About

Monday, February 1, 2010

.: Lappy RoSak..Baru GhaJiN PotoNg KaiN.. :.

Salam sume..
Huwaa 3 hari tak menjengok blog plus jenjalan umah kengkawan..
Rasa cam something wrong somewhere jer..
Hukhuk..Lappy Mama rosak sebenarnya..
Sebelum ni, cuma problem kat skrin jer tapi still boleh open tenet..
But hari Jumaat lepas, terus tokleh open …hukhuk..
Serba tak kena jer mama rasa..
Dah la Jumaat tu EL sbb Ibu pengasuh Arif ada urusan kat spital..
Terpinga2 mama kat umah..

Tapi…….
Di sebalik tak boleh layan lappy kat umah..
Barulah kerajinan yang lain datang..
Kerajinan yang dinanti2 selama ni..
Apa dia..???..

Hehe…Operasi memotong kain..
Ada 3 pasang untuk di potong dan sepasang untuk dijahit..
Ghupenya selama ni, bukanlah takada masa untuk buat kerja tu..
Sebenarnya..masa yang ada dihabiskan untuk melayari tenet..
Hehehe..siapa yang salah?!
Mama ler…kalau lappy takde agaknya mama still ada masa untuk ambik upah menjahit kan..?!
Masyuk la jugak..but..hehe..tula..
Pepun tak pe lah…janji lepas jahit untuk baju diri sendiri..
Oh ye, 3 psg baju yang dipotong tu, satunya adalah baju kakak mama..
Dah lama mama peram..hikhik..

Orait tu jer la nak stori..
Layan pic sket..
Sesi memotong kain n menjahit!

Ni lak just selingan..
Arif sekarang sudah pandai duk kat kerusi makan gini..
Kerusi sendiri ada..
Tapi sesaja jer nyibuk nak dok sini..
Dah tu, mamam roti Gardenia lak..kiri kanan.. ^_^


p/s nanti ada masa, mama jengok umah kengkawan yek! Lambat lak sesi lawatan ku kali ni..huhu..


41 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ooo..patutla tak nmpk bayang mamalieyna blogger tegar ituw

weekekkek

pandai jahit eh..besnye
kita tak pandai..huhuh

arip..arip...suke tgk keletah dia..heheh

mamaQASrina said...

patutla x update..huhuhu!~
rajin betoila mama nih, menjait, arif dah bleh duduk atas krusi tuh, kalau cik Q mau panjat sampai atas meja..hahaha

sujaihah said...

oo sedang sibukk ye

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Patutlah sunyi sepi ajer..Lappy Rhosak ghupernyer...

Oooo...mamalieyna ni pandai menjahit erk...baguih la..leh jahit baju sendiri...

Pandai Dak Arif nih layan diri sendiri mamam roti...mama bz menjahit..

Ena said...

Patut la sunyi jer umah mamalieyna.. hu3x.. ha dah baik nie.. harus la berblogging cam biaser kan!..
Wahhh rajin & pandainyer potong & jahit kain sendiri.. untungnyer.. manyak la koleksi baju kijer mamalieyna kan!.. siap ader assistant lg..
MAma potong kain, dak encem tu mamam roti jer.. ho3x..

afrinabatrisyia said...

> waaa..mama pndai m'jahit ke? tu sudah bgus...
> m'jahit pndai, memasak pun pndai..kalo da busan kje, leh bukak restoren ni..=)
> ariff makan roti guna dua2 tgn? amboiiii...ade sedapnya...

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam...dah pandai makan sendiri ya haidar.......saya jugak menjahit untuk diri sendiri.

Mimie Fazira said...

wah ... mama ... acik mimie nak tempah baju boleh .... ambik tempahan tak ??? huhuhuhuh

Ahmad Zulfadhli said...

buat la bisnes jahit nie online.. sesape nak tempah boleh online jer.. mane tau de peluang tambah pendapatan.. dapat bantu suami serba sedikit.. :)

Putera Melaka,
Blog - http://www.puteramelaka.co.cc/
e-Store StormReaders - http://stormreaders.net/zulfadhli

mamaaerish : said...

wah pandai menjahit rupanyer... cayalah... :)

amik tempahan ker?... :)

Dilla Ady said...

pandai jahit jugak la rupenye mamalieyna nih..

sori ye lame tak jenguk umah mamalieyna..ni jejalan tgk mama n arif..semakin hensem nmpknye yeh die..hahaha..

umah mama pun da tukar background n colour makin lame makin santek ler..

♥Azie♥ said...

LEH AMBIK UPAH JAHIT NIE..AZIE NAK HANATR BAJU 2 BERADIK NIE BLEH

♫♪ Shahida ♫♪ said...

akak ..kite ingat akak marahkan kite...sbb diam je

hajarus said...

laaa patut la mamalieyna xupdate....

bestnyer kalau pandai jahit baju.. save wit nak anto tailor kan mamalieyna kan...

Uda said...

antik la mesin mama tu.. bes kan bila dapat jahit baju..

ita cutevirus said...

huhuhu...
lapppy rosak la pulok... nanti ita pos kan kain. lieyna tolong jahitkan ek??? huhuhuh...

nza said...

patut la sonyap...sbnarnya lappy kak nza pn problem ttp lappy ayah jd mangsa.....tension weh nk tunggu 3 hr...2 dy lappy kak nza dh ok cz kt sk ada 2 org juruteknik tu.....free jerrr

[-suziey-] said...

waaa pndainya mama jahit baju..bole la tempah..hehe..utk raya;p

*S*A*L*W*A* said...

wah, ada bakat menjahit rupanya... boleh la kot nak tempah... hehe... bagus kan, lepas buat baju sendiri. tak yah nak tempah2 kat orang...

cumelnya si arif ni mamam roti... hehe

mamalieyna said...

rose:
hehe..blogger tegar eh, dh kendur sket dah 2,3 hari ni..hukhuk..:p

ha'a mmg syok layan dak tecik cam arif ni..mcm2 peel...tunggu la rafiq nyer peel lak nnti...^_^

mamalieyna said...

mamaQasrina:
itu ler, kalo tak hari2 new n3 tau..ekeke..

arif lum berani nak berdiri kt kusi tu lagi..tunggu la seksok..huhu..

mamalieyna said...

sujaihah:
hehe..sibuk yg dicari ^_^

mamalieyna said...

Lily:
boleh la simple2 nyer baju..kan..lepas tuk diri sendiri pun ok dah! ^_^

mana leh tinggai niii...mama dok sebelah la..kalo mama takde maunye dia loncat turun! tak ke haru..huhu..

mamalieyna said...

Ena :
itu la sunyi jer hari cuti tokleh layan blog..hukhuk..

hehe...boleh la tahan...sampaikan tak terpakai dah, sedekah kt anak2 buah..ekeke.. :p

yeee arif dpt mamam mmg sukee la..!

mamalieyna said...

afrinabatrisyia:
hehe...cadangan baiikk punya tu..kan?..boleh dipertimbangkan..ihiks..^_^

ha'a..dua2 tangan sekali..ngan dlm mulut lagi..kalau boleh nak je dia sumbat sume skali tau! haiishh..

mamalieyna said...

Alimaz:
ha'a...tp kena tengokkan lagi, naknye dia sumbat sume masuk mul0t tu,,huhu..

Alhamdulillah leh menjahit sendiri kan, kalo tak herm..fikir byk kali nk buat baju baru..^_^

mamalieyna said...

MimieFariza:
acik mimie...kita dh pencen ambk tempahan ni..time bujang dl leh ler..hehe..skrg ada si bujang sndiri, dokdan la..^_^

mamalieyna said...

Ahmad Zulfadhli :
kalau akak suri rumah, mau gak wat bisnes ni..tp bekerja gini, cam tak sempat ler..takyah online pun, orang nak ngantor, tp terpaksa tolak sbb tak sempat..huhu..tunggu akak jd suri rumah sepenuh masa la kot..baru leh ambik tempahan semula..^_^ huhu..

pepun thanks ats cadangan tue..^_^

mamalieyna said...

mamaeirish:
bleh la sikit2...dulunye citer ambik la tempahan2 ni, setakad mmbr opis + jiran jer..skrg non ada masa sgt lorr..^_^

mamalieyna said...

Dilla:
lama dilla tak corat coret kt blog dilla tu...dilla kan pandai mengarang nape stop lak..^_^..rindu nak baca tau!

mamalieyna said...

Azie:
owhhh tidakkk...hehe...tak de kesempatan la azie...yg diri sendiri punya ni pun hampir setahun peram kainnya, baru nak potong..huhu..

mamalieyna said...

shahida:
hahaha...ada ke gitu mekda..marahkan gapo pulak..:P!

mamalieyna said...

hajarus:
betul tu...toiler skrg mahai2 kan diorang ambik upah!

mamalieyna said...

Uda:
hehe...antik kan..beli masa bujang2 dl, dl boleh la ambik upah..skrg takde masa la sangat! huhu..

mamalieyna said...

nza;
bestnyer kak..cepat dan free lagi..saya?..tunggu esok baru nak hantar, siapnye tktau la bila..huhu..

mamalieyna said...

ita:
eeeiii..taknak...nnti ita antar..tahun depan belum tentu siap, kang marah laks...ihiks..

mamalieyna said...

suziey:
tempahan utk raya sudah ditutup...ekeke...bukak pun tak pernah..hehe..

mamalieyna said...

SalWA:
ha'a lepas tuk diri sendiri pun jadilah..nak tempah mahai kan sekarang ni..mmg tak pernah tempah pun ^_^

cumel eh, macehh..

ummuabdullahsyaakir said...

wahh..mama pandai menjahit rupanyea...senang tak payah nak tempah2,kan?

ummuabdullahsyaakir said...

hehe arif makn roti tu mcm sedap je syg ^_^

job said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚