About

Saturday, February 27, 2010

.: borinG-boRing ..:.

dah berlalu pun dua hari cuti... jumaat, sabtu..dok umah saje.. huhuhu..
takde aktiviti pun..nak layan blog jugak malas..
taktau lah kenapa!
yang pasti..sempat siapkan baju kurung 3 pasang!
1 kakak mama punya, 2 mama punya..
next week leh la pakai baju baru..
hehe.. best2x..

1 hari boleh siap keseluruhan 3 pasang..
kalaulah semangat macam ni sentiasa ada..
boleh la tambah duit poket kan..
orang pun dok bertanya2..boleh ke diorang hantar kain.. ?..
mama yang taknak..
malas jer selalu tu..
kalau masa bujang, bolehla jugak..
tambah duit poket tiap2 bulan..
but skrg...ada saja alasan!
*wink*
apa2pun janji untuk diri sendiri and family..
still mampu, oklah kan..

huhu..
mama memang merepek meraban je memalam ni..
tetiba mood nak berblog mai sat..
layan je lah!

kat perumahan mama ni tgh riuh bunyian kompang!
esok ada kenduri kawen..
malam ni malam berinai!
makan nasi minyak la esok..
best2x..^_^

orait stoplah..
nak jenjalan umah memember yg berupdate..
spt biasa tempek2 seleksi dak arif..
main2 kat port baru dia ni..
pic disnap petang tadi...
layan..^_^








p/s broadband ni makin buat peel je kebelakangan ni..geramm..ilang mood nak layan blog!!


34 comments:

♥Azie♥ said...

`pandai jahit baju senang la...kain murah..nak upah la nie mahai..kan..

♥mamaQASrina♥ said...

syokla jugak mama ada aktiviti bleh jait baju..mama ngan qasrina hari nih (sabtu) agak boring jugak sebab dok umah..abahnya dok sebok pasang helikopter..lngsung x layan kitaorang nih..huhuhu..

nyomelnya dak ariff tue..

♥mamaQASrina♥ said...

syokla jugak mama ada aktiviti bleh jait baju..mama ngan qasrina hari nih (sabtu) agak boring jugak sebab dok umah..abahnya dok sebok pasang helikopter..lngsung x layan kitaorang nih..huhuhu..

nyomelnya dak ariff tue..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kita pong makin malas nak berblog
tapi rase2 nak wat posting ni
tapi takde mood
boley?

iena, nak tempah baju kurung ni..leh? wekekekeke

if iena tak nak..kite nak tempah gak! kah kah kah

Uda said...

hebat laa mama .. ni dah taraf tukang jahit.. okey tu.. boleh tambah duit poket..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Best lah mamalieyna...leh jahit baju sendiri...save kos... :)

Lily pon mood 'M' melanda...blog pon sekali jer seminggu updatenyer.. hmmmm..^_*

nza said...

wow....3 pasang tu dh siap....gitulh kalu mood tgh ok.

Nadiah Sidek said...

pandai menjahit ye? blh buat duit tu ;)

Aida Alias said...

wahhh bagus ni.. 3 pasang satu hari.. kalo ada masa boleh ambik upah..

nieda said...

kalau ambil upah jahit memang lumayan tau. mak mertua nida mmg menjahit, lumayan hasilnya cuma dah tua ni dah stop.

Rambut Arif dah panjanglah, comel je!!

haslina said...

tahniah gitu...saya ni duk nak beli mesin jahit tapi tak de rezeki nak beli lagi...ialah risau pulak berkarat nanti ilmu jahit menjahit ni...

bestnyer boring2 dpt menjahit..kan..
boleh belajar jahit tulang belut tak?..

Ena said...

wahhh.. pandainye mama jahit baju kan!.. leh la buka tempahan tuk raya nanti.. klu mamalieyna buka.. ena nak anta dulu.. baju ena senang jer nak jahit sbb kecikje.. hehehheeh..

hazlina said...

wah-wah..xsangka mama arif ni pndai jahit baju ye..untungnye,xpyh bazirkan duit nak upah tukang jahit..arif makin hari makin cute,geramnye!!mmuuuuaaahhh!!!for arif

mamalieyna said...

Azie:
betul tu azie. kain skrg murah+lawa2..upah lak yg mahai..kita mmg tak pernah upah2 ni...huhu..seb baik la tau jahit gak..:)

mamalieyna said...

Azie:
betul tu azie. kain skrg murah+lawa2..upah lak yg mahai..kita mmg tak pernah upah2 ni...huhu..seb baik la tau jahit gak..:)

mamalieyna said...

mamaQasrina:
ha'a ..boring layan tenet..layan menjahit..ok la..!

lor siannya..sesekali abahnya bg perhatian kt helikopter..huhu..^_^

mamalieyna said...

rose:
tu la, bila M tu dtg..tokleh nk wat apa dah...huhu..

woit, ni kira paksa tak rela ni..hehe..bley if nak antar gk, tp siapnya taktau la bila..ekeke..

mamalieyna said...

Uda:
huhu...kan best if boleh jf tukang jahit sepenuh masa, goyang kaki je kat umah..^_^

mamalieyna said...

Lily:
itu la save gk cos..sukaa..

herm...bila M melanda, gitulah kekdahnya..

mamalieyna said...

nza:
betul tu kak, mood ok, kerja pantas..kalo idak tu, makan bulan nak siap! ^_^

mamalieyna said...

Nadiah:
tapi tu la...non-ada masa la+sedikit M_L_S...huhu..

mamalieyna said...

Aida:
memang teringin tp..skrg ni cam masa suntuk jer..dok syok melayan anak lagi..huhu..

mamalieyna said...

nieda:
memang kan..hermm tunggu la pencen sok, menjahit sepenuh masa..hehe..

itu ler dh pnjg, bersebai je..dh potong pun semalam..huhu..

mamalieyna said...

haslina:
itu la, bakat yg ada kena praktik, nnti berkarat!

tulang belut tak pandai, mata lalat jer pandai..^_^

mamalieyna said...

Ena:
if masa anak2 dara dl, suka la time nk raya..leh ambik tempahan lebey sket..skrg..huhu...taknak..dokdan!

mamalieyna said...

hazlina:
itu la...save cos..hehe..

tQ/..muahh2x..from arif! ^_^

UmiDAnisH said...

alalala, tomeinya dia posing..

shahida® said...

halo halo nk tenpah ngan akak leh x..eeeeee

mamalieyna said...

UmiDanish:
maceehh...arif mmg suke..suke lg mamanya dok snap2..^_^

mamalieyna said...

shahida:
weeeiii dokdan la mekda..leh nk tempah, tp taktau bila siapnya..hikhik..

Ayu Hussien said...

alhamdulilah..walaupun cuti.... ada gak xtvt yg bleh dbuat..dpt 3 psg bju kurung.. hihiiii

Putra Mama said...

bagusnyer mamalieyna ni.. memasak pandai.. menjahit pandai.. bertuah dpt isteri mcm ni.. ;)

mamalieyna said...

Ayu:
ha'a kalo idak tu malas bebenor nak menjahit..seb baik time cuti baru ni ghajin tu dtg..hehe..

mamalieyna said...

Putramama:
wah2x..pujian..terkembang sudaa..^_^