Laluan Iklan..clik2x for more details ^_^

.: Belajar DIAM dari banyaknya BICARA Belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN Belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG Belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAN Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN Belajar TAWAKKAL dari UJIAN Belajar REDHA dari satu KETENTUAN.. :.

Clik..clik..

Tuesday, June 30, 2009

HaidaR, BaJu & MaiNan...

n3 kali ni nak story pasal haidar mama yg dh pandai bermain2 sndiri..
nk tau apa mainannyer..
1. mainan bergantung2 tu..baby playgim tu.. mama pnh interprame sblm ni..

2. suke main mainan yg berbunyi2..yg boleh dipegang n digoyang2kan..
dan seterusnya....
main tarik/selak bajunyer sendiri..
anak mama ni kan macam2..ihiks..
haidar skrg suke dan pandai memegang sesuatu n then terus tarik masuk ke mulutnyer..
kdg2 nmpk tgn mama n abah pun ditariknyer masuk mulut..
pepun syomel2..

skrg ni asal letak dia baring n mood utk bermain dtg, kalo takde bende nk capai..
dia akan tarik/selak bajunyer sendiri..
kdg2 kalo mama letakkan sapu tgn ke tuala ke, selimut ke ats dada die..
mmg confirm la die akn tarik..kdg2 smpe tertutup muke die..
sian anak mama, kdg2 tak pandai nk tolak balik kain yg menutup mukenye tu..
ihiks..kelako n comel jer aksi haidar time ni...

layan jer gmbar haidar ngh main2 ngn baju yg dipakainyer ni...
then..main mainannyer ni..abah beli awal lg benda alah ni..
tp baru skrg pandai nk main..
key la die takdelak ketuk2 kepala ngn mainannyer ni..
mama riso gk mulanya, tp tgk ok je dia main.. so teruskan la sayang ye..
ada mainan takde la ngaco mama sgt..tmbh2 time mama nk berblogging cmni.. ihiks..


pepun sayangggg anak mama sorang ni!


Monday, June 29, 2009

Gi kenDuRi ngn HaidaR 4 a 1st TiMe

Ari ahad semalam, mama, abah n haidar pi jemputan..
Kenduri kawen kakak kpd mmber mama...
exceli mmber ni pun lame nor la mama tak jumpe..rasanya dkt setahun daah..
dl mmber ni la rkn seearobic mama..ihiks..
teringat zaman bujangku dulu..
suke bereorobik kt tmn awam..sbb free..
dh kawen ni lgsg takde msa utk beriadah ngn kengkawan..
huhuhu...
bdn pun sudah tak terkawal lg bumbumnyer..
dulu kitorg berempt..skrg 2 daripadanye dh kawen..
dan 2 lg wat haluan memasing..
cntect pun kdg2 je dgn bersms..
at last bile dh ada mjlis cenggini bleh la bjumpe smula..
syangnyer yg sorang lg takde..
majlis ni berlangsung di dewan..so keyla..
takde la sesak sgt.. haidar pun key je..
tp kitorang makan kt luar dewan..ok gk kena angin luar..
sempat bergmbar ngn mmber jer..
ngn pengantinnyer takde... :)

layan pic jer la ek..
Pic 1 : sblm gerak kuar, smpt snap 1 gambo ngn haidarku di dalam umah!


Pic 2 : Ni la mmber seeorobik mama yg dh kawen tu..Su..anaknyer dh dkt 9 bulan ... Farish!
Pic 3 : Lepas je mkn, bru smpt snap gambo mama with abah n haidar..cian haidar..nengok je mama n abah makan.. syang tecik lg la.. tggu besar baru leh join ye sayang... :)



p/s eheh..nape lam gambo ni abah nmpk gemuk ek..ish2..musykil2.. mmg abah dh gemuk ke..? :P



Pic 4 :Sblm balik, baru leh bgmbo ngn mmber ni..mklum tuan umahkan..bz ajer.. smpt sembang jap jer.. pepun nmpk tak tu.. mkn bumbum gk die..dl slim sket.. ngalah akak2 nyer yg dh kawen ni .. ihiks.. for ADA @ nama sbnr Syuhada..Tq sbb jemput ke majlis ni..leh la jumpe gk akhirnyer..


Pic 5 : Buah tgn hasil dr menghadiri mjlis knduri kawen berkenaan .. :).. tadaaa..

Saturday, June 27, 2009

haidarKu suKe BerDiri

alkisahnye.. haidar sgt la suke bila diangkat dia berdiri..
apalgi time kite baring, n die berdiri ats perut kite..
sgt suke die..sbb nmpak kite kt bwh, die tnggi di atas..
asal die ehek2..batuk2 manje time die berbaring tu..
tau la die dh boring n nk bgn berdiri..
bila angkt jer letak berdiri ats kita..terus tersenyum..n terkekek2 gelak..
suke sgt die...
sampai meleleh2 air liurnyer...

but.....

elok mama nk snap gmbo jer, die berenti gelak...n pndang pd lensa..
nak tul2 ready kalo org nk snap gambo die..
ish2x.. anak mama ni..kecik2 dh pndai nak control macho...
tp air liur meleleh la sayang..takbleh nk wat pe..
hilang kemachoan...ihiks..
pepun syomel anak mama!

AmZaR HuMaidi Vs AriF HaiDar..

ada sesapa kenai lg ngn amzar humaidi..?..
sesapa yg ikuti kesah2 diawal kewujudan blog mama ni kenai la..
coz dulu..amzar humaidi la selalu mama dok tepek gmbonyer sblm wujud arif haidar...

amzar humaidi delah sepupu haidar...
umahnye pun dkt je ngn umah haidar, so kdg2 kalo takde pe mmg kitorang sllu pi ziarah die la.. jenjalan....

baru2 ni kitorang gi umahnyer, amzar tgh mkn nasi sndiri..
umur die beza setahun dr haidar..amzar besday 20 mac 2008.. haidar besday 16 mac 2009..
nnti bleh la selebrate sesama + mama skali... 14 mac... ;)

dh bijak amzar ni..makan nasi sndiri siap btambh2..sonot tgk die..
dh pndai nk main2 ngn haidar..

nnti dh beso bleh la memain sesama..
skrg haidar tecik lg.. stkd senyum2 je bl tgk abgnyer..amzar..



gambo menunjukkan :
*abg amzar menunjukkan aksi rempitnya kt haidar..
*senyuman manis n muke serius abg amzar.. suke dia..cam nak usik haidar tp tkbleh..geram je nmpak..ihiks..
*cube nak dkt2 ngn haidar, haidar jual mahai lak..

..nntilah tggu besar sket ye sayangg.. bleh main2 bersama...

Thursday, June 25, 2009

Checkup 3 BuLan HaiDar

250609 : ari ni g chekup Haidar utk 3 bulan... kene enject la apa lgi..
tp yg mama sedikit heran tu..haidar langsung tak nangis..
mama tgk jarum dh gerun.. riso gk haidar nangis2 ke..
tp dia cam terkejut jp je (gerak jer) masa jarum tertusuk ke peha kirinye..
pastu tu releks je..mama cam heran je..
..hero tul anak mama ni.. hopefully tak la demam ye sayang..

Oh ye...peningkatan berat n ketinggian haidar di usia 3 bulan adalah spt berikut:

BERAT BADAN : 6.1 kg

KETINGGIAN : 66 cm

Berat badan haidar naik 0.65kg berbanding bulan lepas dan
ketinggiannye naik sebanyak 5cm...
Huhu sarat dah anak mama ni..patutla terasa penat pegang haidar lama2 skrg ni..
pepun anak mama sihat...alhamdulillah...
Sempat mama snap2 sket gambo ...

pic 1 : haidar lam kete on the way ke klinik-bukunye kt sblh

pic 2 : haidar keboringan tahap gaban tau..so bored..coz lambat bebenor la nunggu giliran..

bygkan mama n haidar smpe sana kul 830..
tunggu ditimbang dh hampir jam 10, dh tu masuk checkup dh kul 10lbh, seb baik cucuk tak lama..smpt la msuk opis dkt jam 11..
nak tau nape lmbt......

coz nurse tak ramai..tktau la mgkn ramai diperlukan utk handle kes H1N1 kot..
sbb ade bkk kaunter/bilik baru khas utk kes H1N1...



pic 3 : tmpt baby ditimbang n diukur ketinggian... see... sgguh lengang..

nurse takde.. but org nak dtg checkup punye la ramai....




pic 4 : mama pun siap leh kenai mesra ngan org sblh tu.. dtg checkup ngndung..
haidar lak time tu dh tangkap lentok kt riba mama..
abah snap gmbo ni..tak cukup tmpt duduk, so berdiri dr jauh ler ni..

p/s 1 mama yg tudung ijai tu ye .. arap maklum :)
p/s 2 mmg takleh elak menunggu lama kalo pi checkup kt klinik kerajaan ni kan...
coz mmg ramai menuju ke situ sbb all is free... :)

Wednesday, June 24, 2009

biZZZZzi... ler...huhuhu...

I'm too bz today, tomorrow and onwards....until end of next week..coz why......????...


Audit maaa... 3 standards (ISO 9001, ISO14001 & OHSAS 18001)...
huhuhu..
Tak smpt nk view blog kengkawan...
Nnti akan ku kadha sumenyer...
Insyaallah.......
but.......yg best nyer..
bz2 pun...balik totap kena sharp 5.30pm..tau!
hahaha...best2...

Tuesday, June 23, 2009

TiNggaL KeNangaN

ape yg tinggal kenangan sbnrnyer..?...
alkisahnyer mama ngemas2 la bju haidar awal pg sbtu ari tu..
asingkan bju yg dh takleh pakai sbb sudah kecik..
almaklum haidar ni agk tnggi jgk bbynyer.. ihiks..
ada selai, 2 baju lgsg tak smpt pakai (bju yg org kasi dlm kotak..)..kecik sgt..
ada selai, 2 baju lak yg smpt pakai skali jer..
yg frust tu romper mama beli memahal (tak la mahai sgt kan..)..sekali jer smpt pakai..
sbb saiz newborn..
skrg ni kebanyakan yg bleh pakai saiz 3-6bln ngn 6-12bln..
bila soping skrg pun mama beli saiz besar spy leh thn lama sket..
Haidarku cpt panjang! .. :)

ok, back to the story..exceli dlm dok ngemas tu..jumpela satu bnda alah ni..
apa dia......

tadaaaaaaaaaaa....






kini tinggal kenangan sudaaaa...haidar dh tak suke isap lagi ..puting 2 dlm bekas tu smpt la haidar rasmikan msa umur dia seminggu cenggitu.. sampai la umur dia sebulan setengah...puting warne ijau single tu tak smpt rasmi kan pun..mama beli tuk tgglkan kt umah ibu...bl mama tnya, ibu ckp dia tak kasi pun kt haidar sbb haidar bkn jns nangis..wat pe nak bg..nnti gigi tak cantik....so, bermula dr situlah haidar dh tngglkan terus putingnyer tu..dulu masa umur dia seminggu, mama ksi sbb mulut die asyik muncung2 jer wlupun dh kenyang nyusu..mama sumbat la ngn puting tu..biar dia isap puting jer.. ihiks..but akhirnya di awl usia sebulan setengh dia dh berpisah ngn puting dia tu...kira ok la kan...lagi mama sukeee! layankan je gambo haidar berputing ni.. ihiks..


gambo berputing ni msa haidar dlm pantang kt kampung@kedah..

Monday, June 22, 2009

Award2 dari Akma

tQ to akMa coz kasi award2 sepertimana yg tertepek kt sebelah ni..
aci tak terus tempek award jer .. kira aci la yek!... :)

kpd memana bloggers yg blom ada lgi award ni..silalah ambil... :)

Sunday, June 21, 2009

Hari AHad

kalo smlm penuh ngn aktivi jenjln, ari ni..just dok umah jer sbb abah kena keje..seawal 4pg dh kena bgn..huhuhu.. cian abah..

oleh kerana itu, mama dok umah dgn aktiviti di rumah jerlah..cam biasa ngemas, bsh baju, masak, lipat kain yg menimpun hasil basuhan pada hari semlm...dan melepk ngn haidar... abah balik kul 2 camtu, so kenalah masak tenghari..seb baik haidar ketiduran agk lama pd pagi mmbawa ke tengahari..leh la mama wat keje ngan aman...

huhuhu..banyaknyer kain nak lipat...
...dan bila haidar terjaga..mama susah nak wat keje dah..sbb haidar skrg nak kena diselia dan diperhatikan jer..sbb haidar suke sgt nak niarap..asal letak jer nak niarap...pastu lama2 mula la lemas sbb tak larat nak tahan kepala die.. itu yg bahayanyer tggl lelama.. pepun mama conot sgt jaga anak mama ni..sbb haidar syomel!


tengok la haidar tu, makin suke isap 2 jarinya skrg ni..ikut prangai abah wktu kecik2 dolu la tu..tp abah dl isap jari telunjuk ngn jari tengah.. haidar jari manis ngn jari tengah!.. anak abah betoi la...
oh ye! td pas mkn tenghari, tetiba je ada org bagi salam..tgk2 ibu haidar ngan anknyer (kak manjae- drjah 5).. ibu ckp kak manje yg beriya2 nak dtg..sbb teringatkan haidar.. hari biasa tu, time haidar di rumah ibu..kak manje takleh main lama2 ngn haidar sbb dia sekolah..itu yg dtg ari cuti ni.. siap ajak nak bwk balik...kak manje ni mmg suke bdk2..
okey tu je la aktiviti ari ahad..ingt nak pi pasar mlm lagi, sbb smlm brg yg dicari tak dpt..tp abah bantai tido jer ni..maklum pnt keje dr awal pg kan... huhuhu..tunggu pasarmalam ari khamis la pulak!

AktiViti Sepanjang Ari SaBtu

banyak aktiviti rasanya ari sabtu ni..full..sampe mlm..haidar pun ikut penat pd mlm arinyer.. tah penat pe...

PAGI : ari ni bgn takla awai sgt sbb cuti kann..dan lg sbb 'bendera merah'. ;-).. so...layan mata lebih sket.. pepun tak la lwt sgt sbb nak setle keje yg tak smpt wat wktu ari bekerja, iaitu membasuh, ngemas umah dan wat sarapan pagi...

menu sarapan just bihun goreng ngn kopi 'o' utk en abang n nescafe '3in1' 4 me.. haidar cam biasa la.. Susu Cap NAN .. hehe..

oleh krn bgn agk lewat, so minum pginye jd la agk lewat la..mkn tngahari?...tak smpt msk sbb dh kenyang mnm pagi jer..lgipun nak kuar kan..

TENGAHARI : bersiap2 bertolak ke 'TESCO Puchong' utk jenjln cuci mate n beli susu baru utk haidar taktau nape mama rasa nk tukar susu haidar dr NAN ke FRISOLAC.. ingat nak jimat sket tp sbnrnya frisolac prieze hmpir same jer.. mgkn sbb stp kali haidar nk buang air besar, dia akan menjerit2, nangis mcm skit sgt perutnyer... tp najisnyer ok jer..mama pun tak faham.. Ibunye pun dh sedia maklum perangai haidar yg satu ni..ibunyer ckp mybe haidar geli kot najis kt bontot die..sbb sebaik jer mama bersihkan najis kt bontot dia, diam la die siap leh senyum2 lagi..

ermm nurse ckp baby ni berbeza stp seorang, keserasian susu ni bgntung pd baby tu sndiri.. just kena try, cube dan tgk apa reaksi die.. hemm.. mama just try la ni.. tgk camner rupa najis n reaksi dia pas mama tkr susu Frisolac ni.. hopefully dia akan ok...

oleh krn nk try dulu..mama beli tin 400grms dl..if ok nnti bleh la borong yg besar
apa pndangn kwn2 lain?..ada pengalaman guna susu Frisolac..

dlm dok mencuci mate tu..biasa la..usya2 gk bju tuk haidar..smpt capai 4 psg bju utk haidar..2 baju pns berlobang n lengan pendek dan 2 psg baju tido.. sj ambk saiz besar sket.. baju haidar kt umah ada yg dh tak muat,,itu yg beli gk..hehe..alasan...

pas soping tu..barulah sggah mkn tghari..sbnrnya dh petang pun.. menu.. Abah : Nasi ayam yg nmpak tak menarik jer..

dan mama... Nasi Paprik Ayam Wok... nmpk menarik tp tak sdp sgt .. lagi sdp nasi ayam abah wlupun rupanya tak menarik lgsng.. lgsg terbalik pulak... pepun mama bantai abis jer..tak baik membazir kan.. :)


menu airnyer , ABAH : Nescafe ais.. MAMA : Milo Panas (terpaksa la.. tak bleh minum ais..sbb tekak skt, batuk+selesema sket+mcm nak dmm je..)



PETANG 1 :Dlm perjalanan nk balik tu, abah tanya nak pi tgk umah tak?.. mama kata bleh gak, alang2 dh kuar ni..lgpun jln nk ke umah di Bkt Jalil tu.. tak jauh jer lagi..so destinasi dituju ke arah umah @Bkt Jalil..lama tak pi tgk.. rasanya dh siap cuma katanya CF jer tk dapat agi, sbb tu tak dpt2 lagi kunci umahnyer... dl bgtau bln 3 tahun ni..ini dh lepas 3 bulan..taktau la pe citer.. so..pi jelah jengok umah tu...


memang dh siap sepenuhnye pun, complete 100% rasanya sbb nmpak cam dah bleh duduk dah..semua dh lengkap with letrik n air..but...itula..katanyer pemaju..CF tak lepas lagi..so tnggu n tunggu jerlah.. huuu...tak sbr nk dok sini ni..atas bkt..msti sejuk je memalam..

PETANG 2 : pas jengok umah, abah ajk sggh Klinik..cek doktr n ambk ubat utk mama dan Haidar skali..sbb bdn dan kepala haidar cam pns je..mama tkt haidar dmm jer, dan bjgkit ngn mama yg batuk dan selesema ni..tp dh cek doktor, doktor ckp haidar tak dmm..tp standby ubat gk tkt dmm dia dtg...


eheh..terbalik la pulok gambo nyer..arap maaf la yek..ats tu ubat tuk Haidar atau Arif Haidar..
bwh tu ubat tuk mama..ptg kang start mkn ubat la..

LEWAT PETANG : pas balik dr klinik, mama ajk abah sggh pasarmlm..kali pertama tuk Haidar jejakkan diri kt pasar malam..tau2 jerlah kalo pasarmlm camno die nyer suasana..sesak..itu yg mls nk pi..tp ni rasa cam haidar dh besar sket..bleh la kot.. mmg ok jer..haidar releks jer..tak nangih pun..tp muke cam penat jer.. cian..

oleh kerana ni pengalaman haidar yg pertama..jdnyer harus diambk gmbo..ihiks..

hehe..comel tak haidar kt dlm tu... jap je tu..abah sian tgk haidar terus ambk didukungnye gitu jer.. benda alah tu mama pegang jer lah...

wokey tu la aktiviti sepnjang ari sabtu..sampai umah dh dkt mgrib..ish3...sampe malam berjalan yek ! sian haidar cam penat jer..

sampe umah mama mandikan haidar, nyusus terus terlena ats tilam die jer.. tak yah dok buai terus terlena..

Friday, June 19, 2009

140609 : baLik ponTian singgaH paNtaI..

Ni kiranya n3 last utk sesi jenjalan di johor..sbbnyer soknyer mama dh balik PJ, Sel..
tengahari 14hb mama n abah berangkat balik ke pontian dr umah my SIL..
mak tok n tok ayah balik kete sndiri..
balik tu abah ajak siggh pantai pontian..walhal panasnyer time tu...
tp sbb nak bgmbo..layan jerr..ihiks...
mama balik ni tak smpt nak touchup2..muke clear jer..ingt tknak sggh memana..
tp maintain cun..hahaha...(msk bkl agkt sndiri daa..)

haidar dh bosan..asek2 nk snap2 jer..hehe..jgn marah sayang..

dah smpai pantai pontian, terus bersnap2..exceli bkn kali pertama dtg..pnh smpai 2,3x gk la tp time tu haidar belum wujud lagi...skrg..harus bersnap2 lagi..hehe..mama tempek 1,2 gmbo dh la yek..kot ada yg muak lak..asek sama jer posing..mama kan pemalu orgnyer..tak reti nk posing2 bagai..

ni..abah with haidar..abah pun pakai sempoi jer..tu la tak plan nak menyinggah kan...


nak kata pantai takla pantai sgt sbb kt area sini..sibuk diorg dok tambak2..nak wat bangunan..
confius gk mama..leh lak tambak laut pastu bina bangunan atsnye..ish2..brpa lama nak tahan tu ek...

tmpt mama dok bgmbo ni pun abah kata bks laut yg ditambak la..isk2...sian air laut... :(
mama tak lama kt situ sbb cuaca pns lagipun haidar dh haus je nmpaknyer..
smpt la gk dia beramah mesra dgn org2 dok lepak situ..
diorang tegur2 haidar, haidar ni yg sedia ramah senyum2 jer..
murah senyumannyer...cam MAMA.. ihiks..

balik tu smpt gk singgh minum cendol..cedap gk...tp lupa lak nak snap gmbo sbb ambl turn mnum cendol ngn abah..kan ada si kecik ni...cian haidar nengok jer...pepun mukenye maintain ceria..

p/s abih sudaa sesi berjalan2 di Johor...conot bercuti kan... nak cuti lg, nk cuti lg...nak cuti lg...













JOm SoPiNg baJu Raye..

tajuk cam best jer..saja nk promote mmber nyer bisnes..
sndiri belum pun soping tp mmg dh view n ada yg berkenan di hati..
jom jengok2 sini -----> http://www.kebaya-warisan.blogspot.com/ ...


kpd blogger2 yg rasa nk glamour lebih sket raya this year..
silalah order..sementara stok masih ada (ceeewaaah..!)

p/s chantikkan kain untuk baju kebaya di atas.. mama cam aim nak beli ..tp kalo wat baju kebaya..sesuai ke mama nak pakai, bdn cam dh kembg cket..lgsg tak cekci..ihiks..!

Thursday, June 18, 2009

130609 : Ke RumaH baRu + aCaRa jenJalaN

ok..ni nk smbg balik citer cuti2 malaysia di Johor..
mlm pas mkn2 hasil belanjaan my FIL aka Tok Ayah haidar..my SIL terus balik ke umah diorang kt JB..dan kitorang plan nk ke sana esok pagi..
jd maknanyer umah baru yg dimaksudkan di ats adalah umah my SIL la..
first time kitorang nk nengok..

mula tu plan nak pi mandi air terjun pagi tp tmpt hutan riso la pulak...
tkt gk bwk haidar yg msh dlm kategori baby lg ni...tkt jd pape jer..
so plan dibatalkan...plan berikutnyer....tggu sampe umah my SIL dl la...

umahnyer di Taman Pulai Indah, JB, Johor.. luas kaw perumahan ni dan msh byk lagi umah2 yang nak dibgnkan..kiranya mmg perumahan baru la ni..

*itulah umahnyer..bleh tahan besar gk umahnyer..patern pun cantik..

*itu gmbo haidar keriangan stp kali naik kete, tau nak bjln2..

*abah tgh drive tuuu..

pas makan tghari, kitorang plan nak ke danga bay, tp dlm perjlnan..diorang ajak singgah zoo johor..

hehe..ok gak! lame tak nengok haiwan2...cam best jer..layaaaaan jer...


memang best pun..conot sgt..rsnya mama jer conot, haidar nmpak cool, releks jer..
dia bkan tau pun lg nak menghayati kewujudan makhluk Tuhan yg lain2 ni...
sabo jer..pepun yg haidar tau dia conot berjln2...menghirup udara segar kt luar tu...

lama gk la round2 kt situ..kepenatan jgk, isyarat hujan mau turun pun dh ada..
so mama, abah, haidar, tok ayah, mak tok, mak cu, mak ngah n 2 sepupu haidar pun berangkt la balik..(suami my SIL tak join, dia keje)..

ingt dh takleh sggh dangabay..tp hjn tak menjd plk lg, cuma gelap jer..so singgh la..

sempat bersnap2 jgk..almaklum..fisrt time sampe ni..

tak lama sgt di danga bay sbb hujan dh nak turun..
itupun haidar terpaksa berselimut sbb cuaca sejuk jer..

acara seterusnya di malam ari..
adalahhhhhhhhhhhhh....

BBQ..

besst la mkn ayam bakar, sotong bakar n hotdog bakar...
siap jiran sblh joint skli..join mkn daa..sbb diorang baru sampe dr kg..
org baru kawen..join je la..seb baik la ayam 2 ekor..leh la mkn puas sket..


smpt ambk gambo time bakar-membakar je, time dh siap n time makan tak ingt nak ambk sbb dok ingt nak mkn jer..lapo time tuu..

key finish sudah xtvt sehari d JB...

p/s ada lg tau sesi percutian ni..tggu n3 berikutnya nnti..
p/s bila bgmbo ni kan baru perasan diriku makin bumbum...huhuhu...mls nk berdiet2...camno?
Related Posts with Thumbnails