About

Wednesday, November 11, 2009

..PoRt Arif LePak..

Salam Sume..
Alkisahnyer Muhammad Arif Haidar sekarang ni..
Suke lepak kt sini tau…
Kat mane..? Kat sini…



Hehe…lokasinye adelah di bawah coffea table mama
@ sudah jadi lappy table mama..keh3x..
Sbbnye kalo letak lappy sini..
Leh bertenet smbl layan dak tecik ni
Hehe..

Sambil lepak situ, sambil tu pulak dia nak tengok tv
Tatkala dia dengar lagu/irama yang menarik perhatian dia..
Huhu..tu sebab dlm pic tu, nmpak dia cam tercongak2 ke sisi..
Tgh tengok tv la tuh!

Exceli ada 1 kejadian berlaku
Yaitu.. Arif telah memamam secebis kertas hasil dari
Gigitan pada Dictionary yang abah tertinggal kt bawah coffea table tu..
Huhu..

Masa kejadian, mama dok kt dapur..
Senyap semacam je dak tecik ni…
So, mama g la cek…
Haa..tengok2 dh memang secebis kertas sudah tertelan olehnya..
Terbatuk2 jugak dia..mama usaha nak kuarkan
Tapi terlambat suda..
Sudah selamat masuk dlm perut da..
Huhu.

Pe nak buat…sebelum ni pernah jugak jadi camni
Tapi mama sempat kuarkan..
Kali ni..huwaa..tak sempat..
Abah ler ni..tinggalkan kamus merata2..
Siapa yang bersalah?.. :P

20 comments:

♥ Reen ♥ said...

kenyang x arif mamm kertas hihihi...
riza suka mgutip tp x suka msk mulut huhuhu...
arif la salah kn abah yg salah hihihhi..arif yg cute

The Queen Of My Heart said...

wah...ariff nie smpi lepak kat bwh meja tu..kpla pon smpi tercongak2 dh nntn TV...

Betul2...Ariff x salah!!! So saper yg bersalah tue??? ;P

mamamiera said...

mama dan ayah arif yg salah!!
sian arif mkn kertas..
rasenye misti cam rumpai laut..
skrg ni dia tgh dok minat masuk semua
menda dlm mulot.. so hati2 key!
zai p0n same gak. igt kan org sndri
pon same. heqal pon dah telan byk kertas.
xpelah, mudah2an jd budak bijak dan
rajin bace buku.
*dear,insyaallah parcel sampai next week. mahaplah sgt2 ye. lambat saya lambat bersebab.. can't explain d reason. ape yg penting u is d 1 special from another my blogger friend.. (^,^)

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam mama....anak saya hat kecik tu pun suka makan kertas jugak....

Ena said...

Cute jek aksi arif kat bwh tu..
nanti besor kasi arif tengok ye mamalieyna..hikhikhik..
Cedappp x arif kertas tu? rase aper eaa.. eheheee.. cian arif..sib bek skt jek..

♫♪ Shahida ♫♪ said...

hai nih sorang lagi spesis haikal..suka sgt telan2 nih..hehe..

mamalieyna said...

Reen : hehe...sedap kot sbb pas2tu pun nk lagi mamam kertas..hikhik.. :P

mamalieyna said...

TheQueenOfMyHeart : memang...sllu gitu..tercongak2 nk tengok tv..tp nk jugak lepak bwh tuh!..huhu..siapa yg bersalah?.. :P

mamalieyna said...

mamamiera : hehe...same2lah kite menengok nengokkan anak2 nih! mmg pantang lepa diorang nih, ada can sume benda nk mamam saje.. :P
* tak kisah zai..bila2 pun.. :) janji 4 me more special than t others...keh3x.. :)

mamalieyna said...

Alimaz : hehe..mmg dh jd feberat food diorang kot, kecik2 suka mamam kertas..huhuhu..

mamalieyna said...

Ena : pasti..!! sume ni kenangan abadi tuk dia tgk time beso nnti.. :)!
*sodap agknyer, sbb selalu sgt nk mamam kertas!..hehehe..

Sue said...

salu masuk sini tp asek lupa nk komen. Pastu cepat je ada entry baru. Rajin betul mama ariff ni la.

comel je ariff masuk bwh meja ekkk.. hehehe..

lawa dahh rumah mamalieyna ni. Siap ada bunge2. Kite malasss betul nk hias2 rumah la. dok je la mcm tu layout nye..hehe

mamalieyna said...

shahida : haaa ngikutkan peel abg heKal la nih! .. :P

mamalieyna said...

Sue : hehe...gigih nih, nnti seksok leh la Arif tengok ragam dia time tecik2 camno..stp hari ada saje peel nyer..macam2..so harus diabadikan! :) tak gitu..?..hehe..

bintangku said...

dah leh berjalan esok, lg ler parah... cam yg hat dok ada kat umah tu... buku astroview tu kita dah letak punyer cantik kat raga majalah, menonggeng2 dia bersusah payah amik. Haih!

mamaQASrina said...

tempat yg sempit2 tu suker bebenar dia buat port..hehehehe..kalau qasrina hari tuh masuk dalam rak buku..cun2 plak tu ngan dia hehe!! apa2 pon memang sronok tgk gelagat arif nih..hehehe

aNnA_jaN said...

tu tak selak karpet n tikar g...huhuhu...jenuh nk kwal...

mamalieyna said...

bintangku : ye la dh leh jalan sok, table coffea tu harus la dikosongkan..huhu..mcm2 la leh dia teroka lagi pasnih! :P

mamalieyna said...

mamaQasrina : tu aa..pelik dak2 tecik ni, mybe pd diorang lg smpt lg adventure kot..huhu..tu yg nk mencoba saja..

mamalieyna said...

AnnAJaN : hehe..karpet blm pndai nk usik lg, sket time lg kot..hohoho..