About

Sunday, December 6, 2009

..haRusKaH diteRusKan..?..

Salam hari Ahad..
ghajin pulak wat n3 dihari2 minggu gini ye..
almaklum..perintah berkurung datang laeii..
so, takde la agenda jenjalan..memerap saja di rumah..aduss..
pepun petang semalam kuar jugak kejap..
ada urusan..kejap je pun..harus jugak diangkut si kecik yg tgh CP tu..
masuk lif je orang tanya .. nape bintik2 tu..
herm..jwb sajo..CP la..huhuhu...

exceli mama tgh dok fikir2 ni..
haruskah diteruskan lagi....?
Coti2 Malaysiaku ini..?
Arif nmpak gaya lum baik lagi..
semalam mcm dh nak kering je..
tgk pagi ni, cam berair balik..
rasanya gara2 mama yg ghajin bebenor mandikan dia petang semalam..
sejak dr dia kena CP, mama just lap2 je..
sbb orang pesan jgn mandikan..
tp petang semalam, rasa cam arif nk ok sket dah..
mama mandikan la..rasa mcm arif rimas je tak mandi main2 air..
huhu..tgk2 pagi ni..adus..berair balik..
camno ek..herm...
dah 3hari UL ni..(UL is unpaid leave..)

Ingat dh bleh antar arif umah Ibu esok..
mama bkn apa..ari tu dh MC 2 minggu..
masuk keje hari ke2..ambk cuti pulak..
takkan nk bercuti pnjg lagi..huhuhu..
tp kalo ikut kondisi arif tak patut dihantar umah ibu lagi ni..
ikutkan ibu , mmg dia tak kisah nak jaga..
dr ari rabu tu lagi..
ibu ckp dia bleh je jaga..
sbb arif mmg tak meragam pun..
tp itula..Ibu jaga 2 org budak lagi..
riso takut jangkit kt budak berdua tu je..
kang mama disalahkan pulak..

hermmm..camna ni... ?
kalo ikutkan bos mama lak..
cuti la sampai baby betul2 ok!..

herm...mgkn esok pg baru dpt jwpn kot..
ni dok terfikir2 lagi..
arif lum sembuh...huhuhu..

last...layan pic en arif yg semakin melasak nih!
harus diinterframe..baru berseri blog mama nih! hehe..

Chicken pox di badan arif..


Pic Arif lam kete petang semalam..syok bebenor dpt kuar kejap..yela dh lama memerap je kt umah ngn mama! abah kata arif ni kaki jalan gk like mama! hehe..

Last..seleksi en arif di rumah..nak berdiri saje..kalo dok lam walker lak..laju sana sini..terjah benda nak digeledahnye..huhu..kalo kedapur lg dia suke..dh 1 gelas mama dipecahkannye..seb baik tak kena kaki tau!



sekian saje...jawapan mama harus masuk kerja esok atau tak..esok pagi la baru terjawab nmpk gayanye nih!



UPDATE :

TODAY MAMA ONLEAVE LAGI..ESOK?..Don't know laeeii.. ^_^



~mamalieyna~

47 comments:

Aida Alias said...

akak rasa better cuti sampai ariff betul2 baik.. ye la takut jangkit kt budak lain kan.. disalahkan pulak nanti. lgpun boss dah bg greenlite tu..

puan.farah. said...

a ah..tunggu ariff dah baek betul-betul. ariff ni sakit pon tak dok diam

The Queen Of My Heart said...

cian nyer Arif...ye lah...better amik cuti jer sampai Arif sembuh...lg pon bos ok jer kan...

Moga Arif cepat sembuh dear!!!

nza said...

ha kalu bos dh bagi green light...xde masalah..
Kesian arif tu...

E.L.I.Z.A said...

bos dh bg greenlite tu, better cuti je la..sampai ariff betul² baik..heran gak, ibu sanggup jaga ariff sedangkan ada 2org lg bdk yg dia jaga..hurmm kalu ibu riri & eiymann jgn harap la.sbb dia mmg particular sikit bab² kesihatan ni..

Ena said...

Ala ciannyer tengok dak encem tuw.. agak banyak CP kat badan dier.. memang kesian je..hu3.. mesti gatal & rimas kan arif tuw.. sabar yer arif..

Cuti jer la Mamalieyna dah bos kate ok.. Maknenyer dier memahami.. sesetengah bos tu x nak amik tau langsung yg dier tahu nak suh kiter keje..keje.. keje.. hu3..

hazlina said...

better smbung cutila,cian kt baby arif tu....bos dh bg green light kira okla tu,hehehe!!!take care ye mamlieyna..mmmuuaaah utk arif,moga cpt sembuh

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

better jgn anta dulu arif kat umah pengasuh. if jangkit anak org lain, susah la jugak kan. CP ni senang sgt2 berjangkit..

tp tula..dalam dilema la jugak kan..sian dier..tapi..bos ckap ok kan..go on jela cuti tu..hhehe

♫♪ Shahida ♫♪ said...

ala..ciannya tgk arif, akak amik la cuti lg...xpe arif, bsr nati dh tak kena mcm tuh dah..kena tahan sikit jek ok cyg...

iedaLUVsham said...

ariff suke main kat tv ek, same la ngan makcik amanda tuh, ekekke!!!

[-suziey-] said...

yuhooo dtg sni jenguk arif..ala xpela mama..cuti je smpai arif ok..bos pn dh kasi green light tu..bkn sengaja pn..kecemasan..kita xbole jangka bila kita sihat n sakit..n ni ank kita..harusla kita sbgai ibu yg jg..bos kena paham..
sian arif..nk main pn xde mood je..smga cpt sembuh ye arif:)

Jieda said...

kesiannya tengok bintik-bintik kat badan arif.

hajarus said...

lame plak rasenyer hjr xjln2 rumah rakan blogger... ciannyer arif... hajar doakan semoga arif cepat sembuh... klu arif sembuh mamalieyna pun leh masuk kijerkan...

mamalieyna said...

Aida Alias :
ye la kan kak, jangkitkan anak orang nnti lain lak citer..kan3x..

mamalieyna said...

Puan Farah :
herm..tu la terpksa tggu dia betul2 baik..ha'a mana nk dok diam dak tecik ni..! ^_^

mamalieyna said...

TheQueenOfMyHeart :
tu la bos ni jenis memahami..orait la..

thanks auntie cayang.. ^_^

mamalieyna said...

nza :
tu la saya dl, 2 minggu bru betul2 baik..arif ni baru bape ari..huhuhu.. seb baik dpt bos jns memahami..!

mamalieyna said...

ELIZA :
alkisahnya Ibu sama anak2 dia dok rindu2an sama arif ni..itu yg katanya antar je, dia sggp jaga..walhal tahu penyakit ni jenis berjgkit..ye la kn sblm ni tk antar sbb mama MC 2 minggu kan.. :)

mamalieyna said...

Ena :
herm banyak jugak..kt tapak kaki ngn tapak tgn pun ada..mmg sian, tp dia sungguh releks..

tu la, nasib dpt bos yg memahami..boleh la cuti je smpai arif btl2 baik.

mamalieyna said...

hazlina :
thanks...memang kena bercuti lg kan..harus jga si tecik ni smpai btl2 sembuh!

mamalieyna said...

Rose :
tu la kan, berjangkit kt anak orang kang, marah mak dia kt saye ni..hehe..

mamalieyna said...

shahida :
herm..si arif ni relek je mcm org tak sakit tau..cam akak dl, miang sesangat rasanya..dak tecik Allah permudahkan kot..cuma tu la tokleh antar sbb tkt jangkitkan budak lain lak..

mamalieyna said...

iedaLUVsham:
tu aa..sket lg, bertmbh ketinggian, leh la men tekan2 laks..aduss..

mamalieyna said...

suziey :
tu la kan..sakit ni dtg tak terjangka, kalo awai2 tau..dh spend cuti tuk anak sakit ..huhu..ujung2 tahun ni..coti taun pun dh abes la..hehe..ha'a seb baik dpt bos yg memahami.. ^_^

mamalieyna said...

Jieda :
tmbh kesian kan, kt ats kepala, dlm telinga, tapak kaki n tgn..huhu..msti gatai..tp dia maintain releks..

mamalieyna said...

hajarus :
tu la rindu sama komenan hajar..ihiks..

thanks.. ^_^

Sue said...

kalau saya.. saya cuti smpai anak betul2 sihat. tapi akan sakit hati bile nanti terdengar cite pasal org2 kat opis yg mengata2 kita yg asik dok cutiiiiiiiiiiiii manjang! tapi ku pekakkan telinga ku butakan mata.

p/s: masih sakit hatiiiii sbb mereka2 tak paham yg kite bukan suka2 cuti. tapi cuti jaga anak sakit la.. kita yg sakit la.. doa saje supaya anak2 dorg pulak sakit..n masa tu baru diorg tau betapa anak memerlukan seorang ibu utk menjaganya nnt.. haiiihh gerammmmm

p/s: sowi terlepas geram kt sini :)

mamalieyna said...

Sue :
hermm tu la..yg menjadikan daku ni serba salah..kdg2 orang2 ni mcm wat2 tak faham jer..herm pe nak buat kan..MANUSIA.. pepun jnji bos kita tak kisah, pe hal diorang nak kesah lak kan..

p/s masuk keje ari tu pun, ada yg dok sebut2.. uiii lama cuti..herm..yekan jela..bkn suka suki nk cuti, sakit kan..ni lak smbg ngn anak lak sakit...aduss..

mamamiera said...

sedihnye..
seriyes, tng0k cmpak arif kat badan dia zai nk nanges,sebak.
better cuti.. hope so my 'son' get well soon..

bintangku said...

ciannya arif.... tak sampai ati tengok badan arif penuh bintik2 camtu...
Arif dah rajin paut2 tu, tak lama lagi, boleh ler bertatih lak..

Ayu Hussien said...

smg arif cpt sembuh. Nsb bek kena skrg, klau dh sek nanti bru kena susah gak. Lama kena cuti, biasa lah klau sakit ni kena kuarantin..hehe. Bgus gak dpt bos yg memahami kan. Dah d beri cuti.. Cuti aje lah jaga arif sampai btul2 shat..

mamalieyna said...

mamamiera :
maceeh mummy! ^_^

ha'a mmg sian nengok dia..seb baik dia jns wat biasa je, kalo meragam..lg tmbh sedey kita dibuatnyer..huhuhu..

mamalieyna said...

bintangku :
hermm tu la..dia lak relek sungguh..

tu aa kan, sket time lg, mulala melangkah..skrg cuma berdiri je bleh.. ^_^

mamalieyna said...

Ayu Hussien:
betul gk kan..mcm anak buah kena sblm ni..herm 2 minggu kena cuti..sian ketinggalan kan..

tu aa seb baik bos memahami ^_^

nieda said...

cutilah mamaleya, sian arif..pandai dah arif berdiri yer, pasni habis semua benda nak capai..good boy arif walaupun CP tetap melasak mcm org sihat

mamalieyna said...

nieda:
tu la kena la bercuti lg la nmpknyer ni..huhu..

ha'a lasak tetap lasak sgt! ^_^

rieda96 said...

kalau bos ok, dia tak ksh swh kita jaga anak, ok jer.. cuti jer la.. sian juga tng en. arif tu.. tapi walaupun badan dan muka dah berbiji2 cam tu.. totap mantain hensem... hehehehe

As said...

sian nyer budak comei ni kena chicken pox.. kecik2 xpe kena.. sok senang.. tp kesian tgk... huhuhu

maya amir said...

yup better tunggu arif betul2 baik.. mase dah nak kering tulaa die berjangkit... sian die..ololo.. takpe, kecik2 kene, saya lom kene lagik nih..huhu..

~Siti Hajar~ said...

I'm back! Baru selesai bc blog mama ni, Aunty tinggal Arif seminggu dah jd teruk CP cmtu,tkejut tgk, cuti la mama jg Arif bg betul2 baik, cian dia..slalu tgk blog msti manis je senyumnye, bila tgh skt ni xde gmbr yg senyum gitu dah..ciannyer..

mamalieyna said...

rieda96 :
bos mmg tak kisah, cuma eden ni sogan ngn kengkwn ler..asek

encem eh, maceeeh ^_^

mamalieyna said...

ride96:
bos mmg tak kisah, cuma eden ni sogan ngn kengkawan ler..asek bercoti2 malaysia sajoor..huhuhu..

encem eh..maceeh ^_^

mamalieyna said...

As :
tu aa..kecik2 kena, nnti tak kena dah..sian mmg sian..tp dia relek je, seb baik la..

mamalieyna said...

maya amir :
tak kena lgi eh, mai la lawat arif saya ni, confirm kena pastu..pastu dpt MC 2 minggu..ekekeke..

mamalieyna said...

~siti hajar~
ha'a dah kurang ceria sket..tak mood nk senyum2 dah..tp seb baik tak meragam mcm2..relek ja.. ^_^

selamat kembali..tggu n3 baru nih!

♥ Reen ♥ said...

ksiannyer arif...bnykkn cp dia kat bdn...gatai nyer....xpe bby2 dh kena nnti dh beso parut pn dh ilng...
arif kuat kn....

mamalieyna said...

reen :
tu la harapnye kesan parut tu ilang cepat...nnti tak comei nk snap2 pic..hehe..