About

Thursday, February 4, 2010

.: Lagi SeBuLan 12 haRi :.

Hehe..mama tgh countdown apa la gamaknyer tu..?!
Apa leei kalau bukan my babyboy besday! Hehe…

16 Mac 2010..tak lama dah kan..
Dulu mama plan nak buat kat umah ler besday party arif ni..
Siap beli bekas untuk letak koktail..
Bekas nak letak laksa..(menu wajib ni..hehe..)..
Last2 abah ajak balik kampung jer, balik Johor ler..
Wat majlis kecil2an kat sana..sambut ngan family2 jer..
Herm…takpelah…mama turutkan je..
Lagi batter sbb nanti takdelah penat sowang2 nak masak apa yang patut kan..hehe..

Borang cuti pun dah isi dan approved pun..
Ambik cuti 5 hari gak ler + cuti weekend 2 hari..
Jadinya 7 hari la..best2x..! ^_^
Tak sabo ni…

Memang tak lama lagi jer kan..
Dah la masa sekarang ni cepat jer berlalu..
Sedar2 dah masuk bulan 3, then 16 hb pun menjelma..
Yeeeaa..!! sebelum tu 14hb..mamanye besday..!! ^_^
Rasanya combine together jerlah..!

Nengokkan gaya arif ni..
Macam dah nak boleh berjalan ..
Tp still tak improve sangat pun..
Just berdiri sendiri tuk beberapa saat..
Then berjalan2 sendiri..sambil pegang dinding..
Huhu…bila la gamaknya dia nak lepas tangan sambil menapak berjalan..
If dah boleh berjalan masa besday dia nanti kan best!
Cepat lah sayang…mamamu sungguh tak sabar2 ni..hehe..
Tu jer nak merepek pagi ni..

Seperti biasa, nak la tempek pic dak tecik ni..
Yang bakal mencecah usia setahun jagung! ^_^
Pic di pagi tadi..Arif dah pandai panjat sofa dah sekarang..
Sedar2 dah dok atas tuu..seb baik time nak turun pun dah pandai adjust..
Turunkan kaki dl..^_^!
Layan..



Mama nak gak la interprame..sementara tunggu abah calling nak ambik mama n arif! Hehe..


tu jer..hehe..yeeeaa esok Jumaat! best! ^_^


52 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cepat jer kan masa berlalu...pejam celik2 dh nk stahun dh anak teruna ni..Makin encem...

Blk Johor kat mane? Mana lah tau leh jumpa kan.. :D

ita cutevirus said...

waahhh...

kemain lagik lieyna nak sambut buffday ariff ek... siap nak amek coti² mesia lagik..

huhuhu... best tu coti seminggu..

leh la celebrate skali.. senang, skali jalan & save budget...

jgn lupe pos kan kek arif ek.. hihihihihi...

ezan said...

rindunya ngan arif..baru arini sempat nk jalan2 sini.... sorry syg...

mama arif ambik cuti panjang semata2 nak celebrate birthday arif... cam nak sambut menantu.. sure grand kan.. kan best kalo buat kat sini.. leh menyibuk g tolong... tp ajak ke? hahahahha....

mamalieyna said...

Lily:
Ye la masa sgt pantas berlalu skrg ni..

balik pontian, Lily kt JB eh?

mamalieyna said...

ita:
hehe...yola jarang dpt cuti n balik kg, sesekali nak balik..kena la kasi panjang2 sket! hehe..^_^

weeei nak kek eh, lum tempah ni..bleh la masuk dlm list..ekeke..!

mamalieyna said...

ezan:
hehe...takde la grand mana pun, biasa2 ajer..ngn family jer..cuti ambik pnjg sbb jrg2 dpt cuti n balik kg..dgn kije si abahnyer cenggitu..huhu..

itu ler..mama pun bkn ramai sgt kwn2 n sedara kt sini, if buat kt sini, boleh ler menjemput kengkwn blogger di majlis yg tak seberapa ni..takpe next year ada! hehe..

Mama_Aqish said...

tak pe next time wat kat sini plak k...wat kat opis sama dengan mamanyer...

NurShahFamily said...

balik johor ke hehehe area mana tu?
irfan pun bo jalan tepat pada besday dia hehehehe. dlm sibuk2 tu tetiba dia jalan... mann tahu arif pun gitu... kate geng hahahahaha

[-suziey-] said...

ok nnti buat besday arif wajib ade laksa kan..wajib jempt kita tau.tp kalu buat kt kampung xyah la jmpt..ekekeek:p
trust me..nnti genap setahun dgn sdiri arif bole jln..slalunya camtu..

shahida® said...

weh..cantik2 gambo arif ni ..xlama dh birthday dia kan..mesti byk dpt hadiah ni...raya cina coti lama x?? joho kat ne??

~UNai~ said...

bestnyer... sambut besdey sekali...

HaRi-HaRi BaHaGiA said...

bestnye ariff dah nak setahun....tak lama lagi mesti leh jalan ni....ala baru nak dtg besday arif tapi jauh lak kat johor...nak sangat jumpa arif ni...nanti besday ikhmal dtg yer...14/04 ni...

iem said...

wah bufday mama ngan ariff bln sama ye..bestnyee leh sambut sekali

kejap je masa berlalukan,dah nk setahun dah dia

mamamiera said...

e'eh.. baju arif same ngan heqal.. jap je adiknye haiqal nk masok setahun dah ye.. makanya 12 hari gak abgnye arif nk setahun dah.. iena watlah juge party kat umah ouls gak.. tringin nk ghase laksa nye.. hmm mamanye heqal cadang nk wat party kat sini2 je celebrate skali akk miera n mamanye skali hujung bln nih.. tp neneknya heqal (mak hubby) sruh balik kg wat kat sane time besday heqal sblm adik hubby balik korea. makanya x tggulah besday miera n mommynye. tu yg mommy penin. cadangnye nk wat hujung bln.nk ajk sedara2 n kwn2 skali kat sa.alam. pdhal nak dekat dah, masih dok pikir wat kat kg or kat sini..?? aiyaa.. xtau laa..

♥mamaQASrina♥ said...

HEHEHE..satnya masa berlalu, dah dekat setahun pun ariff, nyomel.. erm..mmg tak sabarkan nak tggu arif bleh jalan, tapi..bila dah boleh jalan..mak oi, mencabar betol..hihihi..tapi apa2 pun mmg best.. so slamat bercuti lah nanti, banyak hari jugak tuh.. nanti nak blajar wat laksa ngan mama lah..cam sedap jer..hahaha

Az Rina said...

happy besday Arif..smoga arif cepat boleh jalan ye..

johor kat mane ek? kite pon johor mari jugak..

mamaaerish : said...

yes... esok jumaat... weekend gi mana nih syg?... :)

a'a la kan... x lama lagi tiup lilin la..... jeng3... meniti hari.... detik demi detik... smbg2... (",)

p/s: gambo mkn cantek la... teserlah keenceman arif... jeles nih... ;p

aFRiNa-BaTRiSy!A said...

>> waaa....ariff da nk setahun la...
>> bestnya nk cuti2 mesia lama2..
>> ariff, cpt2 jln b4 ur befday celebration..=)
>> pppppssssssssss, mama lieyna, blhla preggy after this..huhuhuhuuuu...=))

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hoho. kita pon cuti panjangggg...
besnye besday dekat2 ngan mama dia

ehh..dak arip..dah makin besar ye..

muahh muahh utk dia..

hajarus said...

memang betul mamalieyna.. skang ni cepat jer mase berlalu... hajar pun xsabar nak tunggu bulan 3... lalala...

comey pic arif ngan mama nyer nih... :)

sujaihah said...

wah2 kak..semangat nyer cutii.lama tu kak..aduiii..ingat nak makan laksa dah td..hehhehe

~~*Ummi AFD*~~ said...

apply cuti utk raya cina ni ke utk bulan mac ni??? kalau mac, hai awai nampak... hehe

bukan main lagi si kecik tu baring atas sofa noo... hehe

naurah makwa said...

oo,arif nak setahun dah yer..ada mintak adik tak kat mama?hu~

nza said...

jap je, pejam celek, pejam celek dh nk sethn budak tecik arif ni...cpt besar ye arif...nnti boleh mintak adik dgn mama lg...hi.

aNnA_jaN said...

hiks..tolon celebrate skalila ngan ibu aleeya n nisa..hiks...besday kita kan sama

Ahmad Zulfadhli said...

16 Mac 2010.. sebulan 12 hari lagi birthday si arif yer.. 2 hari kemudian birthday saya pulak.. boleh sambut sekali x.. aha!~ :)

Putera Melaka,
Blog - http://www.puteramelaka.co.cc/
e-Store StormReaders - http://www.stormreaders.net/zulfadhli

p/s: Miliki buku2 ilmiah karya ikon2 popolar seprti Dr. Fadzilah Kamsah, Dr. Irfan Khairi, Ustaz Ismail Kamus, Ustazah Siti Norbahyah & lain2 di http://www.stormreaders.net/zulfadhli sekarang!

UmiDanish said...

cepat je kan masa berlalu, huhuhu mesti excited nak celebrate.. huhuh, besday umidanish pula 10 hb 3 leh la celebrat sesama, hehe.. tak lama lagi pandai la dia jalan tu... mama dia kene sabar sikit lagi.. Erm.. yg saiz B80 tu da ada org booked dulu semalam la, lupa nak update..

nieda said...

kejap jer dah nk dekat setahun..mamanya punya eksited nak tunggu arif berjalan.Siaplah kalau arif dah dpt kaki, penatla nk kejar..

Aida Alias said...

eh dah nak setahun ye arif tu? cam baru jap je dia lahir.. best arr dpt cuti lama sikit.. byk aktiviti boleh dibuat semasa cuti tu..

mamalieyna said...

Mama_Aqish:
ooo nak selebrate kt opis eh, arif kena sain kontak kije kt sini gk la, baru leh selebrate sesama..hehe..

mamalieyna said...

NurShahFamily:
kt Pontian..
Oh ye ke...hope arif pun gitulah! baru tmbh meriah majlis nnti ^_^!

mamalieyna said...

suziey:
tu aa, dl awai2 dok terbayang, kalo buat kt sini, nk gk jemput mmber2 blogger..ni nak balik kg la pulok! ^_^ pepun kalo wat majlis lain nnti, kita jemput eh!

ohh gitu ker, hopefully! sukenye! ^_^

mamalieyna said...

shahida:
ala ida pun buat la pic bes0 gini, law0..adiah apala sgt, selebrate ngn family jer, kengkwn mana ada..huhu..

raya cina biasalah..4 hari kot, tp en abe kena kerjalah! dia mmg gitu, time kite cuti pnjg, dia kena keja sokmo! huhu..

kt pontian, ida dok JB kan.

mamalieyna said...

Unai:
itu la balik kg cum sambut besday! ^_^

mamalieyna said...

Hari_hari bahagia:
salam kenal norsaidah...thanks sudi singgah..^_^

hehe..jauh sket la, tnggu next2 year eh! ^_^

mamalieyna said...

iem:
itula..dl time doktor kasi date tuk kena induce..mama nak je sebut 14hb..leh la kongsi date yg sama tp doktor kasi 16hb...tup2 15hb dah kuar tanda..tp 16hb gk dia betul2 dilahirkan..huhu..

mamalieyna said...

mamamiera:
herm..kalau ikutkan mmg nak wat sini jer..tp dh abahnye yg plan ajak wat kt kg, turutkan jerla..tp psl nk makan laksa tu..no hal...lain2 musim, kita bleh jer wat majlis mkn2..dtg eh masa tu..tp taktau la bila pulak..raya for sure la kan..p lmbt lg la pulok..

ala zai pun buat la kt sini juge, leh p terjah SA, yg pntg bleh kenalan sama abg heQal, mommynye n kakak miera! ^_^ wlupun seben0nye daku ni se0rang yg pemalu tau! ekeke..

dkt sgt dah ni, abg heQal nye besday, leh lak mommy dok confius2 lagi..huhu..

mamalieyna said...

mamaQasrina:
itu la masa berlalu sgt pantas..mmg time dia berjln nnti mesti tmbh mencabar nk uruskan dia kan, but tetap best! ^_^

bleh..resepi dh ada kt sini rasanya, try ler..!

mamalieyna said...

AzRina:
belum la..nnti bulan 3..huhu..mamanya tak sabo dok cowntdown..hehee..

johor kt pontian, umah mertua la..kita kg kt kedah loor..^_^

mamalieyna said...

mamaeirish:
sekali nk smbg nyanyi, terlupa liriks la puloks..hehe..

ha'a tak sab0 ni nk suh arif tiup2 lilin..yuuhuu..

ala eb try la buat, senang jer..try tutorial dr blog ummu mishkah tu, simple sgt! ^_^

mamalieyna said...

Afrina Batrisyia:
yeeee..tak lama je lagi,best ni..plus hope dia dpt berjln on dat day! ^_^

ha'a la...elok jer arif genap setahun boleh la planning kasi adik sama arif..ekeke..^_^

mamalieyna said...

naurah:
hahaha..arif lum pandai mintak..tp mamanya cam tak sabo2 nk kasi adik kt dia..ekeke..^_^..al-maklum akak ni bukannya mude lagi, harus cpt2 buat anak..hehe..

mamalieyna said...

nza:
ye la kak, kejap msa berlalu skrg ni..elok dia genap setahun boleh la fikir tuk kasi adik lak, usia mengejar ni, harus cepat2 ..hehehe..

mamalieyna said...

aNnajan;
ya la kan..bley...^_^! kita tmbh lilin nnti..ekeke..

mamalieyna said...

Ahmad Zulfahdli:
oh ye ke...boleh2..! kita besarkan kek utk arif nnti..hehe..

mamalieyna said...

Umidanish:
tu la..pantas masa skrg ni..sedar2 dh nak hampir setahun pun usia dak tecik tu..huhu..

orait, noted! dh update apa yg kita nk tu..kt blog Ummi!

mamalieyna said...

nieda:
hehe..takpe..pengalaman namanya tuu..^_^

mamalieyna said...

AidaAlias:
itu la kak, dl kan kenal akak sblm arif lahir kan..kejap je setahun usia perkenalan kita di alam maya kan kak..^_^

zue @ annaleeya said...

wahhh.... nih mama nyer yg hover nih.. Arif rilek jer kan??? he3...

eina, 16hb mac tu tarikh akak tunang tuh... thn jer lain.. hohoho... nak seleberet skali bulih???

Uda said...

mama.. bes kan.. bila besday anak ngan ibu dekat2 jer..

arif mamam biskut yer.. amboi cedap nyer nyum. nyumm.. nak cikit..

Ibu Ajim n Kimi said...

1st year besday celebration kenalah buat grand2 kan. Nak2 plak anak sulong...apalagi semuanya nak yang besttttttt aja.

Nanti adiah pon dapat yang besh2 gak. Hadiah wajib...beskal...Tengoklah nanti..

Anw nice to read your life story....

Ena said...

Wahhh.. bestnyer dpt sambut besday anak beranak kan!.. dekat2 jer tarikh.. pandai plan.. Hik3x..