About

Saturday, January 16, 2010

.: 10 bULaN daH :.

16hb Jan 2010, arif genap 10 bulan..
Yeaaa lagi 2 bulan arif akan berumur setahun!!
Best2.. ^_^
Hope masa tu arif sudah boleh berjalan..
Bestnyer…tak sabar2 mama ni tau!


Sekarang arif still bertatih dengan bimbingan mama or abah..
Kalau gi jenjalan kat luar..
Kalau kat umah..banyak lokasi yang dijadikannya tempat praktis..
Paling kerap, kat sofa dengan cabinet tv lah!..
Sehingga ke hari ni, tak terkira dah berapa kali jatuh..
Kengkadang jatuh..terduduk..ok la..
Kengkadang..jatuh terkebelakang…ini yang bahaya..
Kalau jatuh betul atas tilam or atas karpet, ok sket..
Ini pernah jugak, terjatuh atas lantai..
Memang meraung la kejap..
Pastu dia buat lagi..
Huhu…memang tak tau serik budak2 besar ni kan..
Usaha dan terus berusaha!

Mengemas takyah cakap lah!
Memang arif sangat rajin!

Gigi pun dah 6..4 atas, 2 bawah..
Alhamdulillah selera makannya..sangatlah baik..
Mamam nasi 2x sehari, kengkadang jadi 3x dihari minggu..
Then selingan dengan roti kengkadang .. biskut pun wajib sehari 3,4 keping..

So far, arif dah sihat sejahtera..hope terusla kekal sihat ye sayang…
Orait tu jelah mama nak bebel ari ni..
Hope cayang mama terus membesar sihat dan kuat..!
Jadi anak yang soleh dan taat kepada orang tua! Aminn


Layan gambar sikit..Arif already 10th Months!! Yeaaa..

Pic Arif awal pagi tadi, sesaja mama snap2..sblm mula mandi betoi2..ni tengah main air..hehe..jangan marah cayang ye.. ^_^




kat buai pun suke berdiri2...bahaya gak nih, kalau tak perhatikan!
sesekali jadi lebai arif..ekeke..comei tak..?! ^_^

~ mamalieyna ~

38 comments:

nieda said...

heppy 10 month ariff, tak sabar yer mamanya nak countdown untuk setahun, sama mcm nieda..takpe pejam celik kejap jer masa berlalu..

Amboi cekcinyer gambar arif mandi siap pegang toy dgn botol johnson lagi, comel auntie tgk..

Moga arif sentiasa sihat dan ceria selalu yer..amin,

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Epi 10month!!! Semoga Arif membesar dgn sihat..bijak... & menjadi anak yg soleh!!!

Comel ler pak lebai Arif nih!!!suke tgk pic tue... ☻

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hepi hepi hepi 10 months young ariffff..

conotnye dia main air..hehe

lebai arif pon comei.

*muka arif sgt2 innocent..:-)

fabulous.farah said...

eh..umo arif same ngan umo aunty farah kawen

hajarus said...

hepy 10 month arif... amboi cekcinyer arif... mamanyer snap pic arif tengah mandi yer...

alahai mudah2an besar nanti leh la jd ustat yer arif... dr kecik dah ade tokoh ni... hehehe...

Mimie Fazira said...

alalala comeinye pakai ketayap .... boleh buat menantu nih .... meh sini acik mimi cccaaayaaannggg sikit .....

nza said...

jap je dh 10 bln..pejam celek masuk 1 thn da...moga arif sntiasa sihat n aktif..ttp jgn nakal2 tau..penat mama nk brkemas nnti...umuah!!!

anis said...

alahai comeyynye pak lebai nih...hepy 10 months sayang...
kite slalu mandikan haziq dlm sinki jek...nak cepat...hehehe...papa die la rajin kalo weekend mandikan dalam bathtub...segala itik terjun lah mase tuh..hehehe

mamalieyna said...

nieda:
thanks..mmg tak sabo2 mamanye ni..hehe..

saja wat kenangan, dh besar nnti mesti malu ni, tayang body..ekeke..

aminn..^_^

mamalieyna said...

Lily:
thanks..Aminn..moga doa2 termakbul! ^_^

sesekali jadi lebai..hehe..

mamalieyna said...

rose:
thanks...! ^_^

dia mmg suka main air, weekend je la leh lama sket..weekdays mandi kt sinki jo..huhu..

mamalieyna said...

fabulous.farah:
..owh ye ke..mudah la nk igt gini..hehe..

mamalieyna said...

hajarus:
hehe..itu pun dah sensored kt tuuuttt..key la..^_^

Aminn..moga doa auntie termakbul..Ustaz Arif Haidar! ^_^

mamalieyna said...

Mimie Fariza:
heheh..bleh...arif sukee..^_^

mamalieyna said...

nza:
Hopefully camtulah kak..
sentiasa sihat dan aktif!

bab ngemas, huhu..arif tgh rajin ni..!

mamalieyna said...

nza:
Hopefully camtulah kak..
sentiasa sihat dan aktif!

bab ngemas, huhu..arif tgh rajin ni..!

mamalieyna said...

anis:
arif pun sama, sllu mandi kt sinki je...cuma weekend je, ada masa lebih sket, baru leh layan dia mandi kt bathtub nii..kita kan mengejar masa..mcm2 nak buat kan..kalo nk jenjalan lg la tak sempat..hehe..

aNnA_jaN said...

hiks...sat jakan...dh dkt sethn...ariff leh mintak adik dh nih...ahaks...

mamalieyna said...

aNna JaN:
ihiks..cadangan yg baek tue..arif suka dpt adik, ada kawan..ekeke.. ^_^

bintangku said...

Olo lo loo.... comeynya pakai ketayap.... lebai kecik! :P

Hmm... tak lama lagi, boleh ler jalan dah tu.. Cam Najmi tu pun tak perasan masa bila dia blh berdiri tanpa b'paut. Dia tgh leka belek menan sambil berdiri, tgk2 dia dah berdiri sendiri. Tak lama lagi, Lebai Arif ler plak camtu... :)

Ena said...

mandi time!!!..he3x.. ceksi la dak encem ni mandi.. x sejuk ker?

ezan said...

happy 10 month old arif sayang!!! comel sgt jd lebai tu... terus berkenan nk buat menantu... hahhahaa....:P

♫♪ Shahida ♫♪ said...

huuhh jap agi pandai jln la arif ye..cepatnya masa blalu..dh bsr arif nih..

akak, biasa bekalkan bubur ke bwk umah pengasuh?

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam...best arif main ayaq...

mamaaerish : said...

cekcinyer encem boy nih.... hik3.... lagi 2 bln eh syg..... :)

Ahmad Zulfadhli said...

2 bulan lagi dah nak setahun yer si arief 2... tahniah mamalieyna.. semoga arief menjadi anak soleh yang senti asa mendoakan keduaibubapanya, insyaAllah.. Amin.. :D

Ahmad Zulfadhli said...

2 bulan lagi dah nak setahun yer si arief 2... tahniah mamalieyna.. semoga arief menjadi anak soleh yang senti asa mendoakan keduaibubapanya, insyaAllah.. Amin.. :D

mamalieyna said...

bintangku :
itu ler, tak sabo weeh..kena biar je time dia praktis2 berdiri n bertatih tu kan..en suami suka la halang2 dia, takut jatuh..tp kan..dia kan kena sllu praktis..baru leh berjalan dgn sndirinya nnti..kan3x..

mamalieyna said...

Ena:
arif love to mandi! hehe...tak sejuk agaknye..pepagi main air tau!

mamalieyna said...

ezan:
thanks..mummy!..ish terpanggil mummy laks...belum lagi maa...hikhik..!

mamalieyna said...

shahida :
harus cepat membesar..nak saing g sekolah sama abg heikal! ^_^

ha'a akak bekalkan setappeware bubur nasik tuk arif stp hari..tiap2 hari mmg habis ler dia mamam, berselera kata Ibunye!

mamalieyna said...

Alimaz:
mmg best..kalo pi main ayaq terjun lg besttt!

mamalieyna said...

mameirish :
ha'a tgh coundown ni..pepun besday mamanye dl sampai..hehe..after 2days arif ler!

mamalieyna said...

Ahmad Zulfahdli:
Aminnn..thanks atas doanya...hopefully! dunia skrg mcm2 kan..buang anak, buang makayah! Nauzubillah..mintak dijauhkan..!

[-suziey-] said...

eh kejap je masa berlalu kan..dh nk setahun arif..besela bdk2 beso ni kalu sakit kejap je dia serik..hmm..

baik la arif..dh beso ni pn still nk dok elok2 dlm besen mandi tu..haish senang btl:p

mamalieyna said...

suziey:
tu ler..mmg sekejap ja rasa..huhu..lg 2 bulan..^_^

ha'a arif mmg cenggitu..tp kalo lama2 sket ni, tertonggek2 la nak bangun ni..hehe..

umihaikal said...

hohohoho....dah becau dah ye...
xlame lg jd bujang dah...hihih..

mamalieyna said...

umihaikal:
yee lagi becoo abg hekal tuuu..^_^