About

Monday, February 8, 2010

.: dah SopiNg, raSa caM taK puaS puLak..hehe.. :.

Ari sabtu after abah balik kije, kitorang gerak kuar umah..
Tujuan utama, soping barang dapur + baju jalan Arif..
Mula terjah Tesco dulu..diikuti Jusco pastu..
Mak aaaiiih..ramai tul umat manusia kt Tesco tu..
Masing2 soping tuk CNY kan..huhu..
Nak ambik troli pun terpaksa menanti sbb troli dah abes..
Tapi takde la lama mana pun..
Elok masuk tu, cam bersesak sket..first time rasa cam tak selesa je nak soping moping..
Pepun layan jer..namanya pun kaki soping..hehe..
Pic pun tak snap2..
Kat tesco tu siap ada tarian singa lagi..
Apa lagi gegak gempita la dibueknye..pepun enjoy sebab ..
Tengok dak tecik Arif tu enjoy..kaki siap goyang2 lagi tuu..
Muka lak sengih2..hepi bebenor.. suka mama tengok dia..
Elok sume barang2 yang terlist out tu disambar terus je kuar ..
Mau balik..nak terjah Jusco lak..sebab..
Tak puas dapat sambar sepasang je baju Arif yang berkenan kat Tesco..

Ni pic masa tengah angkut brg masuk kete..
Dak tecik ni je interprame.. ^_^


Elok sampai Jusco, hujan lebat la pulok..
Lepak la dalam kete dulu sementara tunggu hujan reda sket..
Layankan je aktiviti dak Arif dalam kete ni..
Apa lagi, main2 sama Handbag mama lah!
Kali ni dia dok blkg dengan mama, sejak tukar Car Seat dia ke belakang ari tu..
Malas lak nak ubah ke depan..huhu..
Hujan la…


Masuk2 Jusco terus ke KFC dulu..
Lapo la pulak time hujan2 gini..
Pic arif tengah tunggu hidangan sampai..




Habis makan layan soping ler, apa lagi..
Huuuiii kalau ikut hati dan perasaan yang memuncak ni..
Maunya habis duit dalam akaun ni !
Mana tak nye sale BabyKiko ngn Anakku 50%, ada gak yang 70%..
Huhu…tahan nafsu jerlah..
Abah pun banyak belanja bulan ni..nak settle insurance kete ngan roadtax lagi..
So takdelah boleh soping sesuka hati..huhu..
Sabo2x.. next time boleh lagi soping moping…!
Pepun baju jalan arif beli la jugak..
Memang ada dalam list pun..tapi berpada jerlah..
Herm…cam tak puas jer..hehe..

Dalam Jusco, sempat singgah kat bahagian beskal2..
Try dudukkan arif..hehe..try dulu eh cayang..nanti2 mama belikan..:p
Layan..


Sebelum gerak balik tu..
Sempat lepak2 kat lobi Jusco tu dulu..
Stage tu dah kosong..
Maybe ada program kot pagi tadi sempena dgn CNY..
Ni mama gi dah lewat petang..
Sume dah bungkus balik la kot..
Yang tinggal dak2 tecik tengah lepak2 kat situ..
Termasuk si Arif ni..merangkak lepas bebas gituw..hehe..
Pic pun gelap jer time mama snap ni..huhu..



Dah dapat apa yang dikehendaki..
Balik la kami 3 beranak..
Sampai umah, arif terus layan men menan baru dia ni..
Mama sempat beli menan yang sememangnya takde dlm list..
Hehe..takpe kan, tak mahal sgt pun..menan dr Fisher Prizes ni ada diskaun 10% jer..




Oh ye..mama ada gak belikan berus gigi tuk arif..
Start ahad, arif akan bersugi setiap pagi! Hehe..
Ini ler berus gigi Arif..^_^



Orait itu jer untuk diabadikan kat sini..
Ahad?...dok umah jer + petangnya jalan2 @ pasar malam !


42 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wah...dh shopping...x puas lagik yer...biasa ler pempuan... :D

Syok jer Arif dok kat beskal tue..suh mama beli arr...

Arif dh gosok gigi erk..Qis...lily gunakan berus gigi yg lekat kat jari tuh...Tp Qis nih paling x suke berus gigi...klu lily berus dia p geget plak jari lily tue..adoii...Gigi pon dh nampak kuning.. :P

Mama_Aqish said...

syoknyer arif pi shoping...sakan tu dari tesco ke jusco...yang penting semuanyer co....mana baju arif tak de pun???yey arif dapat menan baru tuh...pas ni leh la gosok gigi dah ada berus baru...sama cam kak aqish punyer ubat gigi...kodomo lion...

sujaihah said...

eh kak..CNY ni payah la nak beli barang..saya g care4 semalam..org macam semut..keluar balik...tak sanggup nak redah.

basikal yang arif naik tu ok kak..yang ader pemogang tu..leh exercice skali hehhe

Putra Mama said...

panjangnyer citer hari sabtu... kalo dah kaki sopping, org ramai pun sanggup ku redah..;)

[-suziey-] said...

waaaaaa sakan sopping mcm nk beraya ek..hehe..
seb bek arif paham bahasa mama kata testing je dulu..ekeke:p
elok berus gigi dia dr skang..klu trlmbt nnti rosak..

♥mamaQASrina♥ said...

hehehe..sonotnya shoping..huhuhu.. comei aja tgk arif nek beskal tuh...huhuhu..tapi kalau dah tgk ada sale camtuh kan..merodak ajer nafsu kan..hehehe

mamalieyna said...

Lily:
ye la Lily, dah soping rasa cam tak puas pulak..huhu..kan ke best kalo duit masuk ari2 berlambak2..leh la beli apa2 jer tanpa had! hehe..merepek2 jer..^_^

yee abah ckp akan belikan tuk arif nanti beskal tuu..

ooo..mula2 cam nak beli yang tu, tp terbeli yg ni lak..try brush ari ahad tu, ok jer..cuma susah gk la..takpe pelan2, nanti2 dia ok la kot, bila dah biasa..kan..
eh...qis nape men geget2 ni, tak baik tau..sakit mummy! ^_^

mamalieyna said...

Mama_Aqish:
memang best tp cam tak puas..ekeke..kasi up sket kita nye gaji..baru best nak soping lebih2..hikhik..

baju arif, nnti2 pasti diinterpramekan..^_^..mamanye kan gemar menyenap pic anak bujang dia..hehe..

mamalieyna said...

sujaihah:
itu ler..tak terpikior time nak kuar tu..huhu..dh sampai baru teringat CNY..huhu..

oh ye ke..hehe..nanti akak beli la kt dak tecik..^_^..tunggu bulan lain la..hehe..

mamalieyna said...

Putra Mama:
ya betulllll..ekeke..

mamalieyna said...

suziey:
iyyooo la nak tumpang nyibuk sama orang nak beraya..hehe..

ha'a arif redha jer, buat2 faham..hehe..

gigi baru 6 btg kt bhgn depan, senang la nk berus...masuk 10. 12 btg sok..susah gk eh!

mamalieyna said...

mamaQasrina:
itu ler..seb baik tak guna kad kredit...kalo tak maunye soping tak hingat d0nnia! ^_^

hajarus said...

bestnyer mamalieyna g soping2... tomeynyer pic2 arif... lagi besar pic nyer lagi tambah2 tomey + encem.. :)

mamaaerish : said...

lieyna,
jusco mana yg byk beskal tuh?... cantek2...jelesnyer... ms nk bli kat aerish tuh... kami x byk pilihan... last2 jumper kat the store... hu3

shopin nih best kan?.... i lioke...

arif encem.... byk dpt baju syg?.... auntie suker la... :)

Dilla Ady said...

sori mamalieyna lame tak singgah sini...arif nampak cam susut sket la badan n pipinye mamalieyna..da turun ke berat die?

same la..stacking toys arif ngan acha punye..acha ade dua lagi..tekun main..pas main baling..hahaha...

Ena said...

sopin lg ye mama.. bestnyerrr.. ena ader gak p TESCO.. tp x snap pic la sbb ramai org kan kat tesco tu..
Mamalieyna cam berkenan jer ngan beskal yg arif dok tu.. memg cantekk pon.. sesuai ngan arif yg encem tu.. he3x..
sukenyer arif main kat atas stage tu ekk! bebaik kan jatuh kan!..
Alahai cutenyer tido kat lam car seat tu.. nak gak dier dok lam tu ekk mamalieyna.. anak ena dulu duk kejap jer.. pastuh nanges2 x mau.. paksa la pegang juge..
Psst..nanit leh p sopin lg kan mamalieyna.. :P

~~*Ummi AFD*~~ said...

wah wah, sakan soping naa... hehe

crita pasai berus gigi teringat faris. dulu pun ada beli satu, konon nak ajar faris gosok gg dari kecik.

tapi bila kita nak gosok gigi dia, dia sibuk nak pegang sendiri. so, bagi je la dia pegang sendiri. tapi bukan dia gosok gigi, dia gigit2 bulu berus tu pastu tarik2 sampai terkeluar... haisyhh...

last2 gosok pakai kain lembap je la... hehe

Uda said...

bes nya arif.. dapt jln2.. mamam kfc..dpt baju baru.. dpt menan..haa dpt berus gigi.. yang arif jer.. mama nya dpt apa?.. mesti dpt penat kan.. apa2 pun sgt bes kalau dpt soping...

mamalieyna said...

hajarus :
memang best bangat nih! hehe..tp tak puas la hajar..huhu..^_^

pic bes0 kasi puas neng0knye.. hehe..

~Siti Hajar~ said...

lamanya tak tgk dak arif..rindu arif & mamanya..rambut dah pjg lor..kalu pmpuan ni dah blh ikat tocang pokok nyok...hehehe...syoknya depa bershopping, byk beli brg tu, cute berus gigi arif tu..lamanya kami xp shpg, lps nih nk g shpg gak la, nak cover dok terperap lama dah dlm rmh...huhuhu

mamalieyna said...

mamaeirish:
memang baaaaanyak sangat pilihan, clolourful, mau juling2 gak mata nk memilih..tp lum beli lagi..ni kt Jusco ioi mall puchong!

ada la sikit2 auntie..mama bermurah hati..bukan sllu dpt pau mama..hehe..

mamalieyna said...

Dilla Ady:
Tu aa lama tak jengah sini..huhu..
baru2 ni time checkup 10 bulan mmg turun berat badannye..taktau la pasai pa, makan n nyusu kuat..huhu..pepun janji sihat kan..maybe sbb lasak sama kot, itu yg susut sket..

ha'a.. sama la rif ni pun..lama2 sket main tu, dia campak ler..huhu..

mamalieyna said...

Ena :
kt tesco mmg ramai tul orang, mmg takde snap2 pun..kt jusco pun ramai gak, tp ok sket berbanding tesco, itu yg leh snap2 tu..hehe..

mmg berkenan ler ngn beskal tu, tp lum ada bajet..tunggu bulan2 lain lak..huhu..ginilah org golongn sederhana..nak beli pape, kena plan dulu..:p

setakad hari ni, dia ok jer dlm car seat tu, pas2 ni...taktaulah!

mamalieyna said...

Ummi AFD:
oh ye ke...arif ni pun baru sekali,,tgk cam ok la...pas2 ni taktau la pulak..hope ok jer ^_^

mamalieyna said...

Uda;
betul tuu...mama?..dpt fenat jer..huhu..dah la tak puas hati soping..hikhik..

mamalieyna said...

~siti hajar~
waaa auntie hajar sudah kembali..!! best tau soping2x..cepat2 this week WAJIB g soping! hehe..^_^

Alimaz-Kembara Terasing said...

rajin nya soping2....kami anak ramai susah nak soping.....

mamalieyna said...

Alimaz:
hehe...kita ni anak baru sorang, bleh la soping sakan, dh ramai anak2 sok..taktau camno gayanya..huhu..^_^

nza said...

sronok tu dpt memenuhi hajat brshoppingggggggg.....

xpelh lieyna, sekurg2nya dpt lepaskn gian yg terendam gitu...hi.

mamalieyna said...

nza:
hehe...tul tu kak, tp tu la soping ngn orang lelaki tak sama la kepuasannya..asyik jeling2 je dia..huhu..

nieda said...

arif duk dlm troli tesco mcm humaira..boleh gng ni..mmg weekend hari tu ramainya umat manusia kt shopping mall.nieda pantang nmpk sales mulalah nk beli.hehe

fabulous.farah said...

wah, arif dah pandai gosok gigi

Ahmad Zulfadhli said...

yang paling seronok dah tentulah si arif.. dapat baju baru n mainan.. aha!~

Putera Melaka,
Blog - http://www.puteramelaka.co.cc/
e-Store StormReaders - http://www.stormreaders.net/zulfadhli

Miliki buku2 ilmiah karya ikon2 popolar seprti Dr. Fadzilah Kamsah, Dr. Irfan Khairi, Ustaz Ismail Kamus, Ustazah Siti Norbahyah & lain2 di http://www.stormreaders.net/zulfadhli sekarang!

Mummy Eysraf said...

syok-syok! hehhehe... ariff mmg cute miut. akak dok mana ek?

shahida® said...

huhu...mmg best kalo time soping nih..ilang semua masalah kan..hahaha

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ololol..comelnye dia..belila beskal tu nanti..cam berkenan je romannye tu eh..

rafiq pon camtu..suka men handbag if tinggal hbg dekat2 ngan dia

bes kan shopping..nak2 baju2 anakku & kiko ade sale..huhuh

mamalieyna said...

nieda:
yee nak geng ngn humaira! ^_^

ha'a la ghamai sungguh ummat manusia..!

hehe..itu yg mcam tak puas je soping sbb still dok teringat2 sale2 tu..huhu..

mamalieyna said...

fabolous.farah:
mama yg gosokkan..^_^

mamalieyna said...

Ahmad Zulfadhli:
yesss betul sesangat! ^_^

mamalieyna said...

Mummy Esyraf:
thanks..^_^

akak dok area PJ, saje terjah soping mall kt puchong..hehe..

mamalieyna said...

shahida:
itu aaa, tp kalo dibekalkan duit yg manyak..lg best! hehe..

mamalieyna said...

rose:
Insyaallah abahnye belikan nanti ^_^..mmg berkenan dh ni..

ha'a la, ada tarikan la disebalik Handbag ni..huhu..

tak puas rasa soping yg berpada2 ni..huhu..:p