About

Wednesday, December 2, 2009

..2nd bLooD teSt..

Salam sume..
Mama bersiaran dr rumah lagi..
terpaksa bercuti2 Malaysia lagi..
Arif makin naik bijik2 CP tu..
dah tu dia lak siap menggaru2, pecah la 2, 3 bijik..
berair..cam mama dl, kalau terpecah..pasti parut lmbt baik, akan berkuping lama..
tp apa boleh buat kan..arif dak tecik lagi..bukan fhm..
nak halang dia dr menggaru susah jgk..
sesekali dia menggaru kepala, mama tolong la garukan..sian..
terbayang time mama kena dl, mmg tak tahan weeh..tmbh2 kt kepala..

herm...nk stori sbnrnya pasal arif kena buat 2nd blood test last week..
sehari seblm hari raya..yaitu ari khamis..
agk basi sedikit stori ni..tp nak jugak abadikan disini..

malam sblm esoknya..
abah bwk mama g tmpt keje abah dl..
ambk surat GL..
senang berurusan kt PPUM nnti..
cam sblm ni pegi tanpa GL..
alahai mcm2 la songehnya!..benda yg seminit jd sejam!
pepun sabo jelah..

hehe..ni sesaja nk letak..
arif posing ats moto polis, pi mlm, gelap la sudaa..
yg pegang arif tu kwn abah..
mama tak kuar kete pun, muka cam tak cun lg..sbb CP tu..hehe..

Appt. jam 8.00pg sebenarnya..
tp 7.30 kitorang dh sampai sana..
ye lah ambk blood lg, nak tunggu result lagi, nak jumpa doktor lagi..
last2 hampir jam 11 lebih baru setle sume..
Alhamdulillah result ok je, cuma blood Arif naik sket je bacaannye..
still kategori darah rendah..herm..nmpaknya kena byk makan benda yg boleh tmbh darah lah ni ye..

Kali ni, arif nangis time nak ambk darah..
sbb kali ni nurse 2 orang, sorang pegang kaki, mama pegang tgn..
sorang nurse lg..mencari urat tuk cucuk ambk darah..
sblm ni ambk drh kt ats tgn tu..cam senang je..n arif relek sket..
kali ni, ambk kt lipatan tangan tu..
belum kena cucuk, dh nangis sbb..
yelah org pgg kaki, tgn..dia fikir apa la orang nk buat kt dia tu..
hehe..sian..tp kejap je..pas selesai ambk darah diam la die..
masa timbang td..berat arif cuma 7.66 kg je..
hermm..tp ok la naik sket berbanding bulan2 lepas..

okey, lastly, nk gak interprame budak kecik yg kena ambk darah ari tu..


tu jelah nak citer..arif dh bgn dr sleep ni, harus jga dia sepenuh masa..sebaik mungkin!

p/s : doakan arif cepat baik ye auntie2 sume.. Macehhh.. ^_^


~mamalieyna~

37 comments:

bintangku said...

cian arif... mesti dia rasa sakit masa amik darah kat situ... yer ler... kalau kita pun, leh rasa jgk time tu.. kalau baby, lg ler...

sakit2 pun arif mantain cumel. Kiut! Semoga cepat ler sembuh yer arif.

♫♪ Shahida ♫♪ said...

alahai, aunty doakan arif cpt sembuh k...

ezan said...

aduh.. ambik darah lah part yang tahan nk tgk ni... sakit! masa sarah dulu meraung2 dia.. arif kuat ek..

arif cepat sembuh k.. amin

The Queen Of My Heart said...

ciannyer ARif nie...Aunty dokan Arif cepat sembuh yer sayang...

Berat Arif ok gak lah tue..berbanding Qis..10 bln baru 6.3kg... :(

NurShahFamily said...

ALA CIANNYA ARIF ... SEMOGA CEPAT SEMBUH YE SAYANG... HARAP2 SELERA MKN ARIF TAK BERKURANGAN ...

iedaLUVsham said...

ciannyer ariff...xpe2 nnt aunty doakan arif cepat sembuh ek cyg :) take care maknyer pon jaga diri k :)

♥Azie♥ said...

ala cian yer arifff...kita plak rasa sakitnyer..moga cepat2 sembuh yer/...

Ena said...

Alahaiii.. cian kat Arif.. sakit gak kene amik darah tuw.. moge2 arif cepat baik, sihat & kuat.. heh3.. cam iklan milo lak.. ke3

nza said...

moga Arif cpt sembuh..kesian dia....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

oh..sunggoh kesian tgk anak kene cucuk for amek darah..siyes!

anti doakan arif cepat sembuh k..

Sue said...

moga cepat sehatt ye ariff. ape cite pasal blood test ariff tu?

Putra Mama said...

cian die.. tecik2 dah kene CP.. cpt sembuh yer arif.. ;)

[-suziey-] said...

huhu..siannya arif..sabar ye mama..adei...ikat la tgn dia jgn kasi garu..hehe:p smga arif cpt sembuh yek:)

Jieda said...

harap-harap cepat la arif sembuh

Ummu Ammar said...

Ingat pengalaman Ammar kena CP dulu..memang kesian..harap mama Arif banyak sabar ye..dan untuk Ariff: moga cepat sembuh sayang!

hazlina said...

aunty doakn arif cpt sembuh..n jgn lupe mkn ubat ye

mamalieyna said...

bintangku :
tu la ..mmg seriau je tgk time dia kena cucuk tu..huhu..sian pun ada, tp arif jp ja nangihnye..pastu diam la..

thanks..^_^

mamalieyna said...

shahida :
macehh auntie ! :)

mamalieyna said...

ezan :
anak lelaki kot..kuat..kita yg seriau lebih2...dia jap je nangih..first dl lgsg tak nangis..heran jugak..

thanks auntie ^_^

mamalieyna said...

TheQueenOfMyHeart :
Thanks auntie.. ^_^

hemm arif boy, kena la lebih berat kan...mcm tk bnyk naik je sbb born dl 3.62kg tau..

mamalieyna said...

NurShahFamily :
thanks auntie..
selera arif ok je, makan laju je..nyusu pun sama..Alhamdulillah la..

mamalieyna said...

iedaLUVsham :
thanks ya..huhu..tgh jaga diri nih! lepak kt umah sajor..!

mamalieyna said...

Azie :
thanks..dok terbayang time kita skt dl, miang semacam ja, msti dia pun rasa camtu..sian..

mamalieyna said...

Azie :
thanks..dok terbayang time kita skt dl, miang semacam ja, msti dia pun rasa camtu..sian..

mamalieyna said...

Ena :
tu la dpt rasakan kesakitan dia tu..mmg sian kan..huhu..

thanks..

mamalieyna said...

nza :
thanks auntie..huhuhu..

mamalieyna said...

rose :
mmg kesian, tp terpaksa redhakan je..huhu..

thanks auntie ^_^

ilLa said...

sian nye arif...xpe da kck kene t da besar da xkene dah...tp mmg kesian klu ank kck kene CP ni..

moga cepat sembuh ye arif..

mamalieyna said...

Sue :
thanks..
arif kena wat 2nd blood test sbb dl pnh wat skali..sbb demam jap ok jap demam lebih dr 1 week, so kena wat blood test..test prtama drh rendah, so kena repeat test..still drh rendah..tp takde la serius sgt..just Dokt bg multivitamin je..

mamalieyna said...

Putra Mama :
Tu la berjangkit ngn mamanye, pe nak buat..

thanks..

mamalieyna said...

suziey : heheh..baik punya cadangan ek..ikat ee.. ^_^

thanks ya...!

mamalieyna said...

Jieda :
Time kasih ye..aminnn ^_^

mamalieyna said...

Ummu Ammar : mmg kesian ek budak2 kecik kena ni..huhu..

Thanks..

mamalieyna said...

hazlina :
Thanks..ok arif akan makan obat ikut time!

mamalieyna said...

iLla :
thanks..tu la mmg kesian, tp tu la nnti dh tak kena lg kan.. ^_^

rieda96 said...

semoga arif cepat sembuh yer...

mamalieyna said...

rieda76 "
thanks auntie!