About

Monday, January 18, 2010

.: AriF JumPa TiGer..Auuumm.. :.

Haha..takde la tiger betul..
Tiger orang-orangan jek..hikhik..
Ari ahad paginye abah keje..
Balik dah nak petang..


Kata abah jom! siap2, nak kuar jenjalan..!
Bila mama tanya nak ke mana, abah cakap..
Ala dekat2 sini je..
Best gak..al-maklum seharian dok umah ja melayan Arif+menengok tV..
Abah ajak keluar petangnya best gak..

Ghupenya ke Hypermarket Mydin..!!
Hoho..melayang lagilah duit dengan benda2 alah yang langsung tak ada kena mengena tuk membeli..
Abah yang ada benda WAJIB tuk membeli..
Mama lak, ada je benda yang BERKENAN untuk dibeli..
Biasalah..tapi takpe yang dibeli tu, ada kegunaannya..

Pic sebelum bertolak..lama tak snap pic mama berdua dengan arif..so ambik kesempatan ni..Arif sempat buat pis..hehe..alah bukan dia faham..dia sllu buat camni bila tengok sesuatu..!


Sampai sana..
Dekat lobi bawah skali..
Ada promotion biskut TIGER dengan ada la sikit2 acara..
Mama tak ambik kisah sangat..
Cuma suka tengok TIGER tuuu..
Comeii… melayan budak2 sesungguh hati..
Ingat nak panggil untuk diambil gambo..tapi mcm segan lak sebab ramai budak2 lain dok serbu..
Ambik dr belakang je ..huhu..
..sampai meleleh ayaq liuq dak arif nih!

Last2 dia cam perasan lak, mama dok perhatikan..
So dia datang dekat..
Mama ambikkan pic arif with tiger!
Sayangnya arif langsung tak pandang dia time ni..
Excited tengok kawan2 yang ramai kat sebelah menyebelah je..


Kali kedua pun sama gak, still tak pandang..
Malas nak ambik lagi..
TIGER tu pun ada tugas lain..hehe..
(time ambik pic ni abah gi toilet..kalo tak mama sekali interprame..ekeke..)

Soping apa eh..ada la sket2..termasuk sepasang baju Arif..hehe..sokmo lagu ni!
Then cuba2 dudukkan arif kat kete menan ni…leka tul dia..
Sampai meleleh ayaq liuq..teringin nak ke cayang..
Nanti2 eh mama belikan..
Tunggu besday..heheh!

..eeiii bestnye kalo leh bawak balik umah nii..
..eh ada orang pandang la..arif try jelah..!
... waa yang kat atas tu lagi cun!!..

Elok dah selesai membeli apa yang patut..
Sebelum balik, singgah makan dulu..
Mama..?..makan juge..menu mihun sup! Sedaapp..
Arif…? Donut kecik2 tuu..

Balik tu, try pakaikan arif spek yang baru disambar tadi..
Malangnya..arif tidak redha..dia tak mau..
Kena paksa oleh abah..jadilah ghupe cenggini..
Kesian lak bila mama tengok balik pic kena paksa ni..


Hehe..cian anak mama..tak de mood eh..fenat berjalan2..
Esok2 kita snap2 lagi dengan spek baru ni eh! ^_^

~ mamalieyna ~

39 comments:

mamamiera said...

amboii iena..
terkejar2 zai bace entry2 hang nih..
1ts ly - jap dah 10bln arif ye.. dah bleh plan dah 1st besday arif.. bleh la zai bwk skali prezzie utk arif ngan give away tuk mamanye skali nnti..
2nd - klako t0l arif tersekat kat bwh meja tuh.mamanye bleh lg tegar snap2 muke dia jibek yg x lps2 kuar dr bwh meja tuh.. siannn.. tp bijak arif, berjaya gak dia kuar ye..
3rd - amboi kuar sedondon ank beranak ye.. jumpa rimau lg.. x takot lak dia.. kem slm pel0k kat ariff.. hug!!

Mama_Aqish said...

hu.hu...trademark arif la tu...

♥Azie♥ said...

mamalieyna..azie suka gambar arif yg tangkap ngan awak tue..tunjuk 1..macam erin..cute k.

ummumishkah said...

hihihih..
sweet jer gambar arif dgn tiger tu!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah...Arif dh pandai buat pis yo...hikhik...alalla...sampai mengalir ayaq liuq...ekekeke..
Moacho arr Arif pakai spek... :) Rela dlm terpaksa...hehehe..

hajarus said...

anak teruna akak ni dah ade trademark yer... comey... sker tul hajar tengok arif yang dah makin membesar ni..

haslina said...

bagus gak asif tak nangis bila tiger tu dekat...

keta menan tu kan..klu di econsave mmg murah..

bintangku said...

comeynyer.... lawak lak tgk gambar arif yg meleleh ayaq lioq tu... hik hik hik

fabulous.farah said...

hahaha..boleh plak arif buat muka takde perasaan kat tiger

Mimie Fazira said...

mamalieyna ... ni giant mana ? klana jaya ? ....

sakan ariff jalan ... sampai meleleh ayaq liuq tgk tiger ....

♫♪ Shahida ♫♪ said...

haikal masa jumpa tiger nih kat giant muke suspendo ketakutan haha

Hamizah said...

sukanya dapat tgk tiger..igtkan kat zoo, rupanya kat supermarket pon ada ye..

ita cutevirus said...

aaaauuuummmmmm!!!

hamboi arif... jumpe tiger ek??? nanti ajak mama carik upin ipin plak ek???

encem la pulak arig pakai spek... jgn banyak gf nanti udahla ek??

[-suziey-] said...

hehehe..bila somi ade bende wajib nk beli harusla mamanya ade benda berkenan nk beli..ekekek:p
arif xtkt tgk rimau ek..kalu aQeel meraung dh..haha..
cewah..testing beskal..nape xamik..

cung dh berspek..bole g dalan2 tgh panas..haha

EIJAM'S FAMILY said...

huhuh lamer xterjah sinie, arif makin besar dah ..dah jadi gud boy dah nie... huhuh mmg bestkan klu hubby ajak keuar dgn serta merta siap nak jejalan... huhu biskut tiger tue mmg sedap one of my feberet...

mamalieyna said...

mamamiera :
heheh..zai bukan taktau ni diari hambo, tiap2 hari kena update..hehe..
1st : alala..besday plan eh..abahnye kata nk balik kg, selebrate kt kampung je..ngn tok ayah,mak toknye..taktau ler jd ke idak! takpe tak besday pun, kalo ghajin mai PJ ni, meh ler singgah umah hambo! dialu-alukan! ^_^
2nd : itu ler, kalo ada abahnye, mesti hambo kena marah tau..sbb boleh lak snap2 pic..ekeke..
3rd: mmg tak faham ngn dak arif ni, leh lak dia buat don't know je kt tiger tuh!

mamalieyna said...

mama-aqish:
heheh..tul la tu..trademark yg cumel! ^_^

mamalieyna said...

Azie :
itu ler..cam tak perasan lak sblm ni..hehe..kiut kan..kalo sebut bebird lg la..itu ler yg ditunjuknya! hehe..

mamalieyna said...

ummumishkah :
thanks..^_^

mamalieyna said...

Lily:
hehehe..mana dtg tah pis yo dia nih! ekeke..

dia sllu la cenggini, meleleh ayaq liuq, taktau apa yg mamanya ngidam masa peknen dl, tak tertunai..! :p

macho dlm jebek!

mamalieyna said...

hajarus:
itu ler..trademark sempena tgk bebird ni..kalo tgk bebird gini jerlah jarinye.. ^_^

mamalieyna said...

haslina:
lagi dia buat tak heran jek! pelik tul! budak lain siap nangis2 tau..hukhuk..

oh ye ke..takpnh g econsave sejak dok PJ ni...herm kt sini ada kt area mana toh!

mamalieyna said...

bintangku:
hehe..tu ler..meleleh2 ayaq liuq dia, taktau pasai pa! :p

mamalieyna said...

fabulous.farah:
memang tak faham tul akak pun! dia wat donno jek! :p

mamalieyna said...

Mimie Fariza:
buka giant..Hypermarket Mydin, Subang Jaya..Giant Kelana Jaya selalu gk gi! ^_^

mamalieyna said...

shahida:
hahaha..abg haikal takut tiger! :p... arif lak pandang cam takde perasaan! huh! penat suh pose..dia wat taktau jek!

mamalieyna said...

Hamizah:
hehe..tiger jadian! ^_^

mamalieyna said...

ita:
upin ipin lom pnh jumpa lagi...^_^

haish..arif pemalu, GF takde..ekeke..

mamalieyna said...

suziey:
tu ler pasal..abah WAJIB jer dibelinya..mama lak..yg BERKENAN disambarnye..ekeke..

waa aQeel pun takut ghimau..Arif pndang cam takde perasaan..heheh! pelik tul!

leh g bercuti2 kt tepi pantai nih pakai spek itam! :p toh biler ler..huhuhu..

mamalieyna said...

Eijam's Family:
ye ler..ayu kan sibukk..nk dpt baby baru lak..ahaks..best! tahniah yee...sukee sayee... ^_^

ha'a jenjalan mmg best!

nieda said...

takpe arif 2 bulan lagi dapat keta..nanti bleh ajak humaira naik sekali yer..hehe..kalau pergi shoping komplek mesti baby ralit tgk org kan..

Uda said...

beraninya arif.. tak takut kat tiger tu.. kalau anak2 saya dulu.. mau merah bijik mata kalau nampak benda yg lain macam sikit

nza said...

berani la arif..kalu farouk tecik dulu tgk maskot terus peluk ibu xnk lepas..penakutttt....

Love Says it All~ said...

BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

WHEN: 23RD & 24th january 2010
WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
HOW MUCH: RM500

**CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
**LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
**GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
REGISTER LATEST BY 25th February 2010 @ 9PM

WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

♥ Reen ♥ said...

amboi mcm2 aksi arif tngok tv geram la gan dia....
akk tlg kiss kn arif tok reen ea geram

mamalieyna said...

nieda :
tul tu nieda..diorang leka sungguh tengok orang..itu yg sampe meleleh ayaq liuq..ekeke..

bleey, humaira nak tumpang eh! ^_^

mamalieyna said...

Uda:
itu ler, dia lg buat taktau lak..cian si tiger! ahaks..

mamalieyna said...

nza:
hehe..maybe sbb nama dia kot..HAIDAR bermaksud singa/berani..so dgn tiger ni..apalah sangat..hehe..

mamalieyna said...

reen :
owh pasal tengok tv eh..mmg..leka sungguh dia ni..ihiks..bley balik kang ofcourse akak muah3x..dia! ^_^