About

Saturday, November 28, 2009

..AiDiLadHa 2009..

Salam Aidiladha untuk sume..
Apa macam, ada meriah ke?.. hehe..
Mama?.. hermm .. biasa2 ajer, almaklum beraya di kota selangor saje..
No balik-balik kampung..huhuhu..
Pepun totap meraikan kehadiran hari raya Korban kali ni..
di rumah sajor..hehe..

Bangun awal, siap2 masakan apa yang patut..
ekceli, mlm lg dh masak, pagi just topup apa yang patut..
then hidang..
Abah je g solat raya kt surau bawah ni..
Balik tu sempat pose2 bertigaan pakai HP sajor..huhu..
Raya haji ni, no baju raya baru..sbb mama dilanda kemalasan nak menjahit..
Sowi ye arif sayang, terpaksa pakai baju raya posa jer..
Lagipun tak kemana dok umah je,
Just jiran je dtg beraya..

Pic Kenangan Raya Aidiladha Mamalieyna's Family.. ^_^





p/s : seb baik muka mama kembali normal tau, sblm ni riso bebenor takut tak back to normal..hehe..pepun tanda dkt ngn kening tu lom ilang..seb baik yg lain2 ilang..cuma kt badan still byk lagi parut..huhu..

Ni lak seleksi En arif posing lepas jer disiapkan..dia tgh sakit mata ni, sian die..kejap2 bertaik mata..tp tak bengkak pulak..layanz.. ^_^





p/s : En arif sekarang susah dh nak lekat songkok kt kepala, nak bukak jer..huhu..raya posa dulu ok jer..

Ni ler ghupe menu masakan mama di pagi raya semalam, ari ni pun still ada lagi..hehe..
MENU : nasi himpit, rendang ayam, bihun sup, agar2 syrup, dgn kek pisang (tak interprame lak..)..seb baik dh leh makan sume benda alah ni, kalo tak sian abah..dan sian tetamu yang dtg..


Petangnyer abah turun tengok orang korbankan lembu..huhu..
mama tak turun pun, tgk dr atas jer..takdo la nmpak..tp suh abah ambk pic..
Pic sembelih takde, pic melapah je..
Balik dr tu..
mama ajak abah kuar jenjalan..
terasa kebosanan pulak
al-maklum lama dah memerap kt umah sajo..
elok kuar, masuk kete, tertido si tecik tu..
ler..last mmg meronda aje lah ..tak singgah mana2 pun..
meronda sekitar petaling jaya ngn shah alam..
singgah sebentar kt showroom perodua..
time kuar tgk tu, lupa lak nk bwk hp
tokleh jd model alza cam hajar..ekekeke..

Pastu balik umah ler..
Habis 1 hari raya..
ari ni lak cam sesi lepak di rumah jer
sbb abah still cam tak sihat..

Sekian..

~mamalieyna~


51 comments:

♫♪ Shahida ♫♪ said...

slm aidiladha...wah wah pinknya di pagi raya..cantik pose.......huhu......eyyy..pandainya arif berposing..

The Queen Of My Heart said...

salam Aidiladha...

uiikkk...Arif ni cam janji jer ngan Qis...sama2 plak kena sakit mata...Qis pon kejap2 bertaik mata...merah...n bengkak...tp skrg nie cam dh elok skit koz lily bg air susu kat mata tue...

Arif ni napa plak x nak pakai songkok...encem ape!!!

aisyahumaira said...

slm aidiladha..
Eii..pndai arif posing no..

Raya ni qish ngan ibu je yg posing lbh.. Baba qish malas nk inteprem..^_^

hazlina said...

sodapnye mamalieyna msk..kite msk simple jer,nasi mnyk n ayam gulai jer..cantiknye tema korang satu fmly,i luv pink very muccchh!!!hehehe!!arif makin hencemla aunty tgk..:)

mamalieyna said...

shahida : yee pinky..u mmg like la cik pinky..kui3x..

mamalieyna said...

TheQueenOfMyHeart : salam aidiladha..

owh ye ke..musim kot ek, sian kan dak tecik kena sakit mata ni, ari ni 2 belah lak bertaik mata..sian..

ha'a dia dh tak suke bersongkok dah..tokleh pakai lelama..

mamalieyna said...

aisyahumaira : salam aidiladha..

hehe mamanya paksa arif posing2..ekekeke..

cepat2 upload pic qish berbaju raya, tak sabar nk tgk ^_^

mamalieyna said...

hazlina : hehe..bley la sket2 orang nak makan..

maceh..pinky mmg cung! hehe..

ilLa said...

huhuhu...xnmpk pon parut kat muke...ok r tu...

"salam aidil adha"...

nza said...

salam aidiladha...wah dh chat nmpknya tu...

Meriah sungguh lieyna masak...rajinnya...

mamalieyna said...

ilLa :
ha'a ilang sume.. mengagumkan.. pakai krim vit e kt muka..cuma kt badan la still berparut..huhu..

salam aidiladha..

mamalieyna said...

nza :
salam aidiladha..alhamdulillah ari khamis tu lg dh sihat..hehe..

bley la makan anak beranak..ihiks..

nieda said...

alhamdulillah dah sihat, amboi byknya masak..mcm2 menu ada, awat tak ajak nieda, kalau tak sure habis nieda & co serbu masakan tu..hehe gurau jer..
comel arif pagi baju melayu bersongkok bagai..

ezan said...

salam aidiladha.. meraihnya aidil adha.. cam aidil fitri... bagus2.. hehehe...

arif arif.. meh aunty ezan nak tny sket.. nape la cute sgt.. geram tgk. mana ajak posing cute2 ni.. mama ajar ek... hehehe...

E.L.I.Z.A said...

selamat hari raya...ya allah, masak simple dikatanya? sedapnyeeeeeee...mlm2 buta ni yg terasa lapo ni mama..

pn-iena said...

selamat hari raya aidiladha..

wah keluarga bhgia.. meriahnya sambutan raya ya! hee
arif sangat2 comel...

rieda96 said...

selamat hari raya aidiladha mamalieyna, sama la kiter pun.. pakai jer baju raya lama.. kejap jer rayanyer... g pun banyak acara bercuti lagi lepas ni.. nak spent untuk tu pulak... yang penting totap raya....hehehehe..

bintangku said...

salam aidiladha...

Pandai arif posing... cumel jerk...
Byk jgk menu erk... rajin msk.. nmpk sedap!

mamalieyna said...

nieda : hehe..masak biasa2 aja, bley la santap di pagi aidiladha..

kejap je berbaju melayu tu, panas..hehe..

mamalieyna said...

ezan :
Alhamdulillah..penduduk kt sini meraikan, so terasa kemeriahan.. ^_^..

maceh autie, muaahhz from arif with luv..hehe..

mamalieyna said...

ELIZA :
hehe..kalo betul2 masak, harus mcm2 laeii menu nih..hehe...

mamalieyna said...

pn-eina :
salam aidiladha..

hehe...maceh..meriah la jugak.. ^_^

mamalieyna said...

rieda96 :
yala..raya sehari ja terasa bahangnya, pastu takdak dah..

salam aidiladha..

mamalieyna said...

bintangku :
Salam Aidiladha..

Maceh auntie..sayanggg auntie..muaahhz from arif with luv!

Dilla Ady said...

eee....comeinye arif nih..geram le tgk..salam aidiladha ye mamalieyna..

sian arif sakit mate ye cayang?

~Siti Hajar~ said...

walaupun xblk kg cam syok je dgr citer braya d bandar, blog kami blm berupdate citer raya aidiladha ni, kami beraya d kelantan thn ni, rmh sepupu, en suami keja, kami bw diri la..Arif dah pandai buang songkok eh, sama mcm Danies, topi dia nak pakai tp songkok dia xnak...hehehe...slmt hr raya aidiladha ye..

mamalieyna said...

Dilla Ady :
Salam Aidiladha...

Hehe..cumel ek, maceehh... ^_^

Ha'a sakit mata ni, dh 5 hari tak baik2 lagi, dua2 belah lak..sian bgn tido mata tokleh bukak..huhu..

mamalieyna said...

~Siti Hajar~
Salam Aidiladha..

Dgr cite mcm la meriah, walhal takdak mende sgt..cuma org ada la mai umah.. :)

Yee cepat2 stori mori ye.. kita tungguuuu..

ha'a arif makin tak suka dah pakai songkok, topi pun takmo dh..

mamaaerish : said...

wah3... bestnyer.. sempat lagi posing raya.. kami x sempat bergambar... maklum, abah aerish sebok.... hu3.... nih yg jeles nih.... hik3

Putra Mama said...

mamalieyna pandai menjahit ker?? leh la berguru lps ni.. mesin jahit kat umah tu x pernah digunakan pun.. dok dlm kotak jer.. ;)

~Zetty84~ said...

salam aidiladha arif haidar yg comel..!!!!

mamalieyna said...

mamaeirish : hehe...jgn jeles ye, tahun depan ada lagi..ekeke..

mamalieyna said...

Putra Mama :bley la sket2..baju kurung + baju melayu anak tu, lepas la..yg len tak pandai sgt..hehe..

mamalieyna said...

Zetty84 :

Salam aidiladha too..maaceeh.. ^_^

As said...

suka tgk caler baju raya korang... sweet jer caler nyer.. meriah gak erk.. raya aji ... huhuhu.... kami jer xde feel kena rayaa kat Kl... huatrghhh...
3ensem boy sorang ni...pandai tul bergaya skang

As said...

suka tgk caler baju raya korang... sweet jer caler nyer.. meriah gak erk.. raya aji ... huhuhu.... kami jer xde feel kena rayaa kat Kl... huatrghhh...
3ensem boy sorang ni...pandai tul bergaya skang

mamalieyna said...

As : ermm terasa la jugak sikit2 berayanyer tu..tp kite tak g memana pun beraya kt umah jer, tunggu owang dtg..

macehhh... ^_^

[-suziey-] said...

waaaaaa rindu sama mamalieyna rindu sama ariff jugakkk..sori la lama xjengah sini..huhu..maklumla..pelbagai dugaan melanda lately..thanks for your support n doa yek..muahh..

salam aidiladha :) so cute la arif in baju melayu.. pasni aunty kembali sprti dulu x miss dalan2 sini jenguk ariff ok :)

Ayu Hussien said...

salam... sempat gak berposing ... ktorg tak b'posing pun...anak2 x shat.. moody jek.

mcmne mamalieyna upload gambo skali dlm skpg ada 4 snap?..hihi

rajin msk...byk menu..

pija5120 said...

meriahh betui depa raya... ttp sedondon!

yg penting,nampak macam best je bihun sup tu! ceq demam... hu... hu...

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam mama...alahai cute nya haidar pakai songkok.....cam jejaka melayu terakhir gitu....

Ena said...

Salam..

Dah Baik yeh.. Alhamdulillah.. x per peparut tu amik ms skt la kan nak ilang sume..
Wahhh.. cantek nyer pakai baju sedondon.. Ena & family pong pakai baju raye pose aritu gak..kui3..
Ariff tu cutenyer.. bese la budak2 tengah aktif susah nak lekat songkok ats kple.. same la anak ena lg x bersongkok..hik3..

mamaQASrina said...

harusss dipuji mamalieyna nih..pandai masak juga..npk sedap jer!~kalau mamaQASrina.....harus pengsan kalau raya kat rumah sniri..hehehehe..

mamalieyna said...

suziey : yee..blog ini juge rindu sama komen2 pn suziey..hehe..

salam aidiladha..hope semua kembali normal ya!

mamalieyna said...

Ayu Hussien : hehe..time raya posa dl tak smpt posing, raya haji la leh buat coz dok bertigaan je kt umah..heheh.

pakai software PhotoScape..kena upload dl, takpun pakai Mic Powerpoint je, tp leceh la..pakai software tu senang keje..cantik pun cantik..

mamalieyna said...

pija : hehe..sedondon berbaju raya lama jer..huhu..pepun totap meriah..!

la ciannye demam pulaks..bihun sup utara tu, tu yg kaler kunin! hehe..

mamalieyna said...

Alimaz : macehhh..jap ja tu, pastu men baling2 dah..huhu..

mamalieyna said...

Ena : ohw ye ke..nnti kita pi jengok sana..dh stori mori ke pasal raya ni, problm tu la, tak berupdate kt bloglist, tu yg sllu tertinggal stori dr blog Ena..nnti kita jengok ek!

mamalieyna said...

mamaQasrina : hehe..saya budak baru blajar jugak ni, dh kawen baru pandai2kan diri..kalo dak hrpkan mak ngn kak2 ja..hehe..

iedaLUVsham said...

CUTENYER MENANTU AKU NI! WAKAKAK!!! :)

mamalieyna said...

iedaLUVsham :
ekekeke..wokey nnti kito p antor rombongan meminang! ^_^