About

Thursday, November 5, 2009

LaGu Apaa..??..

Salam Hari Kamis Sume..
Yeaaa esok Jumaat!

Ari ni kan sejak dari pagi…
Mama asyik terngiang2 n ternyanyi2 kecil je satu lagu nih..
Nak tau lagu apa…?
Mama kasi lirik, kalo terror cuba teka..hehe..
Dari pagi tau dok ternyanyi2 lagu ni..

“ Mari mengembara dengan kapal angkasa
Terbang ke udara..
Little Einstein..
Naiklah sedia teroka
Banyak boleh jumpa
Little Einstein
Kita di dalam misi, mula mengira
5,4,3,2,1..
Kita sedia ke roked…
Mula bergerak..
Uuwuu..wuuu..wuwuuuuuuuuuu… "


Hehe..tajuknya dah ada dlm lirik tu daaa…
Ni ler pic citer katun tu..kalo masih taktau lagi..



Bukan ape, last skali mama dengar pagi td adalah lagu tu
Itu yg terngiang2 sampai sekarang
Lagu feberate Arif tuh!
Ye lah mama layan dia tengok tv citer katun Little Einstein tu sampaikan mama sndiri dah leh hafal dah..
Bukan lagu tu ja, lagu kartun lain pun dah lulus tau…
Nak kuarkan sume kt sini kang
Ramai yg terkujat pulak..hehe..

Tapi itu la dek kerana melayan sgt anak tengok tv cite kartun ni
Sampaikan mak2 sekali dah boleh hafal dah siaran kartun kt astro tu..
Hebat tul penangan kartun kt astro nih!
Arif nye time tengok tv adalah jam 5pagi ngn 6petang
Mmg time tu tuk Arif layan tgk citer kartun dia je lah..
Dah tu, stp kali mama nak ‘on’ atau nak ‘Off’ kan tv..
Mmg dia perati jer, ada sekali tu
Abah bagitau..Arif pegang remote tv acu kt tv..pandainyerr..
Dah tau fungsi remote tuk ‘on’ n’ off’ tv ye..

Dan setiap kali lagu2 feberate kartun dia mula berkumandang
Mmg akan ada la suara dia menyelit sama..
Nak nyanyi la kononnya…
Amboi anak mama ni…pasni mama kena mengaji depan Arif la
Pas-pas ni leh la dia meniru cara mengaji pulak..
Sejuk perut mama mengandungkan Arif tau kalo camtu!

Just pic selingan : Arif kan.. kalo time dia nangis, then mama nk snap pic dia..terus la dia control macho..tak nangis dan terus nak senyum…kelako sgt! Selalu camni! Ni pic masa umonya 6 bulan..


See mata berair tapi maintain nak senyum jugeee..huhu..

~ mamalieyna ~

30 comments:

||♥Shahida♥|| said...

wah lagu kegemaran akak ke ni..eee

Jieda said...

hehehe..Balqis pun suka sangat lagu ni.satu lagi lagu yang menjadi kegemaran kartun wonderpets

mamamiera said...

tol t iena..
kengkadang zai pon kalo bangun pg misti dah set 1 lagu.. bkn kite saje2 set. tp ade dlm minda dgn sndrinye.. n lagu tu lah akn kite dok nyanyi 1 hari tuh..
tp kan dah pandai ye arif.. tau fungsi remote,pasni tau fungsi tepon.fungsi camera pon arif tahu gak eh.. tngh nanges2 p0n bleh dia senyum2 hensem.. mmglah pandai!! bleh la iena mule nyanikan lagu ABC kat arif..
zai slalu nyanyi lagu abc utk miera.. supaya miera pandailah nyanyi abc tuh. tp dgn haiqal2 skali dah tau.dia misti goyang2 badan dia bile kite nyanyi abc..

hajarus said...

amboi mamalieyna pun dah hafal yer lagu cartoon... hehehe...

Putra Mama said...

Fawzan pun suke lagu ni.. Hot dog Mickey Mouse pastu My Friends Tigger And Pooh.. oleh sbb hari2 dgr lagu yg samer, kiter pun jd terhafal... ;)

ezan said...

untung arif mamanye pandai lagu cartonn. leh nyanyi sama2.. hehehe... ezan.. xreti pun.. hahahaha...

arif ni mana la xbuat org geram.. asyik senyum je... culik bawak balik karang baru tau.. :P

Ena said...

Ye la.. mamalieyna..bile leka melayan anak kiter pulak yg terbawa2 alam cartoon dorg tu kann..kdg2 kiter pun masuk sekali..ketawa terkekeh2..hikhikhik..

bintangku said...

layan anak2 tgk citer katun, dgn maknyer skali jadi kanak2 ribena... sama ler kite.. he he he

mamalieyna said...

shahida : hehe..lebih kurang aaa..tgh dok ternyanyi2 lagi nih! :P

mamalieyna said...

Jieda :hehe..dgn mak2 sekali suke tau lagu2 kartun ni..wonderpet pun best! hikhik..

mamalieyna said...

mamamiera : ha'a la kan..minda yg setkan macam tu..
*erm..cadangan yg baik nih, balik ni nk nyanyi2 lagu ABC la kt arif! nnti dia pndai ABC dulu la dr sebut nama 'mama' n 'abah',..skrg dok ajar tak gheti2 nk ngikut..melainkan dia sndiri yg tersebut 'ummamama..' dan pnh skali 'ubbaubbaubbaubbaa'..huhu

mamalieyna said...

hajarus : hehe...mamanya lagi advance menghafal lirik lagu katun tau! :) pastu leh nyanyikan tuk anak!

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mamalieyna..

amboi mamalieyba pun dah pandai ner nyanyi lagu cartoon..hehehe..

mamalieyna said...

Putra Mama : yezz.. arif pun suke sume citer tu..pandai ek diorang buat kartun tu..menarik minat kanak2 + baby2..

mamalieyna said...

ezan : hehe..mamanya yg leka menghafal sbb nak nyanyikan tuk anaknye..hikhik..
*waaa jgn diculik satu2nya anakku ini! meroyan mama nanti..huhu.. :P..upss terlebih sudaa..

mamalieyna said...

Ena : hehe..betul kan..dgn kite2 skali layan sama..

mamalieyna said...

bintangku : hehe..almaklum zaman kita dulu citer kartun terhad, tak best2 cam skrg ni..hikhik..

mamalieyna said...

MamaDanish : hehehe.. tolong hafalkan bg pihak Arif...hehe..syok je layan lagu kartun :)

nieda said...

wah wah machonyer anak teruna sorang ni..no picture crying yer..good boy

~Siti Hajar~ said...

comei la Arif...mukanya mmg manis...ikut saper erkk...?

aNnA_jaN said...

comeinya arif...geram mcm nk geget

[-suziey-] said...

jenuh dok pk lagu ape..rupenye lagu kartun tu..hehe..emm kita xlayan lagi lagu2 little einstein ni..ekeke;p lagu wonderpets n upin ipin expert

mamalieyna said...

nieda : yaaa no pic crying.. :) nk control macho ajer die..hehe..

mamalieyna said...

~ Siti Hajar~ ye ke..macih..manis ikut mama, encem ikut abah...kuikuikui.. :P

mamalieyna said...

Anna Jan : tQ..gigit laa..nnti arif gigit balik..tp takpe..tanpa gigi..hehe..

mamalieyna said...

suziey : ekekek..wonderpets ngn upinipin arif pun expert..little einstein ni, baru mamanye nak ngajo kasi expert..hikhik..

mamaaerish : said...

alahai cumilnyer... camnerla suara dier yer..... ;)

NurShahFamily said...

tul la mamalieyna... melayan ank tengok carton umi dia yg hafal semua lagu hehehehe.... tu lum kita cerita ngan dia lagik .... tapi syokkan hikhikhik...
tomeinya arif time senyum ngan mata bergelinang..... cute sgt...

mamalieyna said...

mamaaerish : hehe..suara dia dgn bahasa dia la..mmg cumel jek! :)

mamalieyna said...

NurShahFamily : ye melayan anak punya pasal lani..kita sama jd anak2..hikhik..