About

Tuesday, December 1, 2009

..suSaH haTiKu..

Salam sume..
taknak tulis pnjang2 aa...
just to inform..
mama ngah susah ati ni..
baru masuk keja semalam..
ari ni macam kena off lagi..
and tommorrow onwards..
yang malangnya cuti taun dh abes...
huhu...terpaksa bercuti TANPA GAJI la...
Aduss...

Mama susah hati bkn sbb tu..
sbb utama adelah....
Arif lak kena chicken pox..
ptg semalam dh nmpak sebijik..
cam tak confirm
but this morning...time siapkan dia nak ke rumah Ibu..
adus...berbijik2 pulaks..

Terpaksa masuk keje dl sbb ada tugas harus disetlekan..
but tomorrow rasanya kena bercuti la..
lagi dan lagi...huhu..
Today half day jelah, tengahari nk bwk arif g klinik..
herm...sian Arif...tp dia nmpak relek je..aktif cam biasa!
Huhu hope tak teruk sgt!

p/s : huhu..sian anak mama, nnti mesti gatal2 muka dan badan cam mama dl, ptt la mlm td asek menggaru kepala je, mama dh terdetik dah mcm tanda2 nak kena CP je..tengok pagi ni betul..huhuhu..

49 comments:

The Queen Of My Heart said...

alalla...cian nyer Arif...dh terjangkit dah...ari tu kena sakit mata...skrg plak kena chicken pox...kesian...Hopefully ARIF CEPAT SEMBUH YER SAYANG!!!

p/s : Lily dh lama x update koz komp nie ada prob...kejap on kejap off...Automatic... 5 minit akan mati... so lily pon jap ada jap x der...mcm chipsmore plak...huhuhu...nk update pon x dpt...so sad...

Ena said...

Ala.. cianyer Arif..
Moge Cepat Sembuh yer Sayang..

Owyh.. cuti tahunan dah abis yer..
Ena pun tinggal skt je lg nieyh..
Harap2 anak2 sihat hendaknye..

♫♪ Shahida ♫♪ said...

lah ciannya arif...moga cpt sembuh k...harap xde pe......

Sue said...

alahaii kesiannye ariff. CP ni mmg berjangkit, tu yg payahnye...

ingat tau, jgn menumis atau menggoreng wat masa ni. sbb nnt myk naik, kesian pulak kat ariff nk menggaru satu badan. pastu tunggu kuar habis smpai kaki baru leh mandikan.

ari tu ada mandi dgn daun semambu eh ke daun bambu, tak? nnt tumbuk2 wat bedak kat ariff ekk..

ciannye.. hope cpt la sihat yea!

p/s: kite pon tak senang ati sbb khalish dok sesema + batuk da sebulan. dok berulang2 je.. pastu tinge da nanah pulak, doc kata sbb sesema lama sgt.. aiihhh..

ezan said...

kesiannya arif... get well soon dear.. arif kan ensem boy yang kuat.. tahan sket ek jgn garu tau.. nanti xensem nak jalan ngan sarah.. :P

rajin2 makan ubt.. insyaAllah arif ok & CP dia sekejap je.. amin

~Siti Hajar~ said...

Ala cianyer Arif...dah agak dah akan berjangkit...xpe kecik2 dah kena nti besar selamat xkena dah..jaga leklok si comel tu, kang tggl parut...

♥Azie♥ said...

kesian arif...ala mamalieyna..sikit jer ok..harap2 cepat sembuh

E.L.I.Z.A said...

alahai ciannya ariff.......mmg risiko CP huhuuh xleh wat ape la..eli doakan ariff cepat baik >_<

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mamalieyna..

kesiannya kat arif..moga cpt sembuh..ct harap & doa2 mg arif xde apa2..InsyaAllah...

mamaQASrina said...

alahai..siannya..ariff..smoga cepat sembuh yer!!~

Aida Alias said...

emm mmg tak dpt nak dielakkan.. sian dia.. mama dia dah habis.. jangkit kt ariff lak ye.. takpe la, org kata seumur hidup kena sekali je..

mamamiera said...

siannye arif..
nak tau lah mcmne ye rupe CP mase baru bintik2 tu? adekah ia bintik2 tu timbul kecik pastu akn mbesar jd air di dlmnye?
zai dah lupe.. smlm heqal p0n berbintik2 bdn dia.. hari ni tng0k dulu makin ter0k ke hape.. kalo ter0k bwk g klinik..

haslina said...

Dugaan allah...byk kan bersabar yea...hari itu lebih 2 minggu juga saya cuti TANPA GAJI masa early pregnancy tu..3 bulan gaji di potong ratus2 gitu utk bayar balik cuti tu..

redhakan sahaja...insyallah dapat hikmah yg terbaik...amin

bintangku said...

cian arif.. dah bsr skit tak per... nie dia kecik lg..
klu tak jmp daun semambu, beli sabun daun semambu. Bagi dia minum air kelapa.

nieda said...

adus siannyer ariff, get well soon my dear, rajin mkn ubat yer..

nza said...

kesian lak Arif tu...Ttp budk kecil cpt ok ckit brbanding org dewasa...mmg CP ni senang brjangkit.

aisyahumaira said...

alala..siannye anak beranak..

hmm..pasni mamalieyna kena jg arif lak..^_^

Putra Mama said...

ciannyer die.. terpaksa la mamalieyna gilir2 ngan husb amik cuti jg arif.. rugi la plak kalo amik cuti tanpa gaji..

Anonymous said...

Hello !.
You may , perhaps very interested to know how one can reach 2000 per day of income .
There is no initial capital needed You may start to receive yields with as small sum of money as 20-100 dollars.

AimTrust is what you thought of all the time
The firm incorporates an offshore structure with advanced asset management technologies in production and delivery of pipes for oil and gas.

It is based in Panama with offices everywhere: In USA, Canada, Cyprus.
Do you want to become an affluent person?
That`s your choice That`s what you desire!

I feel good, I started to get income with the help of this company,
and I invite you to do the same. If it gets down to select a proper partner utilizes your funds in a right way - that`s it!.
I earn US$2,000 per day, and my first investment was 500 dollars only!
It`s easy to join , just click this link http://ygemuhik.1accesshost.com/jucorofu.html
and lucky you`re! Let`s take this option together to get rid of nastiness of the life

[-suziey-] said...

salam...yuhuuu..dtg jengah sini..mcmana arif skang? hope arif cpt sembuh ye cayang..aunty sntiasa doakan ariff sihat selalu n ceria2:) mamalieyna pn take care of urself jgk tau..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lahai..siannya..
nyakit ni mmg cepat berjangkit kan.
ish..siann..if kita leh lagila nak tahan2 garuk kan..
bb mane tahu nak tahan2..di garuk2nya sampai berdarah..ish2..

semoga ur arif cepat sembuh ya..

pn-iena said...

cian arif..tapi kalau kecik2 dah kuar chicken pox senang ah nanti... cepat sembuh ya!

rieda96 said...

semoga cepat sembuh arif yer..

hazlina said...

Ciannye pd arif...btul org ckp antibodi bdk kecik ni mmg x thn sgt pd penyakitkn...dao aunty utk arif moga cpt-cpt sembuh tau..;)

Mama Uda said...

salam.. semoga baby arif cepat sembuh.. kecian dier.. nanti gatal2.. susah nak tidur..

mamalieyna said...

TheQueenOfMyHeart : thanks auntie..arif still sakit mata ni, berjangkit kt sebelah plk..sblm ni kanan, skrg kiri..+ kena CP pulak..huhu...sian arif..

mamalieyna said...

Ena : thanks.. hermm tu la..dh la nnti adik bertunang pertengahan bulan ni nk kena ambk Unpaid leave jugak, nmpak gaya, dpt gji setengah bulan je lah bln depan..huhuhu..redhakan aje..

mamalieyna said...

Shahida : hope so..sikit je harapnya!

mamalieyna said...

Sue : thanks ats ingatannya..nmpknye kena smbung berpantang la nih! ..huhu..

mmg takde mandikan arif, cuma lap2 je..sian dia sbb sakit mata dan batuk skali..huhu..

laa khalish pun..sian..mmg susah hati anak2 sakit ni..pe nak buat, tabahkan hati jela..

mamalieyna said...

ezan : hope so..doktor ckp pun kalo baby kena biasanya sikit je..hrpnye camtu la..

mmg byk ubat trpksa ditelannye..batuk, selesema, skt mata, tahan gatal, vit...huh berjenis2..seb baik dia suka mkn ubat!

mamalieyna said...

~siti hajar~ tu la doktor ckp ari tu, 2 mnggu lps awk, msti baby akan kena, mmg 2 mnggu betul..huhu..

mamalieyna said...

azie : tu la harapnye kejap je la..dh lama bercoti2 malaysia nih!..huhu..

mamalieyna said...

ELIZA : thanks..herm tu la mmg tokleh nk elak..baby sntiasa dismpg kita kan..huhu..

mamalieyna said...

MAMADANISH : thanks..hope so! moga dia cpt la baik!

mamalieyna said...

mamaQasrina : thanks..hope so!

mamalieyna said...

aida alias : tu la kak, mmg tokleh nk elak..kena kecik2, besar nnti tak kena dh la kot!

mamalieyna said...

mamamiera : ha'a camtu la, bintik kecik, pastu berair, makin membesar pastu..kalo ada tanda tu, pi la cek..musim ni, ramai tul org kena CP area sini..

mamalieyna said...

haslina : tula kan..redhakan aje..habis nk suh sapa jga baby kita, kalo bkn kita..huhu..

mamalieyna said...

bintangku : tak jumpa la daun semambu tu, nnti try cari sabun tu..mmg sian, nk menggaru aje dia..dh ada sebijik dua yg pecah..

mamalieyna said...

nieda : thanks..insyaallah arif makan ubat ikut jadual ^_^

mamalieyna said...

nza : ye la kak, doktor pun ckp gitu..arapnyer pun gitulah..

mamalieyna said...

aisyahumaira : ye la..mamanye lak menjaga arif ni, terpksa smbg cuti..huhu..

mamalieyna said...

Putra Mama : herm tu la tp terpaksa..apa nk buat, dh ada anak, anak sakit pun kita kena bercuti..pengasuh cuti pun kita kena ambk cuti..lumrah kan..huhu..

mamalieyna said...

suziey : uuikk menjengah di awal pagi.. ^_^..

thanks..arif mcm tu la, aktif aje wlu tgh sakit..menggaru2, sampi 2,3 bijik dh pecah..pe nak buat..hope tak byk sgt!

mamalieyna said...

rose : tu la, bby lg la tk tahan, rasa gatal, garu je dia..tak berdarah, tp bijik tu akan pecah dan berair, akan tggl parut kalau dipecahkn..huhu..susah jgk..

mamalieyna said...

pn-eina : tu la, dh besar nnti tak kena dh hrpnya..blh kekal encem..ekekeke..

mamalieyna said...

rieda96 : thanks ^_^

mamalieyna said...

hazlina : sbb dia asek dok ngn mama je time mama kena CP dl, mmg harus la berjngkit kt dia..mama dl kena pun g jengok anak buah je, kjp je jmpa, leh berjgkit..penyakit ni mudah berjgkit kt org yg belum pnh kena sbnrnya..huhu..

mamalieyna said...

Mama Uda : yee time nk tido susah tu, tp dia tak nangis cuma puas bergolek sana sini, tak selesa..miang..