About

Tuesday, February 16, 2010

.: 11 buLan toDay .. aRif iKut jeJak la puLok :.

Salam 1 Malaysia..
hehe..sesaja kasi salam gitu..
biasa kt opis kalau send email, kena mulakan dgn salam begitu ^_^!
mama today still demam selesema dan batuk..
adoyaii..tak best sangat badan..nak masak pun malas ni..huhu..
last2 suh en abah g beli kt luor jer..
abah dah g keje ni..
start semalam dia kije dah..
apa nak buat berkhidmat tuk negara gituw!

ada 2 benda nak stori sebenarnya..sbb tu tajuk jd gitu..

stori 1:
today is 16hb Februari kan..
so, today Arif sudah 11 bulan!!
wah3x..hampir menuju ke usia setahun jagung dak arif ni..
tinggal sebulan je lagi..
best3x..progressnya lebih kurang jer dgn last month..
- still bertatih pegang dinding..
- berdiri sendiri tanpa bantuan untuk 20-30 saat
- suka meneroka sana sini
- mengemas sudah pastinyalah..
- memanjat 1 hal lagi..
- lum pandai sebut mama or abah lagi..ajar mmg taknak ngikutnye..ikut suka dia je nak nyebut pape..huhu..
- kuat makan, tp start hari ni..sikit jer..mula pandai menolak bila taknak mamam lagi..(sbb dia demam kot..)
- kuat minum air masak, susu kurang sket dah..kadang2 buat 8oz tak habis pun minum (selang 3-4jam)
- pandai bagi respon bila tengok benda2 menarik perhatian dlm tv or dgr muzik
- still pakai pampers saiz M..(yelah berat lum cecah 10kg kan..huhu..)

herm..tak terfikir lak apa lagi..
yang pasti usahanya sgt gigih tuk belajar berjalan..chaiyok2x..sayang! u can do it! ^_^

stori 2 :
arif sudah ikut jejak mama..
start lewat petang semalam..
badan arif sudah panas, sesekali bersin..
batuk2 kecil..huhu..sekarang arif lak dpt pakej lengkap..
demam + selesema + batuk!
memang sekejap je kalo nak dpt penyakit ni..
yelah memanjang je berdempek ngan mama yang jap2 bersin..
jap2 batuk..badan panas..huhu sian anak mama!
nak g klinik, abah takde..so, kasi ubat yang sedia ada jerlah..
dengan lap2 kan kepala dia dengan air asam jawa..
kasi sejuk sket badan..
malam tadi panas tinggi jugak..
lepas minum susu, habis dia muntahkan semua..
termasuk nasi yang mama suapkan petangnya..
huhu..sedih mama tengok dia..
tido pun tak selesa..
tapi dia tak susahkan mama..
dia cuma berpusing sana berpusing sini jer..
sesekali meng'ehek'2..
sekarang arif tengah sleep..itu yang boleh mama layan tenet ni..
kalau tak..takkan nye..sian dia yang memandang sayu2..mintak bagi perhatian penuh kat dia!
hope arif sihat cepat..esok mama dah work!

orait penutup n3 kali ni..
layan pic arif dalam kerete sepanjang perjalanan balik johor sabtu lepas!








p/s nak stori pasal kenduri kawen sepupu abah ahad lepas, lum ada mood lah, tunggu la bila2 ghajin..!

17 comments:

♥mamaQASrina♥ said...

alaa..comei arif pakai baju belang2..

kesiannya arif, tiga pakej skali tuh..tapi musim sama kot..kan sekarang nih musim panas..tapi benda tuh biasala..kalau masuk aja umur tu..mmg ada aja ragamnya.. semoga arif cepat sembuh ya..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ala..cian plak..Arif dh jangkit...skrg ni mmg musim demam..Apa pon moga Arif cepat sembuh Dear!!

Apsal muka momyok tu? Tp syok jer nampak dia titun... :D

Naz-Segalanya disini said...

salam perkenalan liyna n salam perkenalan jugak buat arif haidar yg very the ensom..selamat 11bulsn..sebulan je lagi arif dah jd abang abang ensem ye..

Mama_Aqish said...

ala siannyer arif tak sihat ek....moga cepat sembuh k

PadNani~~{@ said...

hi ariff! happy 11 months darling:)
chaiyok2..teruskan usaha belajar tatih jalan ye..

moga arif n mama cepat2 sembuh!jauh2 sakit!

hugs kisses from us far2 dr Oman:)

fabulous.farah said...

ala sian arif..huhuhu..rajin2 makan ubat yer. bair cepat sembuh.

Uda said...

sekarang ni cuaca sangat panas.. mudah sangat nak dpt "pakej lengkap" tu.. kena rajin mandi dan minum air banyak..
sekejap jer masa berlalu.. arif dah nak setahun.. nanti dah boleh tgk arif lari2..
kesian dah demam pulak.. rajin2 mkn obat .. semoga cepat sembuh..

[-suziey-] said...

hmm ye la..skng ni panas terik la..bdk senang la nk dpt pakej lengkap tu..hehe..
kiranya arif pnya besday 16hb 3 la yek..hehe.genap setahun pasti ade besday bash..jgn lupe jemput..ekekek:p lari topik plak:p

sian arif..sape jangkit dr sape ek:D

awat asyik tukar layout?problem ke?

Fara_Adura said...

Alalala.. makin ensem ar arif neh.. sweet.. siap rambut pacak2 g.. hehe

Jap je kan lieyna.. anak membesar.. da dekat setahun die.. masa kecik2 lu lain muka die.. makin besor makin ensem.. hehe

Suke tgk anak membesar depan mata kan..^_^

sujaihah said...

ala kak..cute nyer dia dlm sitcar tu..comey sgt.hehhe

eh akak tak sihat..makan ubat yer...arif dah berjanggkit la tu ...takper wan doakan dua2 cepat2 sembuh yer :)

Ain said...

comelnyaa ariff ni... geramm tengok!!!

cian dia dah berjangkit demam, batuk ngan selsema dari mama ya...

sekarang ni cuaca panas terik, sbb tu agaknya ramai yang dapat pakej demam, batuk ngan selesema nie...huhuhu...

sarah pun tak baik lagi, masih demam on and off....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

dah 11 bulan..yey!
ala..siannya arip n mama dia
sori lmbt jengah sini..coti2 ni malas nak bukak blog. update blog sendiri pon terasa la amat seksanya..huhuhu

get well soon ya
:-)

aFRiNa-BaTRiSy!A said...

> alolololooooo tiannya ariff dpt 3pakej skaligus erk...xper, rajin2 mkn ubat utk kedua nya kamu! jgn ponteng mkn ubt tau..jagag kesihatan..

~Siti Hajar~ said...

lor dah jangkit dak arif plk..ciannyer..smga cepat sembuh yer..

nza said...

la...kesiannya, arif lak jangkit...moga cpt sembuh ye...

Alimaz-Kembara Terasing said...

kejap ja dah 11 bulan...geram ler dgn dak ariff nih...

♥ Reen ♥ said...

keciannyer arif moga cpt smbuh yea syg...