About

Thursday, January 14, 2010

.: ApaKah YaNg Di ‘BZ’ kaN saNGat Ni ..?! :.

Hehe…bukan ler BZ sgt mane pun..
Cuma benda alah yang jarang2 diaplikasikan..
Bila disuruh apply…huh terpaksa ler cam berhempas pulas gituw..
puLas ke?..hehe…lebey2 jerlah mama nih!

Kt opis skrg memasing dok bZ men'settle'kan benda ni..
Wat tulang ikan ni..hahaha..Ishikawa (Fish Bone)..untuk PDCA Analysis..


Tak pernah diapply sblm ni @opis ..
Selalu @projek jer ada benda alah ni kan..huhu..
Seminggu tempoh..oraitla dh settle…

Then…ini jugak..


Masing2 kena meng ‘kreatifkan’ diri tuk
Me-reka2 uniform baru tuk pekerja di projek & HQ..
Setiap dept. 1 cadangan.. mamanye dept..sudah tinggal berdua je skrg..
BOs yang tersangat baeek hatiii tu pun dah resign…hukhukhuk..
Pe nak buat, redha kan jer…

Selingan…

Cekci tak..hehe..

Selingan lagi…


Mama sekarang…genap 2 minggu HTN..! .. baru 4kg turun ler..
Sbbnya di minggu ke-2 ni, byk sgt selingan..
G makan kenduri la, majlis besday la..
Kt umah lepak2, minum air bergula+bisekut la..hahaha..
Yang pasti mmg tak makan nasi ler..
Takpe la pelan2 turun kan.. ^_^

~ mamalieyna ~

25 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Oooopppssss...cekcik arr..ada style lah Arif b'gambar..chumel!!!

Ok lah tue..2 minggu HTN dh turun 4kg..usaha lg...chayok3x... :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

psssttt...nk tanyalah...background mamalieyna ni dh tuko hitam errk?? ke lily jer yg nampak background mamlieyna ni itam ni...koz lily rasa komp lily ada problah..koz blog lily pon cam tu gak..ada prob dgn follower...lily x leh nampak sapa yg follow lily..

mamalieyna said...

Lily :
thanks for ur support..chaiyok2x..eh..hehe..

tak smpt kuar abes la tu dienyer background ni, bukan kaler hitam, still same like before..lmbt kot tenet..!

mamaQASrina said...

oklah tu dah kurus..tahniah!! hati tringin nak try jugak..tapi masih bertangguh nih..
thanks sebab bgtahu ya mama, sb tak leh nak komen..dah agak dah..mesti ada yg tak kena nih.. akan diproses secepat yg mungkin..

mamaQASrina said...

oklah tu dah kurus..tahniah!! hati tringin nak try jugak..tapi masih bertangguh nih..
thanks sebab bgtahu ya mama, sb tak leh nak komen..dah agak dah..mesti ada yg tak kena nih.. akan diproses secepat yg mungkin..

mamaQASrina said...

oklah tu dah kurus..tahniah!! hati tringin nak try jugak..tapi masih bertangguh nih..
thanks sebab bgtahu ya mama, sb tak leh nak komen..dah agak dah..mesti ada yg tak kena nih.. akan diproses secepat yg mungkin..

mamaQASrina said...

oklah tu dah kurus..tahniah!! hati tringin nak try jugak..tapi masih bertangguh nih..
thanks sebab bgtahu ya mama, sb tak leh nak komen..dah agak dah..mesti ada yg tak kena nih.. akan diproses secepat yg mungkin..

mamaQASrina said...

oklah tu dah kurus..tahniah!! hati tringin nak try jugak..tapi masih bertangguh nih..
thanks sebab bgtahu ya mama, sb tak leh nak komen..dah agak dah..mesti ada yg tak kena nih.. akan diproses secepat yg mungkin..

mamaaerish : said...

cantek la design tuh... :)

nza said...

dh ok le tu lieyna...teruskn usaha hingga mencapai target...kak nza pn turun ckit2 je cz minggu ni minggu brtugas kt sk so mknan RMT murid, cikgu brtugas kena mkn dulu...hu, xsnggup daku...

Jieda said...

Rupa-rupanya HTN tu maknanya hari tanpa nasi ek hehehe..baru la ni tau

Ena said...

wahhh!!.. pandainyer mamalieyna.. cantek la design tu.. lau ena.. la mesti terkial2 nak wat tu.. hu3x..

[-suziey-] said...

ooo bz gilos ni..hehe..adoiiii comel banget en arif ye..cekci tuuuu..hehe,...okla tu turun 4kg..turun jgk..sket2 lama2 kurus ler..hehe

ezan said...

auwww... arif seksi la.. hahahaha..... ok la turun byk gak 4kg tu.. chaiyok!! tp nampak cam muka tu dah kurus byk la.. :P

Shahida ©™ said...

wah akak dh tuyus..eeee..amboi arif tekcinya

hajarus said...

hohoho cekcinyer arif... cantik la design baju uniform baru akak tu... kreatifnyer...

mamalieyna said...

mamaQasrina:
j0m ler kitaa...sama2 HTN..hehe..
cepat2 settlekan ek, tkpun tukar kt setting- comment- comment form placement- Pop-Up Window... lagi senang, rasanya settle problem tu..^_^..try eh!

mamalieyna said...

mamaeirish:
gabungn idea 2org..hehe.. ^_^

mamalieyna said...

nza:
tul tu kak, pelan2 menuju ke target! ^_^

RMT?.. still ada eh, dr zaman saya sekolah rendah lagi ttuuu.. :p

mamalieyna said...

Jieda :
heheh...saya dl pun tgk HTN nye n3 kt blog org len taktau mksd apa..lama pastu baru tau..hehe..

mamalieyna said...

Ena:
ala biasa2 je tu...mula2 cam blur taktau nk design...dh dkt due baru idea dtg..seb baik...^_^

mamalieyna said...

suziey :
saja cekcikan diri sesekali ^_^!

aminnnnnn...moga2 ke situ lah akhirnya.KURUS...hehe..

bz2 pun, blog pasti ku jengok jua..hehe..

mamalieyna said...

ezan :
hehe...tergoda tak..ahaks..!

ye ke..sengaja pose gituw spy nampk muke slim sket..ekeke..

mamalieyna said...

shahida:
tuyus ceket je mek da..huhu.. arif nk goda auntie da..hehe..

mamalieyna said...

hajarus:
terpaksa mengkreatifkan diri memasing..huhu..seb baik kuar gk idea last minutes..gigih potong tampal ni tau..al-maklum bkn org IT nak lukis pakai software tuuu..huhu..