About

Wednesday, January 13, 2010

.: aLahai CayaNg Mama.. ^_^ :.

bersiaran di awal pagi..
exceli terjaga.. pastu tokleh lena balik..
lagipun mlm td basuh baju tak smpt habis..
nantuk sgt, smbg pagi ni lah..
kebetulan terjaga awal ni, terus je lah sambung basuh..
sambil2 tu leh ler bersiaran..
hoho.. ^_^

mama tersedar ni sbbnye dak arif ler..
malam td mmg mama sgt nantuk, terlena awal..
termasuk arif sama2 sleep waktu yg sama
tetiba pagi ni..mama tersedar bila dgr suara dak arif..
me'ehek-ehek'....tak nangis..just bunyi 'ehek-ehek' je..
..mama celik mata..tengok sebelah..aikkk..takde..haish..
mana peginye nih!..
suara 'ehek-ehek' tu berlarutan..cepat2 ler mama bgn then menuju
kearah bunyi tuuu..ghupenye...
*
*
*
*
arif kt dapur..tgh meniarap then pandang tin susunye..
alahaiii...anak mama... nak susu sampai ke dapur sendirian mencari..
macam la pandai buat sndiri, terus g dapur ni..
terasa lawak pun ada..
Arif... Arif... tau je mana dok susu dia..

bukannya tak pnh dia terjaga waktu2 cenggini mintak susu
but always mama akan tersedar je bila dia terjaga nak susu
tp kali ni, mama mmg sgt lena tido
agaknya, dia dh boring tunggu mama tak sed02..
sendiri la pegi cari susu..tapi..
malangnye...dia tak mampu berdiri n capai susu lagi..
mampu tengok jer..hehehe..cian anak mama!

lepas dpt susu, terus lena balik..
mama lak tokleh tido..
orait nk smbg basuh baju..

nilah ghupe dak tecik yang bijak n kek0non nk buat susu sndiri tue! ^_^




~ mamalieyna ~

53 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

ahaks...lawak la plak Arif nie...cian nk wat susu sendiri erk...mama x nk bangun errk...hehehe...redhaa je lah...hikhik... :)

Ena said...

Alahai.. cian nyer dak arif.. ena pun pernah jd camnie.. tetibe terdengar suare anak nangis bukan ehek2x lg.. pastu bile cari upernyer ngah nak capai tin susu.. hu3x.. sedih lak rasenyer time tu..

naurah makwa said...

lawakla..cian dia..nak susu..pagi tadi pun pas buat susu damia,naura takleh tido

♥.:Shahida:.♥ said...

hai mama nih lena tdo, cian arif..nk kena cubit mama ni..hehe...arif nati anti report kat papa ye..ahaks

bintangku said...

cian ada... lawak pun ada... pandai dia mencari.. dah kenal dah mana rupa tin susu dia. hik hik

ita cutevirus said...

adeessss... bahaya betul la mama nieh..seb baik die tak capai termos ke...

tp, cam kes ita malam tadi la... Iyyad sampai panjat badan nak susu.. kalo tak, kalo die bersuara je ita da bangun...

mamalieyna said...

Lily :
Lily...kita not ur member ke?..huhu..sedey..tokleh komen kt blog Lily tu..

kita nak ckp niey:
*tersentuh hati baca luahan hati lily n hubby lily..herm..suka2 je diorang perbualkan hal qis eh, tak kaji dl maksud nama Qis, senang2 je bg komen..taktau la nk ckp, org sekarang ni terlepas ckp selalu sgt, tak fikir kalo dia di tmpt kita mcamana keadaannya..

*sabar jerlah Lily ye..n hope jugak orang tu faham apa yg Lily sampaikan ni..!

*Janji Qis sihat takpe lah! Qis budak sihat, cumel dan bijak!! ^_^

mamaQASrina said...

alahai..camne bleh sampai kat dapor neh incik arif.. kalau susu tuh kat bawah, konfirm dia buat sniri..hihihi..dah makin lasak nih..

[-suziey-] said...

umangaih..basuh tgn ke mama?siap bole smbung2 plak pg ni..ekekk:p

alahai cian ariff..pandai nk susu smpai ke dapur yek..seb bek dia xbancuh je trus..hahhaha;p

p/s: la dekat sgt umah kita..tp xpnh terserempak kan..hahhahahaaa

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sabar jela mama dia ni..tido tak nyedor..(samala ngan tuan yg taip komen ni) hahahahha....

hajarus said...

alololo... pandainyer arif nak wat cucu sendiri yerk.. cian dier... kejut mamanyer xmo bangun yer.. arif tau mama penat tu yg xmo ganggu mamanyer tido agakyer...

kesian ngan arif pun ada lawak pun ade... hehehe.. bijak tul la arif ni...

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam mam...pandai arif g cari susu sendiri....dia tak nak kaco mam tido la tu....

nieda said...

pandainyer arif cari susu sendiri..hehe,

Jieda said...

agaknya arif kesian kat mama dia tak... sebab tu dia nak buat sendiri hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sory....lily salah setting lah...p lah komen...hikhik...paksa lg tuh...
dh tukar setting...ahaks...

Nway...THX yer dgn pendapat mamalieyna tue... :)...Lily sgt2 hargai... :)

Sue said...

alalalaaaa.. smpai ke dapur peginye.. huhu.. lain kali panjat badan mama dulu, taw! hehe..

iedaLUVsham said...

wakakakak!!! lawak lah c comel neh! laju bergerak ke dapo buat ssusu sniri, hehehhe!!! :)

Uda said...

salam..
pandai bb arif terus ke dapur nak susu.. tak melancong ke tempat lain..alahai hero manis mama..

mamaaerish : said...

hu3... alhamdulillah arif duk kat dpn tin susu jer.... lega hati... kalo aerish, mmg panik la eb sbb dia suker bkk segala laci etc... bhy sgt...

sian syg mama nih.... nanti jerit kuat2 kat mama tau... kasik kejut... hik3... :)

anis said...

alahai comeyyynye arif nak gi buat susu sendiri..hehe....tau aje kt mane mama simpan susu ek...
kalo haziq nak susu time tido nangis kemain dia smbl pejam mata...heheehhe

mamamiera said...

uihh sampai ke dapor arif ye..
pandailah arif.. tahu kat mane susu simpan ye.. comey!!
x pulak arif tepok2 mamanye bile nk susu.. kalo heqal hah iena tau sndri lah.. dia ehek2 sambil ngap2 muke mommynye hah!!

As said...

Arif... Arif... suka untie tgk..kemaian lagi awak erk... tang senyum tuh yg mahal tuh.... ensem...
dah byk menda yg awak leh buat erk...

mamamiera said...

ina td kan zai baru terbaca pasal crite hot hadiah contest x dpt tuh.. zai di antaranye x dpt prezzie tuh.. tp zai tggu jelah xde lah letop lg. cume geramlah pasal xsampai2 lg.. terpikir plak dgn ina yg zai janji2kan nk kasik something.. kat sini zai nk tanye, adakah iena rase marah/geram dgn zai?
kalo iye zai mntak mahap sgt2...

mamalieyna said...

Lily :
memang terasa lawak, pas citer kt usbend, asek kena perli je arif ngn abahnye pagi ni..hehe..mcm la arif fhm abahnye memerli die..hikhik..!

mamalieyna said...

Ena :
ler ye ke..mmg sian pun ada, sian tengokkan die yg memandang je kt tin susu tue, seb baik tak memanjat, agaknye tak berdaya kot, baru bgn sleep kan..huhu..

mamalieyna said...

naurah:
hehe..mmg lawak tul! tak pnh jd camni..! ^_^

mamalieyna said...

shahida:
ala report la,, abahnye bantai gelak ada la..hahaha..cian dak arif! hikhik..

mamalieyna said...

bintangku :
itu ler, seb baik tin susu tu tinggi jer, kalo tak maunye dia pnjt sndiri ambk..huhu..cian+lawak! :p

mamalieyna said...

ita :
itu ler, biasanye kalo dia menyeberang nak kemana2 mmg lalui bdn mama nih, tp taktau camno pg td, dia guna laluan lain agknye, lgsg mamanye tak sed0..huhu..seb baik tak jd sesuatu yg lain! haish..mintak dijauhkan!

mamalieyna said...

mamaQasrina:
firtly nak ckp, umah baru awak law0..tp tokleh nk komen ler, leh taip komen tp time nak verified word tu, tokleh..do something...sblm ni jengah gk, nk komen tokleh..huhu..tak best ler tokleh komen ^_^

ha'a seb la susu tue tinggi di atas..kalo tak harus, kerkujat beruk mamanya nih! hehe..

mamalieyna said...

suziey:
heheh..takde ler..basuh baju yg menimbun, 4,5 sesi loor..dokdan settle sume, tu yg bersmbg tuh! ^_^

heheh..kalo takkan, sed02 je nengok arif nyot2 kt sebelah, harus mama yg pengsan! camno dak tecik ni wat susu eh! :p

tu ler..l0m sampai jod0h kita..ahaks.. ^_^

mamalieyna said...

rose:
eh sllu kita nyed0 tau! ni dak arif senyap2 menyeludup ke dapur kot, kekon0n leh la bancuh sndiri susu, leh wat lebey2 sket..malangnya tak sampai nk capai..ihiks..

mamalieyna said...

hajarus :
hehe...tu la hajar, first rasa terkejut..eh lawak la arif ni..pastu kesiannn diaa...huhu..

mamalieyna said...

alimaz:
arif good boy tak bertmpt eh, takmo kac0 mama, mcm la mampu dia nk wat sndiri..ihiks..^_^

mamalieyna said...

nieda:
tu le pasal..leh pandang jelah..cian die.. ^_^

mamalieyna said...

Jieda:
ntoh ler, kalo dia dh besar..harus mama tanya..nape tak kejutkan mama?! ^_^

mamalieyna said...

Lily:
oraitttt...settle eh! dh komen kt new n3 pun ^_^!

mamalieyna said...

Sue:
orait balik ni mama pesan kt arif gituw...hehe..sllu dia mmg memanjat badan, tu yg leh sed0, kali ni taktau lah..mybe dia ikut laluan bwh kaki mama kot! ihiks..

mamalieyna said...

iedaLUVsham:
tu ler pasal...ingt balik ni nak gelakkan dia lagi..ahaks..(cam la dia tau!) ^_^

mamalieyna said...

Uda :
itu ler..dlm samar2 lak tu, mana bukak lampu..leh lak dia smapi terus ke dapur, seb baik tak melencong ke bilik air ke..hapa ke..haish...seram lak bila fikir lebey2..!

mamalieyna said...

mamaeirish:
tu la eb..seb baik mood dia nk berdiri n memanjat takde sbb baru tersedo dr sleep kan..kalo tak..haish..ris0 gak!

mamalieyna said...

anis:
itu la si arif ni, susah nk menjerit2 or nangis kuat2..sllu tu time dia merengek2, mama dh sed0 dh..tp pg tadi tak sed0 ler..cian pun ada, lawak pun ada..ihiks..^_^

mamalieyna said...

mamaiera:
heheh...pasni ajar si arif suh ngap2 mamanya gk la..baru ler sed0 cepat! hehe..

mamalieyna said...

As:
thanks auntie...suke puji2 arif..makin lebar ler senyum dia nih! hehe.. ^_^

mamalieyna said...

mamamiera:
zai..dh komen kt ur new n3..kitO tak marah lah! ^_^

mamamiera said...

betol ae x marah..
kalo cam tu kasi up lg lambat 1/2 taun..
hahahaa.. tggu je lah ye.. pasal zai p0n menunggu gak prezie contest..

mamalieyna said...

mamamiera :
eden tak kisah sbb U 'm0mmy' to my son also..ekeke..

ezan said...

arif kecik2 lagi dah pandai berdikari ni.... bagus2... senang sket mama .. ahahha...

fabulous.farah said...

ala cian..mama tido tak sedar diri sampai arif nak buat susu sendiri..hehe

comel ok~!

mamalieyna said...

ezan :
hoho...kategori berdikarikah ini?..hehe..blajo2 nk berdikari kekununnye..^_^

mamalieyna said...

fabolous.farah:
itu ler..cian diee..hukhuk..

umihaikal said...

uit?? sib bek arif xmasuk toilet..duk dapo je dia...haaihh...arif2...

mamalieyna said...

umihaikal:
itu ler...seb baik, stay jer kt dapo, smpai mama sedo..hukhuk..cian..