About

Monday, January 18, 2010

.: AriF terPeRaNgkaP jaP :.

Salam..

Selamat bertugas sume..termasuk lah yg bertugas di rumah ye kawan2! ^_^
hehe...tajuk
macam serius je bunyinye..
takde serius sgt pun..
cumanya awal pagi td..kira2
jam 6.30am..
arif terperangkap jap kt bawah meja makan..
hahaha...dia cam nak nangis tak leh nak keluarkan kepala dia..
mama lak bukannye nak nolong..
lagi menyenap2 pic dia..
cian arif..
kejap jer terperangkap, pastu pandaila dia settle!
ekeke..

jom layan pic awal pagi td..
gelap sket ler..

mula2 sedar dia tak boleh keluarkan kepala dari bwh meja tu..hehe..nak nangis dah..



ok sket bila dengar sura mama.. sempat control macho!
jebek sket2..bila mama tak tolong dia..huhu..
releks..tgh fikir penyelesaian terbaik...ekeke..
tak boleh juge...melalak kejap..jap jer.. ^_^
percubaan tuk melepasi kepala dari meja..sket je lagi..
..tunduk sikit...haa...
..still jebek..walaupun usaha sudah berhasil..awatnye ni..
lega..dpt keluar jugak akhirnya..!
..mau terkam mama lah ni... menci mama tak tolon die..hehe..!

Akhirnya berjaya keluar..ituler ghajin sangat nak explore sana sini..ni belum citer bab explore masuk bilik air, kt dapur...huhu..memang sentiasa kena pekalah mamanya nih!

Ni just pic selingan..Abah ler gatai tangan pakaikan dia niey..sapu tangan jo..haha..Arif tak suke, kejap jer ni...pastu terus dicapai tarik then buang! ^_^

p/s 1 : baju tido sudah bertukar tu, sbbnyer dak arif kepanasan....

p/s 2 : maaf ler pic atas tu tak dpt beza meja ngn rambut arif..sama2 hitam lor..


~ mamalieyna ~

50 comments:

Uda said...

salam..
arif dah sama tinggi ngan meja.. mesti dier marah sgt duk bawah tu.. dlm hati arif rasa cam nak gigit jer meja tu..

NurShahFamily said...

pandainya ariff carik penyelesaian ...hehehe .. kalu irfan masuk bawah meja jepun nie ha ... siap nak duduk bawah tu... pala terantuk bising sgt mulut dia.. at last kuar gak sendiri .. hikhik ... budak sekarang ni cepat tul berkembang otak dia kan mama?

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

auntie:
aripp..awatla tu.
padan muko
sape suh masuk bawah tu???

agagaggaa

arip:
"auntie..siap kang kene batang idung sendiri..menggagau cari anak bawah meja gak..padan muko auntie!"

ha amek ko..agagagaga

iedaLUVsham said...

ahahaha!!! terperangkap pon still cute! :)

hajarus said...

alololo.. ciannyer dier... tp pandai tul la arif ni cr jln penyelesaian nak kuar yer...

bijak... bijak...

fabulous.farah said...

hahaha...comel kan budak2 dalam proses belajar=)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

haha...mama jahat yer..bukan nyer nk tlg pon...cian dak Arif nih...nasiblah dpt cari jln penyelesaian..bijak sungguh...Arif dh sma tinggi dgn meja tuh...Pepon pic Arif yg last tu sgt cute..macho!! :)

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

cian arif..sama la dgn mama damia ni..anak teriak lg dok amek gambar dia..keke

♥Azie♥ said...

lucula tgk gambaq dia..nangis kena sekat ngan kerusi yer

♫♪ Shahida ♫♪ said...

kahkahkah..anti dada tgh gelak guling2 tgk arif nih..tu la main bwh meja sgt..eii jahatnya anti dada nih ye..xpe arif hero..cayalah..muahhh

mamalieyna said...

Uda :
pandai la auntie uda wat analisis..betoi! rasa nk geget2 je meja tu..hehe..

mamalieyna said...

NurShahFamily:
itu ler, yg penting, kasi peluang diorang berfikir sndiri..kalo abahnye ada ni, harus dia suh ambk arif cepat2..huhu..mamanye je suka biar2..hehe..

Sidratul Muntaha said...

ekeke.
tersangkut...
pastu ade akal plak tu cmaner nak solve..
budak2 skunk.
akal mmg pnjng!!

mamalieyna said...

rose :
arip : ha ha..itu ler yg arip nk ckp, kalo auntie cakap gituw.. ^_^ ..adik rafiq pun camni lah gayanya nnti...tauu!!! main nyorok2 ngn auntie!

Ena said...

alahai cian arif.. pepagi dah tersangkut.. org sangkut jem.. arif sangkut kat bawah meja lak yeh.. sib bek pandai & berusaha walaupun dah nages2 tu yeh!!.. gd boy la arif nie.. usaha tangga kejayaan kan arif..:)

mamalieyna said...

iedaLUvsham:
maceeh...baru arif rasa nk smile..kalo tak bengang je ngn mama yg takmo tolong tue..huhu..

Mama_Aqish said...

mama dia saje dera arif ni kan2...eh...meja makan tu macam kat rumah kiter punyer jugak la....sama gitu

mamalieyna said...

hajarus:
itu yang akak mls nk tolong tu, saje nk tengok akai dia..hikhik..sian pun ada :p

mamalieyna said...

fabolous.farah :
itu ler, sume benda rasa nak diabadikan ^_^

mamalieyna said...

Lily:
heheh..mama bukan jahat ler, saje nk kasi otak arif berkembang cari penyelesaian..ekeke..cian pun ada..hikhik..

mamalieyna said...

yanaDzul:
ini sbb takdo abahnye jer, kalo abahnye ada, harus mamanya lak kena marah..ekeke..

mamalieyna said...

azie:
tersekat ngan kusi 1 hal, 1 hal lagi..kepala sngkut kt meja tu..cian dia..haha..!

mamalieyna said...

shahida:
oo auntie dada suka eh arif terperangkap! agknya time abg heykal terperangkap gini, auntie dada pun balun gelakkan..tak baeekk! ^_^

mamalieyna said...

sidaratul muntaha:
tu ler...dak2 skrg..akai panjang...! ^_^

mamalieyna said...

Ena :
ala kejap je nangis, kot2 mama simpati..mama boo layan, terpaksa berenti nangis then selesaikan masalah dia tu..ihiks..

mamalieyna said...

Mama_Aqish:
bukan dera...sesaja nk suh dia kembangkan minda..ahaks..alasan! ^_^ kalo ada abahnye msti dia nolong dulu!

mamaaerish : said...

siannyer... tapi lawak lak rsnyer... hik3... tu la geram tapi nk peluk pn ader... ala syg auntie... beser dier tuh... syg skit... mmuahhh :)

nza said...

ank2 besar arif ni mmg aktif..kena awasi setiapo masa espclly kalu kt dapur..mcm2 nnti dicapainya....

♥ Reen ♥ said...

akhirnyer arif bjaya cr jln keluar hihihi
mama saje je nk uji arif...cian dia...pnjng la kak rmbut arif

Love Says it All~ said...

BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

WHEN: 23RD & 24th january 2010
WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
HOW MUCH: RM500

**CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
**LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
**GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
REGISTER LATEST BY 20TH JANUARY 2010 @ 9PM

WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

Love Says it All~ said...

BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

WHEN: 23RD & 24th january 2010
WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
HOW MUCH: RM500

**CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
**LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
**GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
REGISTER LATEST BY 20TH JANUARY 2010 @ 9PM

WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

E.L.I.Z.A said...

aduii la arief...lucu pun ada...dh lama xtgk karenah budak kecik..almaklum la anak eli semua dh besar..cewah besar la sgt :P

p/s: yg bertugas kt umah tu eli la hahahha

ezan said...

mama dera arif ye.. hehehe... tp tetap cute walaupun terperangkap bwh meja... esok main lagi k.. :P

nieda said...

huhu...port favorite ariff yer, bleh kawan dgn humaira.kejap lagi humaira mesti pandai mcm arif

naurah makwa said...

tomeinya..muka nangis cam gelak jer..hehe

mamalieyna said...

mamaeirish:
hehe..mmg lawak..nak nangis tp mama wat taktau..nangis jap jer..last2 kena berusaha sndiri gk tuk kuar..heheh..!

meh nk cayang auntie juge..muaaahs!

mamalieyna said...

nza :
memang kak, kalo kt dapur, sume benda dicapainye..tmbh pinggan mangkuk plg dia suka, dh penah pecah dah cawan..huhu..seb baik dia dlm walker time tu, cepat bertindak..

mamalieyna said...

Reen:
hehe..yelah mama sja kasi peluang dia belajar..hehe..

ha'a rambut arif dh pnjg cecah telinga dah..dah la halus2..huhu..

mamalieyna said...

ELIZA:
heheh..rindu tak nak layan baby?.. kalau rindu tandanya..HARUS...tambah sorang lagi..ekeke..

mamalieyna said...

ezan:
ye auntie, esok arif ke situ lagi..tp takpe arif dh tau camna nak kuar dah pasni..hehe..

mamalieyna said...

nieda:
itu ler, diorang ni suka sgt tmpt2 sempit camtu..huhu..esok2 humaira lak berdiri kt kusi bwh meja..hehe..

mamalieyna said...

naurah:
nangis acah2 je tue..hehe..

sarah kalam said...

oohh arif kene buli ngan mama ehhh...
hehheehhehe

umihaikal said...

ai kak....skali open..
3 n-3 dah haa...
ketinggalan tul den ni...
awat arif tuh..cian dio..
mama xmo tlg ea..
hekal kalo bawah mejo bukan ngis..lg dio suko..
wuwuw...

Aida Alias said...

eh pandai pun dia tunduk.. satu pengalaman tu..haha

ita cutevirus said...

ape la mama nie.. nape tak tolong arif? cian caye tau...
ekekekke... xpe, xpe arif... tu pengalaman tu..

mamalieyna said...

sarah kalam:
ahaks..sesekali kenakan die...ekeke..

mamalieyna said...

umihaikal:
ye ler..namanye pun diari..ari2 ler update lorr..hikhik..

awal2 mmg suke laa..pastu tak pandai nk kuar, tersangkut kepala..nangis la pulok! ekeke..

mamalieyna said...

aida alias:
hehe..tu yg saya biarkan je tu..hikhik..

mamalieyna said...

ita :
heheh..mmg sesaja takmo tolong, nak suruh dia fikir sndiri..ekeke..