About

Wednesday, January 27, 2010

.: MakAN2 SaJe :.

Alhamdulillah..
Sangat kenyang ler today..
Orang belanja makan..
Belanja lak bukan calang2 weeh..
Semeja dengan COO..
Kerdil lak rasa..sebabnya yang join makan tu..
Sume bos2 beso..except me n my jiran safety exec.
Apapun ok jer..layannn…^_^

Tadi diorang invite g lunch sesame sempena ngan my bos yg sgt baik hati tu..
Akan menamatkan perkhidmatannye di company ni..
So, lepas ni..mama takde bos dah la..
Tinggal berdua saje..
All report direct to COO..
Yang dijemput cuma 12 orang termasuk mama..
Disebabkan COO ngan sorang 2 lagi vegetarian..
So kitorang pun ikut sama, bervagitarian lah today!
All food sungguh healthy lah! Termasuk air..
Hot green tea! Food..sedap…walaupun vagitarian sumenye!
Sungguh la mengenyangkan!
Dan lagi merasalah jugak makan kat restoran vegi. gini..
Kalau sesaja memang tak merasalah…

Layan pic 1…sogan nak snap lebih2..orang beso2 kan..
Ini pun wat gaya2 tgk phone jek!
Pastu mls lak rasa nak interframekan..all big bos ni!
So ini jerlah nak tepek!


Yg pic last tu, yang dok kt tengah2 tu la my lovely bos!
Berbangsa singh, sangatlah baik hati...!
Kompeni ni kira 1 Malaysia gituw..
Ada Malay, Chinese, Indian, Singh!
Baguskan…yang pasti bigbos Malay!

Orait habis citer bab makan td..

Malam td lak, mama cam mengidam sesangat nak pekena TOMYAM BAPUK!
Eh jgn salah faham eh..Nama kedai makan tu..memang glamour dgn panggilan tuu..
Kedai makan bapuk!! Masakan best!! Tukang masak..memang majority ‘gitu’ lah..
Sbb tu nama kedai gitu kot..
Teringat mama, masa peknen dl, sgt kerap pekena tomyam kat sini..
Balik2 nak tomyam bapuk!
Yelah time peknen kan, cam loya2..nak makan yang masam2 gitu..
So menu tomyam ni..antara yang paling kerap mama pekena!

Abah lak layan nasi putih sama sup ekor ngan sayur kalian ikan masin..
Si arif lak?..hehe…bwk bekal biskut..tapi tak jalan nak jugak yang kita punya..
Last2 makan nasik kosong la dia..
Layan sajee…sian..dah la nasik tu kering semacam je kan..!
Apa nak buat, takde menu sesuai tuk dia..
Tapi yang pasti, dia sangat hepi..jap2 menjerit..suka lah tu!
Sbb makan kt luar kedai jer..
Beratapkan langit! Hehe..seb baik tak hujan..
Pic takde, mls nak snap..
Tapi inilah lebih kurang menu malam tadi..
Menu Mama…


p/s mama teringin sangat nak minum teh ais..so, pekena je mlm td..lama weeh tak pekena..sedap lak rasa..hehe..

Ni lak menu Abah…


Selingan : Arif syok layan main buai, last Sunday kt playground area umah..temankan abah jogging..arif kt playground jerlah!




39 comments:

Ena said...

Nie betul2 nyer makan nie Mamalieyna..
x cam ena ader makan2 tp piccas nyer x di snap.. hu3x.. bukti nan adoo la..
sungguh mebeles la makanan2 itu.. wat perut ku kembali laporrrr!!.. ju3x..

Mama_Aqish said...

hu..hu...sedapnyer pi makan...kiter makan nasik bungkus je...ape laie jom la pi kena ais secawan...sedap gitu...tomei arif naik buai....mesti arif suka dok taman tak mau balik kan....kalo la rumah kiter kat taman medan leh la hantar aqish kat rumah pengasuh arif tu kan

naurah makwa said...

eh,sesi makan2 gak ler..samala ngan naura nih..baru pas makan2 kat opis..makan pisang goreng+bingka ubi ngan kopi o..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kikikikik

awatla dak arip ni nek buai camtu gaya??

heheh

bes ke mknn vigi?
sy tak pernah cuba..

dapur mek said...

teh ais yg penting tuh..wink wink....bestnya mkn free..haii...buat lapar mek jekk

mamamiera said...

kat ne kadai bap0k tu iena..
aku nk surveylah..
bos2 ekau sume 1 malaysia ae..
baguihla.. pemurah sumenye..
zai nk kje kat kampeni ko lah iena..

Ayu Hussien said...

bestnye dpt mkn ngan bos. Sma lah kte ms peknen kan akmal, slalu pekena tomyam jee...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wow wee...cedapnyer Tomyam tu..
Best arr company cam ni...slalu wat mkn2...murah rezeki..

Cuke tgk pic Arif cenyum naik buai tue..comell!!

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

ohhh perut auntie lapar la arif..kkeke

Ummu Ammar said...

mamalieyna..

Lama tak mengomen kt sini..selalunya singgah2 jer..mamalieyna still HTN lg ker?

Nampak sodap semuanya.. sekali sekala pekena vegetarian food ni ok gak kan?

sujaihah said...

eh kak...sikit sgt gambar tu..nanti cuba cakap..saya nak ambik gambar bos..silap2 siap pose lagi hehhe..gurau jer...

kak restoran bapuk tu kat ner?

Uda said...

amboi semuanya sedap2 belaka...

Hanna said...

waah!mamalieyna ni bangkitkan selera kitorg je..ehem2!ngidam nk mkn ni ada makna ke?..hihi..

[-suziey-] said...

waaa mmg lucky la ye terplh antra 12 org utk mkn2..hehe..amvoih skang still meneruskan HTN program ke dh stop?

ita cutevirus said...

mamalieyna

skang ni makanan vegetarian skang da macam²... ade yang macam ayam, ikan dan daging.. tp, semuanya diperbuat tanpa haiwan.. best kan??

mamaaerish : said...

yum yum....

tapi arif paling yum3... maintain encem... :)

*S*A*L*W*A* said...

adeh, lapaq pulak tengok makanan2 nih...

haruslah tengah hari ni pi cari nasik awal... hehe

aFRiNa-BaTRiSy!A said...

mamalieyna--wa, skrg ni on diet yer..chaiyok2..semoga berhasil..=)

ummuabdullahsyaakir said...

ala la la...comeynya arif dalam buai tu..pandai mama shoot ^_^

mamalieyna said...

Ena:
hehe...sama eh ada makan2 free..nak masuk blog kena ada bahan bukti, baru best! ekeke..

mamalieyna said...

Mama_aqish ;
memang suka la dia dok lepak kt taman, ramai kwn2, main2...tgk bebird! suka la dia, then leh jln2 bertatih2..mama la penat tebongkok2..

yeaa hope kakak aqish jd dok kt umah Ibu pengasuh Arif..leh kawan!

mamalieyna said...

naurah :
jom la kita berjamaah makan2 eh! ^_^

mamalieyna said...

rose:
hehe..naik gituw sbbnye sonang handle dak arif niey, kalo ikut prosedur betul, kaki ke depan, mau dia lompat turun..hehe..

kita pun 1st time try..sedap...! dah menyihatkan.....^_^

mamalieyna said...

mek da:
heheh...bersiaran dr dapur nampak...pe lagi..buat la teh ais tarik 1! hehe..

mamalieyna said...

mamamiera:
heheh..teringin nak merasa eh, ala dkt area umah eina ni..tmn medan! best wooo..

meh ler submit resume! ^_^

mamalieyna said...

Ayu:
owh ye ke..1 kepuasan kan dpt makan tomyam! ^_^ sukee...

mamalieyna said...

Lily:
memang best..habis lari daku punya HTN! bantai makan free saje..hehe..^_^

comel eh, nk posing gituw lagilah! :p

mamalieyna said...

yanaDzul:
tetiba je lapar eh ^_^

mamalieyna said...

Ummu Ammar:
still HTN..! tp tu la selingan byk tul..jap2 mkn free, jap2 mkn free...tergugat iman daku..huhu..

tak byk sgt dah turun..pasal apa ntah...nak cukup sebulan ni..baru turun 4.++kg somthing kot..sbb penimbang tak jelas point2 tu..kira ok gak la kan..! ^_^

mamalieyna said...

sujaihah:
hahaha.. kot dia kata lagu tu, orait la..kot dia kata kot lain, malu ceek..hikhik..

kt area tmn medan, PJ..

mamalieyna said...

Uda:
memang sedap....yg penting makanan kesihatan nih! ^_^

mamalieyna said...

hanna:
hehe...jamu mata je eh! ^_^...weeii takde makna nye...arif so small lah! owh tidaakkk skrg.. :p

mamalieyna said...

suziey:
mmg vangga weeh..hehe.. still lor HTN.. tp tu la byk selingn ngn makan2 aktiviti..huhu..

berat pun dh takde la turun sgt sbbnye skrg ni, mkn ikut menu tuu tp ada selingan ngn menu sampingan, gano?..huhu..pepun puas hati gak la hampir sebulan HTN ni, 4.++kg yg turun..^_^ oraitla tu kan..

mamalieyna said...

ita :
memang pun kan, cam sotong, cam telor dadar..cam apa lg tah..tp all vegi.best! ^_^

mamalieyna said...

mamaeirish:
hehe..maintain..arif saje dpt pujian comei kan..^_^

mamalieyna said...

SALWA :
hehe...harus...^_^

mamalieyna said...

afrina_batrisyia:
yezz..hehe..tq3x.. ^_^

mamalieyna said...

UAS:
hehe...abah nye yg shoot..tQ!

nza said...

pas ni lieyna boleh la lantik diri sndiri jd bos...apa mcm...ok!!!hi

Kak nza pn xprnah rasa la mkn vegi ni...sodap ek!!