About

Thursday, January 28, 2010

.: ABaH JeLes..hikhik..:.

Salam Hari Khamis..
Cepat nye la masa berlalu..
Jap je..dah hari khamis..huhu..

Apalah yang abah jeleskan tuee yek! hehe..
Ekceli mama ni nolong la kawan mama sorang ni..
yaitu mama_aqish (ada yang kenaikan..?)..
Pasal delema nye ngan masalah nursery yang macam2 hal tue..

So, petang semalam mama_aqish ada tanya kot2 pengasuh Arif leh terima jaga budak lain lagi..
Setahu mama Ibu Arif memang kalau boleh nak jaga budak lagi..
sebab sebelum ni, Ibu Arif jaga 2 budak lain selain Arif..
tup2 kejap je jaga..diorang dah pindah balik kampung..
So sekarang Ibu cuma jaga Arif sorang..

Jadinya nak mudahkan urusan, mama kasilah Mama_Aqish no telefon Ibu
Boleh berurusan dan tanya Ibu sendiri kan..
Balik abah dari kerja mama ceritalah ..
Boleh pulak abah cakap gini..

"Kenapa bagi....Sian Arif..nanti Ibu tak bagi perhatian penuh kat dia"..

Hehe..abah ni..ke situ pulak die..
hehe...jeles eh..!
Ala orait ape...ada la kawan Arif nanti kat sana..
Lagipun kakak Aqish tu dah besar pun..^_^

Ni ler ghupe abah yang sayang sangat kat anaknye ni...
Kalau boleh nak anak dia sorang je diberi perhatian..hahaha..^_^


~ Abah with Arif ~

54 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ahaks..jeles takut Arif kurang kasih syg..Tp best gaklah klu kakak Aqish tu ada...Arif pon ada kwn gak nk bermain2...Ye tak Arif?? :)

ummuabdullahsyaakir said...

Salam harap mamaliena dan Arif comel sihat n ceria selalu...dah lma tak dtg blog ni...rindu sgt ^_^

Hehe sygnya abah pada arif ye,eem nnt klu kakak aqish ada blhlah buat kawan main.

♫♪ Shahida ♫♪ said...

huhu...suami akak cam pelakon roda2 KL lak..tp suami akak roda2 kota selangor..jgn marah abg polis..eeee

mamaaerish : said...

hik2... bole gitu?.... wink

ita cutevirus said...

adess...

payah nie.. maunyer nanti kalo skola, die nak arif sorang je akt dalam satu kelas tu..

huhuhuhu... ape la abah nie.. jeles... kan bagus kalo arif belajar bergaul dgn org laen..

Ena said...

he3x.. cam Hb ena juge lar maamlieyna.. dier takut klu2 pengasuh tu x bg perhatian kat anak dier lg.. yer la namer pun pengasuh bukan anta taska or nursery.. tp ena pon cam Mamalieyna.. x jeles pun.. jd anak kiter ade la kawan kan!.. x la dier sunyi sgt..

[-suziey-] said...

hahaha..besela tu...sweet je kan bila tgk hubby kita yg sgt sygkan anknya sdiri..mane x nya..zuriat dia sdir kan..hehe..eh lari topik plk..ekekk:p

nnti boel la main2 ngn kakak aqish ye ariff

Hanna said...

anak abah la ni..faham naluri seorang bapa yg begitu tegas dgn kebajikan anak..sweet gitu:)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bukan jeles..tapi risau & amek berat...heheh

yela, kang ramai2..tak terjaga lak arip..tol dak abah arip???

ngeh ngeh

okla tu..(kata kakak ct nolija)

Mama_Aqish said...

HU..HU...jangan la jeles k...kiter bagi aqish kawan dengan arif....kalo jadi bulan 3 or bulan 4 nak hantar kat tempat Ibu Arif...leh la ek kita berkongsi kasih sayang...nanti Aqish leh jaga Arif...

*S*A*L*W*A* said...

hehe, abahnya pulak risau lebih dari mama dia ek... biasa la, sayang anak kan...

tu la, ok jugak ada budak lain... boleh dibuat kawan... kalau umah sal dekat je, nak jugak mintak no phone pengasuh dak arif ni... hehe

sarah kalam said...

haha,abah arif ni...
baru la arif ske ade kwn...

mamalieyna said...

Lily:
betul3x..mama arif setuju, arif pun setuju..Abah?..tak setuju! ekeke..

Fara_Adura said...

Hehehe..sayangkan anak le tuh lieyna.. takot2 anak die orang tak dulik da..hehe

Bagus2.. seorang abah yang mengambil berat perihal anaknye

mamalieyna said...

UAS :
Salam UAS..Alhamdulillah Arif sentiasa sihat sekrang ^_^

itu la, ada la kwn arif nanti kan :)

mamalieyna said...

shahida:
kalo en abe baca ni, sukalah dia..hehe..dia mmg minat tgk citer tu..almaklum, seangkatan kan.. ^_^

mamalieyna said...

mamaeirish :
hehe..itu ler..boleh saje..^_^

mamalieyna said...

ita:
heheh, takde la sampai g sekolah nk gitu jgk kan..^_^...

itu la, bagus la ada budak lain, boleh jd kawan, belajar bergaul..^_^

mamalieyna said...

Ena:
hehe..kaum suami cenggitu agaknya kan..pepun itu tandanya diorang sgt ambik berat psl anak2 kan.. ^_^

hajarus said...

ooo.. abah arif jeles ekk... alah nanti leh la arif kawan nak kakak aqish... xde lah arif boring...

mamalieyna said...

suziey :
memang...terlampau2 lak rasanya kengkadang..mama lak jeles tgk abah more concern utk anak than kite..huhu..aik lari tajuk lak! ekeke..

yeaa Arif ada kakak la nanti! sukee..^_^

mamalieyna said...

Hanna:
betul tu...sweet je rasa..heheh!

mamalieyna said...

rose:
yeee betul jawab abah arif! hehe..

pepun hope arif suke la berkwn2 nanti! dia dh makin bijak nk berkawan skrg, eloklah!

mamalieyna said...

Mama_Aqish:
heheh...jgn kecik ati ye aqish, abah arif mmg gituw, terlebey sudaa..^_^

yeeeaa...boleh sama2 kongsi kasih sayang Ibu..pastu kakak Aqish leh jaga Arif jugee..:)

mamalieyna said...

SALWA:
haish..maunya berganda2 jeles abahnya nanti..ekeke..

mamalieyna said...

sarah :
hehe..betul tu..mesti arif sukee ^_^

mamalieyna said...

Fara_Adura:
hehe...begitulah adanya seorang Abah! ^_^

mamalieyna said...

hajarus:
betul tu auntie hajar..nanti ada la kawan tuk ajak bermain..^_^.. arif pun makin nak membesar ni..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mamalieyna..

abah arif jelescoz tkt kot nnt ksh syg kat anak cayang dia kureng dek ada yg lain..hihi..

tu lah ksh syg seorg bapa kpd anak kan..mcm2 dia org fkrkan.. tp klu ada yg lain,at least arif ada kawan kan..

mamamiera said...

mustilah abahnye jelez dik non..
satu2nye ank bujang ksygn tuh..

Uda said...

jom ramai2 antar anak bg ibu arif jaga... hehehe.. mesti papa susah hati..

Mummy Eysraf said...

ohwww.dah tukar rumah yer..lama tak jenguk sini weh...indu ariff nih

nieda said...

maknanya abah arif sayang sgt2 kt arif. tapi ok nnti arif ada kawan.

iem said...

abah risaulah tu,yalah anak bujang kesayangan tu ekekeke...

mamalieyna said...

MAMADANISH:
betullah tue..hehe..sayang sgt kt anak yg sowang tuee ^_^

ha'a sekurang2nya ada la kwn arif nnti :)

mamalieyna said...

mamamiera:
hehe..ituw lah..anak bujang sowang ^_^!

mamalieyna said...

Uda:
jangan ler...tmbh susah hati abahnya..hikhik..

mamalieyna said...

Mummy Esyraf:
itu ler..umah dh bertukau dah..hehe..auntie pun lama tak jengok esyraf! ^_^

mamalieyna said...

nieda:
itulah...sayang sesangat..hehe..ye la kan, sekurang2nya arif ada teman bermain nnti!

mamalieyna said...

iem:
yee sayangnya lebih dr sayangkan mamanye..huhu..:P

nza said...

seorg ayah mmg kebykkn cam gitu la...mmg trlebih sudah syg kt ank..kdg2 ank lebih dr ibu...hu.hu.hu.

Suami kak nza lg dasyat, kalu time sk rendah, Beby ngadu kwn usik, dia siap suruh beby tumbuk blk budak laki tu...ha.ha.ha...xke klakar tu..

Ayu Hussien said...

huhuu..sape yg x syg anak kan.. Anak ptama plak tu, tentu nk dpt kan yg tbaik...

Aida Alias said...

2 org boleh lagi kot.. kalo lebih dari tu susah gak nak kata.. ada plak yg tak terurus nanti

E.L.I.Z.A said...

heheheh igt jeles ape td heheh...gitu al-kisahnye..ok ape, ariff ada kakak instant heheheh..ada teman nk main sama =D

As said...

nuahaakakk.. statement x hengat.. ingat kan jeles aper... xpe kasi la arif main ngan kakak... so x la borink...

sujaihah said...

ayah nyer dah jeles...nanti mama hantar ayah nyer duk ngan ibu..jaga ariff hehheh

aFRiNa-BaTRiSy!A said...

> hehehehe, mcm kelaka pun ade gak kalo abh ariff kata gitu, means dia sgt prihatin dgn kebajikan ank bujang dia, tul x?
> dr kecik la kite nk suh ariff pndai bergaul, kalo x nti, dia jd mcm "kera sumbang", kn xbesh gitu...
> ape2 pun, semoga ariff dpt sesuaikn diri dgn kwn2 baru..(erk, mcm ucapan nk msuk skolah la pulak, hikhikhik)

EIJAM'S FAMILY said...

mamalieyna..cantik yerk umah..rajin betul menghias yerk.. lama xdtg sinie tgk2 semua cantik belaka.. arif pun makin besar makin comel dan hensem

Hamizah said...

bagus kalau anak ada kwn kat rumah pengasuh.dia akan cepat belajar..

aNnA_jaN said...

hiks...mmgla klau bleh kita nk yg terbaik utk anak kita kan...

Ahmad Zulfadhli said...

xper, kalau arif dapat kurang perhatian dari pengasuh die, die dapat "tranfer"kan kekurangan perhatian 2 kepada menerima perhatian dari kawan baru die.. aha!~ x gitu kak haslina.. :)

psst: Miliki buku2 ilmiaah karangan ikon2 terkenal seperti Dr. Fadzilah Kamsah, Ustaz Ismail Kamus, Ustazah Siti Norbahyah, Dr. Irfan Khairi dan lain2 lagi di http://www.stormreaders.net/zulfadhli sekarang!

Ahmad Zulfadhli said...

kak haslina, nie link baru blog saya -> http://www.puteramelaka.co.cc/. link blog lame server die down..

Ahmad Zulfadhli said...

kak haslina, miliki buku2 ilmiaah karangan ikon2 terkenal seperti Dr. Fadzilah Kamsah, Ustaz Ismail Kamus, Ustazah Siti Norbahyah, Dr. Irfan Khairi dan lain2 lagi di http://stormreaders.net/zulfadhli sekarang!

Anonymous said...

Hi!
You may probably be very curious to know how one can manage to receive high yields on investments.
There is no need to invest much at first.
You may begin earning with a money that usually goes
for daily food, that's 20-100 dollars.
I have been participating in one company's work for several years,
and I'm ready to share my secrets at my blog.

Please visit blog and send me private message to get the info.

P.S. I make 1000-2000 per daily now.

http://theinvestblog.com [url=http://theinvestblog.com]Online Investment Blog[/url]