About

Wednesday, December 9, 2009

..KemBaLi berTuGas..

Salam Hari Rabu Sume..
Mama dah masuk keje ari ni..
Arif nampak ok sket..dh berkuping CP nye..
Cuma ada 3,4 tmpt je cam berair..hermm kategori ok la kot..
Kat tapak tgn dan tapak kaki, lmbt tul nak baik..!
Mama dl takde kt tapak2 tgn n kaki ni!
Cuma tak berani kasi mandi lagi..
Dah pesan Ibu, lap2 jer dulu..
Risau lak takut kembali berair..

Time antar Arif kt umah Ibu td..
Arif cam tercengang2 je..
Yelah lama bebenor lepak ngn mama je kan..
Sian..confius dia..nape ari ni kena tinggai laks..
Ibu lak katanya rindu2an sama Arif ni..
Anak Ibu, Kak Manja lagi la rindu…
Hope pasni Arif baik-sebaik baiknya lah!

Last…nak interprame kesan peninggalan CP kt dahi mama nih!
Tadaaa..huduh weeehhh..



Dah berlobang u…
Awat la lobangnya kt dahi laks…adus..
Tempat lain takde..
Kt dahi ni..mcm 'ibu' dia la..sbb yg ni first muncul!
Hope Arif takkan tinggal kesan mcm ni..
Nnti tak encem la...
Mama takpe..dah ada abah..cun tak cun..tetap abah cayang..ekekeke…

Sekian…

~mamalieyna~

36 comments:

♥ Reen ♥ said...

selamat kembali berkeja mamalieyna...dh lme cuti sure rindu kn kt arif...hope arif cpt sembuh...kciannyer de kesan parut kt dahi xpe ttp cun kn;)

bintangku said...

Selamat bertugas...
Mesti rindu ngan Arif... biasa wkt2 camnie lepak2 main ngan dia. Hmm.... agaknye mmg ibu dia kot. Dulu sha punyer pun ada kesan camtu jgk tapi kene kat bawah dagu, tak der ler nmpk pun..

~Siti Hajar~ said...

laaahh...tinggal parut jgk CP mama tu ye? tp xpa skrg ada ubat, kwn kite dulu pnh jd, dia beli ubat kat farmasi aje, pastu hilang la prut CPnya tu..

The Queen Of My Heart said...

Selamat kembali bekerja...

mesti Arif tgh windu kat mama nie. :)

yer betui ckp Arif tu...biar x cun Arif ttp cayang gak kat mama dier... ;)

♥Azie♥ said...

XPE SIKIT JER TUE...DAH SEMBUH YER..ALHAMDULILLAH

umihaikal said...

uit...
lamo xdgr cito la...
haaihh...arif kono CP ko..
cian ea..
tu la kan..dah lamo xjengah jiran ni...
hihiih...

Ena said...

Ala cian nyer dak encem arif kene tinggal yeh.. x per2.. kene tinggal ngan nenek je.. nanti Mama arif cayang muah3x dr opis.. heh3..
Hu3.. ader tanda kat dahi tu yeh.. x per la.. kasi kenangan skt mase kene CP tu.. he..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

besar jugok ek lobang tu..
aduhai..takutnye if kena..

takpe2..still cung...jgn risau k..hehhehe..

hajarus said...

selamat kembali bertugas mamalieyna...

betul kata arif tu xcun pun arif tetap cayang... contoh2 anak yang soleh... hehehe :)

Aida Alias said...

selamat bertugas.. kalo dh dewasa biasanya mmg akan ada tinggal sikit parut akibat CP.. akak dulu pun ada.. tk berlubang tp timbul.. 2-3 bulatan kt bdn..

Ummu Ammar said...

Slmt kembali bertugas..

Jgn risau..Ala sikit je tu..masih cun lg..kalau dibuatnya berlubang2 kt muka..naya! hihihi...

hazlina said...

Selamat Bekerja kembali mama arif..
happy for both of u dah makin bertambah baik,dh blh dtg kije dh pun..:)mmmuuuaaaahh for arif..

mamalieyna said...

Reen :
ha la lamanye reen tak jengok sini..hehe..tu la ari ni rasa rindu sama arif, byk hari berdempek je ngn dia! hehe..

mamalieyna said...

Bintangku :
tu la..rindu-rinduan sama arif!

bwh dagu takpe aa tak nmpk, ramai org ckp susah nk ilang..adus..tak cun lah camnih! ekekeke..

mamalieyna said...

~siti hajar!
hope camtu la leh ilang, sbbnye dia berlekuk la..huhuhu..camna nak tumbuh isi balik ni.. ^_^

mamalieyna said...

TheQueenOfMyHeart:
ntoh ler, arif yg rindu mama or mama yg rindu sama arif..arif ada kwn kt sana..td tepon..ibunya ckp tgh main2..suka dia jmpa ramai kwn, kt umah ngn mama jer..huhuhu..

mamalieyna said...

Azie :
hehe..sket je kan, bersyukur la tk kena byk2 cam org len..^_^

mamalieyna said...

umihaikal :
bkn jiran je tak jengah..blog sndiri pun tak jengah..ihiks..wat la citer psl haikal.. ^_^ msti byk citer tuh!

mamalieyna said...

Ena :
bukan dgn nenek la, ngn Ibu pengasuh..^_^

tu la ada gk kenangan kena CP kan..huhu..kalo ye pun kasi la kenangn kt tmpt lain, ni kt dahi pulak!

mamalieyna said...

rose :
besar jugak, nmpak la sket kecacatan kt situ..hehe..but syukur la tak byk lobang2 kt muka..seb baik 1 je..

mamalieyna said...

hajarus :
hehe...Aminnn..

mamalieyna said...

Aida :
kt badan cuma berbekas putih je sbb kuping dh tanggal..kt muka ni lain lak, aduss..siap berlobang tu.. huhu..

mamalieyna said...

Ummu Ammar :
hehe..betul tu kan..seb baik 1 je lobangnye..kalo satu muka lobang sana sini..adoiii taknakkkk...hikhik..

mamalieyna said...

hazlina :
thanks... ^_^
muaaahhhz too from arif!

rieda96 said...

well come back mamalieyna.. sykurla.. arif dah ok.. parut kalau ada memang mcm berlubang la.. sy kat tulang pelipis pipi ni.. tapi lama2 hilang.. tkpe.. rpa paras soal kedua penting yng penting hati kita baik kan...

pn-iena said...

alahai cian arif... xlama lagi baik ler tu.. erk! mamanya ada cop mohor cp ya..eheh takper janji ada yg tersayang..

ct rahani said...

x yah riso kak.. nti lama2 ilang la parut kt arif tuh.. pe2 pun semoga arif sihat sepenuhnya k..

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam mama....selamat bekerja kembali...best no leh cuti...mesti rasa malas nak pi kerja...

[-suziey-] said...

uish dlam gk lekuk kesan cp ek..huhu..ala kalu tinggl kesan pn kt arif..ttp comel..dont worry..hehe..tp msti la risau gk kan..ekekk;p

mama nye xpe ler..ade abahnya..hahahaha

mamalieyna said...

rieda96:
setuju3x..betoi sesangat..hehe..janji ati baeekkk ^_^

mamalieyna said...

pn-eina :
ihiks..cop mohor baeek punya..tp takpe en abe sayang juge.!

mamalieyna said...

ct rahani :
thanks...sihat dh nmpk gaya tuh!

mamalieyna said...

Alimaz :
hehe sememangnye lah! mls semacam jek! ^_^

mamalieyna said...

suziey :
ekekeke..mmg totap riso..tp nmpk gaya tak lekuk sgt arif tuh, cuma kedlm sikit je..kupingnya dh terkopek dh ari ni.. baik dh la tandanya tu ^_^

mamalieyna said...

suziey :
ekekeke..mmg totap riso..tp nmpk gaya tak lekuk sgt arif tuh, cuma kedlm sikit je..kupingnya dh terkopek dh ari ni.. baik dh la tandanya tu ^_^

ezan said...

lambat sket baru nk komen.. hehehe....

arif ada bekas cp tu tetap comel.. dont worry.. still dalam list sarah.. hahahaha....