About

Thursday, February 11, 2010

.: baLik ..taK baLik..baLik..?! :.

weeii bestnyer baca n3 pasal kengkawan yang balik kampung..
yang g c0ti2 Malaysia pun ada....

mama?..huhu..
mula abah cakap nak balik kampung gak sebab sepupu abah kawen ahad ni..
tapi tak boleh lama sebab abah kena kije isnin..
tapi lepas tu abah cakap tak boleh lak..
sebab nama keluar untuk bertugas hari sabtu..

huhu...elok petang ni pulak..
abah cakap nak balik pulak..
sebab esok abah akan mula bertugas petang sampai lewat malam..(maybe awal pagi jugak ni...biasalah nak raya cina ni kan..)
then sabtu n ahad abah free..
so jadilah balik johor rasanya..
tapi tu la kejap je..sabtu pagi bertolak la if jadi..
then ahad after kenduri balik semula PJ..
mesti penat abah tu..
mama still cuti isnin selasa..
abah kije balik isnin..huhu..cian tul!

pepun, hepi holiday to all.. !!
mana yang balik kampung tu, berhati2 di jalanan..
mana yang nak g bercuti pun samalah..
moga selamat pergi dan selamat kembali semula!

orait seperti biasa, n3 mama rasa kosong tanpa tempekan pic dak tecik ni..
layan jerlah si arif main menan + aksinya kena paksa pakai spek itam! hehe..












29 comments:

Ain said...

hubby ain pun kerja on cny....

tapi ain takde masalah nak balik rumah mak or mil sbb perjalanan dr rumah kami dlm 15 min jer....

bila2 masa boleh balik kan...

Ena said...

MAmalieyna,

sib bek jd balik yer Mamalieyna, x per la penat sikit.. janji dpt balik kan!..

Alolo..comeyynyer dak arof pakai spec.. hik3x..

haisshh!!. siap mamam batery lg tu.. bebaik sayang,, kan ter ter pulak kan!..

Elok lg uper menan arif tu kan!.. lau anak2 ena punyer abis patah saner sini.. hu3..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

ok lah tu akhirnyer dpt blk gak...bestnyer dpt blk..kiter ni lama lg nk balik...hukhuk...

Byk menan Arif...Qis takut ngan patung upin tuh...ntah ler napa....Arif geget apa tuh..batteri erk...cian dier kena paksa pakai spek...Rela dlm terpaksa...hehe.. :D

hajarus said...

cakap pasal balik kampung, hajar pun cuti ni nak balik kampung... Hubby cuti seminggu... dah lame xbalik seremban.. start dr arwah ayah meninggal bulan
11, pastu settlekan pindah utara lagi... mgkn jg balik johor juga...

mamalieyna lau jd balik johor hati2 lam perjalanan k..

ciannyer arif kene paksa pakai spek ek...

nza said...

ada rezeki blk la tu...insyallah..
Kalu jd blk, brhati2 dijln raya ye....

ank2 kak nza lak bila ayah sebut nk g coti, msg2 serentak ckp "xnk la..kami byk HW"...hu..

shahida® said...

haii..ida blk kg mlm nih..jom..jom...

wow umah akak sudah cat kaler pink yerr..sweet..comei..muahh.ee

[-suziey-] said...

waa rajin btl tuklar2 layuout..tp layout ni kalu nk komen dia akn load full page n3 n komen then kena klik post a comment lg br kuar box komen kecik ni..kira 2 kali klik..hehe..

mama balik jb ek..kita balik tpeeng..jauh tersimpang..ekeke:p slmt bercoti ye..

en ariff..nk join main menan tu bole..hehe

MamaCira said...

wah dak tecik ni
semua nak masyuk molot
geram betul tgk gambar arif mendongak pakai spek tu
nak ciom je leher tu
mesti sedap bau dia..
hehhehe..

*nak wat menantu bleh? Ekekeke.
** abah arif keje ape?

~~*Ummi AFD*~~ said...

ye ke... takpe, asal boleh balik ok la...

sal balik kedah + perak.... nak kim salam kat org Kedah ke???

arif ni sama je ngan faris... mainan punya la banyak, bateri jugak yg dia suka... hehe

♥mamaQASrina♥ said...

hehehe..rajin jugak tuko2 template..cantek..tapi nama saya punya tak naik (home..posts rss comments rss) tuh hehehe..sekadar tanya..

syok la jugak kan boleh balik kg nih..huhuhu johor lak tuh, best..

arif so..encem..muaahh♥

♥ Reen ♥ said...

santek template...
selamat bercuti kak bhati2 djln raya:P
kiss kn tok arif ea...

~Siti Hajar~ said...

wahh..canteknyer rmh baru...pink gitu..alo lo cianyer arif kene paksa pakai spek, tp ttp chumel & sweet..

slmt blk kg...hati2 d jalanan..

Ayu Hussien said...

mesti rindu ngan kg kan.. Selamat bcuti & bhati2 dperjalanan nanti. Wah sempena cny ni, tkr umah bru lg eaa..

mamalieyna said...

Ain :
waaah best la gitu, takyah tunggu cuti perayaan, sabtu/ahad dah leh cabut balik..kita ni leceh aa, nk kena tunggu cuti betul2..huhu..yelah sorang utara, sorang selatan..dok tengah2..huhu..

mamalieyna said...

Ena:
itu la, tp tak best la balik kejap2 ni, terkejar2 jer..dah la balik sbb kenduri, jdnya mesti abiskan masa kt umah kenduri ja..dokdan nk layan blues kt kampung..huhu..

ala menan arif tu, jrg2 dia main pun..tp kalo perasan..ketenye tu dh tertanggal pun..yela suka men baling2x..huhu..

menan punya bnyk, bateri gk dia suka, sbb leh masuk m0lot, tp bahaya gak kan..:p

mamalieyna said...

Lily:
ala balik kejap saj0..jeles kt mmbr2 lain yg balik cuti pnjg..huhu..eh lily n qis nk g holiday kan kt seberang..lg best ape! ^_^

ha'a rela dlm terpaksa..ekeke..

mamalieyna said...

hajarus:
best la cuti pnjg..jauh perjalanan hajar eh, dr utara..nak ke selatan pulak nnti..hajar pun hati2 diperjalanan..

sesekali kena paksa..hikhik..

mamalieyna said...

nza:
yela kak, dah lama sebenarnya tak balik johor, last masa raya posa..itupun 1 night jer..kali ni balik pun only 1 night..huhu..

yeeke..sian diorang eh, c0ti byk HW la pul0k..

mamalieyna said...

shahida:
ye ke..akak tumpang ida lah, confirm leh balik...en suami akak ni, taktau la..jgn last minute kata tokleh balik sudahh..huhu..

ubah selera lak ida, tp yg ni..time nk komen leceh la pul0k!

mamalieyna said...

suziey:
ye la suziey, leceh kan time nk komen..tak best tul..ada gak yg tukar lg layout ni..hehe..

menyimpang sudaa...sorang utara, sorang selatan..tp kita balik sat ja, kurang terasa sgt kekobarannya..huhu..

boleh...auntie suziey main la sume menan, arif cuma nak main bateri ni jer..b0leh masuk m0lut..hehe..

mamalieyna said...

MamaCira:
itu ler, asal kan boleh...sume nk masuk m0lut jer..huhu..

eeeiii memang geram eh aksi gini..budak tecik gini mmg harum semerbak gituw..^_^

abah arif keje..Roda-roda Kuala Lumpur..ups..roda2 petaling jaya! hehe..trafik ler..apa lg bertugas sbb OPS sikap ler..huhu..

mamalieyna said...

MamaCira:
psl nak wat menantu eh..boleh..Cira pun comei sgt..ekeke..

mamalieyna said...

Ummi AFW:
ye ke sal, kim salam sayang sama orang2 kedah nooo...huhu..

itu ler pasal, punya byk menan, bateri jgk dia berkenan..!

mamalieyna said...

mamaQasrina:
hehe..itu ler ghajin bebeno nak tukar2..hehe..

ala tak berapa nak faham lak soalan..apa maksud mamaQasrina eh?

encem eh, maceeh auntie!

mamalieyna said...

Reen :
thanks reen, reen pun sama..berhati2..selamat bercuti..!

muaah tuk riza! ^_^

mamalieyna said...

~siti hajar~
hehe..sesekali main2kan dia..best gak..^_^

thanks..balik sat ja..huhu..

mamalieyna said...

Ayu :
itu ler..lama tak balik..tp ni pun balik kejap jer..tak best la! huhu..

ha'a ikut tema..ekeke..

Mama_Aqish said...

selamat pulang ke kampung halaman....lama tak jumpa arif kan...biler nak bawak datang opis

Anonymous said...

How are you? your website is cool
Check out at that cool emo video clip:
http://tinyurl.com/8b9p65