meragam sgt..cuma kita lak kesian tgk muka sayu dia tu..huhu..

♥Azie♥ said...

ala ciannyer arif..moga cepat sembuh yer

fabulous.farah said...

dok lyan blues tu comel giler

nza said...

kesianya...kuyu jer mata arif yg mmg dh kuyu tu......moga cpt sembuh ye arif.

mamalieyna said...

azie:
thanks..

azie dh privatekan blog azie ke?..tokleh nk view la..jemputla kite skali..huhu..

mamalieyna said...

fabulous.farah:
tu la layan blues smpai mamanya nk snap pic, dia wat taktau jer..khusyuk layan blues..

mamalieyna said...

nza:
thanks auntie..harapnye gitulah..cepat baik..

nieda said...

x best tgk muka arif mcm ni..baik jer arif makan ubat, selalunya bdk2 payah nak mkn ubat..cepat sembuh tau arif, sedih tgk muka mcm ni..

Baik jer arif yer boleh tidur sendiri, yelah lain budak lain peelnya. Humaira mesti nak kena ada sebelah, nenen baru boleh tido. Apapun saya tetap enjoy jadi mummy..hehe

mamalieyna said...

iye..lain budak lain peelnye..dak rif ni dr kecik mmg gitu..suka layan diri..huhu..

Alhamdulillah..hari ni mcm dh makin sihat sket, dah boleh terjah sana sini, ngemas2..tanda2 yg baik ni..hehe..dia nak back to normal dah..!

~Siti Hajar~ said...

kelakar je tgk mulut dak arif dok nyot nyot...tgh mimpi minum cucu kot..hehehe

♥ Reen ♥ said...

comel la mulut dia dok nyot2...
semoga cpt sembuh yea....

mamalieyna said...

siti hajar:
rasanya la..mimpi nyot2..huhu..

mamalieyna said...

reen:
hehe...Tq..dah makin ok dah dia..sikit2 je batuk..!

UmiDAnisH said...

huhuh, memang tomei dak ariff, mujur cepat p jumpa dr.. macam danish umi ni, sihat tak sihat.. dia ceria dan aktif semacam je.. jd kita tak agak dia teruk selesma,huhuhu

mamalieyna said...

Umidanish:
itu la bila baca hal danish tu, ris0 lak kita tgk dak arif..itu yg cepat2 pergi jumpa doktor lg sekali tu..seb baik kahak still kt tekak jer..lum smpai paru2 ke or else..huhu..ris0 sgt!

[-suziey-] said...

sian dak ariff..semoga arif cepat sembuh yek..lemau2 pn masih bole senyum..good boy:)

mamalieyna said...

suziey :
thanks..Alhamdulillah hampir2 sihat sepenuhnya ni..!

hajarus said...

lambat view n3 ni... cian arif.. tp skang arif dah sihatkan mamalieyna...??