About

Saturday, November 14, 2009

..KaWaN baRu aRif..

Salam sume..
Time mama dok taip n3 ni, tepat jam doblas malam tau..
abah ada operasi malam ni..
Arif dah sleep kt sebelah ni..
kat bawah ni pulak, orang tgh berkaraoke..
td ada majlis berinai..
siap, berkompang, main bunga api laeii..
sungguh meriah la..sampaikan skrg ni pun tak berenti2 lg karaoke nyer..
harus gak ada yg menge'sound' nnti nih!
esok majlis kenduri kawennye..
yeaa dpt makan nasik minyak!
apa yang penting?..Takyah MASAK !!..hehe..

waah melencong dari tajuk asal daa..
ni nak citer Arif ngn kwn baru nih..
yaitu mr chik ngn mr rabbit..
hehe..mr chik ngn mr rabbit ni leh gerak tau
pusingkan punat die...then die melompat2 aa...
suke arif..sampaikan dia ambk..geget2 sbb geram..
then baling!! skrg ... hasilnya mr rabbit tu tokleh melompat lagi!
mr chik jer still ok..


just layan je la pic arif yg tgh main2 ngn dua kwn die nih!
nak citer panjang malaih dah, dok terpanggil2 nak sleep sebelah arif nih!.. :)





p/s 1 : time mama habis menaip n3 ni, sesi karaoke kt bwh ni pun selesai..baguih la tu, baru leh lena ngn aman..g.nite everybody!!


p/s 2 : esok kt hypermarket mydin usj, ada geng idolakecil 2 g sana..cam nak ajak abah g ja..syok gk tgk budak2 idolakecil kali ni nyanyi..suara power2.. jom sapa nk join sama..(hehe..confident je abah nk setuju g..huhu..)

20 comments:

zai kulim said...

comelnyer cik rabbit haidar tu..

haidar dah ader brapa gg??

mamalieyna said...

zai kulim : gigi dia baru nak naik..2 btg kt bwh..akif dh tumbuh gigi ke?

~mama danish~ said...

amboi haidar dh ada kwn br erk?? comel plak tu..

lieyna dok kat area mn?? kita pun slalu gak g mydin usj tuh...

The Queen Of My Heart said...

comel arr kwn ariff tue...mesti gatai gigi tue geget geram sgt smpi dh x leh lompat dh mr.rabbit tuh... hehhehe...

mamalieyna said...

~mama danish~ hehe..cumel kan kwn die..
*dok area PJ Selatan..dkt ng tol NPE dato'harun..kalo tau.. :)
*update, cam tak dpt g je mydin tu..en suami balik keje awal pg td demam..huhu..

mamalieyna said...

TheQueenOfMyHeart : agknyer la..baru je perasan gigi dh tumbuh 2 btg kt bwh..ptt la menggigit2 aje..huhu..

nieda said...

meriah ada kenduri kawin kan...dulu jiran saya india, selalu sangat buat majlis, memekak tgh mlm dah lah tak respek dkt org, mabuk..geram punya pasal call terus peronda polis..heheh...
at least kalau org melayu tau gak lah respek kt org..arif geram tu rabbit leh lompat2..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ala tomeinya menan baru dia..hehe
oo..duk dato' haron ye..abg kite area situ gak..flat yg belakang shell tuh...:-)

~Siti Hajar~ said...

comeinyer kwn baru Arif, cam tuan dia gak comei...bln doblas nak blk kg snggah mai umah kami yer...

nza said...

wah trgolek2 melawan kwn tu..mesti Arif sronok sgt tu.

mamalieyna said...

nieda : wuuu mmg takbest kalo dpt jiran india yg cenggitu..kt area sini majoriti melayu..
*ha'a mmg suke la en arif nih!

mamalieyna said...

rose : ohh yee..dulu kite dok flat situ aa..sblm kawen tumpang dok ngan akak..skrg dok kt tmn medan..dkt2 situ la jugak! :)

mamalieyna said...

~siti hajar~ insyaallah..ada kelapangan leh jenjalan :P..janji selamat tanpa banjir..kedah banjir mkn teruk dgr2nya..huhu

mamalieyna said...

nza : ye kak..suke sangat die.. :)

bintangku said...

t'ingat masa balik bercuti kat umah di banting. Diorg buat kenduri kawen, karaoke sampai kol 1 pg. Tension jerk.. menyanyi cam tak buat salah lak. Rasa cam nak baling jerk bom. hu hu hu

mamalieyna said...

bintangku : mmg kan,,kengkadang diorang ni lgsg tak fikir org sekeliling..pttnya kul 12 kena stop dah..

EIJAM'S FAMILY said...

a'ah comel yerk..arif bermain2 dgn kawan baru tue..

mamalieyna said...

eijam family : hehe..suke arif dpt kawan cumel ni tau!

aisyahumaira said...

oh..haidar dh ada kwn baru..

*camne x pasan ada n3 nih? rabunkah mataku?*

pas ni arif lak main lompat2 ngan kwn2 tuh..^_^

mamalieyna said...

aisyahumaira : yelaa sket masa lagi, dia lompat ats kwn2nyer tu,...hikhik..