About

Monday, August 31, 2009

MeNu BerBuka puAsa ~ 9 & 10

Sebelum pape..SalaM KemerDekAAn ke-52 to all...
sementara ada kesempatan ni
nk gk la post n3 pasal menu makan2 ni
takde specialnye, tp sesaja nk tempek gak
huhu..
en haidar sedang nyenyak tido
en suami gi tarawih
pn isteri a.k.a pn mama ni..
heheh..malaih nk menjahit
so layan tenet jap la..
berbalik pada tajuk, menu berbuka
pada ari ahad dan isnin (hari ke-9 dan ke-10 puasa)
adalah seperti berikut....
Menu ahad :

menu utama : Laksa Johor


kerang rebus + kuih pelita + roti jala +mee rojak
mama cuma masak laksa johor dan kerang rebus tu je
yang lelain tu beli, pastu mama ada kasi jiran laksa johor tu, so dia balas roti jala tu...
Alhamdulillah...kenyang...

Menu Isnin lak seperti berikut :

Nasi putih (lupa nk snap lak..aiseh..) + lauk pauk di atas adalah menu utama mama + abah ari ni..
sangat kenyang ye kawan2..hirup sup tulang tu pulak..sedap tui...
selain tu,

kuih-muih tu jiran tingkat 4 yg kasi..
bubur lambok tu, jiran sebelah kasi sbb kt bwh td ada masak bubur lambuk ni tuk surau..
huhu..banyak lak makanannye..
asalnya ingat dapat makan nasi putih berlauk jer semata2..
last2..ada lak tambahan menu...Alhamdulillah...murah rezki makanan..

ni, sesaja snap.. haidar dlm kete time kuar pi basuh kete tadi..
prepare sbb ari jumaat nak balik kampung@ kedah...
harus kete ituw bersih berseri...huhu..
sonot nyeeerrrr... tak sabaq nyaa...

Sunday, August 30, 2009

seHariAn di Hari SaBtu..

Mood sebenarnya nk sesangat gi jln2 soping2 lagi..
huhu..boring + gatai tul mata ni nak jamu2 mata smbl2 tu leh la smbar 1,2 mende..
tapi abah tak setuju..
katanya nk balik kampung dah..
jimat2 duit..
huhu..dengar la nasihat berguna abah tu..
so mama wat apa ari sabtu ni..
semestinyalah kena menjahit..
sbb tak ada masa lagi dah
walau liat sesangat tp terpaksa lo..
pas sahur, tido dl jap smbil dodoi DaDa

dlm kul 8 bangun
abah yg nolong ngemas ari ni, siap bervacuum2 bagai..
mama smbil basuh baju smbil menjahit ler..
tgh2 menjahit teringat nk snap..
hikhik ada modal nk masuk dlm blog ni..

layan je ler..
ni ler timbunan kain yg nk berjahit tu..ermm ada 5 psg agi..
masa jahit ni, baru mula..jahit baju melayu anak akak, Amzar..
lama tak menjahit rasa malas + leceh betoi la..
pe nk buat, kalo bukan sbb nk raya
harus ku postpone lagi sesi jahit menjahit ni..

Ari ni terang2 malas nk masak
ajak abah gi bazar ramadhan jela
cari apa nk makan..bleh gitu?..hikhik
bleh sesekali kan..(bukan selalu ke..sesekali masak ada la...kuikui..)
sebelum ke bazar, singgah umah akak dulu
ambil surat dan bil2...
biasa la kita ni dok umah sewa lagi
kalau apa2 surat letak address umah akak ler
so tiap2 bulan msti g collect

huhu..
pas g umah akak
ajak abah g bintang jap
ari ahad plan nk buat laksa johor
beli la keperluan tuk masak tu
smpt snap agi
tgk2 balik pic ni..huhu..semakin hari semakin bumbum pipiku ituw..
huaaaa..gemut sudaa....
pas mensopingkan sket2 diri kt sana..
balik la mama, abah n dada..
balik antar kete dulu
g bazaar nek moto jek senang, kalo kete..wuhu..susah nk gerak..
lagipun bazar tu dkt je ngn umah..
menu ari sabtu sgt simple
mee goreng(2 bgkus), laksam (1 bgkus je), ayam percik (3ketul RM5)..dan air.
simple tp konyang..
tak smpt nk snap gmbo..
kalo tak leh jamu mata di siang hari di bulan ramadhan ni..

hikhik..tak elok tu kan...
p/s : herrmm ari ni ari ahad, menu laksa johor semata2..bleh.. kalau nk makan mende lain, ajak abah ke bazar je ler..wat laksa johor sgt leceh ye kawan2.. huhu..



"_blank" href="http://www.mylivesignature.com/"

Thursday, August 27, 2009

ChecKup 5 BuLan HaidAR

Ari ni kena bwk haidar g checkup 5 bulan..
Maksudnya haidar kena cucuk ari ni..
Kebiasaannya bila kena cucuk
Haidar hanya akan nangis kejap je
Time jarum tertusuk masuk mula2 tu
Pastu akan diam dan main cam biasa

Masa bangun sahur, haidar turut sama bangun
Mama wat susu dan suh abah yang bagi
Sementara mama nak masak tuk sahur
Masak simple jek
Sbb dah lewat, sardin dan ikan bilis goreng+bawang banyak2..
Bleh la tampung perut ni sampai petang

Lepas sahur mama kasi haidar tido masuk buai
Mama terlelap jap
Bangun 6.30am, mandi dan solat
Dan bersiap2..
Kul 7 haidar tak bangun lagi
Terpaksa kejutkan dia
Ok jek..
Terjaga terus tersenyum
Tu maknanya dia puas tido tu
Kalau tak puas tido orang kejutkan
Mau mencuka je muka..hikhik..

Mandi dan siapkan dia
Elok nk bergerak kuar
Abah kata DaDa yakyak la
Dah berbau..
Huhu..baru plan nak sampai klinik cepat..
Terlambat juge..
Pas tukar pampers..dalam kul 7.50am gerak kuar ke klinik
Sgt dekat kliniknya..5 mnt sampai la..
Tunggu giliran cam biasa..
Ramai gak umat..biasa la klinik ni mmg tak pnh kurang orang..

Weeh..nape la citer pnjg2 no ni kan..
Dipendekkan…

Berat Haidar 5 bulan delah :……………. 7.4 kg
Berat sebelum2 ni :
3 bulan ~ 6.1 kg
2 bulan ~ 5.45 kg
1 bulan ~ 4.35 kg
Masa lahir ~ 3.62 kg

Kiranya kenaikan berat Haidar mama adalah normal..
Graf naik dengan kadar yg betul..

Bila nurse tanya dah kasi anak makan pape..jwb mama ‘tidak’..
Hikhik..malas nak dengar ceramah diorang kalau mama ckp dh kasi
Biasa la tahap sebenar baby leh makan kan umur 6 bulan..

Masa kena cucuk tu, haidar nangis jap cam sebelum2 ni..
Pastu senyap dan wat taktau je..

Masa kt klinik td, ada gk la yang menegur2
Ada sorang tu tanya..
Haidar ni dah umur setahun ke..?
Waaa sungguh ekpress tu..bila mama cakap baru 5 bulan..
Org tu balas..semangat!
Nak kata haidar semangat sgt tak jugak
Badannya biasa2 ajer, bukan berketul2 pun..
Taktau la nape..
Maybe sbb pemakaian kot..
Pakai baju berkolar, suar panjang dan ber’cap’..
Pas kena cucuk balik la….

Pi hantar haidar kt umah ibu
Disambut oleh 2 budak tecik
Sorang girl (3 tahun++ kot) dan sorang boy (1tahun++ kot)
Kata ibu tu budak2 baru je ari ni ibu jaga
Diorang baru pindah
Dok umah yg mama sewa sebelum ni
Tuan umah yg rekemen suh Ibu jaga
Hopefully budak2 tu baik2 aje
Tak noti2 kaco haidar..(biasa la Mama mana yg tak risau kan..)
Sbb nmpak budak2 tu aktif no..

Masa mama baru smpai dpn pintu pagar
Diorang dah terjerit2 panggil… baby! Baby!
Hopefully ibu leh jaga sumenya dengan baik
Sbb sblm ni ibu Cuma jaga haidar dan abang Adi
Pastu abang adi dh pindah..ibu jaga haidar sorang
Sekarang dah jadi 3..
Ok sekian citer tuk ari ni..

Sebelum tu, layan jek pic yg di snap2 ari ni…

Pic 1 : dalam lif..nak jalan sendiri konon..

Pic 2 : tengah tunggu giliran..


Pic 3 : tunggu giliran lambat..abah ler kena dukung bawak jenjalan..

Pic 4 : cari di mana haidar..hikhik..sonot dia berada tinggi di situ..

Pic 4 : sesaja snap..boring tunggu giliran kan..

Wednesday, August 26, 2009

BICARA HATIKU

Hatiku sudah tidak setenang dulu
Semangat untuk ke tempat kerja sudah tiada
Sesekali terdetik
Alangkah baiknya kalau duduk di rumah
Duit masuk dalam akaun tiap2 bulan
Haah memang tak adil la kalau macam tu kan


Entahlah sejak dua menjak ni
Perasaan bercampur
Antara sedih, kecewa dan tak puas hati
Sesekali teringat2 dan tertanya2..
Adakah khidmatku sudah tidak diperlukan lagi di sana
Adakah jabatanku sudah tidak releven lagi untuk terus berada dalam syarikat besar itu
Daripada 8 menjadi 2

Seingatku memang dari dulu
Selama pengalamanku 4 tahun lebih bekhidmat di sana
Jabatan ini sentiasa diperhatikan
Ada saja mata-mata yang datang memonitor
Seorang demi seorang di transfer dan akhirnya mengambil keputusan berhenti
Memang sejarahnya dari dulu begitu
At last tinggal saja berdua
Kini giliran aku pulak jadi perhatian
Adakah aku bakal menerima nasib yang sama

Entahlah..
Tapi pemerhati itu tetap menjalankan tugasnya dengan baik
Memang dia dibayar gaji untuk itu agaknya
Sedih bila terfikirkan setiap kali pemerhati datang bertanya sesuatu
Pertanyaannya itu sebenarnya tidak ikhlas kerana motif utama adalah untuk
Melihat apa yang tengah aku lakukan pada waktu itu
Sungguh tidak adil bukan tapi mungkin itu cara mudah mendapat maklumat
Walau apapun aku masih mampu bertahan di sana
Tiada tekanan emosi cuma sendiri yang mengemosikan diri
Sebelum sesuatu berlaku
Aku yang harus memulakan langkah melakukan sesuatu

Waaa aku sebenarnya berat untuk buat keputusan cari kerja lain
Selesa di sana sebab dekat dengan rumah
Senang menghantar dan mengambil si haidarku itu
Dan balik ke rumah
Selesa dengan persekitaran yang tidak terlalu bising
Dan tak perlu lalui kesesakan jalanraya nak ke sana
Dan juga selesa dengan orang-orang di sana
Setakad hari ini…

Tapi entahlah..
Something wrong samewhere
Yang buatkan hati terdetik
Harus mencari kerja lain
Ya itulah keputusan akhir!

Walaupun aku akui susah sebenarnya nak memulakan sesuatu yang baru
Ada degree tapi degree untuk course yang susah
Dan lagi sebab bidangku itu bukanlah
Sejiwa dengan diriku ini
Menyebabkan aku kurang minat untuk bekerja dalam bidang tu
Sekarang ilmu yang dipelajari dulu sudah sedikit demi sedikit luput dari ingatan
Menyebabkan sekiranya aku ingin menjejakkan kaki untuk mencari kerja dalam bidang itu
Tipis sekali ku rasakan peluangnya
Sebab kalau ditanyakan soalan pasti tercungap2 aku nak menjawab..

Huhu..bicara hatiku takkan habis di sini
Di tempat kerja, di rumah, dan di mana2 saja ianya akan terus berbicara lagi
Persoalan dan jawapan yang sama akan muncul
AKU HARUS MENCARI KERJA BARU!
Haruskah ???

p/s 1 : anje n yuyu kalau terbaca bingkisan bicara hatiku ini, dendiam je yek..tau korang berdua jer ada blog dan tau pasal ni.. ni kan diari hatiku..itu yang tertulis disini. Saja suka2 nak corat coret..
p/s 2 : typing n3 ni dibuat di rumah tau, post je kt opis. Harap maklum..



Monday, August 24, 2009

Aktiviti HaidaR - seLeksi haidaR II

kali ni ada kesempatan..
mama nk post 2 n3 malam ni..
takde pe sgt cumanya..
nak citer pasal haidarku yg skrg ni..
asal nmpak mende je..msti nk rasa ngn lidah dia..
hikhik..
termasuk menda alah ni..
bahaya tul kalo mama biar dia sengsorang time ni
leh tersengguk ni...parah..tengok ler..

menda alah ni (pemegang drawer kabinet tv..) pun nak di rasa ngan lidahnye..wuu..bahaya ni..

dan bukunye ni pun juge..ini dh biasa sangat..

heheh..dah biasa sgt ni, asal bagi buku suh baca..
mesti ke mulut la jwpnye..


dan saje nk layan mata sume orang ngn seleksi en haidarku untuk ke sekian kalinya..
antara pic2 yang diambil pada ari sabtu/ahad lepas...

sudah makin besar nmpaknya anak mama ni ... cayaaaang die!

encem boy sedang bersiar2 di dlm kete ... Posing2 dlm kete lagi...nak berdikari kononnye..
Lepak2 depan tV..tp bukan tgk tv..tgk mama.. :)

wuhu...suke atinye DaDa ni..
Dah bleh tongkat lutut dgn kuat..cayalah DaDa!
p/s : sape perasan sesuatu yg baru di rumah mama ni.. :)..heheh..



AbAH eksIdEN..??!!

Waa..hampir 3 hari tak dpt blogwalking ngn post n3 ni..
rasa cam tak sempurna jer idup...
huhu...
cuti sabtu/ahad lepas.. mama dok sibuk potong-memotong baju tuk raya..
alhamdulillah akhirnya siap gak potong tp siap jahitnya taktau la bila..
malaih sesangat nk menjahit tp terpaksa ler...
akak suh jahit baju dia dan anak2 dia, pastu baju mama sendiri..
2 pasang jer tahun ni..sbb tak meriah nk sambut bertiga-tigaan jek!

owh...tajuk asal n3 delah abah eksiden kan...
huhu..exceli eksiden ari jumaat tu lagi..
tp baru sekarang berkesempatan tuk wat n3..
kt opis skrg ni pun mama mls nak layan blog lagi..
diriku sedang diperhatikan u...mama rasa je..
tp biasanya instinct mama ni betoi...
don't know la...(sgt tak best rasanya skrg ni....ada pengintip dok intip mama dok wat pe depan komputer..wuuu..sesekali nekad nk cari keje lain jek..buhsann!)
tapi abaikan jek, malas nk layan..

oh ye..abah eksiden sikit je..
cuma melecet sket kakinye ngn lebam2...
skrg dh ok sket dah..
doktor kasi ubat sapu dan ubat makan..
so mama la tukang sapu ubat kt kaki abah yg melecet tu..

see..

kalau mama ni mau seminggu pengsan..hikhik..
takut tgk time mula2 balik dr eksiden tu..
dh lama ni, luka tu kering ok ler..
Alhamdulillah la tak teruk sgt..
Abah eksiden time nk g keje ari jumaat tu, nek moto..
nak elak dr terlanggar mamat penghantar surat kabo..
last2 abah yg cedera..huhu...
motor yg teruk sket..tp mmg org tu ler kena bayo sume sbb salah dia...
skrg everything is ok..

p/s : pasni kalo ada masa, baru nk blogwalking kengkwn sume...byk yg berupdate tu..tungguuu...






Friday, August 21, 2009

SaLam RamAdHan 1430-H

Salam Jumaat semuanya...

MAMA TERLEBIH DAHULU MEMOHON MAAF jika ada berbuat kesalahan, terlanjur kata, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengaja , semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, insyaallah.
Salam Ramadhan Al-mubarak 1430H daripada Mamalieyna's Family...


Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan ...
"Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:
* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.
Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat , dan dilakukan pada hari Jumaat.

Thursday, August 20, 2009

SeLekSi HaidaR SayaNgku..

Pepagi ni mama nk jamu mata sume orang dengan...
seleksi gambar2 en haidar kesayangan mama...
heheh..arap tak jemu memandang ye kawan2..
exceli mlm td dok godek lappy..
pastu cantum2 gambo yg ada (belum penah publish agi kt blog mama ni tau...)
lagi satu almaklum baru dpt ilmu cantum2 ni..
so suka la dpt cantum2..hikhik...
time tu en haidar sdg nyenyak tido..


so layannn je la ye kawan2..
(takde n3 lain nk buat..huhu..)
Pic 1 : Haidar sedang coba-coba nak berdiri..tegak jek..

Pic 2 : Posing duduk pulak lah...


Pic 3 : Niarap pulak...pastu gaya-gaya nak pamping gitu...

Pic 4 : DaDa dah success pamping...suke sangat..gigih berlatih ni tau...

Pic 5 : Posing-posing comel gituh.. Pic 6 : Mamam time...so sukeee die...


Pic 7 : Jom exercise bersama DaDa...main gym agi tau pastu niarap2...
Pic 8 : Sesaja posing sambil praktis pamping..yuhuu..

Pic 9 : Posing di waktu malam di kala nonton tv...hikhik...

Pic 10 : ni paling best...aksi ketika mandi...mahai ni...XX

Wokey tu saja n3 tuk hari ni....lain kali wat seleksi haidar lagi part 2 pulak...boleee..auntie2 sume..hikhik..

Wednesday, August 19, 2009

"Looking For Beautiful Prince & Princess Contest"

Yeehaaaa..
Bersemangat nak join contest for a first time..
bersemangat sebab contest ni akan ada 6 pemenang (mengikut dr kata penganjur..)
Yuhu...best tu..memeriahkan suasana contest..
Sebelum ni, nengok jer org join dan just kasi moral support
kali ni disebabkan ke'free'an yang melampau, mama pun teruja untuk men'join'kan diri..
*Contest ini anjuran khas dari Mommy_Zara..
Pertama kali diperkenalkan..bagus la Mommy_Zara buat contest sebegini, sebab boleh menambahkan kenalan di alam maya dan mudah-mudahan dipereratkan lagi di alam nyata..
*Seperti mana tajuk contest ni.. "Looking for Beautiful Prince & Princess Contest", sudah semestinya setiap peserta harus mempertaruhkan gambar baby masing-masing yang comey.

Mama nak pertaruhkan gambar baby boy mama yang ini:
Nama : Muhammad Arif Haidar bin Azrul Hisyam

Umur : 5 bulan (DOB : 16 March 2009)


* gambar ini diambil sehari sebelum Haidar berusia 5 bulan. Masa ni balik dr shopping baju raya baby di Jusco, di dalam kereta dan dia sedang bermain dengan mainan baru yang mama belikan di Jusco...suke sangat tengok dia main. Mama pilih gambar ni sebab ni antara gambar terlatest yang disnap..so maintain la mukenya ari ni pun camtu gak :).

Ini pulak gambar mama with baby Haidar (memenuhi syarat yang dikehendaki)

*Gambar ini jugak diambil pada hari yang sama, sebelum keluar rumah men'shoping'kan diri di Jusco..
*Menang atau kalah adat pertandingan kan. Tak salah nak mencuba dan memeriahkan suasana contest. Kasi lebih hangat dari biasa. Apapun hopefully ada tuah si baby boy mama tuh! :) So pada yang belum join tu, sila-silalah join..layari http://meamyra.blogspot.com/ untuk maklumat lanjut pasal contest ni..Jom kawan2 sume... :)
*Sebelum abiskan entry special ni, let check dah penuhi syarat ke belum :
1)Jadi follower Mommy_Zara : done
2) Sila add banner di atas pada sidebar : done
3) Buat special entry untuk contest ini dan sertakan sekali satu picture baby yang comey dan satu picture baby bersama mummy or daddy! : done
4) Sila nyatakan sekali nama baby dan umur baby : done
5) Sila nyatakan bila gambar diambil : done
6) Link kan blog Mommy_Zara. Sila tinggalkan comment bila siap entry : Link-done, Comment -will be done!

*Contest ni bermula 11 August until 31 August 2009, so masih sempat ye kawan2.. :)

Sekian.

Terima kasih kepada pihak penganjur : Mommy_Zara .. love to join it! :)


mAmA yang BoriNg + HaiDar yg Dah PanDai MamaM..

ari ni mama rasa sgt boring..(dh berhari2 exceli..huhu..)
ada keja nk buat..
tp sejak2..
department ni tinggai 2 org ja..(awal2 dulu 8 org tau..)
mama jd kurang bersemangat jek..
rutin job takde, tu yg rasa malas..
kalo dept lain, ada je rutin job diorang (ada dateline memasing..)
tp dept ni, bergantung pada program dan audit yg dijalankan...
ada training dan ada audit dalaman..
ada la keja mama..
tp skrg auditor dalaman dan trainer dalaman sudah tiada..
ada yg ditransfer, ada yang sudah resigned..
jdnya mama terkontang kanting skrg ni...
yg tinggal skrg mama as document controller gitu! ngn sorang lagi safety exec...
safety biasanya mama tak sentuh keje dia..
cuma kalo ada safety training jek mama involve sama..
huhu..boring kan...
pengganti tiada lagi..

hualoh..
apsal mama melalut panjang ni ek...
pepagi dh boring..nk smpai tengahari dan petang,
jenuh la boringnye..

huhu..
key..just to tempek gambar2 en haidar menikmati makanan tambahannye..
yaitu puri buah2an...sgt suke en haidar menikmatinye...
mama beli ari sabtu tu, sebotol jek..smlm dh habis..
nmpknye petang kang kena beli la..
nnti haidar ternanti2 lak..
mamanya suapkan puri tu...
biasa balik keje mama suapkan...

layan kan jek pic di bawah..
haidar mamam dihari2 yg berbeza..
saja2 snap sbb ini antara hari2 terawal haidar dpt mamam..
harus diabadikan okey...
sikit sajo pic.nye...

layaannn....

p/s : tak sabo2 lak mama nk kasi DaDa mamam bubur nasik, mesti lagi berselera dia kan3x.. :).. suka la mama nengok anak mama suka mamam, then membesar sihat dan kuat..yeeeaahaaa..!

Tuesday, August 18, 2009

Ikut Mama MasUk DaPur yok...

Malam td sebonanye malas no mama nak masak..
tp time kul 7 lbh tu, sblm abah balik
abah telefon..
tanya dh masak ke, masak apa..?
mama ckp lom lagi..
alasan..haidar tak tido agi susah aa nk tinggai..

hikhik..
so abah tukar soalan...
nak masak apa mlm ni ?
huhu...malaih nye nk jwb..
sbb tak terlintas menu apa di fikiran time tu..
mama cuma ckp tgk la nnti..
tunggu abah balik, baru masak..
wuuuu..malas sebenar nya tp takkan nk ckp lak kan..


hikhik...
Abah balik tu..
bwk balik kerang, sayur ngn perencah nasik goreng segera..
abah suh wat nasik goreng jek....
so dgn pantasnya, pas mandi, solat n bagi susu kat Haidar..
mama pun masuk la dapur...
numpang sekaki..
en haidar...mama kasi dok dlm walker..
sbb dia takmo tido dah..tido sekejap sgt skrg ni..kdg 1/2 jam je dh bangun..
abah pi turun buang sampah time tu...
lupa lak nk snap haidar di dapur...
sempat la dia capai mangkuk di rak pinggan tu..
nasib la mangkuk plastik yg dia biasa mamam tu..
leh lak wat menan dia..ihiks..
takpe jnji tak kaco mama...yang tekun memasak ni..


hasil dari ke dapur mama malam td...ni ler die...

Nasi Goreng Thai


Ayam Goreng KFC


Kerang Rebus

simple bonaa... tp cedap weeh...
tambah2 kalo layan ayam goreng kfc tu..huhu...
haidar lak masa mama ngn abah tengah layan makan..
dia dok dlm walker..
bersiar2 sambil punggah sume benda yg dia leh capai..

Haidar Said : mama ... DaDa tolong ngemas ek..dh sepah2 umah ni..!

p/s : serba salah kengkadang nk cakap yg kita ni malas masak kan..huhu...bukan ape taktau nak masak apa dah..sape2 ada resepi best, silalah kongsi2 yek..! :)