About

Friday, November 6, 2009

MakaN2 Free..

Salam hari jumaat..
Hermm…ari ni exceli takde idea nak post n3
But still nak gak write something..
So, dalam dok cari2 idea
Teringat la sesi makan2 free kt opis beberapa ketika yg lalu..
Iaitu pada 12hb Oktober yang lalu..

Waa sudah manyak basi la ini cerita..
Mama ingat tarikh tu sbbnyer mama adalah pencatit minit mesyuarat pengurusan hari tu..
Huhu…lama dah ‘bercuti’ dari ambik minit mesyuarat ni sebenarnya..
Yaitu sejak mama bersalin dulu..
Sampai sekarang baru diserah balik tugas tu..
Memang agak malas tp terpaksa kuturutkan jua
Sudah tugas ye, patut dipikul..

Sesi makan-makan ni berlangsung selepas tamat mesyuarat
Makan2 free diadakan bersempena menyambut besday staff
Yang lahir antara julai hingga disember…
Sekali gus sambut..jimat belanja..hehe..
Makan2 free memang best..menu?..mama pun hampir lupa daa..

Takde apa la pulak nk stori mori panjang2..
So, layan je la sikit pic yg mama snap ari tu..



Mama yang bertudung pink ituw..org len ceria..mama je suke senyum ala2 gitu..huhu..

p/s 1 bestnye kt opis ni sebab..salah satunya inilah..kerap ada makan2 free..hehe..
p/s 2 ada tak wajah yang korang familiar dlm pic tu..hikhik…kwn seopis mama yang juge seorang blogger.. :)


~ mamalieyna ~

36 comments:

mamamiera said...

bestnye company kamu ye..
asal ade acara je, ade mkn2..
kite,hampeh.. bos cha ya nun alip..
belanje kaum2 dia jek lg2 time lunch ari jumaat.. tp x heran lah..

ezan said...

bestnye ada mkn2.. lama dah office ezan ni xbuat mkn2. nak kena utarakan kat bos ni... huhuhu...

♫♪ Shahida ♫♪ said...

wah nk kek cikit...

~Siti Hajar~ said...

opis kami pun selalu ada acara mkn2 free, staf selalu bt kenduri..best kan mkn ramai2, sdp je nmpk dok mkn ramai2 tu..

nza said...

mencatat minit la keje yg paling kak nza malas nk wat. smlm time meeting kena lak giliran jd s/u...aduzzz tension sungguh.
Bestnya slalu mkn free gitu...

Ena said...

Wahhh..beshnyerr..paling suke bile dpt mkn free... tp dah lamer x mkn camtu sejak kem dah merge2 nie.. huhuhu.. tp makan free after meeting ader laa.. jadik la kannn.. janji free..kihkhikih... x gitu mamalieyna? ehehee..

bintangku said...

wah.... ada open table... nak kek ckit!

Alimaz-Kembara Terasing said...

sekali sekala makan freeeeee....

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

bestnye ada mkn2..off ct pun ada gak mcm ni tp jrg lah..x selalu. apa pun, yg ptg kita dpt mkn free kan mamalieyna..hehe..

iedaLUVsham said...

yoo..makan xajak aku pon! hahahaha!!! beshhh ni makan2 free, ekkeke!!! :)

rieda96 said...

ALAMAK.. LAPAR LA PULAK TENGOK MAKANAN NI..

Ayu Hussien said...

huhu... bestnye mkn2. mcm raya plak ekh..

pija5120 said...

salam mamalieyna...

mmg best dapat makan free...
jgn makan sampai tak hingat dunia dah la! he...

As said...

tang bab mkn2 ni paling suka.... sonok kan.. especially tang mkn free... hehhehehe

Dilla Ady said...

sori mamalieyna da lama tak singgah sini...cantiknya background baru nih...pandai la mamaliena adjust..

pandai ye Dada tgk tv sampai da leh hafal da lagu2 kartun t sampai mama Dada pun leh karake skali tu...hikhik..

[-suziey-] said...

hmm sama la kat pos ni..asyik mkn pree je..syiok nya bile meeting msti ade mkn..tp xdlea smpai smbut besday stiap stafff cam ko..ekek:p

mamaaerish : said...

citer mkn2 nih... laparnyer rs... tmbh ari ujan... hu5... hik5

aisyahumaira said...

sonoknye ada makan2 kat ofis.. hilang rasa lelah2 ek?

mamalieyna said...

mamamiera : ituwlah kelebihan kita yg berbigboskan org malay nih! suka wat mkn2 free tau! tp staff 1 malaysia gituw!

mamalieyna said...

ezan : yaa harus utarakan cepat2..wat ujung tahun pun key gk.. :)

mamalieyna said...

shahida : kek tu mmg mabeles tau! perasa oren lagi!tgk jelah! dh arwah pun kek tu..hikhik..

mamalieyna said...

~ siti hajar ~ ya la mkn beramai2 tu part yg paling best! :)

mamalieyna said...

nza : ye la kak, mls tul..kengkadang topik diorang bincang kita lgsg tak faham..ckp slow lak, huh time nk taip minit tu yg lomah tuh!

mamalieyna said...

Ena : tak kisah menu mende pun , jnji free n makan beramai2 mmg ler sgt best!

mamalieyna said...

bintangku : mintk maap la, kek dh arwah dok dlm perut kitowang..huhu.. :P

mamalieyna said...

Alimaz : yaa sekali sekala tu best tuh!

mamalieyna said...

MamaDanish : yeee Apa Yang Penting?...Makan free...hikhik..

mamalieyna said...

iedaLUVsham : malas nk ajak, kang tak cukup..kuang3x.. :)

mamalieyna said...

rieda96 : tu aa..asal tgk makanan je jd lapar aa.. :)

mamalieyna said...

Ayu Hussien: hehe..mmg pas raya mkn2 ni..siap ada lomang lg tau! :)

mamalieyna said...

pija : mmg tak ingat donia dah dpt makan free nih! naik sendat perut..huhu..

mamalieyna said...

As: hehe..sume suke mkn free :)

mamalieyna said...

Dilla : ha'a kalo dpt tgk tv mmg ralit sungguh dia, kdg org panggil dia wat taktau jek!

mamalieyna said...

suziey : weeh kalo dl lg kerap tau..stp 3,4 bln smbut besday, mkn2..skrg je 6bln skli smbt besday...nk jimat kos kot..hehe..tp selingan ngn mkn2 free lain totap ada aa..

mamalieyna said...

mamaeiriesh : hehe..mmg lapo sajo bl tgk makanan nih! :P

mamalieyna said...

aisyahumaira : ha'a hilang kejap pasal keja..dpt mkn free..hehe..