About

Thursday, December 10, 2009

..aRiF LoVe maMam..

Salam sume..
hari ni hari ke-2 mama bertugas..
esok dah cuti balik.. sgt best...ekekeke..3 hari lak tu!
yg tak best nyer tu la..
masuk opis semalam..terasa jugak sket2..
mgkn tak bermaksud sindiran tp mama yang terasa kot..
fikir mcm tu jelah.. almaklum..mama MC 2 minggu..
masuk keje sehari setengah..cuti pulak.. 5 hari lak tu..
ada riak2 tak puas la gitu..(mama rasa)..
utk sedapkan hati, mama anggap mama yg terasa lebey2..
orang takde apa..hope diorang faham la.. mama bukan suka2 nk coti2 Malaysia ni..
huhu...STOP! melalut pulak!


nak citer pasal lain la..
pasal en arif mama yang mana...
sejak dia ada gigi 2 btg ni..
mama suke la sgt tgk dia mamam biskut..
bila dia mengigit tu..mama sukee.. ^_^ cumel jek!

layan video jap, pendek je..pnjg2 upload tak lepas..

....aikk takde video aa...upload berkurun tak lepas2..
....percubaan byk kali tak menjadi juge..
....lambat bangat!..serender lah!..
....ingat kt umah je problem upload video..kt opis pun sama..
....huhu..so takde lah video aksi cumel en arif mamam bisekut tuh!..


layan pic jelah!
mama sesaja gatai tgn snap2.. takde kejo..hehe..
arif tengah mamam biskut.. BABY BITES..

arif ni, biskut adlh makanan sampingan je..

nasi@bubur nasi (tak blend dah skrg)..
wajib 2x sehari.. sekali mamam semangkuk..habis!
sbb kengkadang tersuap ke mulut mama juge..ekekeke..


ni lak pic arif yang suke berdiri2 kt sini..
pic die tersenyum tu adelah kerana dia tgk Iklan McD..
Prosperity Burger tu..time "ADIK PUN RINDU PAPA!"..
setiap kali iklan ni..dia akan tersengih2.. taktau sbb apa..
hikhik.. mama pun tumpang sengih tgk die sengih .. ^_^
Selesai...
p/s huh sampai bila la tokleh nk menghupload video nih..ada 2,3 video en Arif tokleh di abadikan kt sini..sayangnyer.. :( ...

~ mamalieyna ~

36 comments:

ezan said...

pandainya arif mkn sendiri... dah nk berdiri dah ni.. xlama lagi berjalan la tu... clap calp utk arif....

p/s : suka gak ngan iklan mcd tu.. huhuhu..

mamalieyna said...

ezan :
ha'a la auntie..arif dh pndai mamam sndiri, dh pndai berdiri..nnti nk pndai berjalan pulak...best kan.. nak ajak sarah dating..ekeke.. ^_^

bestkan iklan tu.. i like!

♫♪ Shahida ♫♪ said...

huh xaci set selangor coti esk..huhu....tgh tensen ni..pc rosak..aritu tenet problem...sebelum tuh usb wyres ilang....mcm2 adehhhhh

amboi pandai mamam biskut..nk gak leee

~Zetty84~ said...

erm....syifaa n syaza pun suka bb bites tuh..
sedap kan..??
mummy yg mkn lebey nanti...hihi
act, perisa carrot, lagik sedap... ;p

NurShahFamily said...

arif dh ade 2 batang gigi er ...
pandainya makan biskut .. cute sgt hehehehe ...
pasni leh geng ngan irfan panjat2 kerusi meja lak hikhikhik ...
ank bujang mmg kene panjat.. ye tak mama ?

The Queen Of My Heart said...

cedapnyer Arif mamam biskut tue... :)

comel lah pic yg Arif cenyum tgk iklan tue...hikhik...

X lama lg dh blh dh Arif nie jln...

mamalieyna said...

shahida :
jgn jeles u... ^_^..takpe aa next 2 weeks berturut2 leh merasa coti jumaat kan..wokeylah tu!

hehe..dugaan di ujung taun tu.. ^_^

mamalieyna said...

zetty :
ha'a sedap..tu yg cpt abes sbb mamanya tumpang sekaki..ekeke... ^_^

mamalieyna said...

NurShahFamily :
ha'a boy harus kena pndai pnjt memanjat ni..kt umah ibu pengasuh katanya dh memanjat tangga..aduss...risonye la..

mamalieyna said...

TheQueenOfMyHeart:
hermm...agaknyer la, skrg ni dok testing2 over dl..

comei eh, maceehh ^_^

♥ Reen ♥ said...

kak reen selalu follow crta arif la cme x de mse nk bg komen hihihi...follow didlm diam..ne ley tlps crta ttg arif..=)

aloo sukanyer mamm biskut yea..alhmdulillah dh de gigi 2btg riza dh 7btg tp lom nk pnjat2 la...gigi je klbhan riza wt mse nie...
yea laa kak bdk tngh nk mbesar kuatkn mkn kita mkn die pn nk huhuh

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sukela tgk arif sengih. comel je.
nnti rafiq pon mesti camtu kan. diri sana..diri sini..:D

baby bites tu keras kan kan kan?

mamamiera said...

waahh.. arif skrg dah de gg..
heqal xde lg ntah bile nak kuar..
pdhal abg heqal dah gigit mcm2 mende termas0k id0ng mama heqal..
smart dan penuh bergaya ye arif berdiri kat kusi duduk tu.. dgn tgn tongkat dagu cam gaye nk ngorat awex je..

tukang crite : heqal
tukang taip : mommy zai

*beb,kalo zai p0n zai terase org sindir2.. bkn suke2 cuti.cuti sakit..
kal0 zai tpt ina, zai pi amik sisa2 campak ni kasi lekat kat kulit dia.
biar dia berjangkit plak.. hahaa..
jahat cam evil !

[-suziey-] said...

ala pedulikan je mulut2 tu sume..hehe..

waaa arif bite baby bite..hehehe..aQeel xleh mkn biskut tu..asyikla nk muntah.dh sthun stgh barula pndai makn btl2..adeiiii

nza said...

gitulh manusia lieyna..mmg ada je yg xkena...perdulikn lh...bkn kita wat salah pn....

line tenet mmg tgh problem la sehr dua ni..mmg sakit jiwa rasanya.

Ena said...

Sonok kan bile tengok perkembangan anak2 depan mate nie.. cara dier makan, berjalan.. skrg dier nyer hobi kat iklan pun leh wat kiter tersunyum sumbing.. (ena je la kot senyum camtu) he3..
Arif suke iklan MC'D yeh.. ala dak encem ni..
anak ena lak suke iklan Horlicks.. cepat2 lari klu dengar lg tuw.. heh3..

E.L.I.Z.A said...

wat dek je la..ckp kt depa "ada aku kesah" :P gurau je mama.

ala baru je nk layan vdo..besar sgt ke?eli boleh upload..800kb+

mamalieyna said...

Reen :
maceeh la ikuti kesah2 en arif ye auntie ^_^..

hadoi banyaknyer gg riza, 7 btg?..huwaa leh geget ayam goreng camnih! :)

mamalieyna said...

rose :
hehe..tu aa suka gk tgk..ha la nnti rafiq pun sama, akan brdiri2, memanjat2 juge.. ^_^

eh takde la keras sgt, cam biskut..rapuh.. tapi dh masuk mulut lembut..sesuai tuk baby bergigi ^_^..rafiq lum boleh tau !

mamalieyna said...

mamamiera:
owh ye ke..petua nak tumbuh gg cepat, geget bkn idung mummy je, sume anggota badan mummy perlu geget, tmbh2 pipi mummy yg gebus..ekekeke..arif sllu wat camtu!

*malaih la zai, wat taktau je...mereka2 tu sume sedia maklum, cuma wat2 tak faham je situasiku ini..huhuhu..

mamalieyna said...

suziey:
owh ye ke..abes aQeel mamam apa sblm tu ek, arif ni pantang hulur biskut nie, mmg abes aje die ngap2x.. bg la 2,3 keping sambo ajer.. ^_^

mamalieyna said...

nza :
tu la kak, mls nk ambk kesah sgt pun, wat taktau jek..huhuhu..kecik ati sket ada la jugak kan..

laa ye ke..sian..tp nak buek gano kan.. :P

naurah makwa said...

betoi kak..mulut orang..cam naura ni pun slalu sangat mc..slalu gak jadi bahan perli org..tapi wat bodoh jer la..bukan diorang bayar gaji pun..

Hamizah said...

salam kenal,mamalieyna
best kan perhatihan perkembangan anak..moga menjadianak yang baik..

♥Azie♥ said...

bila lama tak mai keje mmg kita rasa mcmtue...wat xtau jer..apayg penting kita wat hal kita jer...

As said...

suka untie tgk arif mkn.. aqeel sakng dah x baper nak mkn..huhuhu.. makin selim la anak ku itew... arif dah leh berdiri erk.. good boy... makin besar anak teruna ni...

bintangku said...

Comey ler tgk time dia tongkat dagu tu... hik hik hik
Mmg bdk2 yg baya dia nie, suka tgk iklan tv ler kot kan.. gaya cam paham jer plak tu. :)

~Siti Hajar~ said...

Arif suka mamam biskut ye..lepas mkn mesti bersepah & comot2 dibuatnye kan? mcm anak2 kite la jgk tu..xlama lagi pandai bjln lagi la..tunguuu..

umihaikal said...

salam kak..hiihih...jumpe lagi..
ngengenge....
cuke tgk arif mamam biskut...
best dah ade gg..hekal je xtumbuh2 lg nih...

mamalieyna said...

naurah :
ya la kan, bukan tolak gaji diorang pun kalo kita bercuti..akak ni, cuti gaji kena tolak..ingt best ke gaji kena tolak..huh hangin nih..ekekeke..relek jek! ^_^

mamalieyna said...

Hamizah :
salam kenal..herm.. hope gitulah..moga terus membesar jadi anak yg soleh..Aminnn ^_^

mamalieyna said...

Azie :
tu la kan..herm pe nak buat, wat don't know jek! ^_^

mamalieyna said...

As :
arif lak sgt suka makan, selagi kita suap, dia mamam je..sllu kita yg stopkan..huhu..

mamalieyna said...

bintangku :
tu aa bila tgk iklan sungguh2, smpe tak berkelip..mcm paham jek!

eheh mama pun baru perasan dia tongkat dagu..hikhik..sebenornye dia tgh isap jari tu..kbtln tgn cenggitu.. ^_^

mamalieyna said...

~siti hajar~
biskut ni tak comot tau sbb dia mcm kopok gitu, clean n clear..kalo makan biskut milna ke, yela comot momot..mamam nasi, mama still suapkan..ok la takde aa comot ^_^

mamalieyna said...

umihaikal :
hehe..maceeh..gigi haikal takut nk kuar ke..hikhik..