About

Friday, November 20, 2009

..SaNTai JuMaaT..

Salam Jumaat Sume..
Today mama ditemani Arif dirumah..
Bestnyeee..ada reason Arif takyah ke rumah Ibu ari ni..
Sebab Ibu nk kena ke Sekolah..
Kak Manje arif @ anak bongsu ibu dpt no1 sekolah agama..
Ibu suh antar Arif sblh pagi je, sbb Ibu akan g sekolah kul 2ptg
tp mama ckp takpe lah, tak pyh antar ari ni..
mama pun dah ok sket..walaupun belum baik sepenuhnya!

So aktiviti mama ari ni lebih terisi
dgn melayani si Arif mama nih..
Suke....
Takdela apa yg special nak storikan..
cuma nak kongsikan jadual aktiviti arif ari ni
juge nak suh auntie2 sume layan pic2 arif

yang mama snap..
pic di usia 8 bulannyer ..


mmg takde la nak boleh jenjalan this weekend
sbbnye..mama belum sembuh..
tak sure next monday leh masuk keje ke tak ni..
huhu.. bila nak baik sepenuhnya nih?!..

Jadual aktiviti arif hari ni:

5.30am : bgn pagi..switch on TV..mula watch kartun, bermula ngn siri JIMJAM & SUNNY
5.40am : minum susu sambil watch kartun..
6.10am : salam, kiss & said byebye to abah yg g work
6.15am : sambung watch TV..
6.30am : sambung sleep dlm buai..
8.30am : bgn dr sleep, mamam bubur nasi + kentang
9.00am : mandi..sukee..!!
9.15am : minum susu..then main2 stlh disiapkan..smbl mama snap2 pic diee..
10.30am : temankan mama ke dapur, mama msk simple saje sbb tokleh makan mcm2, tgh berpantang..huhu..
11.00am : minum susu then sleep dlm buai..
01.00pm : bangun dr sleep..temankan mama layan tenet..mama dok tgh taip n3 ni la..hehe..

Jom layan pic2 Arif haidar yg mama snap ni..
Arif Haidar di usia 8 bulan.. :)


Sebelum pape nak tayang gigi dulu..yeaa arif ada 2 gigi.. ^_^

Lepak2 lepas menyusu..main ball..


Mama suh watch Tv..lain pulak dibuatnyer..



Then temankan mama ke dapur..tmpt ni paling die suke..

Lastly...ke buai jua..nampak cam ngantuk saje..sblm betul2 nak sleep, nak juge tgk tV..jengok2 dr sisi buai..

sekian..

~mamalieyna~

34 comments:

nza said...

wah, bole thn kuat tidur arif ni..cam aunty ni gak...hi...

♫♪ Shahida ♫♪ said...

huyoo..awlnya arif bgn ye...bagusss...

akak yg psl note2 kiut yg akak tnya tuh...ekceli ida edit dr wallpaper jek...open kat photoscape then tulis ape2 je..pastu letak frame yg ade salotip tuuu..eee

naurah makwa said...

haidar dah tembam la..cute..

~Siti Hajar~ said...

seronok la Arif hr ni blh dok ngan mama, mama pun taklah bosan ekk..syoknyer kalu dapat cuti pjg mcm tu, tp cuti dah hbs..huhhuhu

hajarus said...

tomey2 la pic arif ni mamalieyna... geramnyer hajar tengok... letak pic2nyer beribu2 lemon pun xjemu nak tengok... encem sungguh laaaa anak bujang mamalieyna ni....

Alimaz-Kembara Terasing said...

cepatnya dia tumbuh gg...cewad dah 10 bulan gg pun tak dak g...lambat....best la leh dok dgn mama yer haidar...

mamaaerish said...

amboi bercuti2 ari minggu ye.... sronoknyer.... gambar yg auntie eb paling suker... yg dlm buai tuh... cantek la.... pandai syg auntie pose eh.... mmmuah... :)

iedaLUVsham said...

wah! dah de gg, pas ni leh makan sesame ngan amanda ek, hheheheh!!! ooo...suke main wayar ek, same le ngan makcik kecik amanda tuh, risau aku,

bintangku said...

wah... awalnyer bgn.

dah ada gigi erk? Mama arif kene lebih berjaga2 ler... nnt jadi mangsa. :P

mamamiera said...

oohh arini x hantar arif g umh ibu ye..
patutlah ceria saje.. lepak2 ngan mommynye.
yooo.. rambut dia dah bleh wat trojan..
blehla pikat ankdara kwn blogger mama ye..
gg p0n dah kuar.. heqal tarak lagi..

The Queen Of My Heart said...

yeay Arif adh ada gg nnt ligat lah tu mencari mangsa..hehehe...n rambut pon ala2 trojan...sgt encem!!!

Ummu Ammar said...

Salam mamalieyna..

Hrp dah sihat sepenuhnya..sorilah lama x tumpang mengomen kt sini..kalo singgah pun x smpat tinggal jejak..bz dgn keje2 kt sek..skrg dah cuti, barulah lega ckit..

Dah makin ensem si Arif ye..gg dah dua..lepas ni siap.. gigit sana gigit sini la dia..

hazlina said...

bestnye blh lpk2 kat umah nge baby..;)

nieda said...

mcm2 aksi arif..suka tgk..wah gigi dah ada 2 batang bestnyer..baik jer tayang gigi..kalau Humaira kedekut nak tayang gigi.senyum pun takmo kalau tangkap gambar..daddy dia ckp awek muka ketat..hehe

mamalieyna said...

nza : ye kak, sekali tido mmg 2,3 jam die..sonang keje mamanye..eheh..leh geng la auntie ngn arif! ^_^

mamalieyna said...

shahida : yee jadual dia mmg cenggitu! :P
*orait, tQ ye...!

E.L.I.Z.A said...

best la plak ada baby ni heheh *sbb dia xleh berjalan kot :P

dah pandai berjalan, penat nk mengejar eekekke

mamalieyna said...

naurah : owh ye ke..erm sesekali cam cekeding je nmpak..huhu..macehh.. :)

mamalieyna said...

~siti hajar~ sama la kita, cuti dh abes..seb baik aa ada ehsan MC nih! hehe..tp dpt sakit..huhu..

mamalieyna said...

hajarus : maceeeh auntie hajar..encem eh..sukee.. ^_^

mamalieyna said...

Alimaz : ha'a sudah bergigi..tp lom merangkak, cepat kot lain, lmbt kot lain..mcm2 dak budak ni kan.. :)

mamalieyna said...

mamaeirish : hehe..santai2 di hari jumaat..suke mamanya snap2 pic anak bujang sorang nih!..arif layan je ler.. ^_^

mamalieyna said...

iedaLUVsham : yoo laa, leh ajak amanda dinner sesame..ihiks.. :P.. ha'a la..suke nk men wayar..pantang lepa!

mamalieyna said...

bintangku : hehe...sedang berwaspada ni, tp arif tak suka gigit mama, taktau la nape, dia suke gigit bantal jek! :P

mamalieyna said...

mamamiera : yezzz..suke aa leh lepaks with mama jek! *hehe..cadangan baek tu, leh ngorat anak2 kengkawan blogger mama, nak geng ngn abg heQal la, baru tak sogan sket..hikhik..

mamalieyna said...

TheQueenOfMyHeart : hermm setakad ni cuma bantalnyer jd mangse..hehe..blom tau mamanya leh dijadikan mangsa! :P

mamalieyna said...

Ummu Ammar : salam..hermm sihat sket tp cam tak sihat sepenuhnye la..huhu..pepun tQ..
:)..sket time lgi tau la cari mangsa tuk digigit nih! :p

mamalieyna said...

hazlina : hehe,,,mmg beszz.. :p

mamalieyna said...

nieda : tQ..hehe..mmg susah nk tayang tp mamanye paksa..ihiks..
*takpe humaira jns jual mahal nih! hehe..

mamalieyna said...

ELIZA : hehe..pe laeeii bleh la ber'baby' lagi..ihiks..

aisyahumaira said...

Arif dh ada gg..^_^..pasni lg sakan dia gigit sana cni..

umihaikal said...

salam kak lina...lame xjengok arif kt blog..dah ade gg 2 ea..best nyer..haikal baru nk tumbuh 1 jer...
arif dah makin bijak skang ea..nk men wayar lak..haaihh..bahaya tu..

mamalieyna said...

aisyahumaira : hehe..mmg kena siap sedia jer la.. ^_^

mamalieyna said...

umihaikal : hermm tu aa , bergigi sudah..dua pulak tu..tp still mkn nasi blender..agk2 leh mkn bubur gitu jer dh kan..
*ha'a mkn bijak pandai nih, byk akal..kena perati je la..