About

Tuesday, January 26, 2010

.: SeNyuM peNawaR duKa :.

hehe...tajuk jer lebih..
mama bukan sedang berduka ye..
mood biasa2 ajer..eh happy la!
tambah happy bila dgr berita baik dr kawan2..
ada yg disahkan peknen..
bestnye nak tambah ahli baru dalam keluarga kan..^_^

eh melalut ke citer lain lak..
sebenarnya takde mende nak stori mori dalan digital diary mama today..
just to tempek koleksi senyuman2 manis dak arif
yang bisa mencairkan hati mama nih!
Arif love to smile..like mama!! ^_^

tapi sekarang kalo time arif layan diri..
sangatla serius muka dia, like abah! ekeke..sowii abah!
orang kacau2 dia pun, dia leh buat taktau jer..

tapi lately ni dia suka sangat disakat..
pantang acah sket..mengekek gelak..
tambah2 kalo abah usik nak kejar2 dia..
makin hebat kekekan dia!
dan merangkak or mengongsot sesungguh hati menuju ke mama..
takpun..kalo time berbaring or duduk di kerusi..
terloncat2 kakinya..menendang2..hehe...sungguh suke mama tengok telatah arif!

tambah parah lagi sekarang ni..
time tido pun terbawak2..
selagi ada nampak cahaya..selagi mama dan abah tak di samping dia..
Tuk tido sesama..
selagi tu, dia takkan tido dan duduk diam, asyik ajak main jer...
main gelak2..^_^
huhu...

tapi mama akui sangat senang uruskan arif sejak dr kecik smpai sekarang..
bila time tido..
semua lampu ditutup..
mama dan abah dok sebelah dia..
bacakan doa tido kat telinga dia..
sambil dia senyum2 geli kot..
dia pun bergolek sana, bergolek sini..
sedar2 dia dah lena sendiri..

bebel panjang la pulok!
layan pic eh...mama sukeee...all this!




banyak lagi ekceli..tapi tak berkesempatan nak kumpulkan sume, ini dr pendrive je..all in my lappy...owh my lappy got some problem..huhu..bila nak g anto kedai ni..

36 comments:

Uda said...

manis betul muka hero mama ni.. senyum jer.. besar nanti mesti jadik rebutan ..

♥ Reen ♥ said...

senyuman arif manis mgalahkn gula hihihi...sweet je...
arif baik2 ti awek2 kt luar tgoda nnti...
untie pn ley tgoda tau

Ena said...

Manis sungguh hero mamalieyna nie.. like mother like doter la kan!.. hikss!!..
Cantik2 la pic tu.. kene lak Mamalieyna nie rajin mengedit pic.. x la sarat cam ena nyer blog kan!.. hu3x.. leh x ena nak wat cenggini gak nanti mamalieyna? he3x..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

So sweet cenyuman Arif...Cool fever tampal kat dahi pon macih leh cenyum..hikhik.. :D
1st Pic tu mmg sgt3x sweet!! Suke tgk!!Mmmuuahhh... :)

♫♪ Shahida ♫♪ said...

comei2 gambar arif ni...heykal dh lama xberposing...

iem said...

comelnye arif nii.
pandai posing yek

sujaihah said...

alahai..cute sgt...rase nak gigit jer...manis nyer senyum dia

Mimie Fazira said...

commeeyyy nye senyum .... esok beso sure ramai peminat nih ....

ita cutevirus said...

halahalahalahalah...

encemnyer dak kecek nieh... senyuman menawan... kalo da besau nanti, jgn banyak gepren ye sayang...

Mama_Aqish said...

memang tomei...cute gitu....

mamaaerish : said...

senyum... seumpama suria... yg membawa cahaya... senyumlah dari hati... duniamu berseri...

indahnyer hari auntie tgk senyuman cumil arif... mmmuahhhh :)

*S*A*L*W*A* said...

comei dak arif ni bila senyum... kalau anak saya, seksanya la nak amik gambar dia time senyum...

ezan said...

arif ni memang suka senyum tau.. aset paling mahal ni.. abis la cair girl2 kat luar tu.. hehehe

Hanna said...

alahai,senyuman arif bole meruntun jiwa la..senyum simpul..bagus arif ni,suka bergambar dan senyum..

mamalieyna said...

Uda:
taktau la mamauda..kecik2 suke smile, beso sok..belum tau! ^_^

mamalieyna said...

Reen:
hehe..kalau adik riza pompuan..leh la arif ngurat..! ekeke..lmbt lg lorr..^_^

mamalieyna said...

Ena:
mmg kena edit, kalo tak lmbt jer time upload...huhu...ena pun wat ler cantum2 pic cenggini..! ^_^

eh pepun thanks ats pujiannya! suke la arif ni tau orang puji2 dia! hikhik..

mamalieyna said...

Lily:
itu ler..habit dia senyum2 ni..demam pun still leh senyum..^_^

mamalieyna said...

shahida:
kebanyakan dedulu akak ambik gambo pakai HP jer...skrg ni jer berjinak2 ngn camera..

ambik ler pic haikal, dh besar leh la dia tgk balik..msti best!

mamalieyna said...

iem:
itu dl..skrg susah sket dah..tp still boleh smile2 la..ihiks..

mamalieyna said...

sujaihah:
hehe..jgn geget2, nnti arif geget balik..gigi dh 6 ni..ihiks..

mamalieyna said...

Mimie Fariza:
thanks...^_^...ramai peminat jer takpe..jgn ramai aweks sudah..hikhik..

mamalieyna said...

ita:
hehe..insyaallah takde gepren2..! arif pemalu orangnye..ekeke..

mamalieyna said...

Mama_Aqish:
maceeh auntie ! ^_^

mamalieyna said...

mamaeirish:
ye ke auntie...terharu arif..nak senyum everydaylah! ^_^ muaah to auntie eb!!

mamalieyna said...

SALWA:
time kecik2...besar sok, taktau lah camna ni..^_^ hope terus suka senyum, sejuk hati mama dia ni..hehe..

mamalieyna said...

ezan:
termasuk sarah eh..hikhik..ada hati nk pikat sarah ngn senyuman paling manis arif ni..ekeke..^_^

mamalieyna said...

Hanna:
hehe...time kecik2 pandai la senyum2 simpul gituw..besar esok, malas nak layan agaknye..hope takde lah! ^_^

Sidratul Muntaha said...

comel no neggok arif ni..
amik aura..amik aura.
biar baby dlm tummy ni comel n rajin senyum cam arif..
amin!!

hajarus said...

senyuman arif ni bukan sajer bisa mencairkan hati mamanyer tp juga hati sumer orang termasuk la hati aunty hajar nih... senyuman arif ni sangat la sweet cam air sirap bandung... :D

As said...

mmg geram tgk dia senyum... rasa nak geget jer

ummumishkah said...

Hilang segala masalah bila tgk senyuman anak kan? :)

NurShahFamily said...

manis sungguh arif senyum hehehe ... mama kene jaga elok nie hahahaha ... nanti pening pilih menantu hikhikhik..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mamalieyna..

so cute lah senyuman si arif ni..mmg mencairkan hati bila tgk..bkn jer mamalieyna, saya pun geram tgk senyuman budak tecik ni..manisnya..
hihi..:)

[-suziey-] said...

senyuman jgk menggoda hati...ouh comelnye ariff senyum..so sweet...hehe

ummuabdullahsyaakir said...

alahai comelnya Arif senyum...eem jadi penawar kalbu ^_^