About

Friday, December 4, 2009

..waLauPuN saKit..

Salam semuanye..
herm ari ni rasa cam nak interprame je
wajah si encem mama tak tak bape nak encem dh sejak 2 menjak ni..
hehe..sikit je tak encem, nnti encem balik kan Arif cayang.. ^_^
bukan apa, en arif ni walaupun tgh sakit..
takde gaya orang sakit langsung..
dia still ngn aktiviti nya cam biasa..
cuma sesekali kalo dia gatal sangat..
dia mula la MENGGARU..

tp tu la langsung tak meragam..
ALHAMDULILLAH..
selera makan pun cam biasa..
habis je setiap kali kasi makan..
Hope sampai dia betul2 sihat macam ni jer la..
senang sket hati mama..

Arif setakad ari ni still sakit mata yang bertaik tu..
+ batuk2 + CP nya mmg lum baik la kan..
herm..malas lak nk tulis pnjg2..
layan sket pic En Arif di hari pertama & keduanya kena CP..
Layanz.. ^_^



Arif still dgn aktiviti selengkor dia sana sini..
skrg susah bebenor..
dia dh reti tolak pintu lemari tu..huhu..
kalo tak tgk ni, mmg dgn dia2 sekali masuk lam lemari tu..
mama sengaja letak bantal tu..riso takut dia jatuh..





sekarang memang aktiviti dia banyak meredah sana sini..
pastu bangun berdiri pastu cuba2 nak lepas tangan ..
risonyer weeh..
bape kali dh terjatuh ni..
tiap malam kalo nak tido, selagi dia belum betul2 ngntuk..
memang nak berdiri je dia..
tak kisah la mana2 tempat yg dia rasa nak tuju..
haiyak..makin susah time nak tido malam..
penyudahnya mama masukkan dalam buai..
pas dia betul2 lena, baru angkat bawak turun tido bawah..
nak membesar, banyak lak benda baru dia nak buat!
yang pasti kena peka selalu..
tokleh leka langsung!

sekian..

~mamalieyna~

38 comments:

♫♪ Shahida ♫♪ said...

wah3 arif dh adventure ye..jap agi mama penat nk kejar le...sebuk mengemas nmpaknya..eeee

hazlina said...

Syukurla kalo mcm tu arif punye keadaan..chaiyokk1!!

The Queen Of My Heart said...

alala...cian nyer muka Arif...tp ttp encem gak.. :)

Arif dh semakin aktif n dh blh membantu mama 'mengemas' umah...hehhehe... ;P

nza said...

WAH...MAKIN LASAK YE ARIF..XPELH TOLONG JE MAMA KEMAS APA YG PATUT...HI...MOGA CPT SMBUH..

bintangku said...

Alhamdulillah...
senang ler skit ati tgk anak aktif w/pun tgh sakit. Kalo tak, kita yg susah ati..
Dah lama dok ngan mama, jgn meragam lak time nak dok ngan ibu dah ler...

M@iRaB@bY said...

arif tetap menten emsem la mama..sian dia ....

mamalieyna said...

shahida :
tu aa dh adventure2 laks skrg..penat weeh nk menengokkan aje..huhu..pepun orait lah tu! ^_^

mamalieyna said...

hazlina :
alhamdulillah la..walaupun sakit tp relek je nampak dia.. ^_^

mamalieyna said...

TheQueenOfMyHeart :
encem eh..maintain..ekekeke..

ha'a banyak la membantu dia nih! ^_^

mamalieyna said...

nza :
ha'a rajin membantu mamanya dah skrg nih..huhu..

thanks..

mamalieyna said...

bintangku :
tu la seb baik la dia aktif cam biasa, mmg tak la susah ati sgt..

hermm...taktau la, lama tul dok ngn mama je nih!

mamalieyna said...

mamamaira :
hehe..ye ke..macehh.. ^_^

Jieda said...

arif suka selongkar ye.penat la mamanya nak kemas balik hehehe

mamalieyna said...

Jieda :
hehe..tu aa redhakan aje..anak nk membesar..huhu..

iedaLUVsham said...

nampak cp tuh, dah le arif ni putih lepuk :) xpe2, nnt buh ubat k :)

mamaQASrina said...

kalau dh stat memunggah ni..memang penatLa..hehehe..nanti lepas ni mesti dia cabut kad astro tu..hehehe..moga cepat sembuh ariff..lepas baik ni mesti lagi encem!!

NurShahFamily said...

syok tengok arif tetap aktif walaupun tak berapa chat...

cepat sembuh ye sayang...

mama nanti join giveaway ifranku sayang ye hehehe

Ena said...

yey yey.. Arif dah nank jalan.. abis la Mamalieyna.. nak jenuh nak mengutip menjelajah 1 rumah bile dah leh jalan.. tp best.. sonok sgt time tuh tgk keletah anak.. he3

mamamiera said...

alahai my 'son' yg 1 ni...
biar mukenya bintik2 p0n still encem lg.. mane hade kurang encemnye sprti yg mamanye katakan.. tu yg muke sapu ubat putih tu lg comel sgt. arif ngan haikal samelah perkembangan terkininye.. asik nak pnjat2 pastu try lepas tgn.. wooo bahaya.. mmg kena perhati tu..
*iena,dpt x jemputan besday party ank As, si Aqeel tu.. saje tanye.nnti kasi tau ye.. zai nk kol iena tp malu semalu malunye.hanya kau saje yg tau rahsia 'malu' ni..

Putra Mama said...

ciannyer muke dah berbintik.. xper skjp jer tu.. sakit2 pun x reti ddk diam yer.. mst mama rase nak sakit jantung jer kan tiap kali arif berdiri pastu nak jatuh.. normal la tu..

Aida Alias said...

besar gak chickenpox tu tumbuh eh.. sib baik kecik lg.. kalo dh besar ada gak kesan berlubang sikit.. still cergas.. very gud!!

haslina said...

alhamdulilah masih aktif si kecik comel tu...

mamalieyna said...

iedaLUVsham :
tu la..hope amanda tak reject dia sbb Cp ni..ekekeke..

mamalieyna said...

mamaQasrina :
dh mula terasa kepenatannye nih, penat nk mengejo, pnt nk mengawal, penat nk menjerit2..hehe..baru permulaan.. ^_^

mamalieyna said...

NurShahFamily :
Alhamdulillah..thanks auntie..!

Insyaallah akan menjoinkan diri ^_^

mamalieyna said...

Ena :
memang bestkan tp tu la, penat la nk mengawal dia sokmo..gelas dh pecah 1..huhu..

mamalieyna said...

mamamiera :
sama eh..yela nk geng ngn abg heQal kena la sama2 perkembangannyer..huhu..seriau tul time dia nk lepas tgn tuh!

takde lak dpt jemputan, As jmpt kwn2 terdekat kot, i tak aa dekat sgt ngn die..gitu2an je kenal..hehe..

i lagi semalu2nya tau..hehe..^_^

mamalieyna said...

PutraMama :
yelah tersentap jantung kita! wooo..seriau sungguh!

mamalieyna said...

Aida Alias :
herm tu la kak, byk jgk kt muka..kalo saya skrg ni kan ada 2 bekas berlubang kt muka sbb dia pecah sblm masanya..huhu..hope arif tak berbekas sgt!

mamalieyna said...

haslina :
ha'a maintain aktif ajer.. ^_^

Precious said...

Cian Arif. eh, dia pakai apa kat muka dalm gambar last tu? Bedak sejuk?
Errr ... Apa kata join kontes Hidup Berani Untuk Gagal. RM5 sudah pasti. Mungkin $$$ banyak lagi menanti. Jom!!

Mummy Eysraf said...

alahai..lama Mummy tak jenguk ariff..rupanya kena CP jer. ala siannya... tak tahu nak bayangkan si mama nya kan.. Kalo Mummy sama menangis nih.

aNnA_jaN said...

keciannya tgk ariff...bertempek n gan bedak sejuk yer...harap cepat sembuh yer

ct rahani said...

alah ciannya arif kne CP yer.. auntie doakan arif cpt sembuh yer.. anyway.. wlu pun gitu.. arif tetap encem tau.. :p

mamalieyna said...

Preciuos :
yes..bedak sejuk nk menyejukkan badan n muka dia..
^_^

yeke..Insyaallah.. :)

mamalieyna said...

Mummy Esyraf :
ha'a lama takmai jengok sini.. :)..Arif berjgkit dr mamanye la..

arif relek je orangnye..so mamanya takde la susah hati ^_^

mamalieyna said...

aNnaJaN :
ha'a bedak sejuk je..ubat sapu2 je..cam krim tu..

thanks..

mamalieyna said...

ctrahani :
thanks..encem eh..macehhh.. ^_^