About

Friday, February 19, 2010

.: diHaRi PerSanDinGaN :.

Huhu..baru rasa nak citer pasal kenduri kawen ahad lepas..
Tema hari tu hijau!..
Kebetulan mama, abah n arif pun hijau jugak on that day..
Tapi hijau tua..hehe..
Meriah memang meriah majlis nye..
Sebab ini kan Johor..karaoke harus ada la kan..
Kalo tempat mama, lagu nasyid/orang ngaji je diorang pasang..hehe..kg mama lah!

Tapi yang tak bestnye..kepala mama tengah ting tong time tu..
Ini kan umah sedara..harus la datang awal dan tunggu sampai majlis habis baru balik..
Memang terasa tak best sangat..kepala berdenyut2..tanda2 nak selesema datang dah..
hari panas terik..orang ramai pulak..dengan dak arif nye lagi..huhu..
sini lak still masak sendiri..no cartering2..salah sorang tukang masaknya adalah my FIL..
kerja keras la on that day..
akibatnya…balik dr kenduri tu..sume kepenatan, sakit kepala dan demam!

Cuaca panas sekarang kan..
Apa2pun majlis tetap diraikan denga meriah..
Dah lak ada menteri datang..menteri apa eh..lupa nama la ..hehe..
Menteri di Jab Perdana Menteri..yg kebetulan dtg kt dewan belakang umah kenduri ni..
Rasmikan program RAKAN COP..
Bertuah pengantin dpt bergambar bersama ^_^

Jom layan gambo jerlah..

First : mama, abah n arif…time ni muka dah pucat, hilang sume dah lipstick, muka dah sememeh..penat lor..panas sangat cuaca! Dok layan dak arif ni lagi ke hulu ke hilir..



Second : Wajah-wajah pengantin…
Kat Johor ni, tak sah kalau takde tol kan..3 kali tol pulak tu..huhu..husband my SIL la yang jadi jurutol pertama tu..siap duduk kat kusi lagi..tol ke-3 lak, MIL pun terselit sama..dpt lg angpau..hehe..layan…^_^








Third : Wajah-wajah belakang tabir…penat sudaa..lepak2.. yang baju merah ke meroon tu..MIL..yg lelaki lak, berbaju merah tu..my FIL..^_^




Fourth : nak interprame juge yang ni..mama tgh tingtong kepalanya time ni melayan dak arif main2 dalam umah..huhu..

Tu jerlah..kesimpulannya..majlis meriah sangat! Selamat Pengantin Baru!


42 comments:

Sidratul Muntaha said...

panas yerk arif?
ekek..
dak setot aqil tu pun suke togel klu panas - panas gitu.
penganti: ijau setaman..
lawo nooo negok ijonyer tu..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Selamat Pengantin Baru gak buat Adik Ipar Mamalieyna!!

Mmg cantik lah tema hijau nih..Kita dulu kawin pon tema hijau gak.. :)

Ena said...

Selamat pengantin baru..

wahhh.. cantek kan color ijo tu.. berseri2 jer!

A'a.. memg nampak meriah sgt masjlis nyer..

alahai ciannyer dak encem tu sampai x berbaju dah tu.. ok la kan! drp dengar dier menanges jer kan..

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam mama...amboi sama hijau dgn pengantin laaa...

Komuniti Blogger Johor Bahru said...

selamat pengantin baru kpd pengantin...

arif seksi la tak pakai baju hikhikhik ...

Uda said...

berseri2 pengantin.. ngan baju ijau tu.. elok laa.. panas2 ni.. nampak sejuk mata memandang..

wan sujaihah said...

panas sgt memang tak larat kak kan..nak2 bilka buat kejer..aduaii.cepat haus plak tu..

meriah betul majlis ni..saya suka hijau :)

Mama_Aqish said...

wah serba hijau gitu...betul2 ikut tema ni

Hamizah said...

1st time nampak cantik pengantin pki bj ijao..sebelum ni xberkenan sgt dgn warna ni..

zue @ annaleeya said...

slamat pengantin baru... cantik tema ijo gittew..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

amboi..ijaunye makngah..eheheh

iena & family pon ijau
elokler tu sedondon ngan pengantin

a'ah la iena..skang ni mmg panas
sy sejak akhir2 ni peningggg manjang
teringat masa mabuk mas pegnentkan rafiq..camtula rasanye denyut2
buat ape pon tak kene..huhu

nieda said...

sekarang ni mmg cuaca panas..nida pun kalau kena matahari direct sure ting tong..apa2 pun jaga kesihatan yer. lately ni jer baru nmpk hujan sikit..
comeinye arif tak pakai baju...sexy.

Mimie Fazira said...

lawo sedondon hijau ....
selamat pengantin baru ....

bestkan kenduri time cuaca ok ... tak hujan, panas je ..

mamamiera said...

my dear prenz..
lame x ketemu.. windu ar jgak.. ;)
hijo sakan u0ls ye.. coti aritu balik johorlah ye.. lg lg zai nk tgk picca lg..

thanx 4 wish we ol ank banak.. ;D

nza said...

org johor mmg gitu...ada rewang....ttp bkn g tolong masak pn ttp tolong mkn...hi.

fabulous.farah said...

huhuhu..boleh pulak arif bukak baju dikhalayak ramai. sexy tau~
hahaha
panas sagt skang ni

As said...

kami lak masa kenduri aqeel leh ngamuk.. maklum la nak tumbuh skali 3 gigi geraham n dlm mulut ader ulser... huhuhu...
cantik caler ijo

mamamiera said...

dear..
ur baby, arif tersenarai
LIST OF PRETTY ZAZA BABY FACE NGETOP 10

tahniah tahniah..
heqal xde rejeki kat contest nih..

tp mommynye ngan akk miera dpt 1st place kat contest me-my kid look alike..
mahaplah ye iena oii, mokcik jakon kat sini pulak.. asalnye nk inform pemilihan arif je.. hehe ;p

Ain said...

kalau kenduri kat kampung memang untung sbb semuanya dilakukan secara gotong royong...

tapi tuan rumah penat jugak kan, sbb nak sediakan banyak benda...hehehe

mamalieyna said...

sidaratul muntaha:
itu ler..musim panas bebenor..terpaksa tanggalkan baju..berpeluh2 jugak! huhu..

iyo..pemandangan ijo gituw..^_^

mamalieyna said...

Lily:
bukan adik ipar lor..sepupu abahnye arif jer..kalo kenduri kt umah mertua, adik ipar kawen..dh lama eina landingkan diri time kepala ting tong tu..huhu..

hijau kalau tak kena orang, tak cantik sgt..tp tgk pengantin ni, cam sesuai je..lawa..^_^

mamalieyna said...

Ena:
ha'a berseri kaler ijau ni kan..ceria gituw...^_^

meriah mmg meriah..fenat ler..huhu..

arif tak nangis, cuma kita yg kesian tgk dia, berpeluh2..tp tu la sblm dia start enjin, baik ambik langkah awal..:)

mamalieyna said...

Alimaz:
kebetulan...tp ijo lain maa..^_^

mamalieyna said...

KBJBahru :
wah2x..thanks la sudi jengah sini..cayalah org johor! ^_^

ha'a terpaksa cekcikan diri sbb panas sudaa..

mamalieyna said...

KBJBahru :
wah2x..thanks la sudi jengah sini..cayalah org johor! ^_^

ha'a terpaksa cekcikan diri sbb panas sudaa..

mamalieyna said...

uda :
betoi3x..sejuk sket tgk pengantin dgn pakaian ijo tu..^_^

mamalieyna said...

wan sujaihah:
itu ler, tak tahan panas2 gini..mmg cepat haus..seb baik air ais standcy sentiasa ada ja kt luar umah..huhu..

mamalieyna said...

mama_aqish:
kebetulan sajer..baju pun berzaman dh tu..bkn baju baru pun..huhu..

mamalieyna said...

hamizah:
saya pun sama..tak semua org sesuai ngn kaler ijau gini..ini tgk cam lawa jer..berseri2 lagi..^_^

mamalieyna said...

zue:
cantik kan..^_^

mamalieyna said...

rose:
ye la rose..berdenyut2 tak terkata..tp nak wat camno majlis gini sekali seumur hidup tuk org tu, harus la diraikan..kan3x..

ijo semalaysia..hehe..

mamalieyna said...

nieda:
yelah..dah tu penyakit demam, batuk, selesema pun senang je nk singgah kt kita ..kan3x..thanks ats ingatannye..

eeeii cekci eh! :p

mamalieyna said...

mimie fazira:
thanks bg pihak pengantin..^_^

ha'a tp terlampau pns skrg ni, kepala bleh ting tong dibuatnye..huhu..

mamalieyna said...

mamamiera:
haaa mai pun jengok sini, ingt tak sudi dah..ekeke...ijo semalaysia gituw..! ^_^

sket je tempek kt sini..kang muak lak manyak2 tempek..hehe..balik johor jap ja..senin dh ada kt PJ..huhu..

mamalieyna said...

nza:
saya lupa perkataan rewang tu kak..hehe..saya pun pi mkn jer..mana nk nolong, dak tecik disisi..

mamalieyna said...

fabulous.farah:
ala auntie ni, arif bukak baju kt blkg tabir jerlah..kt depan ramai orang arif sarung balik baju..//:P

mamalieyna said...

As:
la ye ke..kena ulser pulak..mmg meragam ler..sakit tu..

mamalieyna said...

mamamiera:
ha'a dh tengok..ala abg heqal penah menang tuk contest lain sblm ni..adik arif baru sipi2 jer ni..huhu..

eh ye ke zai, tahniah..mmg ada can nk menang tgk pada pic zai pertaruhkan ari tu..!

mamalieyna said...

Ain:
ha'a kiranya kemeriahan lebih terasa sbb bergotong royong gitu kan..penat tokleh nk elaklah! ^_^

[-suziey-] said...

waa untung pengantin..bergambr ngn menteri..hehe..mama xtumpang sekaki ke..ekek:p

ye ye je mama n famili ikt tema ye..bgs..:p

hmm musim panas g berendam best!

hajarus said...

selamat pengantin baru to pasangan pengantin... wow sedondon la mamalieyna...

skang memang panas sangatkan mamalieyna..

job said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社