About

Thursday, January 21, 2010

.: First TiMe..taKut La puLok :.

Yaa..mama sudah cat baru umah ni..
Amacam...cantik tak..? hehe..
but problem still there..tokleh view video..huhuhu..
taktau nak wat camner..takyah upload video jerlah..!

Ni stori patutnye awal minggu ari tue lg kena buat..
sebabnya nak citer kejadian masa ari sabtu lepas..
alaaahai, kejadian...macam serius jer bunyinye..
takdelah..just to abadikan kat sini..
first time arif naik benda alah ni...

selalu kalau lalu sebelah..pandang je..
memang teringin nak letak arif..
tapi macam malas je..
so ari sabtu lepas..
kebetulan kuar beli barang kat cheker's dekat je dgn umah..
ada benda alah ni..
so abah try la letak arif..

respon dia, masa mula2?..
gugup agaknye...muka gelabah bila muzik bermula dan patung ni bergoyang2..
hahaha...penakut dak arif ni..
tu la dah masuk umur sepuluh bulan baru nak try!
hehe..pepun enjoy! sampai nak nangis2...
tengok ni.. duduk pun tak diam..
kedua, masukkan kat kete ni lak..

siap ada citer tom & jerry lagi tertayang time benda alah ni bergoyang2..
kejap je arif layan tom & jerry..
pastu dah mula nak nangis..risau bebenor takut jatuh agaknye..
haish..memanjat & bertatih2 takde lak takut!

itu jer ler..lepas ni harus selalu try letak ni..!

~luv : mamalieyna ~

32 comments:

hajarus said...

ala ciannyer arif takut yer..

xper, memula jer tu kak... t lau sll naik mesti arif xmau turun plak.. hehehe...

Ena said...

he3x.. rajin nyer wat renovation umah.. cantekkkk!!.. sejuk jer mater memandang..

dak encem arif.. naper nangis.. besau sgt ker tempat yg mama kasi naik tuyh? dier gayat la kot mamalieyna.. alahai ciannyer dier.. x per2 nanti dah besar mesti arif x gayat lg.. nanti arif yg akan minta nak naik pulak tau mama.. he3x..

bintangku said...

Cantik langsir umah... :D

Cian arif.... :P Tak lama lagi,dah biasa naik, pantang tgk mesti dia nak naik.. ;)

aNnA_jaN said...

aleeta dulu ms kecik2 pon takut gaks...tapi mai la ni pantang nampak...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

haih..mlm baru sempat nak jenguk umah kengkawan

amboi..langsir baru
nak sambut raya cina ka?
weheheheh

huhu..bende tu merata tempat ade skang ni kan
tp pling byk kat shoping complex la
cute je arif..takut2 eh..ngikut perangai cape tu cayang?? mama eh? ehehehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantik umah baru ni...color die lembut jer...

Sama arr ngan Qis...smpi skrg klu kasi naik die benda alah nie..nangis..bukan nyer suke...errmmm..x tau lah klu diorg dh beso nnt...kite plak yg takut tgk benda alah tue...hikhik... ;P

nza said...

ni mesti sama cam abg Farouk...first time naik dulu dh mula nk peluk ibu...penakut sungguh abg farouk nie...

Alimaz-Kembara Terasing said...

waaaa umah tahun baru neh.....

Mama_Aqish said...

baru nak belaja tu...tak pe lama2 nanti naik tak mau turun langsung...lagi masalah...

Uda said...

emm.. mula2 arif gugup dan cam pelik sikit tgk benda mainan.. nanti bila dah biasa.. huhuhukk.. pantang nampak.. mesti tarik tangan mama nak naik..

mamalieyna said...

hajarus :
hehe...betul la hajar..mesti nanti, arif nangis2 sbb takmo turun lak...!

mamalieyna said...

Ena :
tu la benda tu besar n luas sangat..dia gayat la tu sbb bergoyang2..

tu la besar sket sok, lagi dia mau naik agaknye..^_^

mamalieyna said...

bintangku:
thanks..^_^ sesaja mau alih mood..

iyela kan, nnti pantang nmpak mesti nak naik..huhu..

mamalieyna said...

aNnaJan:
owh ya ka..arif pun mesti cenggitu kan..kita lak tak larat nk layan..hehe..

mamalieyna said...

rose:
bz eh..takpa janji jengok ^_^!

ha'a merata ada benda alah ni..tohler arif ikut sapa eh..nak kata ikut mama, mama tak penah naik benda alah ni dedulu..ihiks..

mamalieyna said...

Lily:
lembut kan..thanks..^_^

hehe..leh la qis geng ngn arif..penakut! tp sure nanti kita lak yg takut tgk benda alah ni kan..hahaha...^_^

mamalieyna said...

nza:
samalah..arif ni nak peluk abahnye..tak kasi abahnye lepaskan dia..hahaha..tatuuttt..!

mamalieyna said...

Alimaz:
hehe...bleh dikatakan..^_^

mamalieyna said...

Mama_aqish:
hehe...nanti nangis2 takmo turun lak kan, lg la malu weeeh..!

mamalieyna said...

Uda:
hahaha..pastinya..siap sedia la mama nk kena tarik tangan! ^_^

Hamizah said...

cantik rmh br ni..lbh matured..

iedaLUVsham said...

comeii umah baru!!♥

mamalieyna said...

hamizah:
thanks..^_^..suke i!

mamalieyna said...

iedaLUVsham:
maceeeh..^_^!

*S*A*L*W*A* said...

sama la dengan anak salwa. ingatkan mula2 je takut, tapi sampai sekarang still takut... sampai nangis2... hehe

mamalieyna said...

SALWA :
owh ya ka..ingat dh besaq berani..still takut gk eh..hehe..okeylah tu..jimattt..ekeke..

umihaikal said...

rajinnye renobet umah..hihihi
cntik!!

mamalieyna said...

umihaikal:
ghajin bersebab..seb baik menjadi! ^_^

[-suziey-] said...

hahahaa..same je gelagat mcm aQeel mula2 naik mende ni..mula2 sibuk tunjuk2 nk naik..kita xkasi meraung nk naik..bile letak n bende tu bergerak..haaa..tercengang..lama2 cebek..ekeekek:p

haih la bdk kan..tp elok gk mama..jgn ajonaik mende ni..nnti tiap kali nmpk nk naik..kopak..mahal plak tu ..ahaksss

mamamiera said...

hehee.. takot ae dia bile bunyi dah kuar.. same gak ngan heqal.. ingatkan suke bile menda ni dah goyang2 dgn bunyinye skali.. rupanye takot cam naik badan raksasa..

mamalieyna said...

suziey:
tul gk tu suziey ek, takde kopak duit..ekeke..

mamalieyna said...

mamaiera:
haha sepesen eh abg heqal pun..orait gk diorang tak suke, leh jimat ongkos! hehe..