About

Sunday, February 28, 2010

.: jeLas suDah keLakiaN.. ^_^ :.

hehe..tajuk ntah apa-apa jerlah mama nih!
hehe..saje..^_^

seben0nya..ia merujuk kepada dak arif mama ni..
selalu sangat org dok ingat dia gegirl kan.
siap panggil kakak tu..
huhu..sbb rambutnya yg sedikit pnjg itu..

so...
tadi..telah berlakulah 1 peristiwa di mana..
rambut dak arif telah dikurbankan..huhu..

tak plan pun sebenarnya..
kebetulan mama yang g kedai gunting rambut..
potong rambut dah gaya2 boboy dah mama ni..
rimas..almaklum..panas sesangat skrg ni kan..
harus rambut digondolkan..
dalam dok rambut sedang dipotong tu..
sesaja la mulut gatai tanya auntie tu..
ada potong tak untuk baby cam arif ni..
auntie kata ..boleh..cuma if first time memang baby akan nangis la..

herm..alang2 dah sampai kan..
potong jerlah rambut arif sekali..
after siap potong rambut mama..
turn si arif la..

mama pegang dia..
kata auntie lebih senang..
lagipun takut baby nangis kan..

operasi bermula..
dak arif wat muka selamber jer..
sampai siap rambutnya di proses..
bagus la anak mama ni..
cuma dia dok terpaling2 bila auntie tu nak potong part kt telinga tu..
geli kot..
tapi diam jerlah dia!
s0nang kalo setiap kali nak gunting rambut camni gayanya!
kejap boleh siap!

tapi kena ada umpan laa..
kal0 tak nak turun jerlah dia..
umpan apa?...kasi majalah kat dia..
leh jer dia layan..k0non2 layan baca magazine sambil potong rambut lah tu..!
cumel! ^_^..

orait ...layan pic sket lah..
before vs after..makin encem tak?..hehe..


ni lak pic masa kat kedai auntie gunting rambut tu..layan magazine dak arif..hehe..



ni lak sesaja snap masa kt umah..
mamakan suka snap snop gitu..hehe..




55 comments:

ezan said...

handsome boy!!! semakin terserlah ke-handsome-an arif ni bila rambut gaya baru ni tau...

~UNai~ said...

hehe..auntie tue tnya tak arif boy ker girl? alahhh..biasalah.. budak2 mmg pyh nak tau laki2 ke ppn, sejak bby lai diorang camtu kan?susah nak teka.. haáh,nampak beza benor arif lepas ptong rmbut.. hehe..

Ena said...

wahhh.. klu la dapat tgk samer rambut mamalieyna yg baru tu kan.. ahakss!
encem nyer dak encem arif nie ngan rambu baru tu kan!.. clever boy..

Mimie Fazira said...

aisey dah potong rambut dah arif ... kalau tak boley geng dgn abg danial berambut panjang .... heheheh ... baik je arif potong rambut .... diam je duduk ...

fabulous.farah said...

arif jambu sebab tu orang ingat gegirl..huhuhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Makin Encem dak Arif nih ngan rambut barunyer!!! sesuai.. :)

mamalieyna said...

ezan:
ye ke auntie ezan...sukenya arif..^_^..tQ.

mamalieyna said...

UNaI :
hehe..belum auntie tu tnya, kita dl bgtau..^_^

potong rmbut pendek s0nang sket nk uruskan, kal0 tidak tu, sepah je rambut..huhu..

mamalieyna said...

Ena:
wweeii mamanya mama leh interprame, harus org ingt abahnye arif..ekeke..

clever boy eh..^_^.TQ

mamalieyna said...

Mimie Fariza:
ala auntie abg daniel rmbut cam lurus terurus je, arif ni..pnjg, cam ikal sket..sepah2 rmbutnya kal0pnjg..pendek senang sket..^_^

ha'a diam lak dia..

mamalieyna said...

fabulous.farah:
jambu eh..maceeh..^_^

mamalieyna said...

Lily:
ye ke..leh la ngurat akak qis..ekeke..^_^

Hamizah said...

dah hensem..

~~*Ummi AFD*~~ said...

wah sudah potong rambut ya... kenapa tak botakkan je cam faris... hehe

ha, baru la terserlah kemachoan dak arif nih... nampak kemas je...

mamalieyna said...

hamizah:
encem eh..maceeeh..^_^

mamalieyna said...

Ummi AFD:
tu la kemas sket kan..permulaan..nnti2 la botakkan..^_^

shahida® said...

wah dh jd rambut lelaki macho..hehehheh..

mamalieyna said...

shahida:
hehe..macho lg abg hekal yg botak tue..ekeke..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

amboi..segaknya...barula macho!
ehhehe..
rafiq pon kdg2 org cakap dia gegirl if dia pakai topi.
pastu bila org tu tanye terus sy bukak topi then tanye..laki ke pompuan? huhuh
kan dah kuor kepala botak bulat tu..agagaga

mamalieyna said...

rose:
huhu..len kali nak botakkan lah! mesti lg macho kan..cam adik rafiq..^_^

mamalieyna said...
This comment has been removed by the author.
~Siti Hajar~ said...

ha..br nmpk cam dak laki..hencem berambut baru..muka sweet jer..btl la cuaca panazzz skrg, harus dkorbankan rambut sikit, sy pun nak korbankan rambut ni.. panas..

wan sujaihah said...

kak muka dia cute la kak...dah gunting rambut br nampak boy ..hehheh..jambu ni

iem said...

handsome boy!!
baik je dia dok diam rambut kena potong yek

Fara_Adura said...

Nomeinye pic arif tido tuh.. isk2.. neh yg semangat berkobar2 nak bb boy lak neh.. hehe

Da jelas ek.. ala, kalo rambut pjg pon tetapp encem tau.. i laikk..:D

hajarus said...

alahai tomeynyer arif... dah encem dah xde gegirl lagikan arifkan...

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mamalieyna..

handsome boy lah arif ni..smkn menyerlah dgn rambut baru ni..

nway..cantiklah muka baru blog mamalieyna..rajin btl slalu update yg terkini..suka tgk..

mamamiera said...

rmbot pendek p0n still encem lg kan..
baik sunggoh ye dia.. bleh plak dok diam je.. good boboy.. heqal, zai nk kasi rockers kat rmbut dia.. cian dia..

P/s: wat party tuk arif x??

Sue said...

encem...

musim panas mmg x thn skang ni. kesian tgk budak2 berpeluh2. damia ngsg x nk ikat rambut.. mmg rs nk potong pendekkkk je tp syg... hihi...khalish pon da pjg da rmbutnye... potong mcm ariff pun ensem juga ye

[-suziey-] said...

ala sian rmbut dh kena gonjeng..tp tetap maintain comel:p

Uda said...

muka arif nampak berlain bila dah tak ada rambut yg menutupi dahi.. tapi apa pun arif maintain nampak comel..

Jieda said...

alaa...makin comel arif berambut pendek

Ayu Hussien said...

comey nye dia.... handsome boy.
nsb bek ok ekkk time gunting tu..

zue @ annaleeya said...

wahh... tajuk gempak tuh... bila rambut pendek nih, xlah Arif rimas sgt kan... si Airel tu pon dah pjg rambutnyer... bila nak potong ntah... abah bz manjang.. bese abah si airel potong sdiri jer...

mamalieyna said...

~siti hajar~
memang kan, tmbh mlm2 lagila..mmg kena korban jugak la rambut ni..huhu..

mamalieyna said...

wan sujaihah:
waah jambu gituw..hehe..thanks..

mamalieyna said...

iem :
itu ler, ingatkan dia akan nangis..seb baik la..^_^

mamalieyna said...

Fara_adura:
hehe...pe lagi..on la..ekeke..

tu aa suka gk dia rmbut pnjg sket, tp huhu..mcm gegirl lak..

mamalieyna said...

hajarus:
yeee...nmpak macho kan..ekeke..

mamalieyna said...

Mamadanish:
thankss auntie..cayanglah auntie, puji2 arif! ^_^

mmg suke tukar2 template ni..hehe..

mamalieyna said...

mamamiera:
pot0ng jugak akhirnya..sesekali nmpk dia cam rimas jee..huhu..abg heQal tukar jd rockers lak eh..hehe..

*kat sini tak buat rasanya, wat kt johor jer..kita gol0ngan sederhana ni, wat majlis pun sederhana2 jer..:)

mamalieyna said...

Sue :
betul tu..salah 1 nya tulah..cuasa panas! arif pun cam ruam je kt leher dia..mudah berpeluh budak ni..dh potong gini cam ok la..khalish pun potong aa , kasi macho sket..ekeke..

mamalieyna said...

suziey:
yee gonjeng sudaa..^_^..tQ.

mamalieyna said...

Uda:
betul tu uda..bila tgk dia after potong rambut tu, leh tersengih2 kita sbb lain wajahnya..hehe..

mamalieyna said...

Jieda:
comei eh..tQ..^_^

nza said...

trserlah kejantanan Arif....ensom n matang la nmpk....

Nadiah Sidek said...

bagusnya..pasni senang la kalau nak potong lagi ;)

**sHiKinn** said...

handsome la ariff ni..

PadNani~~{@ said...

hensem2! eii..bagusnye arif x nanes pun potong rambut..kalau abg hafiy..mmg ajaibla klu dia x meraung:)

mamalieyna said...

Ayu:
thanks..
itu la seb baik diam jer..riso gk tkt nangis..^_^

mamalieyna said...

zue :
potong sendiri lg baguskan..save pun save..tunggu arif besar sket la, kasi potong sendiri ^_^

mamalieyna said...

nza:
ha'a nmpk la gaya2 matang sket kan..^_^

mamalieyna said...

Nadiah:
ha'a..asal rmbut pnjg sket jer, bolehla g potong..! ^_^

mamalieyna said...

shikinn:
tQ..herm..thanks sudi singgah sini..^_^

mamalieyna said...

PadNani:
ekeke..adg hafiy takut sama pemotong rmbt tu kot..^_^..hehe..