About

Wednesday, February 10, 2010

.: 1st time soPiNg OnLiNe :.

Yeaa..!! semalam dah sampai hasil sopingan online mama!
First time weeeh… sebelum2 ni..tak trust sangat..!
Tapi sebab berkenan ngan legging yang murah tu..
So, mama try2 jerlah..
Lagipun tuan kedai tu, memang sudah fames pun..
So, cam percaya la kan..
Sebagai permulaan..beli yang simple ni dulu..
Next time bolehla kalau nak soping lebih2.. hehe..
Kali ni just 1 legging jer..ingat nak dua..tapi saiz arif dah takde stok la..

Balik je umah semalam, terus sarungkan arif ngn legging tu..
Comeeiiii…mama sukeee…berkenan tul ngn legging ni..kiut!
(hehe…orang lain ada banyak2 legging pun tak kecoh eh..hehe..)
Tak kisah la kan..janji pada mama..ni first time arif dipakaikan legging..
Harus snap2 ler..hehe..
Layan skettt…m**tot comei ni..hehe..






Tak puas lak, ada 1 koleksi jer, next time nak la beli lagi..
Hehehe.. ^_^
Ni mama beli kat BabyUmiShop…thanks UmiDanish atas penghantaran brg yg pantas!

Ok tu jer..kata2 penutup n3 ni from arif…




56 comments:

Ayu Hussien said...

wah cantek eh. Ayu dulu pun pernah skali shoping online, beli legging gak. Van poslaju sampai dpn umah, mama ni yg ala2 jakun sikit. Heheee dpt je trus pakaikan kat Dekya..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Phewitt!!comel..ada kartun kat montot..hehehe

Lily pon slalu gak beli online.. Baby tight utk Qis & tudung utk lily..mudah je kan..x yah kuar umah pon leh shopping.. :D

♥Azie♥ said...

mmg seronok soping on9...nnt mesti ketagih soping..cantik legging arif

♥mamaQASrina♥ said...

hehehe..tomeila katun kat montot arif tu..mama hr tu dah oder nak beli legging gak, baru nak transfer duit, dia cakap stok dah abih plak..last2 skali beli kat anakku..huhuhu belang2 gitew.. hehehe (comel kan depa nih pakai legging, pastu pakai ngan romper) hehehe

Az Rina said...

cumeinye arif kai legging tu..

memang giler kalu shopping on9 ni, kadang2 sampai dah addict, hehehe..lagipon murah, takde kat kedai lain..

Az Rina said...

cumeinye arif kai legging tu..

memang giler kalu shopping on9 ni, kadang2 sampai dah addict, hehehe..lagipon murah, takde kat kedai lain..

Dilla Ady said...

alahai comel la pakai legging nih..
harus beli satu gak nih..
tak pernah lagi dilla try shopping online..mcm susah la, sbb tak leh nk belek barang yang nk dibeli..

Ena said...

alahai arif.. memg kiut la pakai legging tu.. sgt2 comeyyy.. kene lak ngan dak arif yg encem tu kan!..

x per.. baru cube buy online kan!.. next time leh beli lg kan!..

Uda said...

wah.. wahh.. momtut comel.. bolat2 ada donut..

E.L.I.Z.A said...

hehhehe comel banget!
lama dh eli x shoping online utk bju budak..asyik borong shawl online je lately hehehhe

Ain said...

salam kenal,

cute dan chomell kan....

ain pun suka... last week beli dua helai untuk sarah....

dalam n3 baru ain ada sarah pakai legging hitam yg beli last week tue...

jemput ler datang rumah....

[-suziey-] said...

hehe comel je ariff..nmpk tonggek je..ekeek:p waaa dh sopping online skang..mudah kan..

nieda said...

alolo tomeinye...geram tgk montot ari..ngee ngee..kalau gegirl pkai legging lagi sexy ni..hehe..Humaira xder lagi legging. nanti nak beli jugalah..

mamalieyna said...

Ayu:
hehe...itu ler first time kan..so excited dibuatnya..hehe..

~Siti Hajar~ said...

comeinyer legging arif, sama comei dgn tuan yg memakai tu..manis jer..dulu nak beli gak kat Danies tp cari kt kedai xjumpa, saiz Dalia jer ada, pasni kn order online gak ler..jeles la tgk dak arif pakai, terletak je katun kat bontot tu..gigit bontot kang haaa..

shahida® said...

cantik arrrr..tiutt gituuu...

~~*Ummi AFD*~~ said...

alala, tomeinya arif pakai legging... teringin nak beli jugak sebelum ni, tapi asyik bertangguh ja...

Putra Mama said...

comey nyer montot die.. ;)

iem said...

comeinye arif pakai legging tu hehe..
faiq tak depun,ummi dia nk beli tak jadi2 hehe

Mama_Aqish said...

wah tantek2...cute bangat...hu..hu...lebih2 lagi tang belakang tu...seksi perh

nza said...

montot pn tomey jerrr...jdn tunjuk montot org besar dh le.....

~UNai~ said...

comel kat bontot ader gambar bear.. hihi..kiut.. :-p

mamalieyna said...

Lily:
memang senang kan..dl cam tak trust sgt, ni perc0baan dgn org yg kita kenal..ok jer..boleh la bersoping online lagi pasni..heheh!

mamalieyna said...

Azie:
itu ler, dh mula mengusya2 kedai2 online ni, termasuk bazaar azie...^_^

mamalieyna said...

mamaQasrina:
oh ye ke..cam tak jumpa sgt legging cenggini kt luar, kena mencari la kan...belang2 lawa kan, mula tu nak order lg satu belang2, tp org lain dah order dulu..takpa len kali kalo jumpa, beli lagi..hehe..

mamalieyna said...

AzRina:
ooh ye ke..boleh jd addict eh! ^_^..kalau takde sebarang mslh, oklah kan..

mamalieyna said...

Dilla Ady:
beli yg simple2 jer..ini pun cuba jaya jerm firts time kan..tp tgk kualiti brg ok je, mmg mcm beli kt kedai jugak!..

try la beli..!

mamalieyna said...

Ena:
maceek auntie..comei eh! nak suh mama belikan manyak2 lagi la..hehe..

mamalieyna said...

Uda:
hehe...donut bukan utk digeget ye auntie, nnti arif geget balik..^_^

mamalieyna said...

Eliza:
tp kira elly dh biasalah kan...akak ni baru firt timer gituw..huhu..

pasni soping online baju tuk anak2 lak eh!

mamalieyna said...

Ain:
sudah ke rumah, jengok2 tengok legging sarah..hehe..

thanks sudi singgah sini..^_^

mamalieyna said...

suziey:
time tonggek tu plg lawa..ekeke..

soping online la pulaks..hehe..mmg mudah! ^_^

mamalieyna said...

nieda:
ha'a kalau humaira pakai lagi cekci la..but cumel..^_^..takpe kecik2 je leh cekci2, nnti besar..no..no..no..! hehe..

mamalieyna said...

siti hajar:
betul tu, susah nk jumpa kt kedai luar, so penyelesaiannye online jer..hehe..murah2 pun murah..try ler^_^!

don't geget2..nnti arif geget balik..hehe..

mamalieyna said...

shahida:
mmg kiut kan, abg hekal takmo ke..?! suh mama belikan eh! :p

mamalieyna said...

ummi AFD :
so, pasni..no tangguh2 lagi..beli jer, sementara stok masih ada! ekeke..cam promo la pulaks..^_^

mamalieyna said...

Putra Mama:
hehe..comei montot jer..huhu..

mamalieyna said...

iem:
tu ler..cepat belikan, faiq mesti sukee..^_^

mamalieyna said...

mama_aqish:
cekci kan...hehe..

mamalieyna said...

nza:
haha..tak sunggup nak tengok ye kak,,,buruk ghupe..hahaha..

mamalieyna said...

Unai:
ha'a nmpak kiut jerkan..sukee..^_^

Sue said...

ehh comelnye.. huhu..

damia dulu i belikan yg gambar panda. comel je. da la bontot dia gebu, kaki mantap, pakai fit2 je..pastu panda kat bontot tu yg tak tahann

aahaha...

eh ariff da berjalan ke? waaaaaaaaaaaaaaaa...... makin ligat la ye

MamaCira said...

sangat comel momtot itewww..
hehehe.. rasa nak geget jer lah!
hahaha..

nak cube beli online jugak le..
online banyak pilihan..
kat kedai xde pilihan.. sikit jer..
tapi kat kedai bleh tawar hage la..
hehehe...

sujaihah said...

arifff...nak pinjam leh..kak cute nyer..nampak makin cute arif..hahha aper lagi kak beli lagi..heheh

mamalieyna said...

Sue:
memang comei kan..kite tengok jadi gerammm...hehe..

mane ade berjalan lg..itu eksen je tu..berdiri je pandai..menapak lum lagi..^_^..will be..!

mamalieyna said...

MamaCira:
jom la mencuba..tokleh tawar menawar ler kan..but harga quit ok la..try ler belikan tuk Cira comei tu..pasti tmbh kiut! auntie lak geram nk geget dia nanti..haha..^_^

mamalieyna said...

sujaihah:
hehe..on the way, esok sampai kot lg 1 pembelian..ekeke..mula dah..huhu..sape suh mulakan! ^_^

hajarus said...

tambah2 comey la arif... ade katon kat montot...

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

chomel legging itu :)

Mama_Aqish said...

ops...tukar wajah baru plak...tapi susah la nak komen...ada 2 peringkat nak post komen

Aida Alias said...

ooo satu percubaan yang bagus mamalieyna.. shopping online byk menjimatkan masa.. cantik pilihan lengging tu..

mamalieyna said...

hajarus:
ekeke..comei ek! hehe..

mamalieyna said...

tinie:
thanks..^_^

mamalieyna said...

mama_aqish:
ye la enje...tokleh nk ubah la..huhu..tak best..nnti la, jumpa layout berkenan, kasi tukar lgi..hehe..

mamalieyna said...

Aida :
ye la kak kan, senang jer kan..kualiti brg pun ok la..cam beli kt kedai gak! ^_^

UmiDAnisH said...

Uhuhuhu, ada stok baru tau jangan ketinggalan... arif memang tomei la..