About

Sunday, January 24, 2010

.: mLm2 teRjah KFC..PagI2 terJaH Pasar paGi :.

Malam tadi@ malam minggu..
mulanya plan nak gi pasar malam jer
sesaja jenjalan, jamu mata..
dekat jer dengan rumah..tapi..
ala...tetiba lak hujan..
so takleh la jenjalan layan mata..huhu..

jadinya plan beralih arah ke....
KFC..!!
abah ler ajak..mama yang tak lapar langsung mulanya..
terus teruja lak bila dengar KFC..
hehe...baru jer ptg Jumaat pekena KFC hasil dr jamuan besday kt Opis..
ini nak pekena lagi..
haha..abesla program diet..asek ponteng2 jer..
huhu..pepun still no nasi loo..k la kan.. hehe..

dah la pakai sememeh jer sbbnye ingat nak g pasar malam dkt umah jer..
last2 terlencong ke lain lak..
pepun layan jer, orang lain pun sempoi jer kat KFC tu..
malam2 kan.. ^_^

layan pic sket..
mama tak interprame..malu..ekeke..
pic pun pakai HP jer..
arif tumpang sekaki mamam KFC..paling suka..kentang putarlah kan!
habis mamanye habuan, dia balun..huhu..



abah yang menjadi tukang suap dak arif..
nyam2..sedap yee arif.. ^_^nga.....aaaumm..

Balik tu..terus arif sleep..penat la tu + kenyang!

Esok paginya, pagi ni ler..
mula plan nak gi joging..
tak menjadi lak..haha..dr semalam kata nak gi..
hehe..last2 excercise jenjalan kat pasar pagi je ler..
sangat dekat jer dengan umah..
terbeli ler..sepasang baju..2 keping CD..
yang lain barang2 nak masak..

alkisahnye..kain pasang kat pasar2 pagi or pasar malam ni..
cantik2 dan banyak jugak pilihan..
dan yang penting2 murah2, siap leh tawar menawar lagi kan..
mama selalu gak membeli kat pasar jer..
al-maklum lama sungguh tak terjah KL nun..
huhu..
lepas membeli apa yang patut dan tak berapa patut..balik ler..

cam biasa ..layan pic arif sket eh..
Arif memang suke begini bila ke mana-mana..
Nak berjalan sendiri saje..
kita lak terpaksa terbongkok2..
layanz..



p/s moga2 cepat la arif leh berjalan sendiri..mesti sonot kan.. ^_^

41 comments:

PadNani~~{@ said...

hi cutie arif;)

cedaapnye dia mamam KFC..abg Hafiy suka kentang putar KFC..yummy!
tp ayam KFC kat Oman..x samala ngan kt Msia..Msia punye lg daaap!:)
winduu pulak tgk gamba KFC tu..
hihi..kat KFC pun nak windukan;)

Arif jgn notty2 tau..hati2 belajar jalan ye shayang..nnt bila Arif dah pandai jalan n lari..penatla mama nak kejar:)
Hugs kisses from auntie n abg Hafiy..mmuuuuuuuuuaaaahs

Ena said...

yum yumm kfc.. memula bace x terase nak makan kfc.. bile dah tgk pic tu.. adeiiiyh!!.. tingin lorrr.. tp terpaksa luperkan sajo lah hasrat ituw..
ena pun kdg2 suke gak sopin kat PM tu. a'a. leh tawar menawar tu yg suke.. tp Mrmmm.. dah lamer juge x p.. hu3x..
cutenyerrr so arif tu mamam kfc.. lg2 yg tengah nganga mulut tu.. sweets nyerrr!!
amboi!!!.. kemain lg ekk nak jenjalan yer arif!!..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kite pon dah balun KFC mlm td.
nyum nyum (sambil ternak lemak dibadanku ini) hahahah

dah agak dah,,sure tak jd g jogging..miahahahah

eksen nye dak arip ni
kang dah leh jln siapla mama dia..weheheh

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

eh..kita baru perasan la.
kek tangan arip ade luit
wakakaka..kiut nyeee...
ehehehehhee

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Errrmmm...yummy!!
Dap nyer Arif mamam...
Arif nk beli Apa ngan duit kat tgn tue..??
X lama Arif pon dh nk jln dh nih..
Chaiyok3x!!! :)

pak long said...

salam...
comeyner anak mama....
moga terus berbahagia

hajarus said...

betul la mamalieyna, hajar pun klu kuar malam2 siap2 ala kadar jer.. hehehe... tambah lau g jln dekat2.. tp lau tetiba Hubby ajak melencong ke lain tu... belasah jer la...

arif siap pegang duit kat tangan tu nak g beli ikan gak ker.. hehehe...

cam biase arif sentiasa nampak tomey + encem...

Ahmad Zulfadhli said...

starr si ariff nie berjalan.. faham2 jerlah.. hehe.. :D

Uda said...

kfc memang sedap.. kulit garing tu.. nyum.. nyumm.. mesti lemak kat perut enjoy bila kiter mamam.. rajin nya mama jog.. kiter jog dlm mimpi jer..

fabulous.farah said...

arif ni macam fotocopy abah die kan..=p

wah..kfc~

Ayu Hussien said...

hhmmm lps ni nak wat 99HTKFC.. hihiiii.
mlm smlm tgk iklan KFC kat tv tetiba jadik lapo... KFC ni mmg ada daya penarik ar, tgk gambo je pun dah kecur.. hihiiii dasyat ar ayu ni kan..

sujaihah said...

salam perkenalan...

harap perkenalan ini dapat meluaskan lagi pengetahuan kita bersama.

i follow u ..

regards.
http://anakkuhumairah.blogspot.com/

♫♪ Shahida ♫♪ said...

akak nihh..buat mek telan air liur jeeee

*S*A*L*W*A* said...

wah, KFC... cedapnya... tapi jarang la pi makan KFC nih... bukan apa, kalau order yg 2 ketul tu, nk habiskan seketul pun punya la seksa... hehe

waa, nomeinya si tecik tu mamam... hehe

naurah makwa said...

wah kak..umah barula..cantik..sejuk jer mata memandang..

amboi arif,comel jer nganga nak mamam..

Jieda said...

samalah..semalam pun makan kat KFC gak.Lama tak makan tiba-tiba teringin pulak hehehe

Sue said...

alamak//tgk ariff mamam kfc, tetiba perut auntie bebunyik la. heheh... sedapppnyeeeeeeeeeeee!!!!!!
waa ariff da pandai tatih ye. tak lama lg da bole jalan la ni eykkk!

mamalieyna said...

PadNani:
Salam..

Nanti balik Malaysia, mesti pekena kaw2 nye KFC eh, lepaskan rindu..ekeke..

Thanks atas ingatan auntie Nani...Arif kalau kt rumah, tak terkira bape kali jatuhnya time praktis nak berjalan..huhu..

Nnti mama lak yg fenat nak mengejar Arif yee..^_^

Muaaah3x..to auntie Nani from Arif!

mamalieyna said...

Ena:
apa lagi, malam ni pi la layan KFC..pasti anak2 sukee...hehe..

PM bestkan...walaupun sesak..huhu..tp kalo PM dkt area umah nio, klo g pasgi2 or petang2 tak ramai sgt, kalo betul2 malam jer, sesak sket!

arif love dalan2 .. ^_^

mamalieyna said...

Rose :
ekeke..abahnye je joging keliling flat kt area umah ni, dan arif layan playground naik buai..hehe..jadilah! itu pun g ptg semalam..heheh..

Arif kalo dia nmpak duit nak saje, pastu pegang takkan lepas2..huhu..ni dia pegang dr mula2 sampai, hinggala time balik...masuk kete..sampai umah! melekat je duit kt tgn dia..

mamalieyna said...

Lily:
yummy2..mmg cedappp...hingga menjilat jari..ekeke..

Lily..itu ler, dpt pegang duit takmo lepas2..sampai ada sorang pakcik kt pasar tu tegur, mintak duit die, taknaknye kasi..hehe..^_^

mamalieyna said...

Pak Long:

thankss...Aminn..^_^

mamalieyna said...

hajarus:
itu ler, sempoi sajo..hehe..

haha...duit tu arif nak beli CD kartun la auntie..^_^

thankss..

mamalieyna said...

Ahmad Zulfadhli:
hehe...mamanya kena siap sedia! ^_^

mamalieyna said...

Uda:
hahaha...betoi tu...bersuka ria la lemak2 kt perut ni..hoho..

tak jdi la joging..tunggu next week lak..ahaks.!

mamalieyna said...

fabulous.farah:
iyeee...ramai ckp gitu..kalo campare pic abahnye masa baby ..like arif ler..! :p

mamalieyna said...

Ayu:
hehe...adakan lak HTKFC lak eh..huhu..sanggup ke...tergoda weeh..tgk gambo je dh terliur ye..^_^

mamalieyna said...

sujaihah:
Salam kenal..

Ok, nnti2 kita jengok ke sana eh! ^_^ hope soo..

mamalieyna said...

shahida:
hehe..mmg sengaja..^_^

mamalieyna said...

SALWA:
ohh yaka...ruginye tokleh makan banyak2kan..tp tul gak ayam dia beso2..kita pun cut sket kasi kt hubby mlm tu..beso tul ayam dia..

mamalieyna said...

naurah:
sejuk eh mata memandang ^_^

haa dia kalo bab mamam mmg sukaaa..

mamalieyna said...

Jieda:
sesekali pekena mmg best kan...nikmatnye! ^_^

mamalieyna said...

Sue:
hehe..mmg saje nk kasi auntie2 sume terliur..ekeke..

hope so..cepat la arif berjalan, mama tak sabo2 nii ^_^

ilLa said...

hohoho...bes wooo...KFC...nk la jgk mkn...xleh thn tgk gambo je...hehe

hope arif cepat dpt jln sendii..mesti bertambah lasak t..

NurShahFamily said...

waaaa tak lama lagi irfan dpt la geng jalan2 kat pasar hehehehe... jgn sampai mama tak dpt keje arif nanti tau...

ct rahani said...

nanti bila arif dh dpt jalan.. jenuh la mamanya nk ngejor.. hehehe..

mamalieyna said...

ilLa:
nanti pasti lagi fenat mamanye kan...huhu..

mamalieyna said...

NurShahFamily:
hoho...nak geng ngn abg irfan..leh ajak lumba lari..hikhik..! mama la penat nanti!

mamalieyna said...

ct rahani:
hehe...gitulak eh! siap sedia..^_^

♥ Reen ♥ said...

dap nyer arif mamm kntng putr yea riza pn suka tau...
perghhh dh lme x pekena kfc nak kfc

mamalieyna said...

Reen:
apa lagi, pasni pi terjah KFC eh...ibu mengandung ni. kena penuhi apa yg diidam! hehe..